14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zaantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.
Není tady
Já to dělám takto: vepř. plátky naklepu, osolím a opepřím a rovnám do zapékací mísy a prokládám vrstvou cibule, kterou rozhodně neetřím. Nakonec zaliju lehačkou a zakryté peču. Dělám to ve skleněné míse, po upečení vypadá na odpis, ale stačí chvíli nechat stát ve vodě s jarem a je zase čisounká. Moje mamka před dopečením jetě maso sype vrstvou strouh. sýra.
Není tady
Někdo s tím peče i brambory, to ale neznám. Dáváte do toho nějaké kořeníčko?
Není tady
Já pouívám i kuřecí maso, a prokládám jetě unkou a sýrem, pro obměnu dám nakrájené ampiony, kečup... obměn je mnoho.
Není tady
Já tam dávám i brambory, ty jsou, ale lepí předem ve slupce uvařené(jinak to trvá zbytečně dlouho ne jsou měkké).Taky na masíčko nasypu mraenou zeleninu(klidně tu z pytliku-kukuřice, hráek,..)
Jinak kořeníčko klasika-sůl, pepř, klidně trochu grilovacího nebo koření na steaky- prostě co tě nepadne.
Je to, ale opravdu lahůdka a doma to milujeme
Není tady
No u se těím a zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!
Není tady
Irenka21 napsal(a):
No u se těím a zítra nějakou variaci udělám, tak díky, děvčata!
Já dávám na plátky nakrájené syrové brambory, posolit, popepřit, posypat nakrájenou cibulí, dvě - tři vrstvy, na to maso - větinou kuřečí stehýnka - na ně paprika nebo kari. Větinou kari. A polít lehačkou.
Není tady
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju lehačkou.
Není tady
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju lehačkou.
Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můe mi prosím napsat, na kolik to v troubě peče a jak dlouho? A jak poznám, e i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, e do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra
Není tady
sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju lehačkou.Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můe mi prosím napsat, na kolik to v troubě peče a jak dlouho? A jak poznám, e i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, e do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra
Sandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevím Jsem "začínající kuchařka" - tedy spíe vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, kdy mám na něco chu...
Troubu mám starou plynovou, take absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protoe nic neumím) tak vařím tím stylem, e se na to neustále chodím dívat a jestli to u je, poznám tak, e "píchám" do masa ... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vdy povedl. A kdy se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!
Není tady
Barborka napsal(a):
sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju lehačkou.Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můe mi prosím napsat, na kolik to v troubě peče a jak dlouho? A jak poznám, e i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, e do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, SandraSandro,
ráda bych ti poradila, ale tohle já nevím Jsem "začínající kuchařka" - tedy spíe vařit moc neumím, ale občas něco zkusím, kdy mám na něco chu...
Troubu mám starou plynovou, take absolutně nevím, na kolik to peču. A teď si nejsem jistá ani dobou. Já (protoe nic neumím) tak vařím tím stylem, e se na to neustále chodím dívat a jestli to u je, poznám tak, e "píchám" do masa ... no prostě vaření od oka. Ale tento recept se vdy povedl. A kdy se povedl i mě, tak pro tebe to bude hračka!!!
Barborko,děkuji. To jsi asi stejná kuchařka jako já. :-) Máme novou elektrickou troubu a nevím pořádně jak na ní. Z domova jsem taky zvyklá na plynovou:-))
Není tady
Milé holky, to není tím, e byste byly kuchty v záběhu, ale ona kadá trouba je jiná a ne si zvyknete, chce to chodit, zkouet a hlídat. Jasně, e je rozdíl, jestli pečete pikot nebo bůček, ale třeba teploty uváděné v různých receptech jsou jenom orientační. Za nějaký čas to budete zvládat levou zadní a po čuchu poznáte, kdy podlít a kdy je hotovo.
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Nemáte někdo tento recept, jedla jsem to , ale někde jsem to zaantročila a zítra bych to chtěla uvařit k obědu. Dík.
Já maso na lehačce dělám takhle:vymau pekáček máslem pokládám jednotlivé vrstvy na plátky nakrájených syrových brambor,které vdy posolím.Navrch dám naklepané vepř,maso,které je osolené a opepřenéa na něj dám jetě jednu vrstvu brambor/maso není tak vysuené/a ve zaleju lehačkou a nechám péct.
Nebo dělám obalované kuřecí maso pečené ve lehačce:maso osolím a namočím do rozkvrdlaného vejce,pak ho obalím ve strouhance.Pekáček opět vymau máslem a kousky obaleného kuřete na něj vloím.Zaleju lehačkou a dám péct.Pokud se ti to zdá suí během pečení tak můe přidat máslo.Pozor v mouce kuře nobaluj,pouze ve vejci a strouhance.Máme to rádi s bramborem.DOBROU CHU.
Není tady
sandra napsal(a):
Barborka napsal(a):
Já dělám takto:
do pekáčku dám vrstvu brambor, na to vrstvu masa (osolené, opepřené) a na to vrstvu cibule (dost) - a toto opakuji: zase brambory, maso, cibuli... poslední vrstva jsou brambory. Nakonec zaliju lehačkou.Barborko,
ráda bych tento recept zkusila. Můe mi prosím napsat, na kolik to v troubě peče a jak dlouho? A jak poznám, e i spodní vrstva brambor je hotová? Za předpokladu, e do pekáčku dávám brambory syrové. Děkuji moc, Sandra
Dávám syrové brambory a peču to tak hodinku - někdy o něco víc. Dávám navrch kuřecí stehna, jak jsem u psala, take to trvá o trochu déle. Kdyby se ti zdálo, e bude mít spodní brambory připálené, můe tam klidně ze začátku přilít trochu vody. Jen malinko aby se to nepálilo - ono se to vypeče. Peču asi na 150 v elektrické troubě.
Není tady
lehčí varianta je - zalít kysanou smetanou nebo jogurtem
Není tady
Nedávno jsem objevila Babinet,tak si čtu i starí věci.Zaujalo mě,e vechny dáváte na dno brambory a maso navrch.Dělám to přesně naopak.Na dno pekáče kuřecí prsíčka,navrch vrstvu syrových na plátky nakrájených brambor / neetřím,jsou úasně dobré/ a zalít lehačkou,do které zamíchám koření / pro mé chlapy s plechovými aludky líci chilli/.Přiklopím druhým pekáčem a na hodinu jdu relaxovat ke kafi a kníce.Skvělý recept pro ty co nechtějí v kuchyni strávit mládí.
Není tady
Nyní jsem přela na ty ikovné recepty jako polotovar, bezvadně to ochutí, maso se u nemusí skoto solit.
Není tady
Tak jsem včera vymazala pekáček máslem dala 4 mírně osolené a opepřené kotlety, zalila lehačkou, do které jsem přimíchala ličku steak koření. Ke konci pečení jsem zasypala nahrubo nastouh. sýrem Eidam a byla to dobrota !! Pozor, s tím sýrem se to musí hlídat, málem se mi to připeklo, tak jsem pod maso cvrnkla troíčku vody.
Upravil(a) Décima (5. 2. 2007 12:00)
Není tady
já teda beru tu která mi přejde pod ruku a kdy nemám lehačku tak zakysaná smetana nebo blílý jogurt to jistí ....
Není tady