Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 16. 6. 2009 17:27

kukulin
♥♥-----
Registrovaný: 16. 6. 2009
Příspěvky: 52

Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

V roce 2006 mi umřela máma na rakovinu pankreatu v 52 letech (když umírala bylo mi 28 let, bratrovi 26). Byla to hrozná rána, a dost těžko se s tím smiřuju vzhledem k podmínkám jak umírala a jak se taky v této situaci zachoval otec před smrtí a po smrti mámy.
3 dny před máminou smrtí (když už jsme věděli od doktorů, že nepřežije) jsem odešel do Brna vyřídit si novou práci a sehnat si bydlení. S tím, že budu pravidelně dojíždět domů za otcem a to jsem taky splnil. A domů  taky dojížděl můj mladší bratr.
Otec si asi 5 měsíců po mámině smrti našel nové zaměstnání a hned taky novou partnerku. Partnerka je o 25 let mladší než otec, otcovi bylo v té době 53 let, jí 28 let. Teď s ní čeká dítě.

První setkání s ní proběhlo u nás doma, když jsem byl doma jen já. Přijela s otcem na večer a že tu přespí. Otec se snažil nás seznámit. Odmítl jsem se s ní seznámit a vůbec k ní promluvit. Sbalil jsem si beze slova své věci do práce a odešel přespat k tetě.
Ráno mi otec volal, proč jsem se tak zachoval a že Markéta (jeho partnerka) je z toho celá vyděšená. Na to jsem mu neodpověděl a myslel jsem si své.

Od té doby, co se nás otec snažil seznámit, vedu s otcem názorovou válku ohledně jeho vztahu s danou partnerkou a o tom jakou budoucnost nám připravil. Nᚠvztah je čím dál horší a podle mého názoru jediné co ho zajímá je, jak zabezpečit sebe a partnerku na úkor nás.
Máma měla taky určitý majetek a s tím po její smrti disponoval otec. To se samozřejmě mě a bratrovi nelíbí, protože si myslíme, že mámin majetek měl přejít na nás. Některé věci, jak jsme později zjistili, otec do dědictví nepřiznal.
Naše spory došly tak daleko, že se pořád osočujeme a urážíme de facto jen kvůli Markétě.
Já jsem v této věci zaujmul pozici odmítače - vyhýbám se jakékoliv komunikaci s ní a snažím se setkat v minimech případů. Otce samozřejmě nepřešly snahy nás seznámit.

Chtěl bych se zeptat, jestli v této věci jednám aspoň trochu správně a chtěl bych taky znát názor, jestli je tohle normální v rámci společnosti. Otec mi totiž už několikrát vytkl, že v dnešní době jsou takové vztahy normální záležitostí.
Já si samozřejmě mysliím, že to normální není. Můj názor je ten, že on i ona, připravovali početí dítěte a svůj vztah velmi pečlivě právě kvůli majetku. Otec tvrdí, že to tak není. Ale já mu nevěřím už ani slovo.

Není tady

 

#2 16. 6. 2009 17:57

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

O majetku mluvit nechci, to at se vyjádrí jiní, ale proč by ses nebavil s jeho partnerkou, no tak je mladsí, ale je to fuk ne? není ti á ani 12 abys odmítal otcovu novou lásku, neby sis myslel že bude od svých 53 už jen sám?? Kvůli komu, kvuli svým dospelým skoro 30letým dětem? Kdyby jeho partnerce bylo 50, neřešil bys to a jeho novou paní klidne komunikoval?Jde opravdu jen o ten vek....
Když se s ní nebavíš tak ji prece ani neznas...je spatna jen proto že je ji 30 a ne 50. 50ti letá už by za majetkem jit nemohla? Mas pocit ze 25 let rozdilu - to už nemuze byt laska ale jen vypocitavost? premyslel jsi nad temito otazkami...

Ohledne dedictvi po zemrele mamince je to samozrejme jina. Otec by mel dostat polovinu a vy dva bratri se rozdelit rovnym dilem o tu zbylou ne?


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#3 16. 6. 2009 17:58

Blossom
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Kukulíne, já se věkově víc blížím tvému tátovi než tobě. A taky jsem zůstala v životě v určitou chvíli sama, (rozvedla jsem se a můj BM stejně pak zemřel, stejně bych byla v 38 vdova, ale to sem nepatří).
A vím, jak je smutno člověku samotnému, zvl᚝ pokud je to člověk vnitřně stavěný na život ve dvou. A taky mimo jiné vím, jak člověku kromě souznění, pohlazení chybí i sex. Možná ti to v tvém věku přijde nepochopitelné, že by otci v jeho věku tohle vše mohlo chybět, ale je to tak.
Nezlob se, ale myslím, že vůbec správně nejednáš. Nejednᚠjako dospělý chlap, a jako dobrý syn, když se k tátovi a jeho nové partnerce takto chováš.
Vím, že je možná pro tebe těžké smířit se s tátovou novou partnerkou po smrti tvé mamky. Možná považuješ za správné, aby táta na život už rezignoval, jen vzpomínal na zemřelou mamku, a staral se o vás.
Ale proč? Ty a tvůj brácha jste už velcí, vedete jistě samostatný život. Tak proč by vᚠtáta nemohl taky vést ten svůj? A třeba i s novou ženou a malým dítětem? Proč mu to ztěžuješ?
Dědictví po mamce taky není jen vás mladých, ale určitým dílem i táty. A mimochodem, táta se na jeho pořízení aktivně podílel, tak proč by mělo připadnout vše vám?

Víš, tvůj postoj se mi zdá nesmírně sobecký. Asi je dobře napsat to sem a přečíst si i názor jiných. Třeba ti to otevře úplně nový pohled, tátu pochopíš, jeho novou rodinu mu budeš přát...

Řeknu ti to ještě takhle: Mí rodiče jsou rozvenení, můj táta přítelkyni má. Já ji mám moc ráda  a jsem jí vlastně vděčná, že s tátou občas je, a že táta není sám.
Mé mamce v druhém manželství manžel zemřel, je vdova. Žije sama. Mám o ni často strach, třeba kdyby doma někde omdlela, bojím se, že bych to zjistila třeba až za dva dny. Nemůžu být u ní pořád. Kdyby si ona našla přítele, moc bych jí to přála a mě by se i moc ulevilo, že by někoho měla, a já neměla tak špatný pocit z toho, že k ní nestíhám zajít tak často, jak bych si přála.

Přemýšlej o tom všem... a snaž se tátu pochopit... Táta prožil hodně moc zlého, stejně jako vy synové, když mamka umírala...Přejte mu hezký novýživot, vždy by ho mělo čekat ještě tak aspoň 20 let života, a přej mu, a ho prožije šastný. hjarta

 

#4 16. 6. 2009 17:59

dinosaurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Jižní Morava
Registrovaný: 3. 10. 2008
Příspěvky: 3451
Web

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Kukulin a to jako tvůj život se točí jen kvůli majetku, nebo proč nechceš aby tvůj otec měl partnerku? Je pravda, že si ji otec našel příliš brzy, možná ale patří k lidem, kteří nedokážou být dlouho sami. Ty i tvůj bratr jste dost staří, brzy budete mít vlastní rodinu, tak proč ji nedopřejete i otci, on nemá nárok? Vím o čem mluvím, jak je smrt bolestná, můj otec mě umíral v náručí, když mě bylo 11 let.


Vítězí jen ten, kdo ve vítězství věří.

Není tady

 

#5 16. 6. 2009 18:00

annie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 7. 2. 2006
Příspěvky: 2920

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

kukuline - je to těžké.
S otcovou partnerkou nemusíš vycházet nijak přátelsky, ale otec je dospělý a svéprávný a s jeho rozhodnutím nic nenaděláš.
Na druhou stranu - otec by asi neměl tlačit na pilu a snažit se vás spolu seznámit tak nějak "na silu".
Asi Ti nejvíc v celé té záležitosti vadí nějaké majetkové vztahy.
Ty my tady asi stěží posoudíme. Je to opravdu složitá situace - záleží na všech okolnostech.
Neporadila jsem, ale věřím tomu, že některé věci je lépe neřešit teď hned, ale nechat je řešit samospádem.
A všechno dopadne ke Tvé spokojenosti. wink

Není tady

 

#6 16. 6. 2009 18:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Nyní by ti mělo být tedy 31 let, ale tohle je chování 13ti letého...  fracka. Otázky ohledně majetku jsi měl řešit v pozůstalostním řízení.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#7 16. 6. 2009 18:44

hhanca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 10. 2008
Příspěvky: 2343

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Tak já se taky přidám. Myslím, že o věku to vůbec není. Přece mladší neznamená špatná. Klidně mohl narazit na věkově rovnou, která by šla po penězích, ale proč hned odsuzovat mladou, že jde po penezich kdyz ji vlastne ani neznas? Neni to o veku je to o cloveku. Mamincinymu strejdovi umrela zena kdyz mu bylo kolem 50, to mel zustat do konce zivota sam? Ne, truchlil asi 2 roky a pak si nasel novou partnerku... o 20let mladsi s 2 docela malyma detma....no a? Dotedka jsou spolu a uz je to vic jak 10let! Mozna ti vadi, ze si tu novou nasel tak brzo, ale treba jen nechtel byt sam.  Z toho co pises asi uz s nim nebydlite navic jste dospeli, urcite by i tobe vadilo, kdyby ti tatka branil mit partnerku z toho duvodu aby si byl s nim a mel na nej vic casu.... Zkus se nad tim zamyslet, nemusis jeho novou partnerku mit rad, staci kdyz se s ni budes snazit v ramci moznosti vyjit. Tak drzim palce at je vse co nejdriv OK.


http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/cW3AKDk.jpghttp://lb1f.lilypie.com/cW3Ap1.png

Není tady

 

#8 16. 6. 2009 19:46

majkafa
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

kukuline, JAKOU budoucnost vám táta připravil? Kolik ti je? Jsi dospělý a svou budoucnost si dělᚠsám. Není to náhodou tak, že to ty jdeš po tatínkově majetku? Jakým právem? va

 

#9 16. 6. 2009 20:15

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Také si myslím, že dospělý syn by neměl otci určovat, s kým bude a nebude... Maminka zemřela, nikdo nechce být sám, pokud je "normální"... Majetek se určitě bude řešit (podle zákona) v dědickém řízení, to nová partnerka ovlyvnit nemůže. A jak píšeš, budeš mít sourozence...
Bolest ze smrti maminky by neměla být důvodem k tomu, abys otce, kterého mᚠurčitě rád, zavrhl... Přeju ti hodně síly a ohleduplnosti... styrka

Není tady

 

#10 16. 6. 2009 21:19

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Já ale kukulína celkem chápu, jsem ve věku maminky a také mám nemocnou slinivku.  Asi nemyslel na to, že si otec někoho domů dotáhne a ta dotyčná bude např. používat společné věci a zařízení jeho rodičů. Navíc mu možná vadí ten věkový rozdíl. Otec asi musí být velký milovník, když tak brzy po smrti maminky si našel hned novou známost. Ale každý jsme jiný! Možná maminku neměl otec už tak moc rád, možná nechápal, co ona zažívala...nepopisuje dost dobře ten konec, jak se o ni staral otec, jak jí pomáhal.
Nepíše, jak byl rozdělen majtek. Pokud mají dům - byt, jaký je podíl každého? Řekla bych, že by se měli domluvit na majetku, i když ho třeba neřešili ihned po smrti maminky. Možná kukulin ani o to , seznamovat se se svojí macechou nestojí, k tomu ho nikdo nemlůže nutit, možná to cítí jako zradu vůči své mamince ze strany otce. Nepíše, jak se k tomu staví bratr. Pokud otec cokoliv nepřiznal, tak by se na tom měli dohodnout,kdo co bude používat  tak, aby kukulin nebyl mimo. Jistěže mladá dáma ráda přijde do všeho hotového, o tom není pochyb. Záleží, jak je na tom otec finančně, zda by o něho stála i bez peněz a zázemí........mě by se také nelíbilo, kdyby se mi někdo cizí, byt by to byl nový partner rodiče, roztahoval v domě. Navíc je na cestě další dědic .....
Jinak, já osobně bych se k tomu postavila tak, pokud bych se s dotyčnou seznámit nechtěla, vypořádala se s majetkem a necht si jde otec s novou partnerkou novou cestou. 
Všichni jste tak šíleně tolerantní a přejete mu ohleduplnost a aby se nad sebou zamysle, ale nikdo ho nechápete !

Není tady

 

#11 16. 6. 2009 21:35

majkafa
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Aneri, tys tady ale naplácala nesmyslů. Domněnky o lásce jeho otce k jeho mrtvé matce? Tím mu opravdu pomůžeš. Že ti hanba není. Jako sup nad mrtvolou. sad

 

#12 16. 6. 2009 21:48

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Aneri, proč tolik zloby a zášti mezi řádky?
Jak jsi přišla na to, že ho nikdo nechápe?

..."že si otec někoho domů dotáhne a ta dotyčná bude např. používat společné věci a zařízení jeho rodičů"...
..."mladá dáma ráda přijde do všeho hotového"...
..."mě by se také nelíbilo, kdyby se mi někdo cizí, byt by to byl nový partner rodiče, roztahoval v domě"...
..."necht si jde otec s novou partnerkou novou cestou"...

Tímhle jsi chtěla vyjádřit, jak ho chápeš?

Z jeho příběhu vyplývá, že zaujal "postoj odmítače", jak sám říká... a ty se evidentně stavíš do šiku s ním. Můžeš mi, prosím, říct aspoň jedno pozitivum podpory takového jednání?

Ti bratři jsou dospělí, oba mají svůj život mimo domov, a jejich otec opravdu "jde svojí cestou"..., co je na tom odsouzeníhodného?

Není tady

 

#13 16. 6. 2009 21:53

Definitiv
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 1. 2. 2008
Příspěvky: 19475
Web

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

No to je zase nadělení va
Ačkoli Bety vynáší poměrně drsné soudy tady s ní musím souhlasit stolt opravdu se chovᚠjako kdyby ti bylo třináct, ještě zadupat nohou by sis měl va Předně bych se snažila si uvědomit, že můj otec už mi ve třiceti letech budoucnost zcela jistě nebuduje. Naopak je načase abych já budovala budoucnost svým dětem wink Nebo se třebas starla jen o sebe. Ale rozhodně nepočítám s tím že když mi bude třicet budou se pro mě rodiče moct přetrhnout va Mimochodem můj otec opustil mámu když mi nebyl ani rok kvůli jiné ženě wink babička do mě v mém dětství lehce cpala jak je táta špatnej, ale řeknu ti, na to jak jsem byla mladá, jsem měla ecidentně rozumu víc wink páč vidím, že táte je u tý "rozvracečky manželství" šastnej. A mámě je taky líp, když si může věst život po svým. A není o tom mít rád? Nemá to právě vypadat tak že lidem přeješ jejich štěstí, i když třebas tobě přijde maličko divný? va


MATYLDA
http://www.tickerclub.com/cache/0f00e26f70.png 22.10.2009 - 3389 g, 51 cm hjarta
ALŽBĚTA
http://www.tickerclub.com/cache/f19c85ecc3.png 22.6.2012 3 3780 G, 51 cm hjarta

Není tady

 

#14 16. 6. 2009 21:54

Blossom
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Aneri, slova Na cestě je další dědic myslím vystihují podstatu tvého úhlu pohledu..... sad 
Překvapují mě úvahy, že by někdo cíleně počal, jen aby přišel k majetku, jak píše Kukulin....

A že by se ti někdo cizí, by by to byl partner tvého rodiče,roztahoval po domě....? Za prvé, on to není jen dům dětí, ale i toho otce. A pro něj nová partnerka není cizí. A rodič, by ovdovělý, má právo na svůj další život podle svého. Stejně tak jako synové. Všichni jsou už dospělí a soběstační. A hlavně svéprávní.

A zrada otce na té matce by to byla, kdyby si tu druhou našel už za jejího života. Tak to zřejmě není. Našel si ji, když byl už vdovcem.

Kukulíne, když ovdověl tchán mé kamarádky, bylo to  zlé. Propadl do depresí, přestal o sebe dbát, přestával komunikovat, jeho rodina se obávala, že už to zabalil, že spěje ke svému konci...  Tohle bys pro svého tátu fakt chtěl?

Naštěstí mnou popisovaný příběh má happy end: Po čase starý pán potkal nějakou snad dávnou známou. Ožil, začal se zajímat o svět, úplně psychicky rozkvetl. S dotyčnou paní začali chodit o nedělích na dechovku, zas se měl na co těšit, a začali spolu žít.Oběma jim bylo pár let přes 7O a oba si to stáří hezky užili. A rodina toho pána byla šastná, říkávali s láskou: Děda teď na nás nemá čas, děda je zamilovanej.....

 

#15 16. 6. 2009 22:03

haiel
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 2. 4. 2008
Příspěvky: 2960

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Kukulíne, jestli dobře čtu, vᚠtáta je slušně situovaný muž a má o 25 let mladší partnerku, se kterou je schopen i ochoten založit novou rodinu a ty jako syn se cítíš zaskočený jeho počínáním, především s ohledem na majetek, na nějž cítíš a částečně i mᚠnárok, stejně jako tvůj bratr. Podívej, může to být tak, jak píšou děvčata, že se jedná o skutečnou lásku mezi ním a jeho přítelkyní, pak se o svá práva s bratrem bát nemusíte, ta žena jistě bude v této věci vstřícná. (Na jejím místě už bych dávno vás oba o tomto ujistila a požádala svého muže, aby se se syny náležitě vyrovnal. Je dobré mít čistý stůl.) A může to taky být tak, jak se domnívᚠty, že je za tím nějaký kalkul.    V takovém případě se na to můžeš krajcvajc a nechat události plynout. Táta je zjevně zaláskovaný, řeč s ním nebude, možná až časem. A vy s bráchou jste dospělí chlapi, určitě se o sebe postaráte, přijít o finanční jistinu do budoucna je určitě nepříjemné, ale....všechno se mění a často člověk pozná až časem, co pro něj bylo dobré. Jestli z té ženy nemᚠdobrý pocit, nikdo tě nemůže nutit se s ní stýkat, pozor ale a si nezavřeš dveře k tátovi. Ona je teď jeho citlivé místečko a zamilovaný člověk dělá blbiny, které ho třeba později mrzí...Přeju hodně nadhledu, štěstí a zdraví:-)

Není tady

 

#16 16. 6. 2009 22:07

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Chápu to dobře?
31-letý soběstačný vydělávající chlap, s vlastním bydlením odděleným od otce... A "žárlí" na otcovu novou ženu a na svého nového budoucího sourozence?
Jakože by ho ta "macecha" a miminko mělo "oloupit" o to, co jeho jest?
3 roky je dost dlouhá doba na to, aby děcitví po matce bylo vyřízeno, a zřejmě bylo, a to podle zákona.
A otec je ještě naživu, tak je moc brzo, "prát" se o dědictví po něm.
Kukulíne, co po tátovi chceš? Aby řídil svůj život podle Tebe? Cha cha...

Napadá mě cosi u supech... ale nebudu to radši rozvádět.

Tvému tátovi přeju šastný a spokojený život s novou ženou, zdravé miminko a hlavně ROZUMNÉ DOSPĚLÉ SYNY, kteří si nehrají na ukřivděná děcka.

Jo a je úplně normální, že má táta partnerku o tolik mladší... láska si nevybírá...

Seber se chlape... nebo chceš zničit život tátův, i celé rodiny... mᚠdocela našlápnuto...

Není tady

 

#17 16. 6. 2009 22:09

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

... a to, že si 31-letá žena po 3-letém vztahu s mužem chce pořídit dítě... na tom nevidím nic vypočítavého ohledně majetku... Ty snad ano? V tomhle věku je běžné, že ženy chtějí mít dítě... s mužem, kterého milují.

Není tady

 

#18 16. 6. 2009 22:30

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Vůbec mě hanba neplácá! Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla vše nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit žebrat, protože starý pán chce dítě lásky s mladou ženou...ale o tom to je, že jsme každý jiný a máme na různé situace různé názory. Nebo snad ne? Proč Kukulína odsuzujete, třeba je také sup, jako já / a proto nic nemám/ Nevěřím, že tak vážně narušené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, že by se Kukulín všeho vzdal, nic nepožadoval a kamarádil se s macechou......

Není tady

 

#19 16. 6. 2009 22:40

Martinka1
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 12. 9. 2007
Příspěvky: 8543

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Aneri napsal(a):

Vůbec mě hanba neplácá! Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla vše nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit žebrat, protože starý pán chce dítě lásky s mladou ženou...ale o tom to je, že jsme každý jiný a máme na různé situace různé názory. Nebo snad ne? Proč Kukulína odsuzujete, třeba je také sup, jako já / a proto nic nemám/ Nevěřím, že tak vážně narušené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, že by se Kukulín všeho vzdal, nic nepožadoval a kamarádil se s macechou......

Já to vidím tak, že dospělí synové dostali v dědictví, které probíhalo před 3 roky, to co jim náleželo. Pokud měli pochybnosti, měli je vznést předtím.
Otec zatím žije, po něm žádné dědictví zatím není. Takže není čeho se domáhat.
Chlapi jsou dospělí a výděleční (předpokládám), postarají se o sebe sami.
Tak o co jde?
Na dědictví si prostě bude muset počkat, až táta umře, což může trvat dalších 30 let... - a jestli je z tátovy strany sobecké, že se v padesáti a něco znovu zamiloval a zplodil dítě... - jakože tím schválně ubírá synům majetek???

Synové za 30 let dostali co měli, a podle mě, majetek rodičů je majetek rodičů... a kdyby ho odkázali charitě, tak je to jenom jejich věc... (nevím ovšem co na to zákony)... Dědictví by se mělo brát jako "dar" (tudíž nevymáhat) a ne jako "povinnost" rodičů dát něco dětem, protože to jsou jejich děti... v dětství ano - do doby než si dítě začne vydělávat, tak ano. Rodiče mají povinnost se o děti starat. Ale o 30-leté soběstačné vydělávající samostatně bydlící chlapy... to snad nemůže myslet nikdo vážně va

Není tady

 

#20 16. 6. 2009 22:42

Blossom
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Bohužel, v tomto případě jde asi hodně o majetek...tedy o majetek dělený po otcově budoucí smrti (fuj, už jen pojmenovat to je hrozné...). Kdyby otec zůstal sám, vše po něm by dědili  dva synové. Takto je ve hře další sourozenec, a pokud se otec ožení, tak i jeho manželka....obávám se, že právě toto leží synům nejvíc v žaludku... Smutné....
Z našeho města znám i případ, že když ovdovělý otec oznámil synovi, že se ožení, dotyčný syn ho zbil a snažil se sňatku všemožně zabránit, aby se případné dědictví nedělilo... 

Kukulíne, a to není takové "o nás bez nás", napiš k tomu něco víc. Např.:

Na Markétě ti vadí nejvíc co přesně? Že je o 25 let mladší? A třeba partnerka stejně stará s otcem by ti nevadila?
Nebo mᚠza to, že je to příliš "brzo" po maminčině smrti? Ale ve 31 letech už zřejmě sám víš, že doba seznámení se dopředu plánovat nedá... Mᚠnějaký reálný  podklad k slovům o Markétině ziskuchtivosti, a nebo ji u ni jen dopředu předpokládáš? Vždy sám píšeš, že seznámit se s ní nechceš, tak jak ji můžeš dopžedu, bez poznání, odsoudit?
A jak jste to měli s dědictvím? Přeci po cca 3 letech musí být dědické řízení uzavřeno, a u něj jste museli být přítomni všichni 3 - otec i vy synové, ne? Domnívám se, že maminčin majetek musel být  rozdělen podle zákona - mezi otce a vás. Proč by měl připadnout jen vám - synům -jak se zmiňuješ, a otci tedy nic?

Vím, že je možná bolestné vidět, jak nová otcova parterka např. sedí na křesle, kde sedávala maminka, pije kafe z hrnku, ze kterého pila maminka... Tyto pocity chápu, ale neměly by vést k postoji odmítače, jak sám píšeš...

 

#21 16. 6. 2009 22:49

majkafa
Host

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Aneri napsal(a):

Vůbec mě hanba neplácá! Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla vše nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit žebrat, protože starý pán chce dítě lásky s mladou ženou...ale o tom to je, že jsme každý jiný a máme na různé situace různé názory. Nebo snad ne? Proč Kukulína odsuzujete, třeba je také sup, jako já / a proto nic nemám/ Nevěřím, že tak vážně narušené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, že by se Kukulín všeho vzdal, nic nepožadoval a kamarádil se s macechou......

Dědické řížení jistě proběhlo. Nemám nejmenších pochyb. smile wink Ty ano?

 

#22 16. 6. 2009 23:04

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

majkafa napsal(a):

Aneri napsal(a):

Nechápu, proč bych po své mrtvé matce měla vše nechávat někomu jinému?! Snad bych podle některých mohla i chodit žebrat, protože starý pán chce dítě lásky s mladou ženou... a proto nic nemám... Nevěřím, že tak vážně narušené vztahy se dají urovnat, snad jedině tím, že by se Kukulín všeho vzdal, nic nepožadoval a kamarádil se s macechou......

Dědické řížení jistě proběhlo. Nemám nejmenších pochyb. smile wink Ty ano?

Nemusí být uzavřeno.
A Aneri? Pokud zůstal vdovec, t.j. tvůj otec, dostanete po ní všechno napůl, takže budeš muset nechat něco někomu jinému... Jo, a sup, ten chodí POUZE na mrtvoly. Tož když je sežere, nemá nic... (všem citlivým dušinkám se omlouvám), tak co se divíš, že NIC NEMÁŠ?
PS: Jak víš, že vztahy jsou "tak vážně narušené"? Z kontextu vlákna vyplývá, že nejvíc je narušuje autor..., ovšem on přišel pro názory jiných..., tak je třeba s jejich pomocí zas narovná, ne? Ale... vlastně..., on zatím nepromluvil, tak bychom neměli soudit, abychom nebyli souzeni... godlike kapitulation

Není tady

 

#23 16. 6. 2009 23:41

Kuty
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 2. 2007
Příspěvky: 2773

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

kukulin napsal(a):

V roce 2006 mi umřela máma na rakovinu pankreatu v 52 letech (když umírala bylo mi 28 let, bratrovi 26). Byla to hrozná rána, a dost těžko se s tím smiřuju vzhledem k podmínkám jak umírala a jak se taky v této situaci zachoval otec před smrtí a po smrti mámy.
3 dny před máminou smrtí (když už jsme věděli od doktorů, že nepřežije) jsem odešel do Brna vyřídit si novou práci a sehnat si bydlení. S tím, že budu pravidelně dojíždět domů za otcem a to jsem taky splnil. A domů  taky dojížděl můj mladší bratr.
Otec si asi 5 měsíců po mámině smrti našel nové zaměstnání a hned taky novou partnerku. Partnerka je o 25 let mladší než otec, otcovi bylo v té době 53 let, jí 28 let. Teď s ní čeká dítě.

První setkání s ní proběhlo u nás doma, když jsem byl doma jen já. Přijela s otcem na večer a že tu přespí. Otec se snažil nás seznámit. Odmítl jsem se s ní seznámit a vůbec k ní promluvit. Sbalil jsem si beze slova své věci do práce a odešel přespat k tetě.
Ráno mi otec volal, proč jsem se tak zachoval a že Markéta (jeho partnerka) je z toho celá vyděšená. Na to jsem mu neodpověděl a myslel jsem si své.

Od té doby, co se nás otec snažil seznámit, vedu s otcem názorovou válku ohledně jeho vztahu s danou partnerkou a o tom jakou budoucnost nám připravil. Nᚠvztah je čím dál horší a podle mého názoru jediné co ho zajímá je, jak zabezpečit sebe a partnerku na úkor nás.
Máma měla taky určitý majetek a s tím po její smrti disponoval otec. To se samozřejmě mě a bratrovi nelíbí, protože si myslíme, že mámin majetek měl přejít na nás. Některé věci, jak jsme později zjistili, otec do dědictví nepřiznal.
Naše spory došly tak daleko, že se pořád osočujeme a urážíme de facto jen kvůli Markétě.
Já jsem v této věci zaujmul pozici odmítače - vyhýbám se jakékoliv komunikaci s ní a snažím se setkat v minimech případů. Otce samozřejmě nepřešly snahy nás seznámit.

Chtěl bych se zeptat, jestli v této věci jednám aspoň trochu správně a chtěl bych taky znát názor, jestli je tohle normální v rámci společnosti. Otec mi totiž už několikrát vytkl, že v dnešní době jsou takové vztahy normální záležitostí.
Já si samozřejmě mysliím, že to normální není. Můj názor je ten, že on i ona, připravovali početí dítěte a svůj vztah velmi pečlivě právě kvůli majetku. Otec tvrdí, že to tak není. Ale já mu nevěřím už ani slovo.

Nečetla jsem ost.příspěvky na tvůj příběh,ale napišu ti svůj názor na to všechno a hlavně na tebe:vychází mi z toho,že si normální sobeček,takový velký kluk,že se nestydíš!
Je velmi smutné,že tvoje matka umřela,bohužel o rodiče přicházejí i mnohem mladší děti a tebe to zastihlo už v dospělosti,i když chápu,že to musí bolet stejně,ale měl bys mít k tomu racionálnější přístup, tedy kchování tvého otce.Ten si ještě užije svoje,když se v tolika letech ještě uvolil k tomu vychovávat další dítě.
Zmiňuješ nějaké zabezpečení Vás dospělých synů-si snad už dávno zabezpečený,když ti táhne na 30 ne?A tvůj otec k tomu určitě přispěl nemalou měrou,tak ho nech žít jeho život,nechovej se jak zastydlý puberák,a těš se s nimi na nového sourozence.Tvé matce nekonečné truchlení život už nevrátí,tak si alespoň užij ještě toho,že mᚠzdravého otce,který velmi stojí o to,aby s tebou vycházel a zkus se povznést nad hmotné statky,které ještě nikomu samy o sobě štěstí nikdy nepřinesly.

Není tady

 

#24 17. 6. 2009 0:43

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Kuty napsal(a):

Nečetla jsem ost.příspěvky na tvůj příběh,ale napišu ti svůj názor na to všechno a hlavně na tebe:vychází mi z toho,že si normální sobeček,takový velký kluk,že se nestydíš!
Je velmi smutné,že tvoje matka umřela,bohužel o rodiče přicházejí i mnohem mladší děti a tebe to zastihlo už v dospělosti,i když chápu,že to musí bolet stejně,ale měl bys mít k tomu racionálnější přístup, tedy kchování tvého otce.Ten si ještě užije svoje,když se v tolika letech ještě uvolil k tomu vychovávat další dítě.
Zmiňuješ nějaké zabezpečení Vás dospělých synů-si snad už dávno zabezpečený,když ti táhne na 30 ne?A tvůj otec k tomu určitě přispěl nemalou měrou,tak ho nech žít jeho život,nechovej se jak zastydlý puberák,a těš se s nimi na nového sourozence.Tvé matce nekonečné truchlení život už nevrátí,tak si alespoň užij ještě toho,že mᚠzdravého otce,který velmi stojí o to,aby s tebou vycházel a zkus se povznést nad hmotné statky,které ještě nikomu samy o sobě štěstí nikdy nepřinesly.

godlike godlike godlike tummenupp
Na rozdíl od tebe jsem četla všechno, ptz. mě to zaujalo...
Mám jenom jednu "po*n" (nechci vidět, jak "babinetí překladač" to vypuntíkoval, vyhvjezdičkoval...), "babinetsky" o.d.p.o.r.n.o.u poznámku, bude asik následkem mé nemoci z povolání..., ...a vlastně ani toho ne, je to nemoc z kurzu strojopisu - tož nazývejme věci správnými slovy... : za čárkou nebo tečkou má následovat mezera... ok?
Jinak, bez výhrad!!! Doslova. Ber to jako veliké  D Í K  godlike godlike godlike pussa

Není tady

 

#25 17. 6. 2009 1:02

ViktorkaLove
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Brno
Registrovaný: 8. 9. 2007
Příspěvky: 5741

Re: Otcova o 25 let mladší partnerka po mámině smrti

Čteš? Vidím, že "jsi"... co? va

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů