NOVINKY2. srpna 2010: Den D je tady a tedy je tady nový Babinet.cz! A kde že je? Odpověď hledejte v tomto článku: Vyzkoušejte nový Babinet.cz! Jirka, administrátor Babinet.cz30. července 2010: Konečně se přiblížil den D a v pondělí 2. srpna 2010 Vám představíme zkušební verzi nového Babinet.cz. Věřte mi, že je na co se těšit! Jirka, administrátor Babinet.cz 12. července 2010: Babinet.cz má od soboty problémy kvůli nakaženým stránkám, na které odkazuje (odkazoval). Na odstranění potíží intenzivně pracujeme, v každé případě NEHROZÍ ze strany Babinet.cz žádná nákaza. Jirka, administrátor Babinet.cz 1. července 2010: Setkání v Liberci se kvůli dovoleným odkládá na příhodnější termín. O novém datu a místu budeme včas informovat. Jirka, administrátor Babinet.cz |
|
#1 17. 1. 2007 8:44
jak odnaučit štěně kousatAhoj všichni, prosím o radu jak nejlépe odnaučit štěně skákat po lidech a hlavně kousat. Je to čertík, jen kolem něj projdu, nebo si s ním hraju pořád kouše. Ale pořádně, když stiskne, tak by mi i vyhrkly slzy. Je to labrador, už jsem o něm psala. ![]() Není tady #2 17. 1. 2007 9:17
Re: jak odnaučit štěně kousatAhoj, tak já jsem tímto problemem taky prošla. Když jsem si koupila štěňátko německé dogy. Jediná rada, která tady platí je že pejska žádným spůsobem nemlátit. Pořídit stahovací obojek, který bude mít na krku pořád a když jde do tuhého a ty budeš potřebovat aby tě poslechnul tak vzít za obojek a trhnutím mírně zatáhnout a to tak že mu obojek bude směřovat směrem k uším a rázně řekneš slovíčko fuj. Tím že zatáhneš stahovák ten vydá takový ten kousavý zvuk na který jsou moc citlivý .Chce to výdrž ale u nás se to osvědčilo a za dva-tři dny si miláček uvědomil že musí poslouchat.Nyní mu stačí jenom říct fuj a on poslechne.Navíc s tím stahovákem docílíš i že se naučí u venčení chodit pěkně u nohy a bude tě poslouchat a nebude skákat po lidech.Vážně to chce ale trpělivost jako u malého dítěte.Hodně štěstí . Není tady #3 17. 1. 2007 13:21
Re: jak odnaučit štěně kousatAhoj Maniše Není tady #4 17. 1. 2007 13:50
Re: jak odnaučit štěně kousat
A co je na tom, já vim jak se o něj starat, jen jsem chtěla vědět od zkušených jak ho kousání nejlépe odnaučit. Než jsem si ho pořídila tak jsem si o labradorech zjišťovala co nejvíc. Samozřejmě kniha je ale kniha, že? ![]() Není tady #5 17. 1. 2007 15:12
Re: jak odnaučit štěně kousatŠtěně potřebuje kousat,určitě dokud se nepřezubí, ale nemusí to samozřejmě být na Vás(to přezubení), věřím, že máš pro něho dost hraček a blbůstek u, kterých se vyřádí a hadr o který se přetahujete. Já když jsem měla psa malého (zlatý retriever), tak jsem mu hned po otevření dvěrí , aby na mě neskočil, vrazila do tlamičky nějaký pamlsek (půl rohlíku, aby nepolknul a nebylo ), mezitím jsem odložila tašky a klekla si k němu a přivítala se. Po nějakém čase už ho nenapadlo skákat ani bez pamlsku. Není tady #6 17. 1. 2007 15:16
Re: jak odnaučit štěně kousatManiše: Těžko, když jsi mu to doteď tolerovala. Ale radu bych přeci jen měla, za každé kousnutí ho chytit za kůži na krku, vyklepat ho a doprovázet to slovem FUJ! (Pozor, aby to nebral ale jako další hru. Musíš mít navrch, čímž nechci říct, že ho máš brutálně trápit, ale jako hru by to brát neměl. Takže tak nějak s mírou, ale aby pochopil, že to je trest.) K tomu skákání na lidi - mně se vždycky osvědčilo učit psy od malička na FUJ! Trhnout přitom vodítkem a příště už by mohlo stačit jen to FUJ. (Když nebude, trhneš vodítkem.) Taky je dobrý se domluvit se známými třeba, že když pesan vyskočí, řekneš FUJ a oni mu při tom výskoku na ně zmačknou přední tlapky (jasně že přiměřeně). Psa tohle bolí a velmi rychle se naučí tomu systému výskok-FUJ-zmačknutí-bolest a většina psů se skákat odnaučí. Chce to ale důslednost a nepovolit v žádném případě a vůbec nikdy. I když máš zrovna dobrou náladu a starý kalhoty, na kterejch nějakej ten flekanec nevadí. Hodně trpělivosti a výdrže ti přeju. Jo a málem jsem zapomněla - když se psovi podaří poslechnout na tvoje FUJ, tak musíš předvést nekonečnou radost, dodat ihned (! to je důležitý, že ihned) pamlsek nebo oblíbenou hračku (to v případě, že třeba nemáš "žravýho" pejska). A ta radost, ta musí bejt fakt nekonečná. Vhodný je se skoro válet po zemi a výskat stylem "Toooo je hoooodnýýýý kluuuk....no tooo jeee pašááák!!!!! Není tady #7 17. 1. 2007 15:19Re: jak odnaučit štěně kousatmaniše Upravil(a) mag (17. 1. 2007 15:19) ![]() 3.1., 6:17 - 3290g, 51 cm, 1.M-3870g, 2.M-4620g, 57 cm, 3.M- 5350g, 4.M-6030g,63 cm, 5.M-6420g, 6.M - 7150g, 69cm http://www.youtube.com/results?search_q … 0&aq=f Není tady #8 17. 1. 2007 16:03
promiň nechtěla jsem tě naštvat Není tady #9 17. 1. 2007 17:08Re: jak odnaučit štěně kousat
Ale to jestli štěně kouše a jak ho to odnaučit, tak není otázkou čistokrevnosti psa, ale zkušeností. Pořízení knížky o tom není Není tady #10 17. 1. 2007 19:43
o.k. já se pokoušela najít co nejvíc informací, dost jsem jich taky našla a hodně četla názory jiných lidí na ně. ![]() Není tady #11 17. 1. 2007 19:47
Ahoj mag, super díky moc!!! ![]() Není tady #12 17. 1. 2007 20:00Re: jak odnaučit štěně kousat
Nemáš zač, to víš, jsem tam jako doma... ![]() 3.1., 6:17 - 3290g, 51 cm, 1.M-3870g, 2.M-4620g, 57 cm, 3.M- 5350g, 4.M-6030g,63 cm, 5.M-6420g, 6.M - 7150g, 69cm http://www.youtube.com/results?search_q … 0&aq=f Není tady |
|