Oznámení

11. prosince : Vážení uživatelé, bez předchozího souhlasu redakce nelze do diskuzí vkládat různé dotazníky. Tyto budou bez předchozí domluvy mazány. Děkujeme za pochopení!

25. listopadu : Blíží se advent a pomalu je čas myslet na výzdobu, přinášíme proto 5 nádherných dekorací pro LÍNÉ milovníky Vánoc

25.listopadu : Upečme si spolu povidlovou bábovku.

#1 28. 3. 2008 10:48

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Krůta po Dalmatsku - chorvatská specialita

Krůta pečená po Dalmatsku

Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu
a touto směsí krůtu na několika místech obložíme, prsa obložíme zbytkem na plátky nakrájené slaniny. Pak ji kolem dokola ovážeme, potřeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme na 200°C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu V troubě dopečeme do červena (asi ještě půl hodiny až hodinu), Podáváme s pečenými
mbory, černými olivami a zeleným salátem.
1 krůta
1 stroužek česneku
špetka soli
[color=darkred]150 g anglické slaniny
50 g šunky
špetka sušeného rozmarýnu
1 dl olivového oleje
větvička čerstvého rozmarýnu
1 dl bílého Vlna
mletý pepř 

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů