Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 14. 7. 2008 18:04

wall
♥♥-----
Registrovaný: 14. 7. 2008
Příspěvky: 48

cucání u koátka

Zdravím Vás všechny,
máme doma 3-měsíčního kocourka - obyčejná kočka domácí. Je naprosto úžasný a celá rodina se z něho může zbláznit. Mám s ním ale jeden problém. No problém, jsem chovatelka začátečnice a tak bych potřebovala trošku poradit. NᚠGiGi cucá...:-) Když přijdu z práce tak mi olizuje třeba tričko. A když si tričko sundám, nemůžu ho od něj odtrhnout, olizuje ho, cucá tak že ho oslintá. A vrní. Už jsem zkoušela třepnout přes čumáček, ale vůbec nic si z toho nedělá. A pak taky polštář. Nad ránem mě vždycky vzbudí jak cucá polštář, když ho chci dát dolů, drží se a stejně se zas vrátí. Když jsme si ho brali domů měl dva měsíce a nedělal to. Tohle začal provozovat poslední týden. Neporadíte mi? Díky Wall


Slova ztratí svůj význam, ale vzpomínky zůstanou....

Není tady

 

#2 14. 7. 2008 23:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: cucání u koátka

wall, tohle mi dělala a dělá jedna z mých koček, ale to je nalezeneček, kterého našly děti opuštěného společně s jejím bratříčkem. Koata byla skutečně malinká a já je v podstatě vypiplala z nejhoršího. Ale proč tohle zmiňuju - jak jsem se dočetla, tak Minda jakožto kočka, která přišla příliš brzy o matku má v sobě podmíněný reflex - cucání - jako náhradu za ztracené kojení. Bohužel jí to zůstalo dodnes a není v mích silách ji to odnaučit.
Minda ale cucá specielně prsty, nic jiného - lůžkoviny ani oděv nechává na pokoji.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#3 15. 7. 2008 22:57

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 21400
Web

Re: cucání u koátka

wall,
je vidět, že ne nadarmo chovatelé nechávají koata u matky do jejich 13ti měsíců.
To tvoje šlo nejspíš moc brzy z domu....

Včera jsem byla v útulku a když jsem viděla ty chlupaté roztomilé kuličky, jak se vrhají k mámě, s chutí bych každého "chovatele", který tvrdí, že starší kotě si už jinde nezvykne a nabízejí kotě k odběru třeba už v pěti osmi týdnech, vzala něčím po hlavě.

Milagro je nalezenec a "ocucává" mne někdy do dnes. Je mu asi rok a když si usmyslí, že nepůjdu z domu, tak mám prostě smůlu, dokud mne neoslintá, nejdu.
Nenu jsem si vzala, když ji byly čtyři měsíce a je to v pohodě. Dokonce první noc u nás ani nebrečela, hned všechno prozkoumala, "zfackovala" tehdy Milagra, aby ji přepustil své oblíbené křeslo. Dnes se milují a objímají - hlavně, když něco provedou a já se "zlobím".

Prostě to ber tak, že každá hra má svá pravidla a právě ty jsi neměla štěstí na vyjímku stolt


Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

 

#4 16. 7. 2008 16:25

wall
♥♥-----
Registrovaný: 14. 7. 2008
Příspěvky: 48

Re: cucání u koátka

Děkuju Vám za odpovědi . Jen jsem se bála , jestli mu třeba něco nechybí nebo tak. Bohužel byli jsme "nuceni" si kocourka vzít tak brzo. Myslím si, že tuhle tu vlastnost klidně přežiju:-)))


Slova ztratí svůj význam, ale vzpomínky zůstanou....

Není tady

 

#5 21. 9. 2014 20:24

Monitka91
♥------
Registrovaný: 21. 9. 2014
Příspěvky: 1

Re: cucání u koátka

Dobrý večer.
Před týdnem jsem našla na silnici vyhozené koátko, bez váhání, jsem otočila auto a vzala ho k veterináři....
Je to zdravý kluk velice hodný, přítulný a za každé pohlazení vděčný! Véa mi řek, že je v pořádku a že má cca 4-5tt. Takže ještě opravdu maličký na to být bez mámy! Neustále chodí a někoho vyhledává, komu by zalez do náručí a usnul... Je fakt, že prvních pár nocí, jsem s ním usínala a měla ho zachumlaného v dečce a on spokojeně spinkal a vrněl si při tom... Do dnes za mnou chodí, jak ocásek...smile Ale začal mi dnes dělat jeden problém se který si nevím rady! hmm
Místo cucání deky, triček nebo cokoliv jiného, se schoulí do klubíčka třeba i u prostřed místnosti a nehybně leží a ani když do něj šouchnu nehne se, jako by byl stuhlý. Tak mi to nedalo, vzala jsem jo a zjistila, že si cucá přirození.... Mám docela strach, aby si tím nepřivodil nějaké potíže... hmm
Máte někdo s tím to problémem zkušenosti?
S přáním krásného večera, Monika.

Upravil(a) Monitka91 (21. 9. 2014 20:25)

Není tady

 

#6 22. 9. 2014 7:31

eremuruss
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 6. 3. 2007
Příspěvky: 12363

Re: cucání u koátka

Nase kocka cucala tricka nebo jakykoliv obleceni celych 16 let a to jsem kocku dostala darem,uz velkou.


Za jednu minutu člověk pozná, zda se mu někdo líbí, za hodinu pozná, zda by jej dokázal mít rád či milovat, za jeden den zjistí, jestli by s tou osobou dokázal strávit celý život...ale poté trvá celý život než na tu osobu zapomene.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů