14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
To otázka... na uhlí, plynu, elektrice... mám ráda, kdy to smrdí čmoudem... pouívat tácky, grilovat v alobalu? Jaké uhlí nebo raději brikety? Co příprava grilu? Moc mi tohle nejde, maso mívám vysuené nebo spálené.
Není tady
Nejsem teda ádnej odborník..
ale nejradi mám maso grilované na uhlí, podle mě na plynu nebo elektrice chybí ta správná vůně...
maso grilujeme samotné, hermelíny naloené a zabalené do alobalu..zeleninu samotnou...
Není tady
Můe grilovat i na kameni (ula) a pod tím zatopit uhlím.
Není tady
já mám nejraději grilování na ohýnku nebo na dřevěném uhlí. nedávno jsem vak vyhrála s helmansem rakletový gril a musím přiznat, e mě grilování na něm docela příjemně překvapilo.
Není tady
Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radi očouzený ale zase nesnáim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.
Není tady
Kdy grilujeme na rotu,pouíváme dříví a grilujeme na těch grilovacích táckách ,aby to pávě nehytalo a nehořelo .pokud tam kápne omastek.
a pak máme jetě jeden gril , tam se sype dřevěné uhlí po straně a a maso je napíchané na jehlici,kterou točíme..
kámen máme a ten nás nějak nechyt,není to vono!!!
sakra a teď mám chu na pízy..
Není tady
markéta napsal(a):
Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radi očouzený ale zase nesnáim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.
Omastek nekape, pokud se pouívá maso libové (nadarmo neříkají, e tučné se nehodí).
K potírání je nejlépe pouívat směs piva a grilovacího koření - kdy to ukápne, uhlí nevzplane, nehoří.
Pivo dává grilovanému masu navíc jemnou chu. I kuře takto potírané je fantastické.
Dětem to nekodí, alkohol to neobsahuje a chutná to i dětem.
Negrilujte příli blízko nad havým uhlím, pomalé grilování je lepí. Maso pak není spálené, je tavnaté.
(mimochodem, smrad spáleného masa je něco naprosto straného, zvlátě pro sousedy, kteří s vámi nejí avak musejí to čuchat).
Není tady
Třísko maso nakládám a to jinak ne do oleje nejde... teda neumim si představit, jak mi to v tom kvasí je fakt, e teď jsem zkouela jogurt a paráda, ale pálil se... ty grilovací tácky jsou úasná věc! Pivo je na potírání ale perfektní, to je fakt
Jo a hasíte případná poár? já mám vodu v petce s dírkou, ale z toho je dost páry a to myslím masu nesvědčí. Taky pak lítají kousky popílku na maso.
Není tady
markéta napsal(a):
Třísko maso nakládám a to jinak ne do oleje nejde... teda neumim si představit, jak mi to v tom kvasí je fakt, e teď jsem zkouela jogurt a paráda, ale pálil se...
To jsi mě patně pochopila - nakládat do oleje - potírat pivem! ..... (tedy - i do piva lze kápnout pár kapek oleje, ale jen tak málo, aby to nepodporovalo hoření, kdy to ukápne na uhlí).
A s jogurtem jsem to taky zkouela, nepálí se to, pokud grilujete zvolna.
Větina lidí má tendenci spěchat - je to podobné, jako při opékání pekáčků - s tím rozdílem, e smrad ze spálených pekáčků necítíte (v teple stoupajícím z plamenů hořícího táboráku dokonale shoří i zplodiny ze spáleného pekáčku - doutnající uhlíky grilu to vak nedokáou - smrad ze spáleného masa se proto line nerueně kolem.... co nechceme, e?!).
Proto GRILUJTE pomalu, aby maso nehořelo, nepálilo se... ... VYPLATÍ se to ! - Mňam.
Důleité hledisko zdravotní - v mase spáleném je mnohem mnohem více karcinogenních látek ne v mase pomalu a dobře ugrilovaném.
Upravil(a) tříska (16. 8. 2009 11:11)
Není tady
Hele, lidi, nemáte někdo ponětí, jak grilovat správně ve vestavné troubě BEKO ? ... (cim 310000 tx)
Je k tomu návod, z něho nejsme ale vůbec moudří.
Prý funkce grilování s ventilátorem i gril.bez vent. - jene ten ventilátor se po čase roztočí stejně...
Tahle trouba má ventilátor, který se sám spoutí, jak se trouba ohřeje - nechat ho ventilovat?
Trouba má i otočnou tyč, ke grilování kuřete (asi) - je ale těké ji zajistit, aby nevyjíděla z díry, do ní se zastrkává (chvíli se otáčí - ale pak se přestává točit).
Neznáte někdo nějakou ikovnou fintu jak ji zafixovat?
Není to v tom návodu vůbec nijak jednoznačně uvedeno... Chjo! - Proto bych rád nějaké konkrétní zkuenosti s touto troubou. Díky!
Upravil(a) Vachu (19. 8. 2009 15:38)
Není tady
Market - nakládej klidně do oleje, jen před samotným grilováním nech maso okapat, aby z něj netekl omastek co se týče kropítka pouíváme rozpraovač na kytky uhasí v pohodě, dá se regulovat a kdy zvolí mení prou tak nelítá popel
Jinak jak u bylo správně řečeno - maso grilovat dlouho!!!!!!!!!! Je obvyklou chybou hodit něco na gril, oolíchat to z jedný a z druhý strany a mrsknout s tím na talíř - tak přesně takhle ne maso se nepropeče a zůstává syrové, rozhodně bych ho nikdy nedávala dětem, pro děti je nejlepí maso třebas uvařit a pak ogrilovat, nebo ho jinak tepelně upravit předem. Důleitý je taky rovnoměrně rozpálený uhlí, dáný přikládání dřeva a podovbně....
Ve kola vdycky říkali, e radi grilovat vý a dýl, ne nízko a chvilinku - jo, byla to samo přednáka z nějakejch chorob co ze patně zpracovanýho masa můe dostat
Není tady
markéta napsal(a):
Lojzik a jak to funguje? Já mám taky radi očouzený ale zase nesnáim, jak ten omastek kape na oheň a ten pak spaluje maso.
omlouvám se za pozdní odpověď, ale nebyla jsem schopná se nějak najít
rakletový gril je v podstatě taková pánvička nad elektrickou spirálou, take je to super na domácí grilování. holky si na něj grilují rády zeleninu a v takovým malých pánvičkách nechávají rozpustit sýr. k tomu jim dám kečup (jejich oblíbený hellmanns- kdy nám ten gril dal:))
Není tady
V létě jsme byli tátovi koupit přísluenství ke grilu k narozeninám v Praze kousek od Stírky (Kobylisy) a tam jsme dostali od pána přednáku o správném grilování, a jsme koukali. Ono záleí i na tom, jak má člověk pokličku. Ké bych si zapamatovala aspoň půlku z toho, co pán říkal, straně zajímavé a pro nás nové informace. Kdyby někdo chtěl napsat, kde to bylo, tak písnu do SZ, odkaz by mi asi vymazali. Myslím, e to stojí za to si tam pro tu přednáku dojet.
Upravil(a) Rybička (21. 1. 2012 21:31)
Není tady
Jen chci napsat, e pokud pouíváte klasický gril, tak třeba maso grilovat hlavně tak, aby áva nestékala do rozpáleného uhlí. Takto se bílkoviny mění na karcinogenní látky, které se kouřem vrací zpět do masa, tak dávejte pozor :-/
Není tady
Ono plyn, elektrika i uhlí mají svoje výhody (viz http://ocimazeny.cz/537/kdyz-zena-griluje/ ), já osobně mám nejraději uhlí, kdy si sednem na terase, má to skvělou atmosféru a taky chu je taková skvělá - očouzená...
Upravil(a) JohankaDl (29. 10. 2013 14:35)
Není tady
Před nedavnem jsme si ke grili Weber poridili gril na pizzu, teda pizza se opravdu neda srovnavat s tim kdy ji delate doma v troube, takhle je vynikajici :-) Hodi se hlavne pro grily na dreven uhli..:-)
Není tady
Pani, to zni zajimave a jak dlouho se tam ta pizza dela? A není trochu jiny, predci jen v troube to ma teplotu z obou stran.
Není tady
No od te doby co to mame doma, tak mi prijde ta pizza z truby docela vysusena, takhle ji mame vlacnou a je udelana rovnomerne..:-)
Není tady
Zdena88 napsal(a):
No od te doby co to mame doma, tak mi prijde ta pizza z truby docela vysusena, takhle ji mame vlacnou a je udelana rovnomerne..:-)
my si pizzu objednáváme na dovoz domů je taky supeer,vláčná a chutnějí u jen proto,e se s tím nemusím patlat doma.
Není tady
No ale pizza doma je doma, to se podle me neda srovnat s nejakou dovezenou..:-) Clovek vi vse co si tam dal, a vyjde nekolikrat levneji a je i drive hotova!
Není tady
kdyz grilovat tak je k tomu potreba poradne masicko taky mam rada kdyz maso voni od ohned a chutna uplne jinak ma to neco do sebe. nejlepsi maso co jsem zatim sehnala bylo v praze v reznictvi v pankrackem rynku vyborne libove masicko. deti maji radi kureci-nalozila jsem do oleje s trochou koreni fantazie
Není tady