14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Prosím nějaký mnam recept na játra. Nejlépe na způsob číny.
Není tady
SMAENÁ JÁTRA
Pro 3 osoby :300g jater, 3 pórky nebo cibulky s natí, asi 4 strouky česneku, petka mletého kmínu, petka zázvoru, petka cukru, půl ličky Vegety, 2 líce sójové omáčky, asi 5 lic oleje na smaení.
Na obalení masa : 2 ličky Solamylu, voda na rozředění
Játra nakrájej na tenké a dlouhé plátky. Obvzlá tenké a úhledné plátky se nakrájejí z mraených jater. V misce je rozmíchej se Solamylem a vodou. Nepřidávej ani vejce, ani alkohol, játra by ztvrdla a zhořkla. Zatímco bude rozmíchávat maso se krobem, dej rozehřát pánev, do ní nalej olej a do horkého oleje přidej játra.
Sma za stálého míchání na velkém ohni. A se jednotlivé kousky oddělí od sebe, přidej pórek, ikmo nakrájený na dlouhé prouky. Pak přidej koření a česnek nakrájený na plátky. Směs smíchej a jetě chvíli sma. Česnek musí zůstat polosyrový. Po přidání pórku trvá smaení asi 5 minut. Za tu dobu pórek jakoby zvadne a tenké lístky jater se trochu zvlní.
Podáváme s rýí nebo opečenými brambory.
Není tady
Kopíruji recept, který jsem psala do "Občerstvení pro přátelé":
Před návtěvou jsem udělala směs z kuřecí játry:
cibulka, pórek, nudličky papriky, půlkolečka ředkvičky, nakrájená játra - podusit, okořenit (sůl, pepř, chilli, steakové koření, sojová omáčka), případně trochu kečupu.
Pak jsem si udělala hromadu klasických topinek, potřela česnekem. Nastrouhala jsem sýr.
Po příchodu návtěvy jsem topinky rychle potřela hořčicí, nandala směs, zasypala sýrem a na talíři dala ohřát do mikrovlnky. Posypala jsem to zeleným pórkem, dozdobila třeba rajčetem.
Návtěva koukala, kde jsem vzala tak rychle teplé občerstvení.
Není tady
Játra hodně propikuji, dám pod ně hodně cibule na kolečka nakrájenou, podliji a nechám péct pod pokličkou. Jako přílohu dávám rýi.
Není tady
Verčo to vypadá dobře. určitě to vykouím.
Steličko tento recept jsem si pamatovala, e u jsem ho četla, jen jsem nevěděla kde ho hledat.
Isidia cibuli miluju, tak vyzkouím.
Vem děkuji
Není tady
Játra- máme radči drůbeí- obalím ve slanině, naskládám do pekáčku, přidám koření(grilovací, gyros, vegetu, prostě cokoliv), zaleju vývarem(voda a v ní rozpustím masox), přidám někdy třeba zeleninu mraenou, dám zapéct, před koncem, posypu sýrem a přidám(ale nemusí být)smetanu na zjemnění.Hodí se k tomu rýe, ale i hranolky, brambory, nebo jen chleba.
Není tady
Játra smaená s cibulí
Na pánvi rozehřejeme olej, nasypeme půlkolečka cibule (hodně) a na to plátky vepřových jater. Z kadé strany smaíme asi 3 minuty, přendáme na talířky s cibulí i výpekem, osolíme, opepříme, dozdobíme čerstvou zeleninou, hořčici, kečupem, křenem a tatarkou a podáváme s chlebem. távička s cibulkou je výborná.
Upravil(a) Stelička (13. 2. 2006 20:48)
Není tady
JÁTRA S JABLKY
500g drůbeích jater(kachních) , sůl, 100g anglické slaniny, 2 cinule, 2 jablka, olej
Drůbeí (kachní) játra orestujeme na oleji, osolíme. Na rozkvařených kostičkách anglické slaniny osmaíme nadrobno nakrájenou cibuli a na kostičky pokrájená jablka a smícháme s restovanými játry. Podáváme s bramborovou kaí nebo hranolkami a salátem.
Není tady
Drůbeí játra na tymiánu:
na oleji opéct játra, vyndat, opéct slaninu, pak ampiony,lečo, pórek,podlít červeným vínem, dusit, sůl, pepř, tymián(málo) dát játra, nechat jetě chvíli dusit .Podává se s kari rýí.
Není tady
Vepřová játra na bramboráku:
150 g vepřová játra
pepř
100 g zeleninová směs
olej
kečup
česnek
sůl
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme na pánvi.Kdy jsou játra napůl hotová, přidáme zeleninu podle chuti (kapii, kukuřici, ampiony, papriku, rajče)směs dobře osmaíme, přidáme kečup.Nakonec dochutíme solí, česnekem a pepřem.Podáváme na bramboráku.
Není tady
Kuřecí játra v ostré omáčce:
Očitěná kuřecí játra nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na oleji. Přidáme chilli koření a prouky kapie.Podusíme a nakonec přidáme kečup (podle chuti sladký, nebo ostrý). Osolíme, opepříme.Podáváme posypané strouhaným sýrem a s hranolky.
Není tady
Játra ve smetanové omáčce s hrákem
Osmahnout cibulku, na to na kousky nakrájené játra (my máme rádi drůběí), po změknutí zalít smetanou a přidat sterilovaný hráek. Podle potřeby dohustit instatní jíkou. Mono dochutit kari nebo kořením na čínu.
Játra s krůtím (kuřecím) masem a ananasem
Osmahnout cibulku, pak maso a nakonec játrra, podusíme. Poté přidat smetanu a na kousky nakrájený ananas. Nechat chvíli provařit. Mono přidat kousky vlaských ořechů.
Není tady
Já bych zase ráda nějaký receptík na přírodní játra, a u na rotu nebo se zeleninou.Prosím poraďte.
Není tady
Vepřová játra na bramboráku:
150 g vepřová játra
pepř
100 g zeleninová směs
olej
kečup
česnek
sůl
Vepřová játra nakrájíme na nudličky, opepříme a opečeme na pánvi.Kdy jsou játra napůl hotová, přidáme zeleninu podle chuti (kapii, kukuřici, ampiony, papriku, rajče)směs dobře osmaíme, přidáme kečup.Nakonec dochutíme solí, česnekem a pepřem.Podáváme na bramboráku.
Zkouela jsem toto teď v sobotu a bylo to moc dobré, jiné, netradiční. Bramboráky nebyly tak mastné a játra a zelenina doplnily zdravou stravu.
Není tady
Játrový bramborák - jinak
Do bramborákového těsta vmícháme rozmixovaná játra, klasicky dochutíme a smaíme. Podáváme nahoře obloené zeleninou a s tatarkou nebo kečupem.
Není tady