Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 6. 9. 2007 9:14

Jana76
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 3. 2. 2006
Příspěvky: 2794

lupénka

Nemáte prosím někdo zkušenost s tímto onemocněním?Co pomáhá za mastičky na kůži,či jestli existují nějaká homeopatika,co by pomohly?

Není tady

 

#2 31. 10. 2007 18:00

Polyester
♥------
Registrovaný: 12. 10. 2007
Příspěvky: 7

Re: lupénka

Trpím lupénkou od dětství, objevila se po prodělané spále.  Dnes je mi 50 let.  V mojí zkušenosti nepomáhají žádné mastičky ani krémy, už vůbec ne homeopatika.  Snad jenom kortizonové mastičky ale jejich dlouhodobé používání se nedoporučuje a doktoři už je ani nechtějí předepisovat.  Nejlepší je naučit se s lupénkou žít, pomáhají pobyty u moře ale i jinak na čerstvém vzduchu, kůži pravidelně promazávat jakýmkoliv mastným krémem a hlavně nepodléhat stresu, ten je úplně nejhorší ze všeho.  Naučit se relaxovat.  Omezit používaní pracích prášků a jakýchkoliv detergentů, nosit pokud možno jenom oblečení z přírodních materiálů.  Silonky jsou pro me za trest a ústřední topení úplný mor.  Přes zimu se mi lupénka vždycky zhorší, přes léto bývá jakž takž, po čtrnácti dnech v Chorvatsku i na pár měsíců dá docela pokoj.  Vyléčit se podle mě úplně nedá.  Malý synovec ji má taky a švagrová ho asi rok vozila dvakrát týdně  do Prahy na léčbu balneofototerapií , prý mu to hodně pomohlo.  Jestli mᚠnějaké konkrétní dotazy klidně se zeptej, ráda pomůžu.  Už jsem vyzkoušela snad všechny zázračné mastičky a bylinky ale léčbu je nakonec nejlepší hledat v sobě samém.

Není tady

 

#3 31. 10. 2007 20:14

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: lupénka

A co ty rybičky jak očišují tu kůži? Viděla jsem o tom pořad v TV moc to chválili....


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#4 7. 11. 2007 13:33

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: lupénka

bioléčbou
Lidé s lupénkou mají větší šanci na léčbu!
Kromě 'běžných' preparátů, jako jsou mastičky nebo tablety, je totiž možné nasadit i novou metodu - tzv. bioléčbu. Ta dokáže ovlivnit 'špatné' buňky, které jsou příčinou nemoci tak, že dojde k zabránění jejich růstu.


Léčba jako jediná dokáže úplně odstranit projevy nemoci. Počet pacientů, kteří ji budou moci podstoupit, stále roste.


Kožní nemocí lupénka v Česku trpí zhruba 200 tisíc lidí. Někteří z nich mají formu, která zasáhne povrh celého těla. "Tyto stavy jsou těžko léčitelné. Zasahují totiž nejen pokožku těla, ale i vlasatou část hlavy, nehty nebo klouby.


Statistiky ukazují, že deset procent nemocných lupénkou někdy v životě kvůli svému zevnějšku uvažovalo o sebevraždě," říká přednosta kožní kliniky vinohradské nemocnice Petr Arenberger.


Bioléčbu v současné době může 'nasadit' 11 pracoviš v republice. "Jsou to hlavně fakultní nemocnice, ve kterých jsou specializovaná centra. Vinohradská nemocnice mezi ně patří," dodává přednosta.


A jak se léčba aplikuje? "Pacienti si jednou týdně, nebo jednou za dva týdny sami píchnou dávku léku pod kůži. Podobně jako se píchá inzulín u cukrovky. Když toto pacient z nějakého důvodu nezvládne, je možné podávat léky na klinice formou kapaček. Obě varianty jsou účinné a dokáží pomoci tam, kde jiná léčba nedokázala zabrat," vysvětluje lékař.


Nevýhodou léčby je její cena. "Měsíční kůra jednoho pacienta vyjde zhruba na 38 tisíc. V současné době pojišovny umožní léčbu 250 pacientům za rok. Od příští roku se ale jejich počet každoročně o stovku zvýší.




--------------------------------------------------------------------------------


Co je lupénka


Lupénka, neboli psoriáza, je kožní onemocnění, které není nakažlivé, ale člověk si je v sobě 'nosí'. Jeho odstartování je způsobeno nějakou zátěží. Třeba stresem, úmrtím někoho blízkého, svatbou, porodem nebo těžkou infekcí.


Jde o nemoc, která je podmíněna dědičností. Lupénka patří do nemocí, které nejsou vyléčitelné, v současné době je ale možné nasadit léčbu, která vede k odstranění projevů nemoc provázejících. Nemoc kromě kůže napadá i nehty a klouby, které deformuje.




--------------------------------------------------------------------------------


Jak se projevuje


* na kůži se tvoří ložiska stříbřitě lesklých šupin, které se loupou

* zarudnutí postižené plochy

* svědění až pálení nebo bolest v místě ložisek




--------------------------------------------------------------------------------


Co ještě na nemoc zabírá


Mrtvé moře. Jeho voda obsahuje vysoké procento soli, napomáhající odlupování šupinek. Díky jeho poloze se u něj mohou nemocní déle slunit bez rizika toho, že se spálí.




--------------------------------------------------------------------------------


Pro koho je bioléčba vhodná


Pro pacienty, u kterých byly bez efektu vyzkoušeny všechny způsoby léčby. Léčba je možná u nemocných trpící středně těžkou a těžkou formou nemoci.


Léčbu nemůže předepsat každý lékař, ale pouze vybraná centra. Těch je v republice jedenáct.


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#5 7. 11. 2007 13:34

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9003

Re: lupénka


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#6 21. 1. 2008 20:01

piskota
♥♥-----
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 42

Re: lupénka

O lupence si precti v tomto clanku: http://www.doktor-zdravi.cz/lekarna/lup … d4934.html

Kdyz tak jim muzes napsat na poradnu. mam tyto stranky rada.

Není tady

 

#7 21. 1. 2008 20:03

piskota
♥♥-----
Registrovaný: 13. 3. 2007
Příspěvky: 42

Re: lupénka

Jo jeste drobnost, cituji z tech stranek

"Klasická medicína bude psoriázu léčit povrchově - potíráním postižených míst různými přípravky, které mají za úkol potlačit nadprodukci kožních buněk. To, co však běžné léky nedokáží ovlivnit, je špatná genetická informace buněk. Jinými slovy, pokud se podaří snížit množství kyseliny arachidonové (AA) v buněčné membráně, nadprodukce buněk se zastaví automaticky."

Není tady

 

#8 7. 12. 2009 13:12

Prochy81
♥------
Registrovaný: 7. 12. 2009
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Dobrý den,

nedávno jsem byl na plavečáku v Liberci. Mají tam kabinu s mořským klimatem. Pouštějí tam sůl a upravený vzduch (ionizovaný nebo co). Byl jsem tam už 5x a musím říct, že mi to dost pomohlo. Nevím, jak to funguje, ale zabírá to. Mohu jen doporučit. Petr

Není tady

 

#9 8. 12. 2009 9:06

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: lupénka

Jsem lupenkář, vyhodilo se mi to po 20 roce... dnes je mi 39... je období,kdy to bývalo šílené, období,kdy zklidněný stav.. taky mám za sebou množství kortokoidů, různých "babských" rad, moře.. solárko, sluníčko atd.... přišlo "něco" co to vyvolalo a vyhodilo se znovu, zase na jiném místě.. mám ji takovou pochodující... začlo lokty, pak kolena, pak vlasy, za ušima... prsty na rukou, dlaň, třísla... nakonec obličej, až do oka.. kolem rtů, krk... a to tak, že jsem nemohla pohnout krkem, aby mi to neprasklo a nekrvácelo.. dnes, klepu... nemám nic... když cítím náznak okamžitě promazávám amarantovým olejem, je to možná blbost, ale mi to v konci pomohlo více než kortokoidy... ale byla jsem u léčitelky, po které mi to asi měsíc vyskočilo tak strašně moc, že jsem nemohla otevřít oči... je to asi 3 roky zpátky a mám klid.. jak říkám, klepu... když se to teda zklidnilo tak, že jsem se mohla mazat (po jejím "zásahu" se nesmí mazat ničím kromě klasické čisté vazelíny, ale ta mne štípala) tak jsem mazala kosmetikou z Ryoru s amarantovým olejem, s hevábím, používala vše z této řady.. vůbec jsem nepoužívala na obličej vodu.. když nějaký větší strup, vše jsem promazávala amarantovým olejem.... a mám pokoj. Otázka je jak dlouho, ale i za tu "chvíli" jsem vděčná... kdoví co pomohlo,.. zda léčitelka, nebo zrovna ten amarantový olej...

Není tady

 

#10 8. 12. 2009 9:42

zuzi777a
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 21. 4. 2008
Příspěvky: 3596
Web

Re: lupénka

Taky se přidám. Jsem  mírný lupenkář.  Vytýrává mě   jen pár flíčků  maximálně do 2 cm čtverečných velikosti( vlasy, občas v obočí, pár bodů na těle v oblasti břicha, nejhorší bývá obličej- udělá se mi mrcha občas  pod očima a na lícní kosti, takže pak jsem jak Marfuša  z Mrazíka)  Od Dr. jsem mívala Bellosalic, leč na obličeji se vše spíše zhoršovalo. Tak jen mažu a když to jen trochu  jde, tak  jedu k moři. Po něm je vždy klid  minimálně  1/4 roku.
Momentálně promazávám   krémem s tee tree a manucou  od Justu a olejem od  Atoku. ukám- jde to.
Amarantový olej jsem nezkoušela, ale zkusím.

Mám odzkoušeno, že mě se nejvíce "vysype" po stresu. Takže preventivně vařím  i jaterní čaj. Ten mi přijde také docela dobrý pro  uklidnění lupenky.

Není tady

 

#11 8. 12. 2009 13:15

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: lupénka

Já reagovala na moře všelijak, tam, přímo u něho, voda a vzduch.. hrozně mě to bolelo, ani už nesvědělo jak spíš pálelo a tak nějak "pnulo".. ale po příjezdu domů se to pak doopravdy zlepšovalo. Jen prostě zrovna v ten okamžik tam, to jsem většinou trpěla.. ale asi to tak má být:-)

Není tady

 

#12 8. 12. 2009 13:37

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: lupénka

Já sice nejsem lupenkář, ale manžel alkoholil byl. Takže velkou roli hraje dispozice z genů, pak výživa, alkohol a stres. Kůže je odrazem vnitřních orgánů. Ty volají o pomoc! Nepomůže léčit kůži, měli by jste léčit vnitřnosti od infekcí. Mám sousedku, která jezdí jak k moři, tak na rybičky...ale pije a kouří, je stále infekční  /bolí ji v krku, škrábe..angíny, chřipky.../, takže takový člověk se z toho nikdy nedostane, i kdyby se zbláznil !
Stále ale platí, že každý jsme originál, máme různé dispozice, zátěže a každému může pomáhat něco jiného. Ale podstata věcí jsou - vnitřní orgány, tam začít !! Kortokoidy je cesta do pekel!

Není tady

 

#13 7. 11. 2011 11:04

levap
♥------
Registrovaný: 7. 11. 2011
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Můj kámoš má lupénku na loktech a kolenech. Vyrábí si doma mýdla ze sosnového dehtu a síry. Lupénka mu zmizela.

Není tady

 

#14 4. 7. 2012 20:44

petrnovy
♥------
Registrovaný: 4. 7. 2012
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Ahoj , chci se svěřit se svým příběhem s lupenkou. Třeba tím někomu pomůžu. Trápí mě skoro 10 let, od strupů po celém těle po klasické na loktech, vlasech, kolenou a po celém těle sem tam. Doktoři na kožním mě léčili vším možným ale kromě provotního použití kortikoidové míchané masti mi vpodstatě nic nezabralo.
Lupenku měl děda, má ji máma a mám ji i já. Během zimy se mi to vždycky zhorší, tak že mám celou hlavu jeden velký strup a čelo taky. Takže bez zimní čepice nevycházím.
Silně sem podlehnul názoru, že nic nezabírá a kecům o tom jak se s lupenkou musím naučit žít.
Před pár měsíci se mi udělal strup na penisu, pak druhej, třetí, hrůza.

V tu chvíli sem si uvědomil, že takhle žít nechci, před mojí slečnou sem se začal stydět a to společnému životu rozhodně nepřidalo na kvalitě.
Začal jsem uvažovat co a jak se dá v mém životě změnit a pomalu jsem dělal změny.
Začal jsme u jídelníčku, pro tělo je velmi důležitá strava ve stylu stravy kulturisty, to znamená žádný sladký, žádný limonády, žádná sůl ( teda jen minimum) ,hodně rýže , žádný smažený jídla, hodně ryb, saláty bez majonézových dresingů, v podstatě jenom suroviny-žádné výrobky. Pečivo jenom minimálně, a pokud tak jenom kvalitní celozrné. Hodně oříšků, oleje z ořechů,hodně zelené zeleniny- ta obsahuje hodně antioxidantů.

žádné uzeniny a párky, a pokud ano tak pouze efree ( 80 gramů za 40 Kč ale je to jenom maso, žádná mouka ani chcemie)

pití jenom voda, denně 3 litry, žádné kafe atd..

Zhubnul jsme za měsíc 4 kila a už sem si na to zvyknul.

Lupenka se mi trochu zlepšila, tolik se nedělali nový strupy a nesvědilo to.

Potom jsme udělal pokus s tabletkami biosil- v lékárrně za 60 kč je to na výživu kůže, po třech dnech jsme se stavil u obvodáka a ten mi poradil mi mastičku SKIN-CAP krém, stál skoro 4 stovky. během užívání samotného biosilu se mi úplně přestali stroupky olupovat a jakoby se netvořili nové.

Po mazání skincapem jsem se nestačil divit. JE to večer po koupeli namazat a ráno po sprše znovu.
Po 3 dnech mi z čela a vlasů zmizelo téměř všechno a zůstalo jen mírné začervenání.

Z loktů to mám po dvou týdnech skoro pryč a malé flíčky po těle už skoro nejsou.  Mizí to obráceně jak se to na těle objevovalo, je to docela sranda.

Už jsem si teda koupil druhou tubičku ale jsem za to rád. Jedině doporučuji.
¨Brzo si vezmu triko s krátkým rukávem.

Je to volně prodejné, jen na to v lékárně koukají dost divně, nikdy předtím to neviděli.

Není tady

 

#15 5. 7. 2012 10:20

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: lupénka

To je super, co píše ! Gratuluji !!! pussa Kůže je obraz vnitřku těla. Myslím, že k nemoci se člověk prožere tou naší dobrou stravou, stresem, rodovou dispozicí a pod.  Zažívám podobná muka s jídlem, jako ty proti rakovině. Věřím, že vše je o pH těla. I já jsme pila několik káv denně, uzeninu, ovoce, zeleninu, sladkosti a toho všeho jsem se musela úplně vzdát grater
a vydržet ! I když je to kruté....

Není tady

 

#16 31. 12. 2012 16:19

krajev
♥------
Registrovaný: 31. 12. 2012
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Anonymní dotazník
Dobrý den, jmenuji se Eva Krajčovičová, jsem studentkou Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci, oboru Speciální pedagogika – dramaterapie. Chtěla bych Vás požádat o vyplnění mého dotazníku k bakalářské práci, jejíž téma je: Aspekty života jedinců s psoriázou. Výsledky dotazníku budou sloužit výhradně pro účely mé bakalářské práce a jsou zcela anonymní.
Děkuji Vám předem za poskytnuté informace a ochotu spolupracovat.

http://login.oursurvey.biz/71

Není tady

 

#17 21. 1. 2013 21:26

martina94
♥------
Registrovaný: 21. 1. 2013
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Dobrý den, jmenuji se Martina Komárková a jsem studentkou Střední zdravotnické školy v Opavě. Jsem ve 4. ročníku zdravotnického lycea a ráda bych Vás poprosila o vyplnění mého dotazníku pro mou závěrečnou maturitní práci, předem děkuji za vyplnění.

https://docs.google.com/spreadsheet/vie … bmtRR3c6MQ

Není tady

 

#18 7. 3. 2013 21:19

budouci sestricka
♥------
Registrovaný: 7. 3. 2013
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Dobrý večer, koukám, že i zde na tomto bloku se vyskytuje plno lidí kteří trpí lupénkou.Abych se představila sem studentkou vysoké školy zdravotnické v Plzni a budu psát bakalářskou práci na téma lupénka.I když já sama ji mám v rodině, bohužel neznám tolik lidí, kolik jich potřebuji.Do své práce potřebuji alespoň 75 lidičekProto se na vás obracím s prosbou zda by ste byly ochotni mi zhruba v červenci vyplnit dotazníky, které jsou zaměřeny na lupénku, konkrétně na to kde ste o ní získaly informace.Kdo by byl ochoten mi pomoci prosim zaslete mi vas email na K.cemperova@seznam.cz
V dotazniku nebudou žádné osobní údaje:kapitulation:

Není tady

 

#19 12. 6. 2014 20:02

Mořenka
♥------
Registrovaný: 16. 5. 2014
Příspěvky: 6

Re: lupénka

Dobrý den
teta lupénkou také hodně trpí a vím že na to používá bahno z mrtvého moře a moc si to chválí, tak přidávám odkaz:
http://morespa.cz/obchod/bahna-a-soli/b … hno-detail

Není tady

 

#20 24. 9. 2014 22:36

nervničervík
♥------
Registrovaný: 24. 9. 2014
Příspěvky: 2

Re: lupénka

Dobrý večer,
dlouhodobě trpím lupénkou dá se říci, že jsem použila snad cokoliv, co jen šlo od diet přes mastičky i léky. Bohužel nic nezabralo a tak jsem lupénku tak nějak začala brát jako kamarádku na celý zbytek života. Jenže má kamarádka mě tak nějak opouští big_smile a to díky Senzycolu. Je to teď novinka, ke které jsem se dostala tak nějak náhodou, ale rozhodně má úžasné účinky. Né jenže lupenka po XXXX letech ustupuje, ale také už nejsem tolik ve stresu jako dříve.

Není tady

 

#21 21. 1. 2015 10:57

Petzal
♥------
Registrovaný: 25. 7. 2014
Příspěvky: 13

Re: lupénka

Mě pomáhá ošetřující krém Atopos s konopným olejem, kůže mi tak nevysychá a tím pádem se ani nešupí.

Není tady

 

#22 12. 6. 2015 11:16

Peta_nov.
♥------
Registrovaný: 12. 6. 2015
Příspěvky: 1

Re: lupénka

Ahoj, má Senzycol dlouhodobé výsledky? Já teď používám dr. michaels, celou sadu, a musím říct, že jsem mile překvapena. Nová ložiska nepřibývají, a stav pokožky se viditelně zlepšil. Trochu jsem se obávala, že je to jen marketingový tah, ale na rozdíl od jiných reklam na přípravky tohle funguje. Tedy alespoň v mém případě.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů