Oznámení

30. srpna : Vážení uživatelé, i přes veškerá zatím provedená opatření jsme občas pod palbou robotických účtů. Prosíme tímto o trpělivost, mažeme ihned, jak zjistíme další jejich spamové účty. Děkujeme !

30. srpna : Cukr je dobrý nejen na slazení kávy, aneb tichý zabiják, nebo velmi užitečný pomocník v domácnosti? I když nesladíte, vyzkoušejte těchto 5 tipů!

30.srpna : Upečme si spolu (pra)babiččinu bábovku.

#1 12. 2. 2006 10:15

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Játra

Prosím nějaký mnam recept na játra. Nejlépe na způsob číny.

Není tady

 

#2 12. 2. 2006 10:58

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Játra

SMAŽENÁ  JÁTRA

Pro 3 osoby :300g jater, 3 pórky nebo cibulky s natí, asi 4 stroužky česneku, špetka mletého kmínu, špetka zázvoru, špetka cukru, půl lžičky Vegety, 2 lžíce sójové omáčky, asi 5 lžic oleje na smažení.
Na obalení masa : 2 lžičky Solamylu, voda na rozředění


Játra nakrájej na tenké a dlouhé plátky. Obvzlášť tenké a úhledné plátky se nakrájejí z mražených jater. V misce je rozmíchej se Solamylem a vodou. Nepřidávej ani vejce, ani alkohol, játra by ztvrdla a zhořkla. Zatímco budeš rozmíchávat maso se škrobem, dej rozehřát pánev, do ní nalej olej a do  horkého  oleje přidej játra.
Smaž za stálého míchání na velkém ohni. Až se jednotlivé kousky oddělí od sebe, přidej pórek, šikmo nakrájený na dlouhé proužky. Pak přidej koření a česnek nakrájený na plátky. Směs smíchej a ještě chvíli smaž. Česnek musí zůstat polosyrový. Po přidání pórku trvá smažení asi 5 minut. Za tu dobu pórek jakoby zvadne a tenké lístky jater se trochu zvlní.
Podáváme s rýží nebo opečenými  brambory.
http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/49.gif

Není tady

 

#3 12. 2. 2006 11:47

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Játra

Kopíruji recept, který jsem psala do "Občerstvení pro přátelé":

Před návštěvou jsem udělala směs z kuřecí játry:
cibulka, pórek, nudličky papriky, půlkolečka ředkvičky, nakrájená játra - podusit, okořenit (sůl, pepř, chilli, steakové koření, sojová omáčka), případně trochu kečupu.
Pak jsem si udělala hromadu klasických topinek, potřela česnekem. Nastrouhala jsem sýr.

Po příchodu návštěvy jsem topinky rychle potřela hořčicí, nandala směs, zasypala sýrem a na talíři dala ohřát do mikrovlnky. Posypala jsem to zeleným pórkem, dozdobila třeba rajčetem.

Návštěva koukala, kde jsem vzala tak rychle teplé občerstvení.


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#4 12. 2. 2006 12:58

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: Játra

Játra hodně prošpikuji, dám pod ně hodně cibule na kolečka nakrájenou, podliji a nechám péct pod pokličkou. Jako přílohu dávám rýži.

Není tady

 

#5 12. 2. 2006 17:19

Pešta
♥♥♥♥---
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 490

Re: Játra

Verčo to vypadá dobře. určitě to vykouším.
Steličko tento recept jsem si pamatovala, že už jsem ho četla, jen jsem nevěděla kde ho hledat.
Isidia cibuli miluju, tak vyzkouším.
Všem děkuji

Není tady

 

#6 12. 2. 2006 17:39

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: Játra

Játra- máme radči drůbeží- obalím ve slanině, naskládám do pekáčku, přidám koření(grilovací, gyros, vegetu, prostě cokoliv), zaleju vývarem(voda a v ní rozpustím masox), přidám někdy třeba zeleninu mraženou, dám zapéct, před koncem, posypu sýrem a přidám(ale nemusí být)smetanu na zjemnění.Hodí se k tomu rýže, ale i hranolky, brambory, nebo jen chleba.

Není tady

 

#7 13. 2. 2006 20:47

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Játra

Játra smažená s cibulí

Na pánvi rozehřejeme olej, nasypeme půlkolečka cibule (hodně) a na to plátky vepřových jater. Z každé strany smažíme asi 3 minuty, přendáme na talířky s cibulí i výpekem, osolíme, opepříme, dozdobíme čerstvou zeleninou, hořčici, kečupem, křenem a tatarkou a podáváme s chlebem. Štávička s cibulkou je výborná.

Upravil(a) Stelička (13. 2. 2006 20:48)


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#8 27. 2. 2006 12:32

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Játra

JÁTRA  S   JABLKY

500g drůbežích jater(kachních) , sůl, 100g anglické slaniny, 2 cinule, 2 jablka, olej

Drůbeží (kachní) játra orestujeme na oleji, osolíme. Na rozškvařených kostičkách anglické slaniny osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájená jablka a smícháme s restovanými játry. Podáváme s bramborovou kaší nebo hranolkami a salátem.
http://animace.org/wmf_jidlo/thumb/t_W060162.jpg

Není tady

 

#9 27. 2. 2006 17:19

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Játra

Drůbeží játra na tymiánu:
na oleji opéct játra, vyndat, opéct slaninu, pak žampiony,lečo, pórek,podlít červeným vínem, dusit, sůl, pepř, tymián(málo) dát játra, nechat ještě chvíli dusit .Podává se s kari rýží.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#10 27. 2. 2006 17:40

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Játra

Vepřová játra na bramboráku:
150 g vepřová játra
pepř
100 g zeleninová směs
olej
kečup
česnek
sůl
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme na pánvi.Když jsou játra napůl hotová, přidáme zeleninu podle chuti (kapii, kukuřici, žampiony, papriku, rajče)směs dobře osmažíme, přidáme kečup.Nakonec dochutíme solí, česnekem a pepřem.Podáváme na bramboráku.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#11 27. 2. 2006 17:43

Dana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 6252

Re: Játra

Kuřecí játra v ostré omáčce:
Očištěná kuřecí játra nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Přidáme chilli koření a proužky kapie.Podusíme a nakonec přidáme kečup (podle chuti sladký, nebo ostrý). Osolíme, opepříme.Podáváme posypané strouhaným sýrem a s hranolky.


http://www.gify.nou.cz/divky_mini1_soubory/49.gif
Problémy přicházejí v řadě za sebou a při zvláště příznivých okolnostech i v dvojstupech.
Opravdoví přátelé jsou ti, kteří vám nikdy nezmizí ze srdce, i kdyby na čas zmizeli ze života....

Není tady

 

#12 1. 3. 2006 16:27

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: Játra

Játra ve smetanové omáčce s hráškem
Osmahnout cibulku, na to na kousky nakrájené játra (my máme rádi drůběží), po změknutí zalít smetanou a přidat sterilovaný hrášek. Podle potřeby dohustit instatní jíškou. Možno dochutit kari nebo kořením na čínu.

Játra s krůtím (kuřecím) masem a ananasem
Osmahnout cibulku, pak maso a nakonec játrra, podusíme. Poté přidat smetanu a na kousky nakrájený ananas. Nechat chvíli provařit. Možno přidat kousky vlašských ořechů.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#13 4. 3. 2006 11:33

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: Játra

Já bych zase ráda nějaký receptík na přírodní játra, ať už na roštu nebo se zeleninou.Prosím poraďte.

Není tady

 

#14 6. 3. 2006 20:00

lotty
♥♥-----
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 72

Re: Játra

Vepřová játra na bramboráku:
150 g vepřová játra
pepř
100 g zeleninová směs
olej
kečup
česnek
sůl
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme na pánvi.Když jsou játra napůl hotová, přidáme zeleninu podle chuti (kapii, kukuřici, žampiony, papriku, rajče)směs dobře osmažíme, přidáme kečup.Nakonec dochutíme solí, česnekem a pepřem.Podáváme na bramboráku.


Zkoušela jsem toto teď v sobotu a bylo to moc dobré, jiné, netradiční. Bramboráky nebyly tak mastné a játra a zelenina doplnily zdravou stravu.

Není tady

 

#15 7. 3. 2006 15:11

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: Játra

Játrový bramborák - jinak

Do bramborákového těsta vmícháme rozmixovaná játra, klasicky dochutíme a smažíme. Podáváme nahoře obložené zeleninou a s tatarkou nebo kečupem.


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů