Oznámení

6. listopadu : Reklama zde je zakázaná !!! Nebudu zde tolerovat reklamní odkazy, ani rádoby diskuze jedné a též osoby pod různými nicky. Díky za pochopení.

6. listopadu : Potřebuju tip na výlet či akci na odpoledne? Sekce KAM VYRAZIT.

6. listopadu : V naší tvůrčí dílně na vás čeká adventní kalendář.

6. listopadu : Novinka v sekci recepty - to jsou nově udělané kategorie receptů. Přijďte se podívat. A jako ochutnávku přidáváme recept na domácí toustový chléb.

#1 10. 12. 2008 15:21

plostice
♥------
Registrovaný: 23. 11. 2008
Příspěvky: 19

Svíčková z kuřecího

Na kuřecí svíčkovou potřebujete:  3 kuřecí prsa, 1 skleničku Halali (zelenina na svíčkovou v nálevu) nebo mraženou směs pod svíčkovou, anglickou slaninu, kysanou smetanu, šlehačku, hladkou mouku na zahuštění, olej, cukr, brusinkový kompot, plátky citronu.
Přesný postup práce i s obrázkama najdete na  webu kuchyne.cz. Vřele doporučuji, je moc dobrá a přitom ryhlá a jednoduchá a děti ji mají raději než tu klasickou.

Není tady

 

#2 10. 12. 2008 18:40

Nefrit
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 8. 2007
Příspěvky: 501

Re: Svíčková z kuřecího

Ano,svíčkovou dělám z různýho masa,akorát jednou jem použila Halali a bylo to na mě dost slaný ,ostrý ,moc mě to nechutnalo.Nevím...kde jsem udělala chybu.Možná jsem měla tu zeleninu propláchnout po vodou....fakt nevím.

Není tady

 

#3 17. 12. 2008 10:15

plostice
♥------
Registrovaný: 23. 11. 2008
Příspěvky: 19

Re: Svíčková z kuřecího

Nefrit napsal(a):

Ano,svíčkovou dělám z různýho masa,akorát jednou jem použila Halali a bylo to na mě dost slaný ,ostrý ,moc mě to nechutnalo.Nevím...kde jsem udělala chybu.Možná jsem měla tu zeleninu propláchnout po vodou....fakt nevím.

Já používám raději tu mraženou směs. Halali je určitě lepší propláchnout.

Není tady

 

#4 8. 1. 2009 13:02

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Svíčková z kuřecího

Svíčkovou z Halali taky dělám. Musí se ale pořádně vymačkat, nálev je dost hořkosladký. Hodím ji na to orestovaný kuře ( restuju na cibuli a másle, trochu oleje). Když je kuře měkké zaliju asi 1/2 mléka a šlehačkou, zahustím moukou, rozkvedlanou v mléce, podle chuti ještě osolím, přisladím, popř. přidám citron.
Taky je dobrý: Kuřecí prsa orestovat na cibuli (máslo, olej), přidat asi 3 lžičky Kari a dusit, Když je to udušený přidat najemno nastrouhaný jablka) 2-3 bez slupky), přidat jednu kyselou smetanu jednu sladkou, trošku mléka, v trošce mléka rozkvedlat asi 2 lžičky hlad mouky, tím to dohustit, podle chuti přisolit, přisladit, citron... Má to sice zelenou barvu, ale je to rychlý a dobrý, druhý den ještě víc

Není tady

 

#5 23. 1. 2009 0:45

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Svíčková z kuřecího

Já dávám Halali i s lákem,čím víc tím líp..a k tomu přidávám ale i tu obyč zeleninu....nám moc chutná ..má to šmak wink ,


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#6 23. 1. 2009 10:32

sugar
♥♥♥♥---
Registrovaný: 21. 1. 2009
Příspěvky: 457

Re: Svíčková z kuřecího

Svíčkovou jsem zatím z kuřecího nedělala, ale budu to muset zkusit. Nedávno jsem dělala z kuřecích stehenních řízků segedýn a byl dobrej.

Není tady

 

#7 23. 1. 2009 10:44

Nefrit
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 30. 8. 2007
Příspěvky: 501

Re: Svíčková z kuřecího

Sisi nevím ,ale halali mě přijde moc ..ne ostré,ale spíš slanné.Možná,když tam přidáš ještě další zeleninu,že se to takzvaně nakombinuje big_smile.Je to taky od zvyku.Do svíčkový jsem schopná vrazit jakýkoliv maso,ale zeleninu spíš přírodní,nebo zmrazenou .

Není tady

 

#8 23. 1. 2009 11:23

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Svíčková z kuřecího

jj.když je toho od každýho kus..je to lepší aspoň pro nás..Halali je slané ale to ti vsákne do sebe to maso, jak je prošpikované a má to takovou zvláštní chuť ,, a k tomu stejnak ještě přidám veškeré koření .... potom zahuš´tuji buď šlehačkou a nebo neslazené tatra mlíko..je fakt,že přidávám i dost cukru.. smile


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#9 2. 2. 2009 20:39

topazio
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 6. 2008
Příspěvky: 21872
Web

Re: Svíčková z kuřecího

Svíčkovou z kuřecího masa jsem ještě nedělala. Moje babička udělala svíčkovou s krůtího masa, a bylo to moc výborné.

Není tady

 

#10 31. 3. 2009 7:36

havoc
♥♥-----
Registrovaný: 14. 3. 2009
Příspěvky: 33

Re: Svíčková z kuřecího

Předem se omlouvám za off-topic příspěvek, protože nebude kuchařský, ale lingvistický.

Svíčková není ani ta omáčka, ani ten způsob přípravy. Svíčková je jeden konkrétní sval uvnitř krávy. Je to kus hovězího masa. Takže výrazy jako "kuřecí svíčková" nebo dokonce "svíčková omáčka" mě dráždí.
Jestliže to původní jídlo je "svíčková na smetaně", tak výměnou masa dostaneme třeba "kuřecí prsa na smetaně", ale už to není přece svíčková.
Napsat,že dělám svíčkovou z kuřecího je stejný nesmysl, jako napsat že dělám kuřecí stehna z hovězího. Já vám sice rozumím, vím, co tím chcete říct, ale tenhle způsob vyjadřování mě ... přivádí do rozpaků.

Sory, ale muselo to ze mě ven (a svíčkovou budu mít na oběd zítra - sice to asi nebude opravdová svíčková, ale hovězí zadní, ale aspoň zůstáváme u stejnýho zvířete :-) )

Není tady

 

#11 1. 4. 2009 6:39

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 8992

Re: Svíčková z kuřecího

Nicméně je to název pokrmu, oficiální název pokrmu, a v normě (= platné Receptury teplých pokrmů)  je použito zadní hovězí. Jinak myslím že většinou víme, že masa mají názvy jako svíčková, kližka, zadní apod.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#12 1. 4. 2009 21:10

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Svíčková z kuřecího

havoc napsal(a):

Předem se omlouvám za off-topic příspěvek, protože nebude kuchařský, ale lingvistický.

Svíčková není ani ta omáčka, ani ten způsob přípravy. Svíčková je jeden konkrétní sval uvnitř krávy. Je to kus hovězího masa. Takže výrazy jako "kuřecí svíčková" nebo dokonce "svíčková omáčka" mě dráždí.
Jestliže to původní jídlo je "svíčková na smetaně", tak výměnou masa dostaneme třeba "kuřecí prsa na smetaně", ale už to není přece svíčková.
Napsat,že dělám svíčkovou z kuřecího je stejný nesmysl, jako napsat že dělám kuřecí stehna z hovězího. Já vám sice rozumím, vím, co tím chcete říct, ale tenhle způsob vyjadřování mě ... přivádí do rozpaků.

Sory, ale muselo to ze mě ven (a svíčkovou budu mít na oběd zítra - sice to asi nebude opravdová svíčková, ale hovězí zadní, ale aspoň zůstáváme u stejnýho zvířete :-) )

tak si to tak neber,,hlavně ,že nám chutná!!lol


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#13 4. 4. 2009 19:18

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

sisi21 napsal(a):

havoc napsal(a):

Předem se omlouvám za off-topic příspěvek, protože nebude kuchařský, ale lingvistický.

Svíčková není ani ta omáčka, ani ten způsob přípravy. Svíčková je jeden konkrétní sval uvnitř krávy. Je to kus hovězího masa. Takže výrazy jako "kuřecí svíčková" nebo dokonce "svíčková omáčka" mě dráždí.
Jestliže to původní jídlo je "svíčková na smetaně", tak výměnou masa dostaneme třeba "kuřecí prsa na smetaně", ale už to není přece svíčková.
Napsat,že dělám svíčkovou z kuřecího je stejný nesmysl, jako napsat že dělám kuřecí stehna z hovězího. Já vám sice rozumím, vím, co tím chcete říct, ale tenhle způsob vyjadřování mě ... přivádí do rozpaků.

Sory, ale muselo to ze mě ven (a svíčkovou budu mít na oběd zítra - sice to asi nebude opravdová svíčková, ale hovězí zadní, ale aspoň zůstáváme u stejnýho zvířete :-) )

tak si to tak neber,,hlavně ,že nám chutná!!lol

Tak to není!
Svíčková je maso na minutky.
Svíčková pečeně na smetaně se dělá z hovězího zadního.
Název svíčková v tomto případě nesouvisí s masem,z kterého se připravuje.
Je též například pokrm,který se nazývá Svíčková omáčka se sekanou.

Není tady

 

#14 11. 4. 2009 22:27

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

tendruhej, mýlíš se. havoc má pravdu. Stačí trošku počíst odbornou literaturu. Svíčková může být i "maso na minutky", ale je to konkrétní sval z krávy.  A pravá svíčková na smetaně je přesně to, co píše havoc. wink

http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A1
http://recepty.vareni.cz/svickova-na-smetane/

Upravil(a) majkafa (11. 4. 2009 22:30)

 

#15 12. 4. 2009 16:59

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

majkafa napsal(a):

tendruhej, mýlíš se. havoc má pravdu. Stačí trošku počíst odbornou literaturu. Svíčková může být i "maso na minutky", ale je to konkrétní sval z krávy.  A pravá svíčková na smetaně je přesně to, co píše havoc. wink

http://cs.wikipedia.org/wiki/Sv%C3%AD%C4%8Dkov%C3%A1
http://recepty.vareni.cz/svickova-na-smetane/

Jde o dobu přípravy,svíčková se Vám za chvíli rozpadne,budete-li ji dusit,chce to praxi,protože i v odborné literatuře mohou být nesmysly.Jak můžete tvrdit,že má havoc pravdu,když v odkaze,který uvádíte píšou o svíčkové omáčce a havoc tvrdí,že nic takového není.Kuchařem se člověk nestává přečtením odborné literatury.

Není tady

 

#16 12. 4. 2009 19:25

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

Stačí pozorně číst. big_smile A přečíst si řádně ve Wikipedii, co že to ta svíčková doopravdy je. smile
Btw nebyla tady řeč o délce dušení svíčkové. big_smile
P.S. proč mi vykáš? big_smile

Upravil(a) majkafa (12. 4. 2009 19:27)

 

#17 12. 4. 2009 19:50

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

majkafa napsal(a):

Stačí pozorně číst. big_smile A přečíst si řádně ve Wikipedii, co že to ta svíčková doopravdy je. smile
Btw nebyla tady řeč o délce dušení svíčkové. big_smile
P.S. proč mi vykáš? big_smile

To nic,kdo chce pochopí,kdo nevaří,čte.Vykám všem,ptrotože mi to přijde slušnější

Není tady

 

#18 12. 4. 2009 19:54

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

Nu a někdo čte i vaří a ví, co si má koupit v masně na správnou svíčkovou na smetaně. big_smile

Mně přijde neslušné vykat na serveru, kde si všichni tykají. Chtělo by to číst i Špačka, a nejenom číst. wink

 

#19 12. 4. 2009 20:20

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

majkafa napsal(a):

Nu a někdo čte i vaří a ví, co si má koupit v masně na správnou svíčkovou na smetaně. big_smile

Mně přijde neslušné vykat na serveru, kde si všichni tykají. Chtělo by to číst i Špačka, a nejenom číst. wink

Někomu to může i chutnat,při závěrečných zkouškách na kuchařinu je to jedna z otázek a pan šéfkuchař Sobotka na tom vždycky trval.Mně by to určitě nechutnalo-rozpadlé maso v omáčce a znalý řezník vám prodá na pravou svíčkovou hovězí zadní.
Dobré je,že každý má právo považovat za slušné to,či ono.Špaček, ani kdokoliv jiný to nezmění,důležité je si uvědomovat,že oponent v diskuzi není nepřítel.

Není tady

 

#20 12. 4. 2009 20:23

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

A znalý kupující takového řezníka prohlídne. big_smile

 

#21 12. 4. 2009 20:53

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

majkafa napsal(a):

A znalý kupující takového řezníka prohlídne. big_smile

Tak jo,každý má právo na svůj názor,ale minutkové křehké maso na omáčku nechci,ten řezník bude chtít poradit nezkušenému zákazníkovi.

Není tady

 

#22 17. 4. 2009 18:59

tendruhej
♥♥♥----
Registrovaný: 4. 3. 2009
Příspěvky: 146

Re: Svíčková z kuřecího

Tak jsem hodně četl a zjistil jsem,že nemám pravdu.Omlouvám se.
Pan šéfkuchař už nežije,abych si s ním o tom promluvil,ale i tak jsem měl víc číst , příště si na to dám pozor.

Není tady

 

#23 17. 4. 2009 21:31

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

I to se stává. smile
Ale na tom svět nestojí. pussa
Někdy i ekonom má pravdu v kuchařině. A naopak. big_smile
Někdy se i mistr kuchař utne. Nebo to byl tesař? smile

Upravil(a) majkafa (17. 4. 2009 21:32)

 

#24 18. 4. 2009 13:06

Tulipánka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Turnov
Registrovaný: 30. 11. 2006
Příspěvky: 4689
Web

Re: Svíčková z kuřecího

Pamatuju se, když jsem byla malá, že mi to mamka vysvětlovala. Svíčková je opravdu název masa (tedy sval), ale je hodně drahá, proto se teď už svíčková za masa nepřipravuje smile  - nebo ne doma při běžném vaření.


Žiju svůj život naplno bez strachů.

Není tady

 

#25 18. 4. 2009 18:01

majkafa
Host

Re: Svíčková z kuřecího

Kdo chce, připravuje ji z pravé svíčkové. Je normálně k dostání v masně. A taky existuje "falešná svíčková" , která je takovou "dobrou" náhražkou.
Tak jsem mrkla na ceny a našla třeba toto:
H svíčková                  480 Kč             
H svíčková (kráva)     305 Kč
To je z nějaké masny.
Na netovém obchodu jsem našla dokonce cenu za svíčkovou kolem 600,- Kč za kilo. To je docela dost. smile

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů