Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 8. 2. 2010 10:27

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Krach a problémy s tím spojené

Tak jsem si založila tohlevlákno, abych neplevelila jiná. Máte někdo zkušenosti s krachem firmy? Najela jsem sice na úpo*ná opatření, ale asi budu muset propustit 2 ženské a vůbec nevím jak do toho, jak jim to říct. Hlavní problém je v tom, že jedna z nich -laborantka- tu pod různými zaměstnavnateli pracuje už cca 30 let, má 20 měsíců do důchodu, lidé ji mají rádi a chodí sem za ní a mám pocit, že kdybych ji propustila, tak mně po tom malém městě roznese na kopytech, že by ode mně ani pes kůrku nevzal. Pak tu mám uklizečku, ta by jít mohla a pak ještě jednu laborantku, té jekolem 40 let, je schopná a zastane spoustu práce, tu bych propustit nechtěla. Nenapadá někoho z vás, jak to zaonačit? Díky za rady.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#2 8. 2. 2010 10:35

laminanonte
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 8. 2007
Příspěvky: 2636

Re: Krach a problémy s tím spojené

já bych to nijak nezaonačila, já bych bych si je zavolala a popravdě jim vysvětlila, jak se věci mají. Rozumné ženské to pochopí.
Tak to prostě v životě chodí. Nikdo nemá zaručené, že když dostane práci, má ji jistou až do důchodu. Ty hlavně musíš zachránit sebe, bez co nejmenších ztrát.


Každý je génius.
Ale pokud budete posuzovat rybu podle její schopnosti vylézt na strom,
bude celý svůj život žít s vědomím, že je neschopná.

* Albert Einstein

Není tady

 

#3 8. 2. 2010 11:09

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ros, nemůžeš nic jiného, než je seznámit s fakty a důsledky z likvidace firmy vyplývajícími. Hlavně nemlž a neslibuj, že možná někdy... to je k ničemu. Klidně jim řekni, že tě to mrzí, ale prostě jinou možnost nemᚠa nestarej se o to, kdo a jak tě kde roznese. Ty se potřebuješ dostat ze sr.aček a zcela upřímně - nejsi charita. Asi bys jim to ale měla říct co nejdřív, aby měly možnost se připravit - ne je "vyhodit" ze dne na den.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#4 8. 2. 2010 11:26

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Krach a problémy s tím spojené

no ROz i kdyby tě po městě roznesla, upřímě, myslíš, že by řekla něco víc, než se už o vás povídá?
a i kdyby ano, tak co? zachránit musíš sebe, pak teprve ostatní. a jak víš, ruka, co ti pomůže začíná u tvého ramene, takže........jestli a o čem lidi povídají a pomlouvají ti může být jedno. chvíli budou drbat tebe, pak zase někoho jiného.a ti , co nejvíce drbou málokdy pomůžou.

Není tady

 

#5 8. 2. 2010 11:55

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Krach a problémy s tím spojené

Když já se nejvíc bojím toho, že když tu starší laborantku vyhodím, tak už k nám nepřijde vůbec nikdo. A navíc teď nějak nejsem sto jít do konfliktu, mám z toho strach. No nejsem já praštěná? Napadlo mně, že bych se s ní mohla domluvit, jestli by nenastoupila do předčasného důchodu s tím, že bych ji vzala na 100 hodin ročně na výpomoc. Možná že by to pak nemělo takové dopady, kdyby ty lidi, co chodí za ní viděli, že tam někdy je a někdy ne, tak by neodešli a ona by mně nemohla nikde roznášet. Akorát to musím probrat řádně s tím odborníkem nebo s účetní, kolik bych jí mohla nabídnout k té penzi, aby se mi to vyplatilo.
Samozřejmě vyhodit je "ze dne na den" nechci a ani snad nemůžu, ale nejdřív musím mít jistotu, že je tohle řešení to správné - tím myslím tu laborantku, uklízečka má bohužel smůlu. sad
No a navíc mi ještě naše účetní řekla, že by spíš propustila tu mladší, páč propuštění té starší by podle ní možná bylo horší než krach, tak vám nějak nevím.

Upravil(a) Rosamunda (8. 2. 2010 12:13)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#6 8. 2. 2010 14:44

Blossom
Host

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ros, před 3 lety jsem stála před podobným problémem. propustit pár lidí od nás z firmy, co tu pracovali třeba 10 let, s většinou jsem si tykala, znala jejich rodinné problémy.
Přiznávám, že po zlé době řešení alkoholismu mého muže, pak po rozvodu, pak po předčasné smrti mého BM byla tato situace ve firmě pro mě čtvrtá psychicky nejt잚í v životě.
Lidi jsem propoštěla podle toho, jak jsou pro mě dál ve firmě potřební a použitelní, pak podle toho, jak je kdo ochotný a byl mi schopen vyhovět (dostali přednost před těmi, kdo nikdy vstříc v ničem nevyšli) a třetí hledisko bylo řekněme sociální - pokud to bylo mezi 2 lidmi z předchozích hledisek nerozhodné, koho mám propustit, tak jsem ve firmě nechala toho, kdo měl na sobě ekonomicky vázané víc lid (děti na VŠ, apod).

Lidem jsem situaci vysvětlila, přiznávám, neudržela jsem se, a brečela jsem u toho já a někteří i oni.
Všem jsem dala vše jak má být - odstupné apod. U některých lidí jsem se bála toho, jak to přijmou. Měli jsme třeba i domácí pracovníky, kteří nemohli na vlastní oči vidět, že dělám co můžu, tam jsem se bála toho co ty, Ros, že mi to dají sežrat. Paradoxně - s těmi jsme se loučili v dobrém, oboustranně v slzách, a moc mě potěšila a dojala nabídka z jejich strany - Paní XY, a až pojedete přes naši vesnici, tak se stavte na kafe, ráda vás uvidím.

Pak přímo tady ve firmě jsem měla kamarádku, která to se mnou vše prožívala. Viděla na vlastní oči, jak zakázek je míň a míň, jak bojuju jak lev, a jak se nedaří. Její muž navíc pracoval ve stejném oboru a na vlastní kůži znali, že práce objektivně ubylo. Paradoxně - zde, kde jsem naprosto nečekala komplikace, to dopadlo blbě. Kamarádce v jednu chvíli ruply nervy, a řekla mi, že je to moje vina, a že jsem způsobila její těžkou životní situaci, atd., atd,. bohužel tu větu Je to tvá vina použila minimálně 6*. Když jsem se jí tedy ptala, co by dělala na mém místě, jak to asi mám řešit, nevěděla. Ale tady jsme se bohužel tedy nerozešly v dobrém. Když se potkáme, pozdravíme se, ale dál nic. Ani já jí nedovedu úplně odpustit to mnohokrát opakované nespravedlivé Je to tvoje vina.

Všichni lidi dostali vše, co jim náleželo (odstupné, placené dny na hledání nového zaměstnání) a velký pugét na rozloučenou.
Kromě toho jediného případu s tou kamarádkou to nakonec dopadlo dobře - mnozí bývalí zaměstnanci k nám občas zajdou aspoň na kafe a kus řeči.

Upravil(a) Blossom (8. 2. 2010 14:46)

 

#7 8. 2. 2010 14:54

Blossom
Host

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ros, ještě jednou já. Doporučuju - to propuštění neodkládej. Pokud víš jistě, že to ekonomicky není únosné, každý další měsíc tě to potáhne dolů a navíc ten psychický balvan (rozhodnout kdo půjde ařícz jim to)  budeš mít pořád před sebou.
Já zareagovala rychle a teď zpětně vidím, že to bylo dobře. Mnoho nám podobných firem vyčkávalo - třeba se to zlepší, třeba se to otočí. neotočilo. A tyhle firmy pak propouštěly později, ale to už neměly ani na to odstupné, a nebo je to smetlo komplet celou firmu.
My jsme těžkou dobu přežili a až přijdou lepší časy, zas můžem kdyžtak růst. Ty, koho to smetlo, po těch je definitivně veta.

Jak říkám - nejt잚í bylo rozhodnout koho propustit a koho ne, a říct jim to. Pak už mi bylo líp.
Ale představte si, že pak jsme se všichni ve firmě shodli, že máme všichni prášky na nervy - i já. Nesli jsme to špatně psychicky všichni.
A došllo i k tragikomické situaci - vzájemně jsme si začli radit, kdy komu ty prášky začly zabírat, a jaké mají vedlejší účinky...smile sad

Ale hodně těžké bylo i to, že po rozhodnutí kdo půjde akdo zůstane, nastalo ve firmě napětí, než ti dotyční odešli. Někteří z nich útočili slovně na ty, co zůstali, ve stylu Já tu jsem o dva roky dýl než ty, tak měli vyhodit tebe, a kdybys byla co k čemu, tak půjdeš sama dobrovolně, abych já-služebně starší tu mohla zůstat... Bylo to chvílemi zlé. To jsem tam musela vždy vlítnout a kategoricky to utnout - tohle tu rozhodju já, ne vy.

Upravil(a) Blossom (8. 2. 2010 14:55)

 

#8 9. 2. 2010 8:21

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Krach a problémy s tím spojené

Uvař vám oběma kafíčko, sedněte si spolu a začni. Víš Maruško, mám Tě moc ráda, vím že jsi vždycky byla perfektní a spolehlivá ženská a pracovnice, ale doba je taková, že současný stav nelze udržet.
Mám nějaké dluhy a budu nucena udělat nepopulární opatření. Jedno z nich je, že si nemohu dovolit platit zaměstnance. Tvoje mzda byla tolik, ale spolu s odvody státu to bylo tolik a to je příliš.

Zvažte spolu možnosti, co by mohla kolegyně dělat. Předčasný důchod, pracák, jít marodit, nebo najít práci jinde.
Farmacie je obor zasažený krizí jen minimálně a navíc ženský obor - viděla bych šanci získat zástup za mateřskou někde v okolí.

Pak bys jí mohla slíbit, že kdybys někdy v budoucnu někoho brala, tak ona by byla první.

Fakt neprotahovat.


Jinak, mimo téma, nejsi v situaci, kdy bys mohla řešit detaily na psychologickém.
Já bych si spíš sedla a udělala plán - co dělat.
Jestli se pokusit lékárnu zachránit - na jakém místě by byla, jak by fungovala, v tomto případě bych zvažovala i to, jestli neprodat dům a nesplatit část dluhů - dům lze prodat i se zástavou, je to složitější, ale možné. Chtělo by to zadat dobré realitce a jedná o možnostech s bankou a přesvědčit Munďáka -tvrdě, reálně.

Nebo uvažovat o krachu - jak to udělat rychle, z čeho a kde budete žít, když byste přišli o barák a další detaily.

Vim o čem píšu, podílela jsem se na záchraně 3 zadlužených firem, 2 se zachránily, právě jedna za cenu, že majitelé prodali dům. Třetí se nezachránila, přišly exekuce  a majitelé jsou dnes prakticky bezdomovci.

Jinak úplně chápu, že si neplatíš to zdravotní. Při obratu 1,5 mega měsíčně Ti těch 10 000 stejně nepomůže.  Buď budou prachy ve firmě a půjčíš si je, nebo nebudou a tou desítkou úvěry nesplatíš.
Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.

Ještě Ti diporučím jednu knihu - Carnegie - jak se zbavit starostí a začít žít.  Pomůže Ti, když by došlo k tomu krachu.  Napíši Ti z ní jednu větu.
Připrav se na to úplně nejhorší, co se Ti může stát a pak to můžeš už jen vylepšovat.


Teď se do mne určitě pustí řada žen, co nemají ponětí, co by Tě v případě krachu čekalo. Ale je jen na Tobě, jak se rozhodneš. Neztrácej tady čas, že budeš něco vysvětlovat. Mᚠprávo na jakékoliv rozhodnutí.

Není tady

 

#9 9. 2. 2010 8:27

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 12610

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ros a co si nechat obě laborantky,ale zkrátit jim úvazek. Třeba jedna nevydrží a odejde sama ?


Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

 

#10 9. 2. 2010 8:43

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Krach a problémy s tím spojené

amely napsal(a):

Uvař vám oběma kafíčko, sedněte si spolu a začni. Víš Maruško, mám Tě moc ráda, vím že jsi vždycky byla perfektní a spolehlivá ženská a pracovnice, ale doba je taková, že současný stav nelze udržet.
Mám nějaké dluhy a budu nucena udělat nepopulární opatření. Jedno z nich je, že si nemohu dovolit platit zaměstnance. Tvoje mzda byla tolik, ale spolu s odvody státu to bylo tolik a to je příliš.

Zvažte spolu možnosti, co by mohla kolegyně dělat. Předčasný důchod, pracák, jít marodit, nebo najít práci jinde.
Farmacie je obor zasažený krizí jen minimálně a navíc ženský obor - viděla bych šanci získat zástup za mateřskou někde v okolí.

Pak bys jí mohla slíbit, že kdybys někdy v budoucnu někoho brala, tak ona by byla první.

Fakt neprotahovat.


Jinak, mimo téma, nejsi v situaci, kdy bys mohla řešit detaily na psychologickém.
Já bych si spíš sedla a udělala plán - co dělat.
Jestli se pokusit lékárnu zachránit - na jakém místě by byla, jak by fungovala, v tomto případě bych zvažovala i to, jestli neprodat dům a nesplatit část dluhů - dům lze prodat i se zástavou, je to složitější, ale možné. Chtělo by to zadat dobré realitce a jedná o možnostech s bankou a přesvědčit Munďáka -tvrdě, reálně.

Nebo uvažovat o krachu - jak to udělat rychle, z čeho a kde budete žít, když byste přišli o barák a další detaily.

Vim o čem píšu, podílela jsem se na záchraně 3 zadlužených firem, 2 se zachránily, právě jedna za cenu, že majitelé prodali dům. Třetí se nezachránila, přišly exekuce  a majitelé jsou dnes prakticky bezdomovci.

Jinak úplně chápu, že si neplatíš to zdravotní. Při obratu 1,5 mega měsíčně Ti těch 10 000 stejně nepomůže.  Buď budou prachy ve firmě a půjčíš si je, nebo nebudou a tou desítkou úvěry nesplatíš.
Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.

Ještě Ti diporučím jednu knihu - Carnegie - jak se zbavit starostí a začít žít.  Pomůže Ti, když by došlo k tomu krachu.  Napíši Ti z ní jednu větu.
Připrav se na to úplně nejhorší, co se Ti může stát a pak to můžeš už jen vylepšovat.


Teď se do mne určitě pustí řada žen, co nemají ponětí, co by Tě v případě krachu čekalo. Ale je jen na Tobě, jak se rozhodneš. Neztrácej tady čas, že budeš něco vysvětlovat. Mᚠprávo na jakékoliv rozhodnutí.

Amely, díky za přínosný příspěvek. Ta řešení, cos psala, jsem už rozjela, zadala jsem celou situaci konsolidační firmě, která se mnou už předloni jedno oddlužení dělala. Jejich šéf mi řekl, že mně může jedině zachránit další konsolidace - kromě úvěru, ve kterém mám zastavený dům (to je ta 1. konsolidace), jsem nasekala díky slibům dodavatele, kterému jsem slepě věřila, další 4 úvěry, každý splácím po 20.000 a to je moc. Takže se prý bude snažit ty úvěry opět přefinancovat, ale zádrhel je v tom, že už nemám čím ručit, takže fakt pochybuju, že by se to povedlo. Otec mi nabídl půl bytu, který má v osobním vlastnictví, jenže já nedokážu odhadnout, jak budou chodit pacienti, bojím se , abych pak o tu půlku bytu nepřišla. Jak to vidíš Ty? A lze vůbec ručit půlkou bytu?
No a na nejhorší už připravená jsem, když bych prodala dům, tak mně to sníží splátky akorát o 20.000 a to mi trn z paty nevytrhne, to bych to musela prodat všechno, jenže zatím nemám novou nájemní smlouvu na lékárnu, tak to by se to blbě prodávalo. sad
Jinak sem píšu právě proto, že si o těch psychologických aspektech nemám s kým popovídat, Munďák je nemocný - má deprese, rodiče už jsou chudáci takhle dost vyděšení a tak tu hledám, kdo by mi "naslouchal" a případně i poradil. smile
Frigo, ona ta starší laborantka už zkrácený úvazek má a o tu druhou bych nerada přišla.

Upravil(a) Rosamunda (9. 2. 2010 8:47)


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#11 9. 2. 2010 8:45

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Krach a problémy s tím spojené

Frigi, to se mi nezdá nejlepší - sice budou dělat obě, ale za pár korun a může to vést i k tomu, že se jedna druhou pokusí vyštípat. I když to zní ošklivě vůči té starší paní, asi by bylo lepší propustit ji - pravděpodobně už má věk na to, aby byla na ÚP 11 měsíců, což jí pokryje většinu doby do termínu důchodu. Zrovna nedávno jsem si to tak probírala, protože mě to může potkat taky a došla k názoru, že to není nejhorší řešení. Pak buď předčasný důchod nebo na těch pár měsíců klidně třeba někde mýt nádobí, abych to překlepala až k důchodu řádnému. Paní by to mohla udělat podobně.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#12 9. 2. 2010 8:50

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Krach a problémy s tím spojené

Jo Amely, ještě něco - zdravotní pojištění samozřejmě platím, ale neplatím si nemocenskou, takže když onemocním, nedostanu ani halíř, ale to mi nedali ani když jsem si ho platila a teď už si to vůbec nemůžu dovolit.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#13 9. 2. 2010 8:54

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Krach a problémy s tím spojené

Heleno, já bych radši propustila tu starší, jenže se bojím, že to pak na tom našem maloměstě bude mít horší následky než kdybych zkrachovala. Oni všichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, že ji propustím. Navíc jsme v takovém srabu, že ani nemám na to zákonné odstupné, tobych jí musela zase slpácet, tak já nevím. Papírově jsem sce ve zisku, ale reálně nemám ani floka.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#14 9. 2. 2010 9:25

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Krach a problémy s tím spojené

Rosamunda napsal(a):

Heleno, já bych radši propustila tu starší, jenže se bojím, že to pak na tom našem maloměstě bude mít horší následky než kdybych zkrachovala. Oni všichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, že ji propustím. Navíc jsme v takovém srabu, že ani nemám na to zákonné odstupné, tobych jí musela zase slpácet, tak já nevím. Papírově jsem sce ve zisku, ale reálně nemám ani floka.

pokud to vědí, tak to nebude až takový problém jí to říct.
nezlob se na mě, ale já mám pocit, že ty místo toho, abys tvrdě šla za tím, že zachráníš sebe , tak pořád zachranuješ okolí, lékárnu, Mundaka. Prosím tě, konečně pochop, že zachránit musíš sebe, pak si klidně dovol luxus záchrany ostatních nebo přemýšlení o tom, jak to ty ostatní zvládnou.

Není tady

 

#15 9. 2. 2010 9:26

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Krach a problémy s tím spojené

Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
to je pravda, jenže nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.takže to není dobrá rada.

Není tady

 

#16 9. 2. 2010 9:32

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Krach a problémy s tím spojené

Rosamunda napsal(a):

Jo Amely, ještě něco - zdravotní pojištění samozřejmě platím, ale neplatím si nemocenskou, takže když onemocním, nedostanu ani halíř, ale to mi nedali ani když jsem si ho platila a teď už si to vůbec nemůžu dovolit.

Myslela jsem to tak, jak to píšeš, přepsala jsem se, promiň.

Při té úvaze jsem vycházela z toho, že dům má o dost vyšší hodnotu, než je hodnota toho úvěru, k vůli kterému je zastaven.  Že by tady byla rezerva, ale asi není.
Kdyby to bylo před tím rokem a půl, tak bych Ti doporučila zvážit možnost přetransformovat firmu na sro., teď už by to ale mohlo být bráno jako  podvod.

Pokud vím, tak půlkou bytu ručit nemůžeš. Ten byt rodičů bych si nechala jako zálohu pro nejhoší případ, kdybys zkrachovala  - tak a se mají aspoň kluci kam nastěhovat. Kdy jim bude 18 ? To se ptám proto, že v případě krachu bych k tátovi přihlásila jen kluky a sebe na ohlašovnu pro bezdomovce a oficiálně bych tam chodila jen na návštěvu. Aby jim tam nechodili zbytečně exekutoři. Nechci děsit dopředu, to je jen úvaha.Byt rodičů bych  v této situaci nezastavovala.

Já si tu situaci po ekonomické stránce dovedu představit, ale  - nevím.......
Asi jsi už  uvažovala i o tom, jak by se daly zvýšit tržby, jaké další služby by šly nabízet.

Jinak, i kdybys zkrachovala, tak bys nebyla první ani poslední, teď nemá smysl si to vyčítat. Jen bych se zajímala o informace, jak s tím žít.

Není tady

 

#17 9. 2. 2010 9:38

Blossom
Host

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ros, ještě důležitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spíš mluvíš jen o zeštíhlení firmy-propuštění jedné z pracovnic, jen nevíš která to má být.
Napiš tedy , zde lékárnu zavírᚠúplně, a nebo jen zeštíhluješ.
To je velmi důležité, od toho se můžou odvíjet rady. K obojímu ti mám co říct. Krachu jsem se před 3 lety obávala, vše jsem si kolem toho zjišovala, naštěstí se to podařilo odvrátit právě zeštíhlením firmy a už 3 roky jsme zas v plusu, i když - velmi mírném, ale na dobu krize je to pořád úspěch.

Tak napiš přesně oč u vás jde a podle toho ti můžu napsat zkušenosti a rady.

A rada č. 1: NEOTÁLEJ S TÍM, čím dřív do toho řízneš, tím líp, jinak to povalíš stejně před sebou jak zvětšující se balvan.

 

#18 9. 2. 2010 9:42

Blossom
Host

Re: Krach a problémy s tím spojené

Ještě jen k tomu ručení bytem otce (či jeho polovinou) - doporučuju touto cestou nejít a jeho byt v žádném případě nezastavovat.
Kdyžtak bys snad měla aspoň kam jít, kdybyste přišli o dům. Ale být bez domova víc členů rodiny a žít s pocitem, že táta přišel neúspěchem mého podnikání o střechu nad hlavou ve stáří, to bych asi já psychicky neunesla.
Riziko ztráty toho tátova bytu je zde strašně veliké, při 7 mega dluhů, bohužel....sad

Upravil(a) Blossom (9. 2. 2010 9:44)

 

#19 9. 2. 2010 9:47

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Krach a problémy s tím spojené

agewa napsal(a):

Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
to je pravda, jenže nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.takže to není dobrá rada.

Jenže když vezmeš v úvahu tu dlužnou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyšovat, že nebude šance to splatit nikdy.

Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. Že když zavře, tak nemá do smrti šanci ty dluhy splatit.

pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale když to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.

I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.

Neposílám ji na sociálku, jen píšu o všech variantách.

Není tady

 

#20 9. 2. 2010 10:39

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Krach a problémy s tím spojené

Oni všichni zaměstnanci vědí, jak na tom jsme, ale nevím, jak by to nesla právě ona, kdybych jí řekla, že ji propustím.
Ros, tobě teď bohužel nezbývá nic jiného, než nebrat ohledy na okolí. Vzpomněla jsem si na pravidlo platící při problémech v letadle - dýchací přístroj nasazují rodiče nejdřív sobě a teprve potom dětem. Určitě víš proč.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#21 9. 2. 2010 10:44

Rosamunda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 3. 7. 2009
Příspěvky: 2369

Re: Krach a problémy s tím spojené

Takže děfčata, děkuji moc za rady všem.

Blossom: Ros, ještě důležitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spíš mluvíš jen o zeštíhlení firmy-propuštění jedné z pracovnic, jen nevíš která to má být.
Napiš tedy , zde lékárnu zavírᚠúplně, a nebo jen zeštíhluješ.

Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, snížila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Takže je to něco mezi zeštíhlením a krachem. Proto jsem hned šla do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle šéfa té konsolidační firmy nebýt toho předlužení, tak by to byl docela dobrý byznys. Takže zatím se budu snažit firmu zeštíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Co se týče ručení bytem rodičů, právě jsem chtěla znát vᚠnázor, taky si myslím, že takhle to nejde, ještě mít výčitky, že děda nemá kde bydlet.
A co se týče dluhu, momentálně řeším cca 2,5 mega, ten zbytek je ta 1. konsolidace a dluh z obchodního styku, mám dlouhou dobu splatnosti, takže proto. Pokud by se mi podařilo zkonsolidovat i těch 2,5 mega na rozumnou splátku, tzn. tak asi 30.000, tak bych nic zavírat nemusela. Jen ty pacienti by už sakra mohli začít víc chodit.


Out from the dark into the light !

Není tady

 

#22 9. 2. 2010 10:50

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Krach a problémy s tím spojené

amely napsal(a):

agewa napsal(a):

Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
to je pravda, jenže nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.takže to není dobrá rada.

Jenže když vezmeš v úvahu tu dlužnou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyšovat, že nebude šance to splatit nikdy.

Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. Že když zavře, tak nemá do smrti šanci ty dluhy splatit.

pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale když to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.

I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.

Neposílám ji na sociálku, jen píšu o všech variantách.

když vyhlásí osobní bankrot, tak to není do smrti.musela by se zeptat na podrobnosti, ale je tam , myslím , doba 5 let. a to by se už možná vydržet dalo.

Není tady

 

#23 9. 2. 2010 10:57

agewa
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 2. 2008
Příspěvky: 4341

Re: Krach a problémy s tím spojené

Rosamunda napsal(a):

Takže děfčata, děkuji moc za rady všem.

Blossom: Ros, ještě důležitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spíš mluvíš jen o zeštíhlení firmy-propuštění jedné z pracovnic, jen nevíš která to má být.
Napiš tedy , zde lékárnu zavírᚠúplně, a nebo jen zeštíhluješ.

Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, snížila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Takže je to něco mezi zeštíhlením a krachem. Proto jsem hned šla do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle šéfa té konsolidační firmy nebýt toho předlužení, tak by to byl docela dobrý byznys. Takže zatím se budu snažit firmu zeštíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Co se týče ručení bytem rodičů, právě jsem chtěla znát vᚠnázor, taky si myslím, že takhle to nejde, ještě mít výčitky, že děda nemá kde bydlet.
A co se týče dluhu, momentálně řeším cca 2,5 mega, ten zbytek je ta 1. konsolidace a dluh z obchodního styku, mám dlouhou dobu splatnosti, takže proto. Pokud by se mi podařilo zkonsolidovat i těch 2,5 mega na rozumnou splátku, tzn. tak asi 30.000, tak bych nic zavírat nemusela. Jen ty pacienti by už sakra mohli začít víc chodit.

to jako vážně? není to zase jen zbytečný hazard,??

Není tady

 

#24 9. 2. 2010 10:58

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Krach a problémy s tím spojené

agewa napsal(a):

amely napsal(a):

agewa napsal(a):

Taky Ti tu radí, a si najdeš práci, ale v případě krachu Ti to bude na prd, stejně ti exekutoři všechno seberou a nechají Ti jen životní minimum. To životní minimun Ti v případě noute vyplatí i sociálka.
to je pravda, jenže nebude umořovat dluhy a to jí znovu potáhne ke dnu.takže to není dobrá rada.

Jenže když vezmeš v úvahu tu dlužnou částku, tak úroky z dluhů a poplatky exekutorům budou ten dluh tak raketově zvyšovat, že nebude šance to splatit nikdy.

Vycházela jsem z toho co říkal Rosamundě ten ekonom. Že když zavře, tak nemá do smrti šanci ty dluhy splatit.

pro zajímavost, lidé co jedou tramvají na černo, dostanou pokutu 1000 Kč, ale když to nezaplatí a vymáhá to exekutor, tak musí zaplatit 12 000.

I kdyby měla splácet jen těch 7 milionů, tak si to rozpočítej, kolik by musela splácet a jak dlouho.

Neposílám ji na sociálku, jen píšu o všech variantách.

když vyhlásí osobní bankrot, tak to není do smrti.musela by se zeptat na podrobnosti, ale je tam , myslím , doba 5 let. a to by se už možná vydržet dalo.

Agewo s osobním bankrotem by museli souhlasit věřitelé a Ros by musela splatit asi 30%. Osobní bankrot musí povolit soud, to si Ros nemůže vyhlásit  sama. A není jisté jestli by jí to povolili.

Samozřejmě bych se na možnosti informovala - naděje umírá poslední.

Není tady

 

#25 9. 2. 2010 11:05

amely
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 11. 1. 2009
Příspěvky: 907

Re: Krach a problémy s tím spojené

Rosamunda napsal(a):

Takže děfčata, děkuji moc za rady všem.

Blossom: Ros, ještě důležitá otázka: V názvu je psán Krach a problémy s tím spojené, ale přímo na vlákně spíš mluvíš jen o zeštíhlení firmy-propuštění jedné z pracovnic, jen nevíš která to má být.
Napiš tedy , zde lékárnu zavírᚠúplně, a nebo jen zeštíhluješ.

Ten ekonom mi doporučil abych propustila 2 lidi, snížila stav skladu a čekala na zázrak tak maximálně 1/4 roku a pkud by se zázrak nakonal, tak abych to zavřela. Takže je to něco mezi zeštíhlením a krachem. Proto jsem hned šla do konsolidační firmy, jestli by mi s tím nepomohli, páč dle toho ekonoma i dle šéfa té konsolidační firmy nebýt toho předlužení, tak by to byl docela dobrý byznys. Takže zatím se budu snažit firmu zeštíhlit a uvidím, jestli to něco přinese.
Co se týče ručení bytem rodičů, právě jsem chtěla znát vᚠnázor, taky si myslím, že takhle to nejde, ještě mít výčitky, že děda nemá kde bydlet.
A co se týče dluhu, momentálně řeším cca 2,5 mega, ten zbytek je ta 1. konsolidace a dluh z obchodního styku, mám dlouhou dobu splatnosti, takže proto. Pokud by se mi podařilo zkonsolidovat i těch 2,5 mega na rozumnou splátku, tzn. tak asi 30.000, tak bych nic zavírat nemusela. Jen ty pacienti by už sakra mohli začít víc chodit.

Psala jsem Ti to už.  Tak se zaměř na to, co udělat, aby víc chodili. Jaké výhody oproti konkurenci jim nabídneš? U nás v lékárně máme věrnostní karty, načítají se nám zaplacené peníze a pak máme slevy. Rozšíření sortimentu? Lepší ceny? Dovoz domů - třeba seniorům papírové pleny? Nevím, třeba někdo poradí víc.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů