Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 31. 5. 2009 11:05

Sirael
♥♥♥----
Registrovaný: 31. 5. 2009
Příspěvky: 107

Když dítě krade..

mám smutný případ ze svého okolí..
chlapec byl od malička živý, hodný ale trochu zbrklík, nejistý..měl milující rodiče.bratra který vyrostl v pořádku a slušně vychován.
ve škole se na sebe snažil upozornit, v páté třídě dost vyrušoval, v osmé se začínal kamarádit s největšími sígry školy. bůhví proč ???
nepustilo ho to, však. začínal vyhledávat společnost romů, feáků, povalečů.. možná je i dost ovlivnitelný a nestabilní a je pro ně tedy snadnýmterčem..to se nikdo nedozví, to ví jen on... rodina jej od toho zrazovala, vedla jej k poctivosti a podporovala a měla ráda jehonormální kamarády ze školy, ale on o ně nestál. bůhví proč.

v deseti letech poprvé ukradl padesátikorunu. bylo to hrozné, a myslelo se, že už to příště neudělá. na střední školeměl špatný prospěch - připisovalo se to jeho snížené schopnosti učit se, nedokázal vydržet u čtení, byl roztěkaný a nepozorný. byl však velmi manuálně zručný a bavilo jej spravovat věci.
šel na učiliště.dostal se opět do špatné party. přestal chodit domů, kradl peníze a vysoké částky. dnes toho lituje. pracuje, bydlí u rodičů, le když nemá peníze, doma si je vezme. rodiče před ním vše schovávají. domluvy ani řev ani pláč nepomohly. domů nedává z peněz nic.

rodiče mají jedinou možnost, vyhodit ho - jenžeto je velmi slepé a jednosmrné řešení - pokud to udělají, je na sto procent jisté, že skončí s bezdomovci pod mostem, u feáků a možná i v base.
žije normálním životem, rád pomůže, poradí, vše opraví, stará se o sebe, dobře vypadá. ale krade eníze. kam strčí každý měsíc 30.000 korun, když bydlí u rodičů, nikdo netuší!

a já si říkám - jak tomuhle zabránit? byla chyba ve výchově? nebo jsou tyto věci dané geneticky? dáse to léčit? vězení či pasák není řešení! Dítě vyrostlo ve spořádané milující rodině, jeho bratr je spravedlivý a v životě by nikomu nic nevzal.

kde se v dětech/lidech tohle bere? či jsou to poruchy které může odstranit lékař? či mají lidé takovou povahu?

existuje řešení jak něčemu takovému předejít ve výchově?

když to slyším, nemám chu mít někdy děti..

Upravil(a) Sirael (31. 5. 2009 11:06)

Není tady

 

#2 31. 5. 2009 20:42

PavlaH
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: MB
Registrovaný: 9. 4. 2006
Příspěvky: 5296

Re: Když dítě krade..

Rodiče mají jen jednu volbu - ne ho vyhodit, ale pomoci mu osamostatnit se a převzít zodpovědnost za vlastní život.... a to je sakra těžké...


Život je nejkrásnější odpověď na všechny otázky.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů