Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 8. 2. 2006 7:59

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Mražení potravin

Prosím dají se mrazit také normální slepičí vývary, zeleninové polévky, špenát nebo například hotové zelí a halušky? Nemám s tím zkušenosti a mám tady plnou lednici.

Díky za rady

Není tady

 

#2 8. 2. 2006 8:13

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Mražení potravin

Petuno,
vývary se mrazí bez problémů, jen když je tam zelenina, nedoporučuju dlouho skladovat. Čistý bujón vydrží dýl. Ideální je nalít polévku do hranaté krabice (stačí vypláchnutá třeba od mléka) a pak zmrzlou "kostku" přendat do mikrotenového sáčku - zabere to míň místa.
Zelí se mrazí dobře - já to dělám tak, že si ho rovnou připravím víc a rozdělím do pytlíků po dávkách, které mám odhadnuté jako přílohu k jednomu jídlu. Sáčky "zplacatím", zavážu a hotovo.
Halušky mᚠna mysli jaké?


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#3 8. 2. 2006 8:28

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: Mražení potravin

Normální klasické z polotovaru, které se přetlačí přes sítko. Mamka mi jich přivezla strašně moc a je mi to škoda vyhodit.

Díky za rady!!! Jsem v tom celkem nezkušená.

Není tady

 

#4 8. 2. 2006 8:33

evčina
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 204

Re: Mražení potravin

Ahoj Petuno,já mrazím skoro všechno.Polévky nemají chybu,zamrazím a pak když potřebuji a je mě líno polévku uklohnit vyndám z mrazáku.Opravdu se nemusíš ničeho bát.Halušky i vývar rozděl na porce které by si po vyndání spotřebovala a můžeš mrazit.Využívám k tomu všechny možné i nemožné kelímky,misky a pod.

                           http://www.gify.nou.cz/r_jidlo_soubory/49.gif


http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/Ev(2).gif

Není tady

 

#5 8. 2. 2006 11:00

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 247

Re: Mražení potravin

Já mrazím úplně všechno. A vývary na polévku, nemají chybu. Dají se potom použít jak na polévky, tak na základy do omáček. Já je naliji do kelímku od velkého jogurtu a potom je vyklopím do igelitové tašky a tak mám udělány zásoby. Je to velká úspora práce.

Není tady

 

#6 8. 2. 2006 11:03

jsem.sva
♥♥♥♥♥--
Místo: Plzeň
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 601

Re: Mražení potravin

Taky mrazím polévky. Třeba zbyde od neděle, já jí zamrazím a použiji v týdnu... Mám je v umělohmotných zavíracích krabičkách. Nebo třeba v krabičce od Ramy.

Není tady

 

#7 8. 2. 2006 11:06

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Mražení potravin

Děvčata, ty kelímky zbytečně zabírají místo. Jak jsem psala, používám hranaté krabičky, dózy a pod. a pak jen skládám "cihličky" na a vedle sebe. A zelenou petržel a další bylinky (bez hodně tuhých stonk) mrazím v pytlíku celé - i když zmrzne celý, stačí poválet válečkem a rozdrobí se, odpadá krájení.


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#8 8. 2. 2006 11:27

Marula
Host

Re: Mražení potravin

Já mrazím mimo vařených brambor taky skoro všechno.Akorát jsem někdy lenošná si to popsat.Jednou jsem takhle manželovi vytáhla z mrazáku bramborové ovocné knedlíky,on si je posypal pěkně cukrem a tvarohem,zakousl se a zjistil,že to k sobě jaksi nejde.náplň totiž byla masová yikes)))))))))))))

 

#9 8. 2. 2006 12:04

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Mražení potravin

Marula - no bóóóže, tak si je osladil. Doufám, že hodně, sladké je dobré na nervy a to asi v tom momentě hodně potřeboval http://fora.babinet.cz/img/smilies/big_smile.png


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#10 8. 2. 2006 12:20

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Mražení potravin

Já taky mrazím všechno, i ty vývary a dělám to podobně jako helena, ale ten mikrotenový sáček vložím rovnou do krabice od mléka, a vytáhnu to už v sáčku po zamražení. Takhle dělám i špenátový protlak z vlastního špenátu. Taky mrazím houby už připravené na smaženici, nechám hodně vydusit vodu a naplním do hranatých krabiček, v zimě stačí vyklopit a přidat vejce. Drobné vlhké ovoce napřed zmrazím rozprostřené v jedné vrstvě a pak až sesypu dohromady.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#11 8. 2. 2006 12:28

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: Mražení potravin

Děkuji moc, tak jsem to teda udělala. Měla jsem hodně krabiček od Ramy tak jsem dala do toho polívky a pak do mrazícího sáčku halušky a knedlíky. Tak snad to přežijou

Není tady

 

#12 8. 2. 2006 12:40

Marula
Host

Re: Mražení potravin

Heleno ,mám pocit,že tenkrát tu kombinaci nepřekonal a oplachoval je pod vodou.Jinak je celý život závislák na buchtách.....mám namysli buchty pečené v trouběbig_smile
Vlastně zamražuju i buchty,když se nesní anebo vánoční cukroví šupnu do mrazáku a po svátcích se vždycky hodí.

 

#13 8. 2. 2006 13:20

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Mražení potravin

Marulo, když byly děti malé, mrazila jsem i pečivo a pak rozpékala. Jinak vánoční pečivo už tam je - v červenci jak když najdu :-)


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#14 8. 2. 2006 20:30

evčina
♥♥♥----
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 204

Re: Mražení potravin

Jak psala Helena,tak já  také používám krabičky od mléka,džusů a podobně.Vypláchnu je a nechám dobře vyschnout,pak složím a schovám na pak.Né všechny to bych za chvíli nevěděla kam s nimi,ale několik jich takhle mám připravených.V létě děláme vlastní míchanou zeleninu a tak krabičky použiji.Trochu je sesříhnu,aby byla menší a pak nahoře složím přelepím,pod izolepu ještě vložím popis.Pěkně se dají poskládat vedle sebe a na sebe a mám využité každé místečko.
                           http://www.gify.nou.cz/mini_ikon6_soubory/643.gif


http://www.stastnezeny.cz/data/USR_001_USR_IMAGES/Ev(2).gif

Není tady

 

#15 8. 6. 2006 17:03

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mražení potravin

někdy je to docela detektivka, když zapomenu balíčky popsat, nebo když se odloupnou štítky ...

Není tady

 

#16 8. 6. 2006 18:27

Nikiska
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Východní Čechy
Registrovaný: 6. 4. 2006
Příspěvky: 7814

Re: Mražení potravin

Já si taky zamražuju i pečivo. Prostě nakoupím hodně pečiva a pak jen tahám z mrazáku. A nikdo nepozná, že to tam bylo uchované. Jinak jsem jednou dostala od sestry zamraženou omáčku a po rozhřátí byla cuckatá tak nevím čím to bylo!!


http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;31/st/20100109/n/Tomulkovi/k/b028/age.png

Není tady

 

#17 8. 6. 2006 19:18

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Mražení potravin

Zrovna včera jsem sklidila špenát - oblanšíruju, rozmixuju, naleju do krabičky od mléka "vystalné" mikrotenovým sáčkem, nechám vychladit, zmrazím.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#18 8. 6. 2006 19:40

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15647

Re: Mražení potravin

ivca napsal(a):

někdy je to docela detektivka, když zapomenu balíčky popsat, nebo když se odloupnou štítky ...

To znám. Pak bývá tajemství šéfa kuchyně.

Není tady

 

#19 9. 6. 2006 10:16

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mražení potravin

a hlavně šéfka kuchyně je velmi překvapená, jaké to  poklady se v mrazáku vlastně skrývaly ...

Není tady

 

#20 9. 6. 2006 13:30

Petuna
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 938

Re: Mražení potravin

Mrazíte prosím taky hlávkové zelí. Mám doma 2 hlávky a chgtěla bch je zmrazit. Můžu nakrájet a dát do mražáku? Nebo musím nejdřív povařit?   A co kedlubny? Poradíte?

Není tady

 

#21 9. 6. 2006 13:35

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mražení potravin

zelí bych si předvařila ....

Není tady

 

#22 9. 6. 2006 15:31

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Mražení potravin

Každou zeleninu blanšíruju než ji zmrazím.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#23 9. 6. 2006 15:35

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Mražení potravin

je doba blanšírování nějak daná nebo pro každý druh zeleniny jiná?

Není tady

 

#24 10. 6. 2006 23:15

maya
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 706

Re: Mražení potravin

Petuna napsal(a):

Mrazíte prosím taky hlávkové zelí. Mám doma 2 hlávky a chgtěla bch je zmrazit. Můžu nakrájet a dát do mražáku? Nebo musím nejdřív povařit?   A co kedlubny? Poradíte?

Zelí si dávám do mrazáku docela často - vždycky uvařím z poloviny hlávky zelňačku a 2. půlku, co mi zbyde, nakrájím na nudličky a zmrazím. Před mražením zelí nikdy nevařím ani neblanšíruju a připadá mi, že i tak je potom uvařené rychleji než čerstvé.

Upravil(a) maya (10. 6. 2006 23:16)

Není tady

 

#25 11. 6. 2006 13:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Mražení potravin

ivca napsal(a):

je doba blanšírování nějak daná nebo pro každý druh zeleniny jiná?

Podle toho jak je to tvrdé, to odhadneš, povrch se trošku změní, stačí krátce. Neměřím to, všechno  dělám odhadem. Já už máloco měřím a vážím, už to mám tak nějak "v oku".

Upravil(a) Bety (11. 6. 2006 13:22)


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů