Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 29. 10. 2008 16:32

Babů-01
♥------
Registrovaný: 18. 8. 2008
Příspěvky: 5

oční choroba - VPMD

Je mi 65 let a oční lékařka mi zjistila VPMD (Věkem podmíněná makulární degenerace). Prý se to nedá léčit jenom čekat jak se to bude vyvíjet. Čím déle tím lépe. Degenarace způsobuje špatné, hlavně detailní vidění. Nakonec mě čeká ztráta zraku. Nemá někdo zkušenostt s touto chorobou? A nebo čím se dá maximálně zpomalovat? Díky.

Není tady

 

#2 29. 10. 2008 17:17

REŇAS
Host

Re: oční choroba - VPMD

Milá Babu,:)neporadím asi nic moc,ale nedalo mi to,aspoň neodpovědět.. Já mám také problémy s očima(je mi 35 let) a mně hrozí,že jednou a může to být kdykoliv,nemusím vidět vůbec..Ve stáří je to velmi pravděpodobné. Takže vím s čím se asi potýkáte(nedovoluji si tykat),ČLOVĚK KDYBY MOHL,UDĚLÁ PRO VIDĚNÍ COKOLIV,ČASTO TO BOHUŽEL NENÍ V JEHO MOCI.. Takže i když já mám jiné oční onemocnění doma jsem o vaší chorobě a léčbě našla(v knize o očíních diagnozach) JEN TOHLE: JAKÁ JE POMOC U MAKULÁRNÍCH DEGENERACÍ?
V zásadě neexistuje na makulární degenerace žádná léčba. Pouze u MÉNĚ ČASTÉ VLHKÉ FORMY SENILNÍ DEGENERACE SE V NĚKTERÝCH PŘÍPADECH MَE POKRAČOVÁNÍ ZMĚN ZPOMALIT POUŽITÍM LASERU,POKUD SE VÝKON PROVEDE VE VELMI RANÉM STADIU ONEMOCNĚNÍ. Laserová koagulace ničí abnormální nové cévy a zabraňuje růstu sáknoucí jizevnaté tkáně. Bohužel laserová koagulace může často způsobit bezprostřední mírné zhoršení vidění,to je cena za prodloužené uchování funkce makuly v budoucích letech. Pacientům s makul.degeneracemi mohou pomoct pomůcky zvětšující obraz. Jsou to různé lupové brýle,ruční i stojací lupy..,turmony. Některé může předepsat vᚠošetřující lékař a nebo  na specializovaném pracovišti,kde se těmito problémy zabývají. Mnohé z těchto pomůcek můžou pomoci postiženému vést relativně normální život. No tak to je Babu,co jsem já našla,ale každopádně být váma našla bych si nějaké rady o této nemoci na internetu a nevím jakého očního lékaře navštěvujete,jestli nějaké odborné pracoviště,ale rozhodně být váma bych se pokusila navštívit nějaké odborné oční specializovaná pracoviště v naší republice a chtěla slyšet i odborné vyjádření někoho jiného,podstoupila tamnější vyšetření..(než jen od své lékařky,že se stím nic nedá dělat..to já slyšela,také,že není nutné,že je to stabilizované a když jsem přijela na jiné specializované pracoviště,okamžitě bylo nutno mi provést laser oka..SÍTNICE) Jinak se snažím užívat oční vitamíny,obzvl᚝ ty,které obsahují LUTEIN A BORŮVKY,vitamín A. Sem tam si koupím oční bylinkový čaj. BABU, DRŽÍM PĚSTI..A ABYSTE NAŠLA NĚJAKOU ODBORNĚJŠÍ POMOC A ZRAK SE UDRŽEL..CO NEJDÉLE. stolt

 

#3 29. 10. 2008 17:39

mia
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 9. 2006
Příspěvky: 3739

Re: oční choroba - VPMD

určitě bych se zkusila poinformovat na nějaké specializované oční klinice, jaké jsou možnosti, např.

Tyto odkazy posílat přes SZ nebo mailem.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů