Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#126 17. 6. 2010 21:47

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Normální holka je normální holka. Po světě se teprve rozkoukává, s klukama moc zkušeností nemá, kariéru teprve bude budovat.  Proti tomu slečna, co už má nějakou tu zkušenost ohledně mezilidských vztahů a má nějaký majetek, se ke spoustě věcí staví tak nějak jinak, nevolí vyčkávání, jak to dopadne, ale stručně, jasně, na rovinu si promluví s dotyčnou. To aby viděla, s kým má tu čest. Dá najevo, že se nedá. Na normální holce je vidět, že si s ní budoucí tchýně může orat, jak chce.
Prosím normánlí holky, nebo ty, co si myslí, že jsou normální, aby se necítily dotčeně. Už beztoho jde diskuse tak nějak šejdrem.

Není tady

 

#127 17. 6. 2010 23:07

alba
♥♥-----
Registrovaný: 10. 3. 2006
Příspěvky: 83

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Naprosto rozumím Kalupince v tom co říká, nejen proto, že mi mluví z duše, ale hlavně proto, že ví co říká a taky proto, že mám asi obdobné zkušenosti jako ona a hlavně proto, že její rady mi už dřív značně pomohly.
Mladá holka, která je v partnerském vtahu teprve na začátku, rozkoukává se a je v mnoha ohledech nezkušená, je opravdu ornou půdou pro tchýni, která má pocit, že jen ona ví, co je správné.No a proto, že často je mladá snacha slušná a chce vyhovět, chce dobře vycházet, zvl᚝, když bydlí třeba v blízkosti tchýně, tak se podřizuje, zatíná zuby, někdy se snaží vysvětlit, že ona to vidí jinak, ale neříká to dost důrazně.
Byla jsem právě taková, i když jsem to nezažívala s tchýní, ale s manželovou starou tetou - stálé rady, jak se co dělá, zasahování do toho, jak si, co máme uspořádat v bytě, co vařit či nevařit k jídlu, neustálé chození oné tety k nám,vzteklé výbuchy, když jsem si to udělala jinak, to je jen zlomek toho, co mi dělala.jednoho dne jsem pochopila, že takhle to dál nejde, že se musím naučit říkat ne, když něco nechci, že musím dát důrazně najevo, že si věci udělám podle sebe a že zkrátka je nutné vymezit hranice, jinak mě ta paní zničí.Trvalo mi to nějakou dobu, ale dnes to umím a zhruba rok žiju celkem v klidu a jsem nad věcí.
Takže si nemyslím, že tu Kalupinka dává návrhy na to, jak zatočit s tchýní (jak píše Pavla), ale spíš návrhy na to, jak to udělat,aby si všichni ujasnili pravidla soužití a mohli volně dýchat. A je úplně jedno, jestli se to týká tchýně nebo snachy .

Není tady

 

#128 17. 6. 2010 23:45

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Díky, Albo, díky.
Tchýně je daleko zkušenější nejenom v domácnosti, ale i v komunikaci a mezilidských vztazích, má obsáhlejší společenské styky, a to vše  z jediného prostého důvodu: ona tu byla už řadu let před námi a umí v tom chodit. Ve všem umí chodit, zatímco my se zpočátku ve všem plácáme. Vyjevené z prvního porodu, nejisté při vaření pro větší počet lidí, váhavé při prosazování se v prvním zaměstnání. Ona zvládne zajistit to či ono, přitom uvaří upeče vypere a všechno stíhá, protože má letitou praxi. Ona už ví, jak na muže a na syna. Ona jediným pohledem odhadne, že to mládě, co jí syn na její povel přivedl ukázat, potřebuje pevnou ruku, aby z ní měla takovou snachu, jakou potřebuje a chce mít. Pokud mu ji nemá v úmyslu rozmluvit, což se jí taky docela dobře dařívá, chce-li. Neříkám, že jsou takové všechny, aby se tu zase někdo neozval, jsou prostě tchýně, co by měly rády mladé podle svého. Nestačí jim, že jsou ti dva spolu OK.Ona by ráda, aby bydleli tak a tak, pracovali tady a nebo tam, měli doma to či ono a chodili k nim tehdy a tehdy. Tchýně si myslí, že by to mohla ukočírovat, má k tomu svoje důvody, zatímco ti dva plánují, kdy si pořídí dítě a co si koupí do kuchyně, tchýně už tohle všechno má dávno za sebou a dneska ví, že mít ty možnosti, začne stavět a jde dál studovat, aby byl pořádný plat a barák, před nímž by stará Kropáčková odvedle padla na zadek. Tchýně už ví, jak je praktické, aby mladí a staří bydleli blízko, má totiž v živé paměti ty boje se švagrem, kdo se bude starat o nemohoucí matku, která bydlí stejně daleko od jejího muže i švagra. Budou-li tihle mladí nablízku, nebude co řešit. Tchýně ví, že tahle holka nebude takový oříšek, jako první snacha, která si dovolila vzít jejího staršího syna už s děckem a vůbec neměla pocit, že by měla být tchýni nějak extra vděčná. Tam by tchýně plýtvala energií a přišla by o všechnu munici s nejistým výsledkem. Tam to zkusila dvakrát zpočátku a narazila...Ona si zkusí omotat tuhle děvenku, nejlíp bude, když se s druhou snachou nebudou stýkat...budou-li bydlet se starými v domě, však si to ohlídá...Atd atd.
Nevím, proč snachy nemají v oblibě organizování života tchýním, docela by to mohlo být zajímavé....žijete tu jak před sto lety, jo vy jste ještě nebyli na striptýzu, tahle lednice je na vyhození, atd atd....to by bylo počteníčko. Tak dobrou.....ale  komu...vždy já už nejsem snacha...ale tchýně. Ach jo.

Není tady

 

#129 18. 6. 2010 7:49

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

kalupinka napsal(a):

Tak dobrou.....ale  komu...vždy já už nejsem snacha...ale tchýně. Ach jo.

big_smilebig_smilebig_smiletummenupp

Taky se mi moc líbilo, cos psala, a nejen tentokrát. godlike

Není tady

 

#130 18. 6. 2010 19:00

Selima
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: už Bratislava
Registrovaný: 27. 4. 2006
Příspěvky: 40307

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

kalupinka napsal(a):

Normální holka je normální holka. Po světě se teprve rozkoukává, s klukama moc zkušeností nemá, kariéru teprve bude budovat.  Proti tomu slečna, co už má nějakou tu zkušenost ohledně mezilidských vztahů a má nějaký majetek, se ke spoustě věcí staví tak nějak jinak, nevolí vyčkávání, jak to dopadne, ale stručně, jasně, na rovinu si promluví s dotyčnou. To aby viděla, s kým má tu čest. Dá najevo, že se nedá. Na normální holce je vidět, že si s ní budoucí tchýně může orat, jak chce.
Prosím normánlí holky, nebo ty, co si myslí, že jsou normální, aby se necítily dotčeně. Už beztoho jde diskuse tak nějak šejdrem.

Ja len že poznám niekožko šikovných a samostatných a podža teba "nenormálnych" báb, čo sa nechali priam ku-evsky zblbú, opanova, riadi, podriadi, prispôsobili sa - drahému, jeho rodičom, sovjim rodičom, atď... z lásky, zo strachu, kvôli deom, hanbe, "čo by žudia povedali"... To delenie ja nevidím tak nejako podža Tvojich kritérií, ale dobre...
Ja to vidím skôr na vnútorné nastavenie z domu, alebo nejaké to "podvedomie"....

Upravil(a) Selima (18. 6. 2010 19:04)


Vesmír vám nie je nič dlžný, ak nie ste spokojný so svojím životom, zmeňte ho. Arpád Soltész, slovenský novinár, čo práve odchádza natrvalo z vlasti, o svojom rozhodnutí.
Brita

Není tady

 

#131 18. 6. 2010 21:59

Rustynka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Registrovaný: 4. 7. 2007
Příspěvky: 4281

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Tak jsem se po dlouhé době koukla, co se děje na jiných vláknech a celkem hledím, že nejsme výjimky v tom, že bydlíme s tchánovci!!!!

Ale jak tak čtu, tak nic moc, co? hmm

Já teda musím říct, že my se nestěhovali k tchánovcům kvůli penězům, že bychom měli bydlení zadarmo. Odkoupili jsme polovinu baráku za 100% hypotéku a utržené peníze od banky dali tchánovci manželově ségře, a si za to koupí byt.
Šli jsme sem proto, protože manžela sem táhlo srdíčko, měl to tu moc rád, vždycky tvrdil, že by nechtěl bydlet jinde. Přesto byl kvůli mě ochotný bydlet v paneláku a kdybych řekla, že sem nepůjdem, tak bysme sem nešli. Jenže já prostě věděla, že ho to táhne tady a že tady bude nejšastnější.
Nejspíš proto, že na mě nenaléhal, jsem nakonec řekla, že půjdeme tady a budem věřit, že to bude tak, jak si manžel myslí.
Další věc byla ta, že manžel byl jediný mladý chlap v rodině, tchýně má doma nemocného manžela, ona jednou taky zestárne a budou potřebovat pomoc jak sami se sebou, tak s barákem. To mě taky přesvědčilo o tom, že je manželovou "povinností" zůstat nablízku.

Šla jsem do toho s obrovským strachem - bála jsem se, že nám tu bude pořád chodit, že mi bude rozmazlovat dítě, že nám bude kecat do života....

A jak to dopadlo? Chodí za náma každý den, Patrička rozmazluje jako každá babička, když jdu ven na dvorek, je tam za chvilku taky... - a když odejde na celý den někam pryč, tak se těším, až se vrátí, protože si najednou připadám "sama". Ten dobrý vztah, který jsme měli předtím, nezůstal, on se spíš upevnil. Tykáme si, hodně věcí s ní rozebírám a už jsem si párkrát říkala, že "dneska jsem jí musela lézt na nervy" - když jsem třeba neměla svůj den... Je fakticky bezvadná a já musím dát manželovi za pravdu, že lepší bydlení bysme neměli. Já nemám na mysli hlídání - i když musím říct, že i v tom se nám snaží vyhovět, jak může. Svého vnoučka miluje, rozmazluje, mám pocit, že by za něj dýchala.... a věřím tomu, že druhé bude milovat stejně. Nekecá mi do výchovy, když s ním chce něco podniknout, tak mu říká "musíme se zeptat maminky" nebo když si ho chce vzít k sobě, tak mu taky říká, že se musí zeptat, prostě uznává, že my jsme rodiče a neplete se nám do toho. Řekne třeba svůj názor, ale nevnucuje.

Možná mi napíšete, že jsme spolu teprve chvíli a máte pravdu - v létě to budou dva roky - ale zatím musím napsat, že letos spolu snad vycházíme lépe než loni - prostě už se známe líp, tak děláme míň kiksů, nebojíme se spolu mluvit a celkově je to takový "lepší".

Když mi přijde návštěva, vidí tchýně samozřejmě před dveřmi boty a nikdy - opakuju nikdy - tu nepřišla, dokud návštěva neodjela.
Častokrát od ní slyším, že pokud budeme chtít pomoc, nemáme se bát jí říct, že pomůže ráda....
Odešlo tady auto a manžel potřeboval nové - tchýně neváhala poskytnout peníze s tím, že koupí auto ona a my si ho budeme půjčovat, protože peníze na nové auto nemáme.... Přitom my to auto používáme mnohem víc než ona.
Nosí nám čerstvá vajíčka, když jde do obchodu, vždycky se ptá, jestli něco nechceme, když udělá něco dobrého na oběd, tak se ptá, jestli nechceme třeba pro Páu, když peče, donese nám vždycky talíř, protože ví, že já nepeču, tak a si dáme ke kávě...

Tím vším chci říct, že to není náma, že spolu vycházíme. Je to prostě v tom, že máme dobrou tchýni, která mě kolikrát přijde jako ideál. To si spíš já někdy připadám jak nevděčník, když nemám náladu a třeba něco odseknu, pak mě to žere, omluvím se a ona nad tím mává s úsměvem rukou, že to vůbec nevzala špatně.

Fakt bych to přála vám všem, kteří bydlíte nebo se chystáte bydlet s tchánovci ve stejném baráku.... Jde to, ale je to hodně, hodně o těch lidech........


http://img410.imageshack.us/img410/2585/p91401582.th.jpg http://lb3f.lilypie.com/SDvWp1.png

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/5cze.jpghttp://lb1f.lilypie.com/5czep2.png

Není tady

 

#132 18. 6. 2010 22:05

Rustynka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Registrovaný: 4. 7. 2007
Příspěvky: 4281

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Ještě jsem chtěla napsat, že já nejsem moc komunikativní typ, že bych se bavila s kýmkoli o čemkoli. Ale tady je pravda, že když si udělám kafe a jdu ven do pergoly, tak to není o tom, že bych se nervovala, že tam nebudu sama - když chci mít klid, zůstávám doma. Ale já jsem ráda, že s ní můžu pokecat, víme toho o sobě opravdu hodně, říkám jí dá se říct všechno a nikdy jsem toho nelitovala.

Samozřejmě že si nerozumíme ve všem, to bysme nebyly normální, ani s manželem si nerozumím zdaleka ve všech ohledech. Ale je prostě součástí naší rodiny a tak se k sobě taky chováme. smile


http://img410.imageshack.us/img410/2585/p91401582.th.jpg http://lb3f.lilypie.com/SDvWp1.png

http://lb1f.lilypie.com/TikiPic.php/5cze.jpghttp://lb1f.lilypie.com/5czep2.png

Není tady

 

#133 18. 6. 2010 22:35

misha88
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 17. 4. 2006
Příspěvky: 15639

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

..

Upravil(a) misha88 (14. 7. 2014 8:04)


http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

 

#134 19. 6. 2010 9:47

pigi22007
♥♥♥----
Registrovaný: 2. 9. 2009
Příspěvky: 138

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Milé babinetky..teď jsem pročetla celé vlákno a musím vám napsat svůj životní příběh...o jedné skvělé tchýni :-)ped 10lety jsem se já,rozvedená-se dvěma malými dětmi seznámila v práci s kolegou,po roce a půl jsem se k němu nastěhovala do domečku,kde měl celé patro a dole bydlí jeho maminka s přítelem..musím říct,že od začátku jsme neměli problém,který by stál za řeč.dsem tam nějaké ty drobné dohady o tom kde co položit ale jinak jsme si asi sedli opravdu na 99%..jsme obě hodně přímé a vše jsme si vždy hned ekli..a také mi nikdy nemluvila do mojí domácnosti...takže poměrně idilka...proč to celé píšu?Za těch 10 let se nám narodili dva krásní kluci ,teď je jim 7 a 3 roky...vztah celkem v pohodě,žádné větší problémy...před 3 roky se ale přítel tězce v práci zamiloval :-(doma nebyla taková pohoda,chlapečkovi bylo 5 měsíců,takže poměrně záhul-byl dost nemocný,nedonošený,potřeboval moji velkou péči a tatínek to jaksi neustál...no a byla z toho velká láska...po 4 měsících utajování mi to řekl a a nevěděl jak to řešit..a já v šoku,zničená a úplně bezradná se šla vyplakat k jeho mamince...a ona začala okamitě jednat...sbalili jsme chlapci tašky a poslali ho za velkou láskou..domek je napsaný na maminku a ona mu prostě řekla,že kvůli milence nevyhodí z domu svoje vnoučata...nevěřila jsem,že tohle udělala..a ž to funguje 3 roky...žijeme u ní tatínek jezdí na návštěvy k babičce i k dětem :-)se slečnou si tykáme,udržujeme kvůli dětem slušné vztahy..vše je v pohodě a v klidu...jsme velká rodina a já se jen modlím,aby se tatínek zas někde nezaláskoval a nezačal takříkajíc znovu blbnout...takže i takhle se dá psát o tchýních :-)naprosto chápu,že to není jednoduché,žít s tchýní,ale někdy,jak vidíte,potkáte úžasného člověka,ve kterém najdete dalšího rodiče..já vždycky kamarádkám říkám,že jsem si měla vzít tchýni a měla jsem dodnes krásné manželství :-):-)

Není tady

 

#135 19. 6. 2010 12:31

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Paila napsal(a):

PPavlaa: přečti si znovu mé příspěvky a pochopíš, proč ty slohovky  wink Já bohužel stručná být nedokážuju, ale dost mě vystihuje příspěvek od Rejky, viz

rejka napsal(a):

Přestože si myslím,že jsem hodně tolerantní a schopná chápat druhé,jsou jisté věci,na které jsem doslova alergická. A tohle by byla jedna z nich - aby mi v mé domácnosti někdo přeorganizovával a přestavoval. Kuchyň je moje království,do toho mi nemluví ani manžel o ostatním diskutujeme spolu.Garហa jeho budoucí pracovna,to jsou zase místa,kde si o organizaci a uspořádání rozhoduje sám.
Myslela jsem,že dostanu mrtvici,když mi moje mamka v dobré víře pomoct zničila pánev za 3.500kč, a když jí upadla žehlička,rozsekla plovoučku a nová,drahá žehlička je slepovaná. A to je vlastní mamka,tam je člověk mnohem tolerantnější. Tchýni bych to prostě zakázala. Slušně,stručně,věcně a jasně. Díky Bohu,že moje tchýně je človíček naprosto úžasnej,do ničeho nám nemluví,nic nekomentuje a nevyčítá....


Sama píšeš, že nejsi zrovna diplomat. To, cos napsala
" asi bych se nejdřív snažila ji taktně upozornit, že moje domácnost není její a že si to nepřeju." Tak tohle já zkouším pořád a ona to do prčic furt nechápe,  a proto tebe i ostatní otravuju, protože už nevím, jak to udělat po dobrém


"co mě ale zaráží je to, že tvůj muž se k tomu něják nestaví. řeklas mu, že ti to vadí ? mě kdysi tchýně párkrát vlezla do špajzu mi přerovnávat police podle toho, jak je to podle ní dobrý. tak jsem ex řekla, že já jeho matce při naší návštěvě u ní taky nic nepřerovnávám, že si to nepřeju, že je to jeho matka a a si v tom udělá pořádek, nebo ho udělám já. Nevím, co ji řekl, kdy ani jak, ale fakt je ten, že už to víckrát neudělala a nedala na sobě ani nikdy najevo, že by se ji to něják dotklo nebo tak." Ano, řekla jsem to manželovi jasně, stručně a bez emocí a to dokonce několikrát, co mi vadí, nejdřív to moc nechápal, chlap "takovéhle capiny" většinou bohužel nevnímá, ale i přesto ... manžel mě pochopil a požádal vlastní matku několikrát slušně a diplomaticky a nás nechá žít vlastní život, ale ještě to bohužel nepochopila

Pailo a proč prostě nejdete bydlet jinam ? za ten klid to stojí, ne ?


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#136 19. 6. 2010 12:40

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

alba napsal(a):

Naprosto rozumím Kalupince v tom co říká, nejen proto, že mi mluví z duše, ale hlavně proto, že ví co říká a taky proto, že mám asi obdobné zkušenosti jako ona a hlavně proto, že její rady mi už dřív značně pomohly.
Mladá holka, která je v partnerském vtahu teprve na začátku, rozkoukává se a je v mnoha ohledech nezkušená, je opravdu ornou půdou pro tchýni, která má pocit, že jen ona ví, co je správné.No a proto, že často je mladá snacha slušná a chce vyhovět, chce dobře vycházet, zvl᚝, když bydlí třeba v blízkosti tchýně, tak se podřizuje, zatíná zuby, někdy se snaží vysvětlit, že ona to vidí jinak, ale neříká to dost důrazně.
Byla jsem právě taková, i když jsem to nezažívala s tchýní, ale s manželovou starou tetou - stálé rady, jak se co dělá, zasahování do toho, jak si, co máme uspořádat v bytě, co vařit či nevařit k jídlu, neustálé chození oné tety k nám,vzteklé výbuchy, když jsem si to udělala jinak, to je jen zlomek toho, co mi dělala.jednoho dne jsem pochopila, že takhle to dál nejde, že se musím naučit říkat ne, když něco nechci, že musím dát důrazně najevo, že si věci udělám podle sebe a že zkrátka je nutné vymezit hranice, jinak mě ta paní zničí.Trvalo mi to nějakou dobu, ale dnes to umím a zhruba rok žiju celkem v klidu a jsem nad věcí.
Takže si nemyslím, že tu Kalupinka dává návrhy na to, jak zatočit s tchýní (jak píše Pavla), ale spíš návrhy na to, jak to udělat,aby si všichni ujasnili pravidla soužití a mohli volně dýchat. A je úplně jedno, jestli se to týká tchýně nebo snachy .

to, co jsem četla od kalupinky skutečně nepovažuju za návrhy na to, jak si ujasnit pravidla big_smile mě to smrdí podpásovkami a manipulací. návrhy na to, jak si ujasnit pravdila soužití bych viděla spíš v tom, kdyby si sedli, jasně tchýni řekli, že tohle a tohle si nepřejí, že je to jejich věc, pokud to nepochopí, a k nim nechodí atd. prostě jednání naférovku. pokud druhá strana na to enbude brát ohledy je druhá věc. pak se to musí řešit.
ale to, že budu hrát divadlo se starými hadříky, které údajně měla zničit tchýně, ale nezničila, fakt neberu jako návrh na to, ujasnit si nějáké pravidla soužití.


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#137 19. 6. 2010 12:44

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Selima napsal(a):

kalupinka napsal(a):

Normální holka je normální holka. Po světě se teprve rozkoukává, s klukama moc zkušeností nemá, kariéru teprve bude budovat.  Proti tomu slečna, co už má nějakou tu zkušenost ohledně mezilidských vztahů a má nějaký majetek, se ke spoustě věcí staví tak nějak jinak, nevolí vyčkávání, jak to dopadne, ale stručně, jasně, na rovinu si promluví s dotyčnou. To aby viděla, s kým má tu čest. Dá najevo, že se nedá. Na normální holce je vidět, že si s ní budoucí tchýně může orat, jak chce.
Prosím normánlí holky, nebo ty, co si myslí, že jsou normální, aby se necítily dotčeně. Už beztoho jde diskuse tak nějak šejdrem.

Ja len že poznám niekožko šikovných a samostatných a podža teba "nenormálnych" báb, čo sa nechali priam ku-evsky zblbú, opanova, riadi, podriadi, prispôsobili sa - drahému, jeho rodičom, sovjim rodičom, atď... z lásky, zo strachu, kvôli deom, hanbe, "čo by žudia povedali"... To delenie ja nevidím tak nejako podža Tvojich kritérií, ale dobre...
Ja to vidím skôr na vnútorné nastavenie z domu, alebo nejaké to "podvedomie"....

stolt


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#138 19. 6. 2010 12:48

PPavlaa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 1. 3. 2007
Příspěvky: 28044

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Rustynko, čte se to moc hezky :-)


Umění žít není umění hrát s dobrou kartou, ale umění sehrát se špatnou kartou dobrou hru.

Není tady

 

#139 20. 6. 2010 22:49

Paila
♥♥♥♥---
Registrovaný: 26. 4. 2006
Příspěvky: 412

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Rustynka napsal(a):

Tak jsem se po dlouhé době koukla, co se děje na jiných vláknech a celkem hledím, že nejsme výjimky v tom, že bydlíme s tchánovci!!!!

Ale jak tak čtu, tak nic moc, co? hmm

Šla jsem do toho s obrovským strachem - bála jsem se, že nám tu bude pořád chodit, že mi bude rozmazlovat dítě, že nám bude kecat do života....

A jak to dopadlo? Je fakticky bezvadná a já musím dát manželovi za pravdu, že lepší bydlení bysme neměli. Neplete se nám do toho. Řekne třeba svůj názor, ale nevnucuje. ........

Moc ti tvou tchýni zavidím a jsem ráda, že alespoň někdo má štěstí wink Neboj, pokud byly první 2 roky pohodové, tak ty další roky budou taky fajn.

Není tady

 

#140 14. 7. 2014 0:18

Z88
♥------
Registrovaný: 13. 7. 2014
Příspěvky: 1

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Ahoj žensky :-) jen tak si tu procitam vase komentare,problemy a jsem rada ze v tom nejsem sama.Mam pritele prez rok, planujem spolecne bydleni,ale bude to v drougeneracnim domku s jeho rodicema.Uz ted z toho nejsem nadsena,ale pritel mi dnes opatrne oznamil ze od rodicu neodejde,je pravda,dum je jeho,rodicum tahne na 70 let,tak uz to prestavaji zvladat.mame s pritelem hezky vztah,co mi na ocich vidi to se snazi pro me udelat.Ale ja mam stach z toho spolecneho bydleni.Jeho mamka,je hodna,rekla mi ze me ma rada ja ji taky,ale uz ted zacinam vnima ze to asi nebude klapat.Vzlada toho za den hodne,vstava brzo rano,jde s pejskem,furt lita na zahrade,hromada kyticek,policek..pak uvari a cely den jede jak fratka.Kdyz se jdu zeptat zda nepotrebuje pomoc,tak mi oznami ze uz ma vse daavno hotove.Me je 26,mam dve prace o volnu si rada prispim a proste me nebavi snazit se ji se vsim pomahat aby dobre bylo.Bydlela jsem pred tim s sama s bejvalim pritelem a pak rok sama,ted bydlim u svych rodicu a az si dodelame bydleni u jeho rodicu tak pujdu tam.Mam jasno v tom ze chci byt s pritelem,miluji ho jsem snim spokojena,ale ty rodice..nejsem spis ja sobecka?dik za rady a omlouvam se za chyby :-)

Není tady

 

#141 14. 7. 2014 7:32

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Ja bych s tchyni nebydlela ani kdyby me kazdy mesic davala 100 tisic.A to kdyz jsem ji poznala jsem si myslela jak je to uzasna zenska,ze s ni budu dobre vychazet.Postupne se muj nazor zmenil.Radci ji ani nenavstevuju.

Upravil(a) eremuruss (14. 7. 2014 7:35)


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 

#142 14. 7. 2014 7:38

helena
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 31213

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Ja bych s tchyni nebydlela ani kdyby me kazdy mesic davala 100 tisic.
Není každá tchýně "tchýně"... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png
Já bych zas nechtěla bydlet se žádnejma z mladejch... a to se máme rádi... jenže už mám taky ráda svůj klid http://fora.babinet.cz/img/smilies/vissla.gif


http://img1.wapster.pl/logosrv.aspx?id=2134840
Láska je to, čemu dovolujeme, aby nám ubližovalo.
chtěl bych jak ponorka lehnout až na dno a přestat vysílat volací znak...

Není tady

 

#143 14. 7. 2014 12:56

sunshine...
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 8. 1. 2009
Příspěvky: 653

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Už teď píšeš, že mᚠ2 práce a o volnu si ráda přispíš a defacto už teď víš, že tchyně pořád lítá a nemᚠz toho asi dobrý pocit sad  těžko radit. Můžu jen říct ze své zkušenosti, že mám takovou maminku a i když ji mám z celého srdce ráda, nemohla bych s ní bydlet pod jednou střechou....  Mám podobnou situaci jako ty a tvůj přítel - jen s tím rozdílem, že jsem nejmladší já a rodiče počítali s tím, že zůstanu na domku já. Je jim taky již přes 70 let. Je mezi námi velký věkový rozdíl, máme jiné návyky a ty by se těžko asi kloubily dohromady. Pokud by nebylo zbytí, tak by se to asi muselo nějak vyřešit. Nevím. Ale tobě držím pěsti, a máte dobrý vztah a klape vám to smile

Není tady

 

#144 14. 7. 2014 13:33

kostka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 3. 2. 2013
Příspěvky: 406

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Nechtěla bych bydlet se svými rodiči, natož s tchýni. Ten generační rozdíl se vždy nějak projeví.
Když jsem svoji tchyni poznala, taky mi připadala jako skvělá ženská. Postupně jsem názor změnila a dnes jsem ráda, když se za nimi zavřou dveře smile

Není tady

 

#145 14. 7. 2014 14:14

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Bydlím ve dvougeneračním domku se svou mamkou, ačkoliv máme vše zvl᚝, kromě vstupu,  tak to není úplně ideální.   Mám ji moc ráda, ale myslím si, že nᚠvztah by byl mnohem lepší a srdečnější, kdybychom bydlely každá jinde. 

Nelze říct, že je vše na takovémto bydlení negativní, ale zastávám názor, že by každá generace měla bydlet zvl᚝, protože každý věk má jiné potřeby, názory apod.   Mladí ke všemu musí nejdřív dospět. Co je pro nás důležité teď, za pár let  asi nebude apod. 
Je to hodně o toleranci a ústupcích a to si myslím není dobře.


"Člověk si uvědomí, že byl šastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#146 23. 7. 2016 20:59

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Bydlení s tchýní v dvougeneračním domku

Zabrousila jsem o volném večeru na staré diskuse, od nichž už nějaký ten pátek uplynul a zdravím všechny, s nimiž jsem se tu potkávala a občas potkávám. Protože je zajímavé vědět, jak se věci posunuly, zajímalo by mě to bydlení zúčastněných aktérek nyní. Za sebe dodávám další životní zkušenost - syn, který byl v době manželství u rodičů pečený vařený, s nimi x let po rozvodu nevyjde a nejsou schopni spolu bydlet, aniž by nedocházelo k soustavným neshodám a sporům. Což je, milé babinetky, zajímavé. My jim, synáčkům,  rozchodem s nimi umožníme, aby si třeba i nastálo žili se svými rodiči a nebo se často vídali, aniž bychom je v tom nějak  omezovaly, ale ono to nějak vůbec nefunguje. Nová partnerka na ně zvysoka dlabe a rozhodně nepřipustí, aby jim do něčeho kafrali. Po rozchodu i s touhle se vztahy syn + rodiče ještě zhorší a my vidíme, že to všechno asi nebyla naše vina. Nebylo to tím, že my jsme byly nesnášenlivé....Zejména, když sám bývalý nakonec řekne, aniž by ho kdo nutil...do všeho celý život kecali a i vlastně díky nim to stálo za houby a takhle to dopadlo....Ano, proč tedy s tím tehdy něco neudělal???

Satisfakce po letech...ovšem koho to už dneska vlastně zajímá, máme svůj život, klidný, spokojený, vybraly jsme si správně, že v tomhle soužití s touhle rodinou už pokračovat prostě nechceme a nebudeme....Pěkné léto!

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů