Oznámení

30. srpna : Vážení uživatelé, i přes veškerá zatím provedená opatření jsme občas pod palbou robotických účtů. Prosíme tímto o trpělivost, mažeme ihned, jak zjistíme další jejich spamové účty. Děkujeme !

30. srpna : Cukr je dobrý nejen na slazení kávy, aneb tichý zabiják, nebo velmi užitečný pomocník v domácnosti? I když nesladíte, vyzkoušejte těchto 5 tipů!

30.srpna : Upečme si spolu (pra)babiččinu bábovku.

#1 28. 3. 2008 10:46

Tomislav
♥♥♥♥---
Místo: Praha 9
Registrovaný: 8. 12. 2006
Příspěvky: 328
Web

Rajský dezert po chorvatsku

Žloutkv utřeme se 4 lžícemi cukru. Z bílků s 1 lžící cukru ušleháme tuhv sníh. Na dno porcelánové mísy naskládáme sušenky, pokropíme je maraskinem a posypeme citronovou kúrou.
Mléko se zbylou lžící cukru uvedeme do varu. Lžící vykrajujeme sněhové nok, a vhazujeme clo vroucího mléka, necháme provařit a narovnáme je na sušenky. Horké mléko pak zvolna nalijeme do utřenvch žloutků a na mírném ohni (nebo ještě raději v- páře) umícháme hustý krém. Krém nalijeme clo mísy na sněhové nokv a nahoru nastrouháme čokoládu. vvchladírne a podáváme za horkvch letních dnů.
4 vejce
6 lžic moučkového cukru
5 dl mléka
kulaté sušenkv Albert

Není tady

 

#2 28. 3. 2008 20:35

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 8993

Re: Rajský dezert po chorvatsku

Na Slovensku se tomu říká "vtáčie mlieko" neboli ptačí mléko....


Strach je malá smrt...

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů