Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 28. 3. 2008 10:48

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Krůta po Dalmatsku - chorvatská specialita

Krůta pečená po Dalmatsku

Krůtu natřeme zevnitř i zvenčí česnekem utřeným se solí. Třetinu slaniny a šunku nakrájíme na nudličky, promícháme se špetkou soli a mletého pepře a špetkou rozdrceného rozmarýnu
a touto směsí krůtu na několika místech obložíme, prsa obložíme zbytkem na plátky nakrájené slaniny. Pak ji kolem dokola ovážeme, potřeme olivovým olejem, dovnitř vložíme větvičku čerstvého rozmarýnu (anebo pár jehliček suchého), do pekáče nalijeme trochu oleje, krůtu pokropíme vínem, vložíme pekáč do předehřáté trouby a pečeme na 200°C skoro 2 hodiny. Poté odstraníme provázek, slaninu a rozmarýn a krůtu V troubě dopečeme do červena (asi ještě půl hodiny až hodinu), Podáváme s pečenými
mbory, černými olivami a zeleným salátem.
1 krůta
1 stroužek česneku
špetka soli
[color=darkred]150 g anglické slaniny
50 g šunky
špetka sušeného rozmarýnu
1 dl olivového oleje
větvička čerstvého rozmarýnu
1 dl bílého Vlna
mletý pepř 

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů