Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 6. 2. 2006 21:26

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 1817

Orientální kuchyně

máte nekdo nejake receptíky?Neco moooc dobreho:)


Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

 

#2 6. 2. 2006 22:06

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Orientální kuchyně

Ahoj elementgirl,

TAJEMSTVÍ

Pro 3 osoby : 100g vepřové kýty, 100g kuřecích prsou, 100g jablek nebo hrušek, případně zavařený ananas, asi hrst arašídů nebo mandlí opražených na oleji, větší množství oleje na smažení.

Na obalení masa : hustší těstíčko ze 2 vajec, hladké mouky a vody.

Na omáčku : 1/4 litru vody, 1,5 lžíce sojové omáčky, 2 lžičky krupicového cukru, špetka soli, 1,5 lžíce octa, 2-3 lžičky Solamylu.


Z masa nakrájíme plátky. Jablko oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na plátky asi 0,5 cm silné. Plátky masa a jablek by měly být zhruba stejné. (I v případě ananasu.) Plátky namáčíme v těstíčku a postupně smažíme v horkém oleji do bledého odstínu. Osmažíme nejprve maso, potom ovoce. Až budou plátky osmažené, znovu je naskládáme do pánve a rychle dosmažíme do zlatova. Pak vyndáme a necháme okapat. Zatím si na druhé pánvi připravíme omáčku : svaříme vodu, přidáme cukr, sojovou omáčku, sůl a ocet. Nakonec přidáme Solamyl rozmíchaný v trošce studené vody. Omáčku mícháme dokud nezhoustne, což je za chvilku a odstavíme z ohně. Do hotové omáčky vhodíme opražené arašídy (nebo mandle). Omáčka by měla vypadat jako med : měla by být hustá, zlatavá a skoro průhledná s mírně sladkokyselou chutí.
Okapané plátky masa a ovoce naskládáme na mísu, zalijeme omáčkou a tajemství neseme na stůl.
http://www.gify.nou.cz/lid_kuchar_soubory/ku3.gif

Upravil(a) Verča (6. 2. 2006 22:12)

Není tady

 

#3 6. 2. 2006 22:32

elementgirl
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 1817

Re: Orientální kuchyně

Dekuji Verco ty nikdy nezklames a alespon neco prihodis:)


Je mnoho lidí, kteří naši duši, naše cítění nechápou... a nás samotné to poté moc ubíjí... Zavidím Vám, jestli nevíte o čem píši... Proto mé životní motto je: "Kdo nezažije, nepochopí!"

Není tady

 

#4 17. 2. 2006 20:34

Verča
♥♥♥♥---
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 285

Re: Orientální kuchyně

Masové kuličky    I N D O N É S I E

500g mletého libového hovězího masa, 2 lžíce strouhaného kokosu, 1 vejce, špetka soli,špetka chilli, pepře, špetka mleté skořice, olej, trochu vody, 1 stroužek česneku

Do umletého masa přidáme utřený česnek, hodně vymícháme (nejlépe v robotu) s troškou vody opravdu najemno, přidáme kokos, vejce, koření, pořádně promícháme. Tvoříme v dlaních menší kuličky, které opečeme na oleji do zlatova.

Příloha - rýže a saláty podle chuti. Ozdobíme hlávkovým salátem.

Případně podáváme jako jednohubky (rozpůlené kuličky) na rohlíku potřeném trochou hořčice a ozdobíme plátkem sterilované okurky.
http://animace.org/wmf_jidlo/thumb/t_W060473.jpg

Upravil(a) Verča (17. 2. 2006 20:41)

Není tady

 

#5 9. 3. 2006 19:00

H*E*A*D
Host

Re: Orientální kuchyně

Ahoj holky!  Nemate nekdo nejake receptiky "arabské kuchyně"???? Manžel je egypan a zatim si moc nezvykl na ty naše "obvyklé" pokrmy... Chtěla bych mu občas dopřát trochu  toho , na co byl dlouho zvyklý.......zkrátka jako od maminky lol  Díky moooooooc...

 

#6 9. 3. 2006 20:54

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 2802

Re: Orientální kuchyně

Přečtěte si u názvu ,,Kokosové mléko", je tam www adresa na tato jídla.

Není tady

 

#7 9. 3. 2006 21:50

vEruska
Host

Re: Orientální kuchyně

orientální kuchyně není stejná jako thajská, tedy asijská.
taky se zde hojně používá koření - koriandr, kmín, chilli, pepř, kurkuma, hřebíček, zázvor a sezamová semínka, z bylin petržel, máta a kopr, ale v trošku jiných variantách. pokrmy se vaří dlouze a díky kombinaci exotického koření a čerstvých bylin získávají ojedinělou chu.

jestli zvládáte angličtinu, výborným průvodcem orientální kuchyně jsou stránky www.wasfasahla.com/

a jinak můžete zkusit třeba takové Kuře na fíkách a citrónu

12 kuřecích stehen,  2 citróny (jeden rozdělený na měsíčky a druhý rozpůlený),  1 hrníček třtinového cukr,  1 hrníček bílého octa,  1 hrníček vod, 3 kg sušených fíků, sůl, 1 lžička sušené petržele, 1 lžíce nasekané čerstvé petržele.

Omytá kuřecí stehna předehřejeme v troubě (na cca 200 °C). Mezitím uděláme marinádu. Vymačkáme šávu z rozpůleného citrónu do misky, přidáme cukr, ocet a vodu. Zamícháme a necháme chvilku odpočinout. Fíky a měsíčky citrónu rozložíme na dno pekáčku. Na ně dáme kuřecí stehna a zalijeme marinádou. Nakonec posolíme a posypeme sušenou petrželí dle chuti. Pečeme asi 50 minut při 200 °C. Občas podlijeme a otočíme fíky, pokud začnou hnědnout. Na teplou mísu naaranžujeme kuře, fíky a kousky citrónu. Přelijeme šávou z vaření a posypeme nasekanou čerstvou petrželkou.

vEruska, www.foodlife.cz

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů