Oznámení

6. listopadu : Reklama zde je zakázaná !!! Nebudu zde tolerovat reklamní odkazy, ani rádoby diskuze jedné a též osoby pod různými nicky. Díky za pochopení.

6. listopadu : Potřebuju tip na výlet či akci na odpoledne? Sekce KAM VYRAZIT.

6. listopadu : V naší tvůrčí dílně na vás čeká adventní kalendář.

6. listopadu : Novinka v sekci recepty - to jsou nově udělané kategorie receptů. Přijďte se podívat. A jako ochutnávku přidáváme recept na domácí toustový chléb.

#1 31. 3. 2011 12:28

sea
♥♥-----
Registrovaný: 25. 5. 2010
Příspěvky: 27

Steak

Mám velmi ráda steaky,ale zatím jsem nenašla odvahu to doma vyzkoušet.Poradí někdo,jak na to?

Není tady

 

#2 10. 5. 2011 15:59

ADFka2
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 9. 2006
Příspěvky: 1028

Re: Steak

Není čeho se bát, dost používáme vysoký roštěnec, entrecotte. Silnej plátek, rozpálená pánev, my máme rádi krvavý steaky, takže při smažení sleduji kus masa zboku - když má i tam barvu "tepelně upraveného masa", zpravidla tím jeho kremace končí a putuje na vyhřátý talíř, kde ho nechám ještě odpočinout. Když nevíš, jak s propečením, můžeš ho vyndat z pánve a naříznout, to se dělá. Jukneš do něj a případně dopečeš. To bophužel v domácích podmínkách jinak nejde - leda že by sis koupila konvektomat big_smile Jinak ideální je ještě maso před samotnou úpravou vyválet v čerstvých bylinkách a posadit na plátek citronu, žádná sůl ani jiné koření, nechat třeba 24 hodin v chladu a pak připravit. Osvědčilo se nesolit vůbec, chuť masa je mnohem lepší, sůl nikdo nikdy nevyžadoval (a na to jsme přišli vlastně omylem, jednou jsme prostě na sůl zapomněli). Rozhodně není třeba hned kupovat svíci, stačí roštěnec. Ale vysoký! smile Obvykle k tomu jíme fazolové lusky ve slanině nebo šťouchačky. Maso musí hrát prim smile


So please, don´t slow me down, if I´m going too fast!

Není tady

 

#3 2. 1. 2014 14:40

Alzbeta
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 11. 2013
Příspěvky: 160

Re: Steak

Pěkný příspěvek od ADFka2. Jen dodám k tomu propečení je takový ten fígl s prsty. Když dáte palec k malíčku a sáhnete na "tvrdost" dlani v tomto postavení (hnedka pod palcem) je steak více méne well done tzn. úplně propečený. Pokud dáte palec ke ukazováčku a prohmatáte tu část jak jsem zmínila tak je maso rare tzn. ve vnitř sirové. Když pak pojíždíte mezi prsty, můžete podle pružnosti steaku odhadovat jeho propečení. Je to lepší metoda nežli do nej řezat. Protože příjdete pak o cenou šťávu.

Není tady

 

#4 2. 1. 2014 15:47

rudolf
♥♥♥♥---
Registrovaný: 25. 3. 2013
Příspěvky: 339

Re: Steak

Alzbeto a jak sepozná -syrový vevnitř  ?? To je teda gramatika.

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů