Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 27. 2. 2008 20:49

sharek
♥♥♥♥---
Místo: praha
Registrovaný: 22. 2. 2007
Příspěvky: 408
Web

bujon-gulaš

Ahoj děvčata, ted jsem četla recept na nakej gulᚠa docela mě tam zmátli s bujonem. Vždycky jsem myslela, že se bujon dáva do vody a tam psaly že se ma osmahnou maso s cibulí a nadrolit na to bujon yikes tak se chci zeptat jestly to nezhořkne když to budu ještě chvíly rochnit v hrnci a pak to zaleju......jsem z toho cela mimo kapitulation
Napiště mi pls jak vaříte gulᚠvy at se doma neztrapnim  dumbom
děkuji


nikdo se mě neptal jestli se chci narodit, tak mi nikdo nebude říkat jak mám žít

Není tady

 

#2 27. 2. 2008 21:34

Sally
♥♥♥----
Registrovaný: 25. 2. 2008
Příspěvky: 246

Re: bujon-gulaš

nezhořkne, ale míchej, bujon se rád připaluje. Jinak se do guláše dává běžně, ale většinou až když je maso zalité vodou (horkou).
Guláš?? to je jednoduchý...
Osmahneš do zlata až oranžova cibuli (asi 1/3 z množství masa), pak přidᚠpokrájené maso, zprudka jej opeč. Připrav si horkou vodu. Maso zasyp kořením co ráda: paprika sladká i pálivá, drcený kmín, pepř, ..... tohle vše můžeš nahradit gulášovým kořením (je tam navíc česnek a majoránka), maso s kořením promíchej a hned zalij tou horkou vodou aby maso bylo ponořené. Přidej bujon a dus do měkka. Pak zahustit rozmíchanou hladkou moukou v toršce vody, vyvařenou vodu dolij ještě před zahuštěním na požadované množství.
tohle je opravdu jen základní recept, stručný.... Guláše se netřeba bát, ani trochu.. A kdyby se ti trochu přismahl.... tak to u správného guláše má být smile

Není tady

 

#3 27. 2. 2008 21:45

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: bujon-gulaš

Ještě vylepšení od maďarského kuchaře: dává cibule polovinu hmotnosti  masa. Cibulku na tuku (nejlépe sádle) osmahnout a posolit - lépe se pak rozvaří a zahustí guláš. Místo mouky používám na zahuštění nastouhaný tvrdý chleba. Maso postupně podlévat a občas míchat.

Není tady

 

#4 27. 2. 2008 22:48

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: bujon-gulaš

Ahoj, jestli chcete vidět na videu jak se dělá guláš, jukněte na http://ekucharka.net/vsechny-video-rece … a-obrazek/ třeba Vám to pomůže. Hodně úspěchů přeje Ivana

Není tady

 

#5 28. 2. 2008 10:49

kety
♥♥♥♥---
Registrovaný: 20. 10. 2006
Příspěvky: 433

Re: bujon-gulaš

Paní Ivano, děkuji za pěkné stránky.

Není tady

 

#6 28. 2. 2008 10:54

ivik12
♥♥-----
Registrovaný: 29. 11. 2007
Příspěvky: 60
Web

Re: bujon-gulaš

Dobrý den kety, tak to jsem fakt ráda, že se Vám líbí. Na starý kolena mě to chytlo a doma mě v tom podporují. Hezký den přeje Ivana.

Upravil(a) ivik12 (28. 2. 2008 10:54)

Není tady

 

#7 10. 3. 2008 16:37

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: bujon-gulaš

do guláše přidávám bujon jen někdy...co,ale dělíám cibulku mám osmaženou hodně do hněda...a gulᚠi lehce připálím,pro lepší chu...tongue


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#8 11. 3. 2008 8:28

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: bujon-gulaš

jo černej hospodskej gulᚠ- to je ono

Není tady

 

#9 11. 3. 2008 18:19

pony
♥♥-----
Místo: Záp. čechy
Registrovaný: 28. 11. 2006
Příspěvky: 89

Re: bujon-gulaš

Souhlasím,lehce připálený gulášek ma šmak.Jednou přidám bujon jednou masox,za boha nemůžu přijít na to ,jaký je mezitím rozdíl ale je to vždy dobrý.

Není tady

 

#10 12. 3. 2008 12:43

ita
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 31. 8. 2006
Příspěvky: 2003

Re: bujon-gulaš

No, připálený zrovna ne, zhořkne, ale cibuli trochu tmavší než do zlatova dělám. Myslím, že nejdůležitější je po troškách podlévat a míchat, jinak je to jako vařené, bez chuti.

Není tady

 

#11 8. 5. 2008 16:16

vlavlavla
♥♥-----
Registrovaný: 31. 1. 2008
Příspěvky: 35

Re: bujon-gulaš

ivik12 napsal(a):

Ahoj, jestli chcete vidět na videu jak se dělá guláš, jukněte na http://ekucharka.net/vsechny-video-rece … a-obrazek/ třeba Vám to pomůže. Hodně úspěchů přeje Ivana

Stránky skvělé,o receptech nemluvě.Zkoušela jsem zákusek z BEBE sušenek a kupodivu se mi povedl,chutnal báječně,jen se po něm zaprášilo.

Není tady

 

#12 8. 5. 2008 16:55

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 5411

Re: bujon-gulaš

Dávám masox v celku těsně před podlitím.
Na závěr dávám vždy do guláše trochu kečupu (hruba 2 lžíce). Citlivý jazýček to ocení.


Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

 

#13 9. 5. 2008 13:28

Ladie
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 18. 1. 2007
Příspěvky: 2242

Re: bujon-gulaš

Ota napsal(a):

Dávám masox v celku těsně před podlitím.
Na závěr dávám vždy do guláše trochu kečupu (hruba 2 lžíce). Citlivý jazýček to ocení.

Kečup nebo protlak dávám taky - gulášek je pak o moc lepší

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů