Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 2. 11. 2010 0:39

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 1386

Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Dobrý den. Dnes nám doktor doporučil odstranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí u našeho syna (4roky). Jsem z toho špatná, neb nevím co nás čeká. Vím, že to je dobré pro něho, ale jsem zoufalá, jak to bude prožívat, zda o to bude dlouho bolet a tak. Zda to nekrvácí po zákroku a jestli jo, zda se nemůže něco stát a tak. Prosím Vás, kdo máte s tímto zkušenosti, zda by jste mi mohli napsat průběh u takhle malých dětí (prý by se to mělo dělat najednou), prý to snáší lépe než dospělí, ale i tak jsem z toho zoufalá, a co pomáhá proti bolesti a tak.
Moc všem děkuji.

Není tady

 

#2 2. 11. 2010 8:47

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Z jakého důvodu to doktorka doporučuje ? Asi tvrdí, že jsou mandle nosiči infekci. Pokud dítě špatně dýchá, nosní snad......ale v krku bych nenechala naprosto nic seřezávat. Mandle jsou od toho, právě aby zachytily viry a bakterie.Jsou součástí lymfatického systému a je to první obrana těla, o kterou přijdeš, když je nechᚠ dítěti vytrhat, vyřezat.  Když tam nebudou, poletí mu vše do krku , průdušek. Pokud dítě trpí více na nějaké infekce/streptokoky, stafylokoky.../, bylo by lepší udělat výtěry, případně vzít krev s diferenciíálem a léčit ATB, posílit imunitu. Jak odřežeš, problémy můžou být časem ještě horší. Infekce v těle stejně zůstane, stane se chronická,jen si najde jiné místo /klouby, jiný orgán /a časem budeš řišit daleko větší problém. To bych dítěti neudělala !!!

Není tady

 

#3 2. 11. 2010 8:54

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 7:15)


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#4 2. 11. 2010 10:13

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 1386

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Děkuji za názory. Malý ani nemá problémy s nemocemi, Tedy chodí do školky, takže sem tam  někdy nemocný je, to jo, ale nějak zvl᚝ ne. Když se narodil, tak už měl velké krční mandle a postupně nás na to připravovali. Chtěli mu je nechat ořezat jako miminku, neb tam má opravdu jen malinkatý otvor a do toho se mu nosem špatně dýchá, ani nevím, zda ho vůbec využívá, jen vím, že v noci ne. Ale tento doktor nechtěl, neb prý, že až když to ohrožuje zdraví a že věkem se to zlepší a když ne, tak potom. No a nám se krční mandle nezměnili a nosní se nám zvětšila, takže když má horečku, tak se to ješttě více zduří a je to hrozný, špatně se mu dýchá a tak. Doktor právě necche je brát, aby měli pořád stejnou funkci, ale aby se mu ulevilo, nehuhňal a hlavně aby se mu lépe dýchalo. Zjistili mu alergii a i proto jsem s tím souhlasila, neb vím z vlastní zkušenosti ajký to je, když vám oteče krk, dýchací cesty. Jsem ráda, že je chtějí jen oříznout a né vytrhnout. Ale jsem fakt zoufalá, jak to bude probíhat, jestli ty děti to hodně bolí, nebo zda je to opravdu lepší, jak slýchám a jak to je ošetřený, zda to krvácí a tak. Mám o něj strach a je mi z toho zle. Vím, že mu bude lépe a že bude dýchat a mluvit normálně, ale ten strach je hrozný.
Prosím, jak to probíhá a co se děje s děátkem a jak to vypadá. Děkuju.

Není tady

 

#5 2. 11. 2010 10:34

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

.

Upravil(a) misha88 (30. 3. 2011 7:15)


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#6 2. 11. 2010 11:47

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Miši, já bych  raději řešila tu alergii, to je známka poruchy imunity, pak infekce a až v poslední řadě řezala. Nespěchej.... a hlavně se nenervuj, strach, obava, stres vypíná imunitní systém, aby se nerozjelo něco u tebe.

Není tady

 

#7 3. 11. 2010 19:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 27. 12. 2006
Příspěvky: 7378

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Misi,
na vytrhnuti nosnich mandli jsem byla jako male dite (to jeste za komunistu).
Dnes to delaji mozna jinak a mozna lepe. Zeptala bych se lekare at povi jak ta operace probiha ,jak to delaji a jestli je to bolestny.
Tenkrat v te dobe to delavali tak ze me nejprve dali nejakou oblbovacku (tableta) abych se nebala ( a je fakt ze pak me to bylo uplne burta mela jsem z toho legraci,jinak bych se podelala strachy),pak se priznam ale ze si nepamatuju jestli me jeste dali nejakou anestezii nebo to delali naostro,jen vim ze me mandele vzali za vedomi (oblbnuta tou drogou). Vzpominam si ze me to nijak strasne nebolelo. Musela jsem po operaci lezet na brise. Trochu to krvacelo a plivala jsem krev do misky ale zadna hruza. smile

Take jsem nemohla dychat a mela jsem to uz nekolik let,protose vsichni rozhodli me ty mandle vzit.
Osobne tedy verim ze pokud se mu tohle spatne dychani nosem leta cyklicky opakuje ,pomuze mu to. Pokud ne,pockala bych.
Mela jsem take velke krcni mandle a chteli me je vzit. Rodice nedovolili no a dnes svete div se mam mandle maly,normalni.   

Jooooo a na bolest po vytrzeni pomaha hodne a hodne zmrzliny. smile


  Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

 

#8 10. 11. 2010 11:09

klementýna
♥♥-----
Registrovaný: 25. 2. 2009
Příspěvky: 41

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Syn měl operaci nosních mandlí celkem 5x, neb ta potvora mandle dorostla, vždy to bylo v mírné narkose, dost rychle se budil, většinou se potom hned napil a co spolykal během operace"šlo ven".
Žádné větší bolesti jsme nepozorovala, v nemocnici měl mixovanou starvu a pribináčky.
Všechny zákroky přestál v pohodě, doma začal hned jíst, lépe dýchal.
Krční mandli nám chtěli vytrhnout už v 5ti letech, protože se stejně jako u vás mandle dotýkali a prostor v krku byl malý. Ani za nic jsem o tom nechtěla slyšet, jednou už po hotových před. op. vyšetřeních jsem to dokonce zrušila a se synem odešla. No nakonec mandle stejně museli ven,byly hrozně velké, když dostal infekci měl velké, ale opravdu velké problémy s polykáním. žádný těžký zákrok to nebyl, za dva dny jsme byli doma.  nemocný je teď o mnoho méně než když ty mandle měl. Nepotvrdilo se, že by se problém přenesl dolů do průdušek. Nech si všecho od lékaře znovu vysvětlit, vždy není hanba se zeptat, je tam od toho.

Není tady

 

#9 10. 11. 2010 19:42

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Dítě bylo na odstranění nosních mandlí cca 5,5 letech. I když ji uspaly, vše si vybavuje. To jsem to odmítala 2 roky. Poopeačný průběh rychlý, čekalo se, až se děti vyzvrací, nekrvácí a šly jsme domů. Byly jsme tam necelé 3 dny.
Já byla na krčních před cca40 ti lety. Žádná narkoza, na kolenou zaměstnance, co mne držel jako klíště v náručí a řezalo se. To byl zážitek, že si to pamatuji dodnes. A na ty průdušky mne to sedlo, ale až v dospělosti, cca o 10 let později. Dnes bych je raději měla. A domnělý důvod mých nemocí - jakože krční mandle, to se tedy lékaři netrefili, ničemu to nepomohlo.
Ještě bych uvažovala na tvém, zda jít-nejít, dát-nedát.

Není tady

 

#10 2. 12. 2010 14:21

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Ahoj,
tento týden jsem zrovna asistoval v dětské nemocnici u operace nosní mandle. Zákrok probíhá v celkové anestezii, kdy je dítě mimo a nemělo by vnímat samotnou operaci. Samozřejmě je premedikován a přivezen na sál, kde je při vědomí a rovněž ze sálu odjíždí při vědomí, po zákroku. To je možné že si pamatuje. Nicméně samotné vytržení mandlí dítě nevnímá. Aneztezioložka je velmi příjemná paní, která dá dítěti na výběr, jeslti chce foukat (inhalační anestetikum) nebo chce jehličku (nitrožilní anest.). Divil jsem se, ale prý dost dětí chce raději do žíly něž dýchat plyn smile. Pobyt dítěte na sále trvá asi 30 minut +/-. Nejdelší z výknu je příprava anesteziologa a dítěte na odstranění mandlí, kdy se seřizují přístroje, dítě se uspává a intubuje. Jelikož intubace dráždí průdušnici, tak děti pak často zvrací a navíc je také dráždidlem zbytek krve po ráně. To zminované, vyzvracení se. Řeknu vám upřímně, že jsem byl z těch dětí unešenej, jelikož všichni byli velice poslušní, nebrečeli, byli dost stateční. Takže bychse toho moc nebál. Navíc je zprůchodnění nosu u dětí odstraněním mandlí velmi důležité (perzistence infekcí, ústní dýchání je nevhodné pro vývoj zubů...)

Není tady

 

#11 5. 12. 2010 16:33

Hahnčí
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 49

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Petr3 napsal(a):

Ahoj,
tento týden jsem zrovna asistoval v dětské nemocnici u operace nosní mandle. Zákrok probíhá v celkové anestezii, kdy je dítě mimo a nemělo by vnímat samotnou operaci. Samozřejmě je premedikován a přivezen na sál, kde je při vědomí a rovněž ze sálu odjíždí při vědomí, po zákroku. To je možné že si pamatuje. Nicméně samotné vytržení mandlí dítě nevnímá. Aneztezioložka je velmi příjemná paní, která dá dítěti na výběr, jeslti chce foukat (inhalační anestetikum) nebo chce jehličku (nitrožilní anest.). Divil jsem se, ale prý dost dětí chce raději do žíly něž dýchat plyn smile. Pobyt dítěte na sále trvá asi 30 minut +/-. Nejdelší z výknu je příprava anesteziologa a dítěte na odstranění mandlí, kdy se seřizují přístroje, dítě se uspává a intubuje. Jelikož intubace dráždí průdušnici, tak děti pak často zvrací a navíc je také dráždidlem zbytek krve po ráně. To zminované, vyzvracení se. Řeknu vám upřímně, že jsem byl z těch dětí unešenej, jelikož všichni byli velice poslušní, nebrečeli, byli dost stateční. Takže bychse toho moc nebál. Navíc je zprůchodnění nosu u dětí odstraněním mandlí velmi důležité (perzistence infekcí, ústní dýchání je nevhodné pro vývoj zubů...)

Petře, to zní jako reklama na odstraňování nosních mandlí!big_smile Stop.kapitulation
Jedná se o zcela nepřirozený zásah do lidského organismu. Měl jsi také uvést statistiku, kdy není vše v pořádku po operaci! Nechtěla bych být v roli lékaře, který celé dny jen odstaňuje nosní mandle a mohl by jich odstranit i více...! Ano, v naší školce je na nástěnce výzva: Nechte svým dětem odstranit nosní mandle!!! Kam jsme to došli?

Není tady

 

#12 8. 12. 2010 13:40

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Ne není to reklama. Samozřejmě odstraňovat mandle jako prevence je neopodstatněné. Moje vyjádření k tomuto zákroku nemá být vykládáno ve smyslu "u kžadého dítěte mandle pryč". Týká se pouze dětí, kterým mandle z velké části/úplně ucpává nosní otvor z hltanové strany. Pokud má dítě mandli fyziologické velikosti, není problém. Ostatně sami rodiče s dětmi chodí do dětské, protože se dítěti špatně dýchá, v noci se dusí, popř. silně chrápe, má časté záněty nosohltanu nebo středoušní záněty. Problematika je dosti široká. Samozřejmě tento zákrok nemá být brán paušálně na každé dítě ani jako prevence. Pokud je ve vaší školce reklama na odstranění mandle. Souhlasím, je to chyba. Nikdo nejde za lékařem s tím, že chce odstranit mandle. Tento zákrok se indikuje na základě jiného primárního problému, se kterým rodina přijde (viz. výše). Nadruhou stranu nevím, zdali byste vašemu dítěti odepřela tento zákrok, pokud by měl 6x za rok zánět nosohltanu, dutin nebo středního ucha. Čili ano, mandle jsou přirozenou součástí organismu, ale za určitých podmínek a to pokud nejsou přímou příčinou dalších chorob.

Není tady

 

#13 8. 12. 2010 23:18

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Pane doktore, vy si opravdu myslíte, pokud jsou mandle zdrojem infekcí, že odstranění se problém  vyřeší?  To si děláte legraci, předpokládáma. Možná se odstraní část infekcí, ale pořád v těle zůstanou, vycestují jinam, když si s nima imunitní systém neporadil, nebo ne?

Není tady

 

#14 9. 12. 2010 1:20

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Skutečně byste se divila, ale odstranění mandlí snížilo výskyt infekcí nosohltanu a středouší u řady dětí. Je to prostě fakt a skutečnost. Samozřejmě není to spásný zákrok, po kterém už nikdy nedostanete infekci. Asi tak jako když si většina lidí myslí, že po očkování už nemůže znovu onemocnět. Může.

Indikace pro odstranění mandlí není to, že v nich perzistuje infekce (ale i to by mohlo být), ale to, že ucpávají nosní průduch. Pro lepší představu asi jako kdyby se vám doma ucpala odpadní roura a všechny nečistoty by se postupně hromadily a dělaly neplechu. Situace je stejná i v oblasti nosu a hltanu. Navíc zvětšené mandle blokují často funkci Eustachovy tuby (proto středoušní záněty). Takže ne, že mandle jsou zdrojem infekce, ale že jsou zvětšené a blokují horní dýchací cesty. Proč se u některých dětí mandle zvětšují a u některých ne, to se v současné době prostě neví. za to se dobře ví, co taková velká mandle způsobí.

Není tady

 

#15 9. 12. 2010 8:00

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Děkuji za vysvětlení, pane doktore, ale mám dojem, že ono se vlastně dnes v medicíně toho neví většina. V době, kdy umí klonovat, dělat transplantace se neví, od čeho je např.revma, demence, Alzheimrr, nemoci srdce, roztroušená skleroza, Crohnova nemoc, záněty střev, astrma, záněty kloubů, a další nemoci, zato vymýšlí z nesznalosti nemoci nové, jako fybromyalgie, syndrom chronické únavy a pod. A když neví, co nemoci způsobuje, tak to pochopitelně neumí ani léčit. Takže tak asi vypadá naše zdravotnictví a hraní si na doktory.

Není tady

 

#16 9. 12. 2010 10:35

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Bohužel, je to tak. Zatím spoustu nemocí léčit neumíme. Na druhou stranu většina z nich je poměrně vzácných a souvísí s imutními reakcemi na molekulárních úrovních. Vše je otázka času. Ale rovněž i spoustu nemocí léčit umíme. Problém stále dělají autoimunitní choroby a nespecifické záněty (i když dnes je už biologická léčba na vysoké úrovni). Ale to je všude ve světě, ne jen u nás.

Není tady

 

#17 9. 12. 2010 18:14

Hahnčí
♥♥-----
Registrovaný: 21. 4. 2006
Příspěvky: 49

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Petr3 napsal(a):

Bohužel, je to tak. Zatím spoustu nemocí léčit neumíme. Na druhou stranu většina z nich je poměrně vzácných a souvísí s imutními reakcemi na molekulárních úrovních. Vše je otázka času. Ale rovněž i spoustu nemocí léčit umíme. Problém stále dělají autoimunitní choroby a nespecifické záněty (i když dnes je už biologická léčba na vysoké úrovni). Ale to je všude ve světě, ne jen u nás.

Ano, je to otázka času, kdy si uvědomíme z jakého důvodu u nás nastupují zcela jiné potíže a to hlavně v podobě nemocí autoimunitního systému. Jedná se o přemíru hormonální léčby, chemie, jako takové v lécích, ATB nesprávně nasazaná, která když je potřebujeme přestávají působit, očkování od kterých se jinde ve světě již odstupuje se u nás tvrdošíjně očkuje dál. Tyto nepřirozené zásahy do lidského těla již po několik generací dělají své, začínají se nám vracet, jako choroby autoimunitního systému. Nᚠfarmaceutický průmysl je tak rozjetý, že prostě tento kolos nejde v tuto chvíli zastavit. Naše tělo už si nedovede udělat pořádek samo ale stále čeká na nějakou zázračnou pilurku, která to zvládne za nás....ale to nejde do nekonečna.  Naše medicína je na velmi vysoké úrovní, co se týče chirurgie a některých špičkových oborů ale níže u běžných nemocí to nezvládá, ba naopak tam tomu dává na frak.

Není tady

 

#18 9. 12. 2010 20:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Pane doktore, tedy před Vámi klobouk dolu ! Jako jeden z mála  lékařů jste přiznal, že vlastně většinu nemocí neumíme léčit, medicína  nezná nebo nechce znát jejich příčinu. Svět ovládnou bakterie, viry, plísně, paraziti a pod. , kteří dle mého názoru se velmi podílejí na nemocech. Farmaceutický průmysl je na stejné, možná vyšší úrovni, jako zbraně. Z lidí se stali sobci, touha po penězích a majetcích je zaslepila - podstata /odhalení a léčba/ zůstala nevyřešena. Bakterie  jsou většinou rezistentní na ATB a jinou chemii a z důvodu, že nejsou další výzkumy, je to  jen otázka času. Můj názor je, že za autoimunitním onemocněním jsou skryty bakterie, viry a pod. nerovnováha, či převaha něčeho. Záněty by měly být jasně, tam je vždy nějaký živý organismus.
Již není tajemství, že ve válkách Irák/Irán/Afganistán/Perský záliv a další  byly použity biologické zbraně /nervově paralytické, dusivé, zpuchýřující, ale i dráždivé/. No a výsledek - to, že jsou nemoci a infekce a neumí se léčit! Takže to, co člověk vymyslel, to ho nakonec porazí.

Není tady

 

#19 11. 12. 2010 10:19

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

My bychom chtěli, ale zatím to nejde smile. Záleží na úhlu phledu. Jako příklad uvedu otosklerózu- degenerativní onemocnění středního ucha s tvorbou patologické kosti. Dochází k resorpci (sežrání) původní kosti a jejím nahrazením kostí novou s jinou strukturou, přičemž je postižena především oblast oválného okénka (kudy vedou zvukové vlny do vnitřního ucha a my pak zvuky slyšíme). Pacient přijde až ve stadiu, kdy špatně slyší. Patologický proces je již vytvořen. Takže ono slovo léčit je tak nějak dosti diskutabilní. Za prvé neexistují žádné tabletky ani léky, které by prostě a jednoduše jak otočení knoflíkem vše vrátili zpět a vy měli vaše původní ucho jako zdravý člověk. Jediné co umíme je odstranit následky v podobě náhrady středního ucha implantáty. A tento příklad by se dal aplikovat na řadu nemocí. Takže nevím co si kdo představuje pod pojmem léčit ? Předcházet nemoci ? Zvrátit její průběh ? Odstranit následky ? Záleží na pohledu každého z nás.

Ale už začínáme být dost OT.

Není tady

 

#20 5. 2. 2011 21:01

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 1386

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Dobrý den.
Moc děkuji za tuto diskuzi. Musím říct, že čím se blíží den nástupu a výkonu jsem tím více nervózní a padá na mě taková neznaděj. Jsem těhotná a tak si i říkám, že musím být vklidu kvůli miminku a také kvůli synovi,a by nepoznal, že se bojím. Jediné čeho se opravdu bojím je, že když se to bude dělat najednou, vytrhnutí nosní mandle a seříznutí krčních mandlí, čím syn bude dýchat, zda nemůže vdechnout krev a udusit se , atd. Když byl malinkatý tak se dusil jídlem a jednou už upadal do mdlob, ale jídlo jsme nakonec vyndali. Ty velké krční mandle mu zachránily život. Ale od té doby mám to pořád před očima a bojím, že se bude dávit, že to vdechne , a tak. Nevíte, prosím, jak pak děti dýchají, jestli se může stát, že by se mohl udusit nebo já nevím. Jsem opravdu z toho zoufalá, mám moc velký strach!
Moc Vám všem děkuji.
Marcela

Není tady

 

#21 6. 2. 2011 12:02

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Jsi tam s ním, tak ho musíš hlídat, zřejmě po výkonu bude na normálním pokoji (u nás to tak bylo). Já se taky divila, třeba ho dají na JIP-ku? na hlídání sestřičce?
Jinak tě s dušením chápu, ta má se dusila 3x a já ji vždy zachránila. Poprvé vlastníma slinama ve spánku jako pár měsíční mimino, pak jako větší, ve 4.patře kousla do jablíčka a než jsme dojely dolů, tak už jsme ji obracely vzhůru nohama a vyklepávali s ní ten kus jablíčka z krku. Naposled dostala v Meinlu zadarmo bonbon za nákup, který byl velikosti 5 czk a ten se ji tam sekl. Když se to stalo, já uprostřed ničeho, vše daleko, bez mobilu a dítě se dusí. To ji bylo už tak 3-4, tak jsem řekla, to nedovolím, ohla jsem ji přes koleno a zase mlátila do zad, že to prostě z ní dostanu, ale neumře. Od té doby necucá bonbony.
Dnes vím, že má potíže s jícnem, tak asi proto to dušení.
Neboj, si tam, jsi v nemocnici, tak to tam uhlídáte.

Není tady

 

#22 6. 2. 2011 13:41

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 1386

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Mio, děkuji Ti za Tvůj příspěvek. Trochu mě to dojalo. Je to hrozné a člověk se toho nemůže zbavit. Přesně jak to píšeš, člověk to z nich rve a ani neví, kde v sobě bere tolik šikovnosti. Já se vždy až potom sesunula k zemi, asi vyčerpáním.
Děkuji Ti moc a přeju Ti a Tvé malé,aby jste byly v pořádku a už vás nic z toho nepotká!
hjarta

Není tady

 

#23 6. 2. 2011 14:22

miaa
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 9. 2009
Příspěvky: 756

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Dík, budu na vás myslet a a se to povede. Nosní mandle ji pomohly.

Není tady

 

#24 9. 2. 2011 11:59

Petr3
♥♥-----
Registrovaný: 16. 3. 2007
Příspěvky: 28

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Po výkonu už krev neteče, protože ze sálu nepustí nikdy, aniž by zastavili krvácení a během výkonu je dítě zaintubované a krk má zatamponovaný proti vnuknutá krve, slin popř. cokoliv jiné do jícnu nedo do dýchacích cest. Jakmile neteče ani kapka, tak pak se dítě dá napokoj kde se dospí a rána se ještě více stáhne. Samozřejmě nesmí nějakou dobu po výkonu cokoliv hrubého a ostrého co by poškodilo ránu. Ale to už asi řeknou v nemocnici.

Není tady

 

#25 10. 2. 2011 16:18

Mišineček
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Pardubice
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 1386

Re: Ostranění nosní madle a seříznutí krčních mandlí

Petře, moc Vám děkuji. Asi tohle jsem potřebovala vědět. Tohle mě nejvíc děsilo.
Moc děkuji.
Marcela

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů