14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ovesné vánoční suenky
Ingredience:
* 100 g jemných ovesných vloček
* 350 ml horké vody
* 80 g nahrubo nasekaných vlaských ořechů
* 40 g rozinek sultánek
* 20 g peničných nebo paldových klíčků
* 10 g loupaného sezamu
* 1 líce medu
* 1 líce panenského řepkového nebo slunečnicového oleje
* hořká čokoláda s třtinovým cukrem na potření
Odváené mnoství jemných ovesných vloček přelijeme vařící vodou a necháme asi 20 minut nabobtnat.
Ke zbobtnalým ovesným vločkám přidáme nejdříve med a dobře ho rozmícháme, vlastně rozpustíme.
Vlaské ořechy posekáme noem nahrubo a společně se sezamem, rozinkami, obilnými klíčky a ličkou oleje je přidáme k oslazeným ovesným vločkám.
Výsledné hutné kaovité těsto můeme krásně ovonět pár kapkami citrónového aromatického oleje.
Pak u jen klademe lící na plech vyloený pečícím papírem malé hromádky, které lehce rozmáčkneme, aby nebyly moc vysoké na výku a pekly se stejnoměrně.
Ovesné kousky pečeme pomalu při 150180 °C asi 1 hodinu do světle hněda.
Není tady
paldové vánoční suenky
* 250 g celozrnné mouky paldové jemné BIO + 10 g na vál
* 10 g kypřícího práku bez fosfátů
* 25 g mletých lněných semínek
* 15 g lněných semínek celých
* 50 g sojového nápoje s příchutí smetany Zajíc
* 100 ml teplé vody
* 80 g medu (popř. obilného sladu)
* 4 kapky citrónového arom. oleje Just
* 30 g panenského řepkového oleje (i slunečnicový nebo sezamový)
* mixovaná fruktóza na obalení
Z odváeného mnoství 40 g lněného semínka asi polovinu umixujeme najemno a smícháme spolu s moukou a kypřícím prákem bez fosfátů. K mouce také přimícháme lněné semínko vcelku, aby nám v suenkách něco křupalo.
Zvlá si rozpustíme v teplé vodě sojový nápoj s medem, přidáme olej a touto tekutinou po zchladnutí těsto zaděláme.
Máme-li kvalitní aromatický citrónový olej Just, přidáme pár kapek pro vůni a dobře těsto promícháme.
Připravené těsto není jetě tvarovatelné a proto je necháme asi půl a jednu hodinu v míse odleet v chladu.
Pak těsto vyklopíme na pomoučený vál, obalíme v mouce a lehce zpracujeme tak, aby bylo tvárné. Z těsta vyválíme plát, ze kterého vypichujeme různé drobné tvary suenek. Suenky ničím nepotíráme a přímo klademe na plech na papír. Pečeme je při 150175 °C 1215 minut a potom je při 150 °C jenom dosouíme. Při pečení k závěru hlídáme.
Horké upečené suenky sesypeme z plechu na papírový ubrousek a pak je zasypeme a obalíme v namixované fruktóze.
Není tady
Makové suenky
* 100 g jemné celozrnné mouky paldové BIO (+20g na vyvalování)
* 100 g mletého máku
* 1 lička panenského slunečnicového oleje
* 20 g sueného sojového nápoje s příchutí vanilky
* 100 ml vody
* petka mletého hřebíčku, popř. i skořice
Rychlé pečivo z máku, plné vápníku, připravíme jenom smícháním surovin a vyválením středně velkých placiček. Tyto placičky jsou chutné na zakousnutí na cesty, ale i ke kávě. Nejsou mnoho sladké a tak kdo chce, můe je jetě potřít marmeládou bez cukru.
V míse smícháme paldovou mouku, umletý mák, obilný nápoj, ličku slunečnicového oleje a vodu. Tuto směs ovoníme pár kapkami citrónového aromatického oleje a můeme přidat i petku mletého hřebíčku a skořice. Takto budou placičky vonět jako makovec.
Těsto v míse vařečkou dobře propracujeme a pak vyklopíme na vál popráený paldovou moukou. Obalíme v mouce a uděláme váleček, který rozdělíme na stejné díly. Samostatné kousky (asi po 2730 g) oválíme té v mouce, uděláme z kadého kuličku a rozválíme malým válečkem nebo rozmáčkneme rukou na placičky.
Placičky dáme na plech vyloený pečícím papírem a upečeme v mírné troubě při 160180 °C . Pečeme asi 3035 minut.
Není tady
Ořechové oválky
Ingredience:
* 200 g hladké celozrnné peničné mouky BIO
* 90100 g másla
* 80 g strouhaných vlaských ořechů
* 30 g sueného sojového nápoje s příchutí vanilky
* 30 g rýového sladu
* 1 loutek
* 2 líce bílku
* 3 kapky citrónového arom. oleje Just (nemusí být)
* půlky vlaských ořechů na ozdobení
* 12 sáčky vanilkového cukru light fruktóza s vanilkou
Z těsta si uhněteme kouli, kterou popráíme moukou, přikryjeme a necháme v misce v chladu alespoň 1 hodinu odleet.
Těsto po odleení ji nemusíme propracovávat. Dle mých zkueností je lepí si přímo odkrajovat stejné kousky. Kadý pak v dlani dvakrát zmáčkneme a vytvarujeme z něho kuličku a následně zaoblený oválek.
Oválky ozdobíme na vrchní straně půlkami vlaských oříků, tzv. abičkami. Hotové skládáme na plech na pečící papír a dáme pak péci do mírně předehřáté trouby. Pečeme krátce při teplotě asi 180°C. Obvykle stačí 1520 minut. Hlídáme a raději kontrolujeme upečení rozlomením jednoho oválku.
Upečené oválky nejlépe za tepla, jetě na plechu, pocukrujeme vanilkovým cukrem light. Nemáme-li, postačí jenom fruktóza. Oválky necháme na plechu vychladnout a a po té je z plechu sundáme. Po vychladnutí jsou na manipulaci pevnějí a nebudou se lámat.
Není tady
Mrkvové pečivo
100 g hladké mouky
100 g polohrubé celozrnné mouky
150 g jemně nastrouhané mrkve
100 g tuku
1 lička práku do pečiva
petka soli
Vyválím a dělám kolečka. Peču na teplotu jako linecké.
Není tady
Ahojky, nala jsem prima dietní cukroví i tady http://www.fitnesstv.cz/dietni-vanocni-cukrovi-cast-1 u jsem ho letos zkouela a větině návtěv chutnalo
Není tady
Na téhle stránce sou nějaké moučníky pro diabetiky. Občas známému, který má cukrovku, něco z toho uděláme a docela si chrochtí
http://www.onlinekucharka.cz/seznam_receptu/5/502
Není tady
Pekla jsem poprvé podle fitrecepty. Něco nebylo takový, jako stará dobrá klasika, ale i tak to sklidilo úspěch:)
Není tady