Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 4. 6. 2008 12:12

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Křik jako forma tyranie?

Zase jednou tupě zírám a přemýšlím o smyslu mateřství.Mám zhruba 30ti letou sousedku,matku 3 dětí ve věku zhba 8,4,a 2 roky.Bydlí v paneláku v bytě nade mnou a chtě nechtě se stávám součástí jejich domácnosti.
Denní režim začíná v této rodině v 6.45 . Poznám to přesně podle šíleného křiku plynoucího z úst matky.Po odchodu nejstaršího z dětí se křik přesune do hluku od úklidu aby zvolna přešel do opětovného křiku pokračujícího občasným střídáním nářku nad zbědovaným životem a vrčením vysavače.Okolo 17-18 hodiny křik ustává.Vrací se domů manžel a bývá klid.Stejně tak ve dnech kdy muž není v práci.
Přemýšlím o tom jak asi děti toto vnímají,co se děje v jejich dušičce když matka ječí jak tur chycený do želez.Je to tak šílené že mnohdy to zvedne i mě i když křik slyším jen přes zdi.Křik je kůli všemu,rozlitá polévka či pití,papír na podlaze,rozházené hračky,učení se školákem.O sprosté výrazy není nouze a jsou používány velice přiléhavě.Za podobné tituly by se nestyděl leckterý chlap,pokud
by našel odvahu je použít.
Mluvila jsem o tom s kolegyněmi.Bohužel i ony mají malé děti a přiznávají že na děti neúměrně křičí,nebo slyší přez zdi bytu to samé co já.
Je to dnes normální výchova,nebo jsem přecitlivělá duše které se tyto metody výchovy příčí? Nepřijde vám to jako druh kruté tyranie?

Není tady

 

#2 4. 6. 2008 12:17

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Křik jako forma tyranie?

Tak já se přiznám, že taky křičím. Mám taky tři děti. Sprostě nemluvím. Ono totiž Anko, když to řeknu 5x normálně a kluci vnímaj jenom, když zakřičím, takže asi tak. Taky jsem přemýšlela, jestli nejsem hysterka. No a pak mě to mrzí a přijde domluva. Do deseti počítat prostě neumím.
Anko - mᚠděti?


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#3 4. 6. 2008 12:19

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Křik jako forma tyranie?

Dušičko,mám děti.A mám jich celkem 5 takže jsem asi měla mít nárok mít nervy nejednou někde úplně jinde smile Přesto si myslím že křikem se má šetřit jinak nemá naprosto žádný účinek.

Není tady

 

#4 4. 6. 2008 12:23

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Křik jako forma tyranie?

Anko - tak klobou dolů před tebou. stolt Tak to si mamina na správným místě.
Já to prostě nevydržím být v klidu, úplně mě vždycky tak vytočej, pubertáčci (15 a 12) že vylítnu.
Ted jsem si všimla, kolik je dětem té sousedky. Když byli kluci  malý, to jsem nervy ještě měla a nekřičela, nemlátila.Vše šlo vklídku a domluvou.  Ale ted jak klackovatěj, řvu řvu řvu. Když neřvu, neuklidí si, nedojdou s košem, neučej se. tak já nevím.


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 

#5 4. 6. 2008 12:28

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Křik jako forma tyranie?

Na každé dítě zabírá jiná metoda.Křik jsem používala velice zřídka stejně jako pohlavky.Z dětí vyrosti normální bezproblémové lidi.Možná ve věku tvých dětí je potřeba občas zvýšit hlas,ale to co slýchám já mi přijde jako extrémní případ.

Není tady

 

#6 4. 6. 2008 12:32

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Křik jako forma tyranie?

anka napsal(a):

Dušičko,mám děti.A mám jich celkem 5 takže jsem asi měla mít nárok mít nervy nejednou někde úplně jinde smile Přesto si myslím že křikem se má šetřit jinak nemá naprosto žádný účinek.

Anko,
svatá jsi žena.gloria smile

Mám děti jen dvě a ječím jak Viktorka.
Někdy.
Ale taky mazlím, chválím, hraju si...třeba neslyšíš, jak je sousedka i hodná na děti, protože to slyšet není.

Něco Ti povím. Je rozdíl mít děti a děti.
Kolegyně čeká čtvrté dítě a je stále v pohodě. Usměvavá, děti bez problémů, samostatné...
Kdyby měla dvě moje děti, sama přiznala, že by zdaleka tak usměvavá nezůstala.
Děti jsou radost, když všechno jde, jak má. Stačí u každého nějaká ta specifická porucha (a u nás je jich na dvě děti víc než požehnaně), a matce zbývá buď je nechat zpustnout (skončili by jako bezdomovci, nebo v kriminále, bez základních návyků soužití, protože jim to není jaksi vrozené), nebo je všemožně donutit, aby z nich jakž takž vychovala lidi schopné samostatného jakž takž slušného života.

Mateřství se stává t잚í a t잚í, jak jsou děti stále problémovější.
Dnes se děti vychovávají aktivně. A myslím,, že tu  je problém. Dřív se děti ráno vypustily, večer uložily, učily se vše samy, přejímaly z okolí. Dnes se jim zasahuje do všeho. I do toho, kde mají mít ruce při stolování...apod.

Neznám Tvou sousedku. Jen jsem Ti chtěla přiblížit tu druhou možnou stranu.

Není tady

 

#7 4. 6. 2008 12:58

anka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Ústecký kraj
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1093

Re: Křik jako forma tyranie?

Damilo,dovolím si trochu ti oponovat.
Nejsem svatá žena,jsem naprosto normální zaměstnaná ženská.Do práce jsem chodila i když byly děti malé.Na mateřské jsem strávila celkem 3 roky a nikoliv najednou.
A není to tak jak si myslíš,výchova dětí byla náročná i pro mě.Dát dětem najíst a vyhnat je ven,je scestná myšlenka.Možná kdysi za dob mého dětství to tak fungovalo,ale neznám to z dětství svého ani z dětství svých dětí.
Nechci to otáčet,to nebylo účelem mého příspěvku.Děti jsem také neměla bezproblémové.Dvě děti ke mě přišly ve věku 1 a 2 roky z dětského domova.
Neznaly naprosto nic.Bylo to jak s kojenci jen no něco většími.
Další dvě děti jsou pro změnu mimořádně nadané.To také není žádný med.Mimořádná vnímavost přišla ve chvílích kdy jsem umisovala starší děti na školy.
Rozdělit čas mezi 5 dětí,práci a domácnost není a ani nebylo tak snadné.V tom nevidím omluvu pro nervozitu matek.
Vím že je to těžké,o tom není pochyb,ale tuhle roli jsme si vybraly dobrovolně a tudíž nevídím důvod k frustraci takhle malých dětí.
Mohla bych ti citovat co se mi odehrává nad hlavou,ale raději ti pošlu SZ.smile

Není tady

 

#8 4. 6. 2008 13:44

Damila
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 4. 2007
Příspěvky: 4679

Re: Křik jako forma tyranie?

Anko, svatá jsi. smile
Tohle by normální ženská s úsměvem na rtech neustála. já teda ne. Hold jsem nervák. Ale než jsem měla děti, fakt jsem to nevěděla. big_smile
Jak mají ty mámy vědět do čeho jdou, než si pořídí děti? Jak můžou vědět, že to ustojí?

Já bych neměnila, jsem ráda za své děti. Ale představovala jsem si to skutečně snazší. Tak jak jsem to viděla všude kolem sebe. S dětmi se nikdo tak necrcal, jak my.

Není tady

 

#9 12. 7. 2008 13:01

makca
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Studénka
Registrovaný: 12. 1. 2006
Příspěvky: 8124

Re: Křik jako forma tyranie?

teda anko, ja te obdivuju, mit tolik deti musi byt opravdu narocne!
taky by se mi nelibilo kdybych slysela sproste nadavani zpoza zdi, ale tohle slysim zpoza plotu. sousedovi loni zemrela manzelka a zustaly mu petilete dvojcata. na tom by nebylo nic zvlastniho, kdyby jemu nebylo pres sedesat a je to od prirody nervak. takze co od neho pres den slysime, je fakt sila. ale beru to i z druhe strany. deti jsou hyperaktivni, ale chodi ciste oblecene, hlady netrpi a jsou vychovany v ramci moznosti. i kdyz soused se s nikym v ulici nebavi, ja ho ve skrytu duse obdivuju, je to duchodce, ktery se fakt snazi.
a pokud se podivam sama na sebe, mam doma dva mimisky, ale taky mi kolikrat rupnou nervy a musim zakricet. nerikam ze rvu porad, ale nekdy se to bez toho bohuzel neobejde. a pak me to mrzi a chce se mi brecet. jo kdyby v tu chvili slo napocitat do 10, bylo by to lehci:-)


http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356217.png

http://www.bump-and-beyond.com/35/3562/356219.png

Není tady

 

#10 12. 7. 2008 13:09

spunt
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha
Registrovaný: 20. 1. 2006
Příspěvky: 17441
Web

Re: Křik jako forma tyranie?

Anko, jak píše Damila, ono hoooodně a hoooodně moc záleží na dětech. Samo i na matce.
Mám dvě naprosto rozdílné děti.
Dětí jako je lenka bych zvládla víc bez jediného zakřičení, bez plácnutí a s úsměvem.
Mít dvě děti jako je Jíta, tak bych už neprošla dveřma jak bych si stále obalovala nervy abych vydržela být alespoň dopoledne v klidu tongue

Jitka si již v roce byla schopná vyčíhnout chvíli ( třeba mé několikavteřinové čůrání, někdy jsem se divila že jsem si stihla i dosednout lol ) aby udělala co nesmí, něco  vylila, rozbila, vyházela ze skříně či šuplíku, když jsem šla napravit jednu škodu co udělala zvládla udělat další dvě až tři. V té době udržet v bytě stejný "bordel" jako byl ráno i večer bylo nad mé síly. Ona z toho měla jen legraci. Honila jsem jí po bytě v průměru půl hodiny abych jí oblékla že půjdem na procházku, než jsem se oblékla já (a že se nelíčím, vlasy ráno jen prohrábnu), udělala takový boredel, že jsem kolikrát měla na krajíčku.
Občas to bez zakřičení nešlo.

Teď mám holky zase celé prázdniny doma (školka není otevřená a babičky nejsou hlídací).
Stihnout uvařit, vyprat, vyžehlit dá s nima hodně práce.V noci se Lenka budí (rostou jí zuby), přes den Jíta už dááávno nespí. Jsem nevyspalá a přesto jsem s nima dopoledne i odpoledne venku. Vypravovaní se dost často nedaří bez mého křiku. Když to zkusím podobrém, tak Jíta nevnímá. Když jí řeknu 20x během 5ti minut aby si vzala kalhoty a ona dělá jako že nevnímá i když jí i chytnu za ruce a řeknu jí to z očí do očí a dám do ruky kalhoty a ona je položí a nic, tak pak už mi fakt nezbývá nic jiného než na ní zakřičet a dělá že nikam nepůjdem a najednou si kalhoty vezme.

Je pravda, že dětem nikdy nenadávám. Nemluvím před nima sprostě. Když brečí mám pro ně otevřenou náruč na ukonejšení a dělám co dělám přestanu, jsou na prvním místě.

Nedavno jsem jedné mamince hlídala chlapečka na písku. Ona hned že když budu potřebovat, že mi holky také pohlídá. Začala jsem se smát a řekla že to po ní nemůžu chtít. Dívala se na mě divně, jako že jí nevěřím, ale po chvilce kdy si děti hrály a ona viděla co Jíta všechno vyvádí ( nebyla žádná vztekací scéna žádný problém) tak sama řekla jestli mi nebude vadit že nabídku vezme zpět, že by to s Jítou nezvládla.
Nevím co by řekla kdyby viděla jak se rozčiluje a protestuje, něco si vymyslí , třeba že chce jít ven na kolo a když jsme nachystané po hodinovém vypravování,za dveřma tak začne v helmě brečet že na kolo nechce, že chtěla koloběžku va , snažím se to ustát, převléknout jí schovat kolo, vyndat koloběžku, mezitím začne Lenka brečet, protože už chce ven a buší do dveří, pokaká se, musím vyměnit plenku, Jitka se rozmyslí mezi vytaháním spousty bot z botníku že koloběžku nechce a že má žížu, Lenka chce napít také, polejou se, převléknu je, Lenka chce ham ham, Jíta hned taky, ale tohle přece ne, vždy mám i něco jiného, než jí to dám Lenka nadrobí v předsíni.....,ale jsou dny kdy se něco takového jakožto několikátá příhoda v pořadí ustojí těžko.

Ale není pravda, že bych křičela denodenně a celý den.


http://www.ticker.7910.org/as1cxJr0g411110MTAyZHwwMDAyMjNkfExlbmljY2UgamU.gif
http://www.ticker.7910.org/as1csEk0g410010MjkyZHwwMDAyNTdkfEppdHVzY2UgamU.gif

Stránky na téma: Poruchy pozornosti, hyperaktivita, hypoaktivita  http://www.adhd.denicek.eu/

Není tady

 

#11 9. 8. 2009 12:55

mashanka
Zablokovaný
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5900

Re: Křik jako forma tyranie?

Taky někdy křičím - když ten, komu něco říkám (syn) na normální pokyn nereaguje. Beru to tak, že mu tím dělám dobře - když špatně slyší, prostě přidám, aby slyšel. Sprosté výrazy a nadávky ale zásadně nepoužívám. Nejvulgárnější mnou použitý výraz je lemra.

Upravil(a) mashanka (9. 8. 2009 12:57)


Kdo chválí, rád by prodal, kdo haní, rád by měl

Není tady

 

#12 9. 8. 2009 17:45

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Křik jako forma tyranie?

Já měla děti dvě řvala jak Viktorka ..no to bylo šílený. Takže pokud někdo vychová děti  s úsměvem a nekřičí  klobouk dolů .Já to nedokázala..Jéé tady je takový ticho ..Ovšem ,když přijdou vnoučata začíná kolotoč znova lollol


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů