Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 10. 4. 2007 20:58

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

zhoubný nádor ledviny

Moc mne teď trápí jedna věc a ráda bych se tady s tím svěřila. Mé mamce je 50 let, před třemi lety zjistili zhoubný nádor ledviny, tzv. Grawitzův tumor. Okamžitě byla na odstranění té špatné ledviny a do těďka chodila na CT vyšetření 1x za půl roku, jinak vše o.k....Před měsícem byla na kontrolním RTG plic, kde nic nezjistili, ale na CT vyšetření před 14 dni ji zjistili malý ohraničený útvar v dolní části pravé plíce. Lékař řekl, že to může kromě metastázy být také ložisko od infekce, ale mamka tak rok neměla ani rýmu. Je to vůbec možné? V červnu ji opět čeká CT, zatim se prý nedá nic s tím dělat. Bojim se aby to nebyla metastáza. Nevíte zda by ta infekce byla možná? A také se chi zeptat zda nevíte co takový člověk s jednou ledvinou nemůže za potraviny? Také ji lze pohmatem nahmatat bouličku, tvrdou jako kost na hrudní kosti, napravo. Nechce s ,,takovou banalitou" k lékaři. Snad to nemůže být spojitost s tou plící. Ach jo mám o ní velký strach. Prosím o jakoukoliv odpověď, je to strašné.Děkuji

Není tady

 

#2 29. 4. 2008 0:27

Musim
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 1. 2007
Příspěvky: 1406

Re: zhoubný nádor ledviny

Můj strejda to měl taky. Když znᚠdiagnozu, víš přece vývoj. Alespon u strejdy...5 let se nic neděje a pak je člověk buď dobrý anebo má rovnou metastázy... Nedělali mu po dobu 5-ti let nic, pravda, bylo to v SK. Ani léčení, ani léčba...Pak už ano, ale ... napíšu ti zprávu.
Ja mám sice ještě 1,5 ledviny, ale ta půlka atrofuje. Sama musí cítit, která jídla ji vadí. Má držet dietu? Jinak je totižto zdravá, není klasická ledvinářka ,víš?
V duchu jsem s tebou a držím Vám palečky. Buď silná a doufej, veř.

Není tady

 

#3 30. 4. 2008 17:02

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: zhoubný nádor ledviny

A jde k doktorovi! Mému tatínkovi brali ledvinu, také chodil na kontroly jednou za půl roku. Na poslední kontrole mu řekli, že to už stačí jednou za rok. Měl takovou radost. Jenom si občas ztěžoval na "knedlík v krku", ale lékařce to odmítal říct. Zemřel na rakovinu jícnu. Diagnozu jsme se dozvěděli až po jeho smrti. Tak a jde maminka k doktorovi a o všem radši řekne, je ještě tak mladá. ádnou dietu taka držet nemusel, jen se mu hlídal krevní tlak a čas od času mu dělali rozbory krve.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#4 7. 5. 2008 15:33

Amysterya
♥♥♥----
Registrovaný: 26. 4. 2008
Příspěvky: 248

Re: zhoubný nádor ledviny

Ahoj,nechci strašit ale Grawitz je docela invazivní,metastazuje právě do plic,kostí a mozku.Takže je otázka co že je to za bouličku....v žádném případě neodkládat návštěvu u lékaře!!!!!!!!!!zkus maminku přesvědčit,tím jí pomůžeš nejvíc

Divim se,že neudělali kontrolní Rtg plíce anebo biopsii ,aby zjistili co to v té plíci je a nechávají to až na červen, i když ví jakou má anamnézu.

Jinak u té ledviny - asi žádná speciální dieta,jen možná bych to nepřeháněla s bílkovinama,ty můžou když jich je moc ledviny zatěžovat.

Je to určitě pro vás obě těžké,držím palečky aby to byl jen "planý" poplach.

Není tady

 

#5 6. 6. 2008 20:46

váhavá
♥♥♥----
Registrovaný: 22. 4. 2008
Příspěvky: 118

Re: zhoubný nádor ledviny

Moje mamka měla grawitzův tumor před 9 lety,bylo jí 65.Vzali jí ledvinu a jiné léčení už nedělali.Chodí na kontroly po půl roce,zatím vše OK.Dietu nedrží,jen jí každé 3 měsíce kontrolují funkci zbylé ledviny,protože trochu hůř pracuje.
Já jsem po operaci sarkomu(zhoubného nádoru) ve stehně 3 roky a následné chemoterapii.Po roce od operace jsem měla na CT nález v plicích,podezření na metastázu se naštěstí nepotvrdilo,bylo rozpadlé infekční ložisko.Také nevím z čeho,protože jsem neměla ani rýmu.

Není tady

 

#6 9. 6. 2008 22:23

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 13. 5. 2006
Příspěvky: 19170

Re: zhoubný nádor ledviny

Váhavá, přeji Tobě i mamince hodně zdraví.


Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

 

#7 11. 6. 2008 9:10

křepelka
♥♥♥♥---
Registrovaný: 12. 9. 2006
Příspěvky: 266

Re: zhoubný nádor ledviny

Ahoj všem děkuju za příspěvky a Judyně a její mamince taky přeju hodně štěstí a at už je to jenom lepší!! Moje mamka se pořád drží a zatím, musím zaukat se to nezvrtlo! Rtg plic ji udělali a řekli že to je infekční ložisko. Ale biopsie toho ložiska by byla asi lepší. Doufám jen že ji opravdu dobře sledují a nic nepodcení.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů