Oznámení

30. srpna : Vážení uživatelé, i přes veškerá zatím provedená opatření jsme občas pod palbou robotických účtů. Prosíme tímto o trpělivost, mažeme ihned, jak zjistíme další jejich spamové účty. Děkujeme !

30. srpna : Cukr je dobrý nejen na slazení kávy, aneb tichý zabiják, nebo velmi užitečný pomocník v domácnosti? I když nesladíte, vyzkoušejte těchto 5 tipů!

30.srpna : Upečme si spolu (pra)babiččinu bábovku.

#1 27. 3. 2007 19:19

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Francouzské brambory

Vždycky jsem je měla moc ráda,ale manžel je nesnáší dumbom - necápu big_smile. Zítra si vařím jen pro sebe a mám na ně velkou chuť.
Poraďte jak je děláte vy,aby byly doboručký smile

Není tady

 

#2 27. 3. 2007 19:40

Oxi
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 14. 2. 2006
Příspěvky: 14365

Re: Francouzské brambory

s laskou tongue


http://www.kolobok.us/smiles/artists/snoozer/koo-koo.gif ... There is only 10 types of people. Those who understand binary and those who don't.  ... http://www.xko.sk/emoticons/bbq.gif

Není tady

 

#3 27. 3. 2007 20:01

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 6474
Web

Re: Francouzské brambory

Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (když to chci mít "nóbl") a když ne, tak stačí kysaná smetana - množství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermoš hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, protže sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty naše "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory big_smile Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.

Není tady

 

#4 28. 3. 2007 7:21

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 8993

Re: Francouzské brambory

jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#5 28. 3. 2007 8:21

Holčička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 4. 10. 2006
Příspěvky: 4362

Re: Francouzské brambory

uvařené brambory rozdělím na hranolky (jako na br.salát) osolím, opepřím... na másle posmažím cibulku a salám (točeňák, gothaj, může být i uzené, nebo jakékoliv masíčko) - dám do remosky - a zapékám cca po 10 minutách zaleji vajíčkem (třeba zředěným mlékem)
já ráda s kyselým okurkem, přítel rád s kečupem


http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/l/lqhjsy07t.png    http://alterna-tickers.com/tickers/generated_tickers/6/6px9452lk.png

Není tady

 

#6 28. 3. 2007 8:29

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Registrovaný: 31. 10. 2006
Příspěvky: 6474
Web

Re: Francouzské brambory

Bety napsal(a):

jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)

big_smile Tak to celý život říkám blbě big_smiledumbom, ale doma mi rozumí...

Není tady

 

#7 28. 3. 2007 8:32

Blanka1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 17. 8. 2006
Příspěvky: 485

Re: Francouzské brambory

Veranna napsal(a):

Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (když to chci mít "nóbl") a když ne, tak stačí kysaná smetana - množství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermoš hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, protže sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty naše "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory big_smile Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.

Brambory jsou vařené nebo syrové?

Není tady

 

#8 28. 3. 2007 8:35

Décima
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 9. 2006
Příspěvky: 892

Re: Francouzské brambory

Brambory ve slupce uvařím předem do poloměkka (asi 10 min), po vychladnutí oloupu a polovinu nakrájím na plátky a dám na vymazaný (máslem a olejem) pekáček, osolím opepřím. Na panvi na másle osmažím do skleněna cibulku. Nakrájený  gothajský  salám  položím na brambory, na to dám tu osmaženou cibulku, pokladu další vrstvou brambor, které taky osolím,opepřím. Rozkvedlám tak 3 vejce v trošce osolenýho mlíka, tím to vše zaleju a zapékám v troubě .Někdo dá na ten salám třeba i hrášek nebo pokrájenou nakládanou kapii, ale syn mi to vyďoubává, tak to nedávám.

Upravil(a) Décima (28. 3. 2007 8:37)

Není tady

 

#9 28. 3. 2007 9:00

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: Francouzské brambory

A neděláte je některá zalité smetanou. Já to nikdy takto nejedla,ale brambory na smetaně miluju,takže by to taky mohla být mňamka smile

Není tady

 

#10 28. 3. 2007 9:30

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: Francouzské brambory

můžeš dát smetanu, kysanou smetanu nebo tučný bílý jogurt - vše je výborné

Není tady

 

#11 28. 3. 2007 10:01

Bety
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 8993

Re: Francouzské brambory

Veranna napsal(a):

Bety napsal(a):

jenom malá poznámka - ta mísa se jenská, podle původního výrobce v německém městě Jena (Carl Zeiss Jena)

big_smile Tak to celý život říkám blbě big_smiledumbom, ale doma mi rozumí...

no bóže, hlavně že vaříš tummenupp


Strach je malá smrt...

Není tady

 

#12 28. 3. 2007 13:13

ADRIANA 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 31. 1. 2006
Příspěvky: 7347

Re: Francouzské brambory

najlepšie jedlo na svete!!!! dávam všetkého veľa
*uvarené zemiaky v šupke.pokrájať
*na cibulke osmažiť párok
*uvarené pokrájané vajíčko
*kukurica, hrášok
*a keď to mám všetko v panvici (wok), tak to zalejem  rozšľahaným vajíčkom s korením a vegetou
*nechám to prehriať, aby to vajíčko spojilo
sú také vlhké a fantastické, k tomu uhorka, alebo čalamásvokra ich zapeká, mama robí len zemiak+vajíčko+klobaska ale ja mám najradšej tieto moje

mňaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam. milujem francúzske zemiaky!!!!!!!! hjarta


Natália   * 12.06.2010 *  3100g / 48cm
http://www.tickerclub.com/cache/fc254e0664.png
    http://mareckinblog.blogspot.com/

Není tady

 

#13 28. 3. 2007 20:30

Lucka 1
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 22. 1. 2006
Příspěvky: 8634

Re: Francouzské brambory

Tak jsem je zapekla se smetanou a byly výborný tummenupp

Není tady

 

#14 29. 3. 2007 8:01

jana3
♥♥-----
Místo: Mladoboleslavsko
Registrovaný: 23. 3. 2007
Příspěvky: 47

Re: Francouzské brambory

Veranna napsal(a):

Já je nepeču do sucha. Resp. recept je tento: na pánvi na cibulce lehce osmahnu na kostičky nakrájené nějaké uzené maso. Do vymazané jánské mísy nebo jiné zapékací nádoby dám plátky brambor, zasypu cibulí a msem z pánve, zase brambory a vrstvím a vrstvím. Pak tam dám Reblochon (když to chci mít "nóbl") a když ne, tak stačí kysaná smetana - množství je na tobě. Zamíchám a navrch dám na půlky nakrájený hermelín (podélné půlky). Dám zapéct nejdřív s pokličkou na 30 minut a pak bez na 10, aby se hermoš hezky vypekl a je to. Nesolím ani nepepřím, protže sýr a smetana udělají svoje.
Ale pozor. Nejsou to ty naše "české" francouzské brambory! Tohle jsou prý opravdu francouzské brambory big_smile Nejsou vyschlé, jsou vláčné, nasáklé tou kysanou smetanou a sýrem.. mňam mňam.

Ten recept zní dobře, jen nevím, co je reblochon. Ten heermelín má být podélně na půlky, to je na 2 kolečka?
Dík za odpověď.

Není tady

 

#15 29. 3. 2007 15:09

aprill
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: kousek od Romči
Registrovaný: 2. 2. 2006
Příspěvky: 15643

Re: Francouzské brambory

Přidávám do zapékaných brambor i kyselé zelí, mňam. big_smile

Není tady

 

#16 29. 3. 2007 15:33

Barborka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Karlovy Vary
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1143

Re: Francouzské brambory

Tak já dělám takto:
- vařené brambory na kousky,
- salám (jemný, Junior...) na kousky,
- Moravanka (pokrájet na kousky),
- sůl,
- pepř,
- zaleju vajíčkem.

Jsou zvláštní díky tý Moravance, takový pikant a šťavnatý.

Není tady

 

#17 29. 3. 2007 16:26

Světluška
♥♥♥♥♥--
Místo: Aš
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 707
Web

Re: Francouzské brambory

Já dělám fr.brambory podobně jako Décima ale můj manžel je nemá příliž rád prej jsou moc suchý a když tam dám smetanu tak mu to taky nechutná.A já je tááááák miluju až bude v práci tak si je musím s dětma uvařit:-)))

Není tady

 

#18 30. 3. 2007 10:23

sisi21
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 7. 1. 2007
Příspěvky: 13354

Re: Francouzské brambory

Já dávám syrové brambory na kolečka do vymazaného pekáčku.. na brambory kladu měkký salám,cibuli,znova bramborya pak rajče nastrouhaný eidam,nivu,salám, vajíčko uvařené natvrdo,okurky,znova brambor..Dám péci..Ke konci zasypu ,když  brambory jsou měkké opět celé  sýrem.. Tohle vše můžeš klidně zalít i šlehačkou..


http://www.inglene.dk/billed.asp?PrivatBilled=7195271

Není tady

 

#19 26. 1. 2011 22:36

morpheus
Babinet Klub
Místo: Dolní Kotěhůlky
Registrovaný: 14. 2. 2009
Příspěvky: 8055
Web

Re: Francouzské brambory

Zdravim. Pro milovniky francouzskych brambor s minimem casu a zarucene nejlepsi chuti smile

Brambory oloupu, nakrajim na kolecka asi tak pul centimetru tluste. Polozim spodni vrstvu brambor ( polovinu z mnozstvi ), osolim, opeprim a opaprikuju a okminuju. Polozim na male kosticky nakrajena varena vajicka, na 1 pekac jich uvarim asi tak 5, polozim najemno nakrajenou kyselou okurku, ale jen jednu, jak jsou dve a vic, uz to neni moc k jidlu, pak muze jit bud na kostky kabanos, spekacek, nebo ja rad davam pikantnejsi klobasku, nebo zadne maso, jak kdo chce. Polozim na kosticky nakrajeny tvrdy syr, tady je jedno jaky, ja davam emental, polozim vrchni vrstvu brambor a opet osolim, opeprim a opaprikuju a okminuju. Uplne navrch poskladam tenke prouzky masla, zavru pekacek a pecu na maximim asi tak 10 minut a pote ztlumim na trojku, coz je polovovina - mam plynovou troubu, elektricka bude asi na 250 a pote na 120. Pecu to cca 25 minut a pote to cele poleju kysanou smetanou ( bez vajicka ) a necham zapect jeste 20 minut. Na to koreni pozor, jak je ho moc, je to nedobre smile Cele je to prakticky bez prace, jen ta priprava pred, ale to je pohoda.
Takto si vari chlap tummenupp
Dobrou chut vsem, ktere tento recept zaujme smile


"Upozorňujeme, že neživé objekty, jako je Kamarádka, nemluví. Pokud mluví, doporučujeme neposlouchat jejich rady"

Není tady

 

#20 27. 1. 2011 7:40

Nela
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1891

Re: Francouzské brambory

Rodina  franzcouzské brambory  miluje.   Asi je zítra udělám.  Jen se mi zdá, že je moc dobře neumím, ale to je asi tím, že je prostě nemusím,  nemám  je ráda.


"Člověk si uvědomí, že byl šťastný, až už je to pryč."

Není tady

 

#21 29. 1. 2011 14:41

dusička
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: DC
Registrovaný: 14. 6. 2006
Příspěvky: 24389

Re: Francouzské brambory

Dělám stejně jako Sisi nebo Morf, jen s tím rozdílem, že salám zpěním na cibulce, hodí to bramborám příjemnou vůni. Někdy dávám i zmraženou zeleninu.
Ale peču celkové déle, tak hodinu a půl, možná dvě, až jsou brambory měkké. Sýr dávám až 15 minut před upečením. To stačí


Každý den je jen jednou za život

Není tady

 
NÁŠ TIP:

    Zápatí

    Powered by PunBB 1.2.24c
    © Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
    Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
    Ochrana osobních údajů