Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 3. 8. 2007 8:13

Souris
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 2665
Web

Zkušenost s odstavením

Je spoustu maminek, které mají problémy s kojením a na druhou stranu jsme tu také my, co máme problém s odstavením své ratolesti. Protože si myslím, že by to mohlo někomu pomoci, rozhodla jsem se napsat svou zkušenost s odstavením mého 16měsíčního syna.

Po prozkoumání všech možností jsem se rozhodla pro náhlé odstavení ze dne na den, protože jsem si postupné ubírání kojení u svého závisláčka neuměla vůbec představit. V jeho 16m jsem kojila klidně 6-7x denně a jiné tekutiny odmítal. Nechtěl pít ani z lahve, ani z hrníčku.
Manžel mi vyšel vstříc a odjel s malým na celý víkend k rodičům, což mi moc pomohlo. O existenci homeopatik jsem se dočetla až potom, takže jsem nemohla vyzkoušet ty, po kterých by dítě mělo přestat chtít pít, ale koupila jsem si alespoň Lac caninum na zastavení laktace.
První den byl pro mě hodně těžký. Prsa jsem měla jako kámen, musela jsem odstříkávat a hodně chladit (přečetla jsem si hodně rad, jak chladit, ale nakonec vyhrála normální mražená zelenina). Také se doporučuje pevná podprsenka. Prsa nestahovat. Možná to bylo díky homeopatikům, že se mi zatvrdlinky vůbec neudělaly a třetí den už mi prsa začala trochu povolovat. Do 14 dnů bylo všechno o.k.
Filípek zvládl víkend beze mě v pohodě, začal pít čajík, jen UM bohužel odmítl. Když se kluci vrátili domů, vzpomněl si na prso, ale zabavili jsme ho jinak, dali jsme mu najíst a zase na to zapomněl. V noci to bylo horší, ale nakonec se nechal přemluvit a místo prsa si vzal lahvičku s čajem. Do tří dnů si na mateřské mléko ani nevzpomněl! Bylo to pro něj jednodušší než pro mě.
Myslím, že když si dítě uvědomí, že mu nic jiného nezbývá, tak novou situaci zvládne.

Přehledný popis, jak dítě odstavit, jsem našla na těchto internetových stránkách. http://www.kojeni.arcs.cz/index.php?id_text=83

A to u vás proběhne stejně hladce jako u nás.tummenupp
Souris

Upravil(a) Souris (7. 8. 2008 8:19)


http://lb4f.lilypie.com/EPDEp2.png
http://lbyf.lilypie.com/Wabfp2.png

Není tady

 

#2 6. 8. 2007 11:34

Simka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 27. 1. 2006
Příspěvky: 4594

Re: Zkušenost s odstavením

Souris, přečetla jsem si, co píšeš o své zkušenosti s odstavováním, něco podobného čeká mě, s tím rodzílem, že my přes den kojíme maximálně 2x, ale problém je ten, že Kačenka usíná večer u kojení, což vidím jako děsný problém, zrovna to řeším, co s tím budu dělat. butter


http://lilypie.com/pic/080513/O5td.jpghttp://by.lilypie.com/1avSp2/.png

http://lilypie.com/pic/080513/CVjC.jpghttp://m3.lilypie.com/yx2Hp2/.png
MMB ID 31328

Není tady

 

#3 22. 8. 2007 17:51

jjanulka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 29. 1. 2006
Příspěvky: 251

Re: Zkušenost s odstavením

Holky a nevíte jestli gyndr. nemůže napsat něco na zástavu laktace?Já byla v lékarně a tam mi řekli že musím mít recept a že na zástavu nepomáhá ani stahování prsou a léky žádné bez receptu nevydávají.Díky

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů