14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj holky, poradíte mi? Máme hodně jablíček a tak bych chtěla zavařovat. Ale nevím si rady. Nechci do nálevu dávat cukr, ale glukopur a nevím kolik ho mám např. do 1litru vody dát? Nemáte s tím některá zkuenost? A jak dlouho se to pak má zavařovat?
A jetě rada ohledně zavařování hotových jídel. Chci vařit pro malou ve větím, ale jak ten zbytek zavařit?
Jsem v těchto věcech nezkuená , budu zavařovat poprvé
Není tady
anet, u se to tady probíralo, na zavařování jsem machr
Pouívám příkrmy jen vlastní zavařené, jinak bych nestíhala .
Take zeleninu uvařeno ne úplně do měkka rozmixuju na hrubo , maso na jemno, smíchám dám do sklenic a dám do trouby na plech zavařit. Sterilizuju cca 20minut a drí jako přibité . Nepouívej skleničky od hippu, hami apod. prostě ádné s umělohmotnými okraji víček a gumičkami, prostě nedrí, neboo chytne jedna z 10. Pouívám skleničky od tatarek, nebo zelenin tuím 300ml.
Jednu skleničku má malá na 2obědy
Co se týče glukopuru, slyela jsem , e se nemá zavařovat, take já jsem meruňky, jahody i jablka zavařovala bez cukru. A sladím glukpurem a po otevření. Málá mi včera papkala jahody i bez cukru. Taka nadával, e jsou kyselé, ale malá je asi po mně, chutnaly ji
Není tady
Kamči díky moc, já to toti nemohla najít, take jsi hodná, e jsi poradila. Take jablíčka zavařím jen s vodou a na to masko se taky vrhnu.
Není tady
Jestli má jablíček hodně, udělej si rovnou přesnídávky . Já jablíčka povařila zase do poloměkka (protoe sterilizací jetě dojdou) , pak rozmixovala a dávala do skleniček. Dělala jsem přesnídávky i z dýní a meruněk, dají se vyuít na vechno i na palačinky
Není tady
Prosím tě Kamčitko a na plech lije vodu studenou nebo horkou? A na kolik stupňů ? Mám horkovzdunou troubu. Vůbec nevím. A to se zavařuje jetě za horka ta jablka? Jsem antitalent na zavařování. A má se to otáčet po zavaření dnem vzhůru ne to vychladne? Děkuju. Jo a kdy zavařuje maso v těch příkrmech, tak jak dlouho to vydrí?
Není tady
No původně jsem dávala skleničky na do rozpálené trouby na 150C, ale jsem čím dál pohodlnějí, take větinou co nandávám příkrmy do skleniček, tak pustím troubu a pak je tam rovnou naskládám, take úplně ropálená není .
Jen se skleničky nesmí dotýkat navzájem. O poutím horní i spodní ohřev.
Větinou dávám za tepla - jak zvládnu, horké se mi to zase dělat nechce . Ale u jsem dávala do skleniček i vychladlé a taky dobré. A u ani neobracím
Maso zeleninové příkrmy dělám asi na 14dnů, tak nevím, vdycky je to fakt super zavařené, větinou musím pouáít páčidlo nebo manela
Není tady
Děkuju moc, mám hodně jablek, tak budu dneska celý den zavařovat.
Není tady
Tak zítra jdu do toho - mám slunou zásobu skleniček.. bohuel od hami tak jsem zvědavá..
Recept: králík, mrkev, cibule, brambory a cuketa. Tak snad bude makovat
Není tady
No Peti, zkouela jsem asi pět skleniček od hami a nechytla ani jedna, tak pozor!!!!
Není tady
Kamčitka napsal(a):
anet, u se to tady probíralo, na zavařování jsem machr
Pouívám příkrmy jen vlastní zavařené, jinak bych nestíhala .
Take zeleninu uvařeno ne úplně do měkka rozmixuju na hrubo , maso na jemno, smíchám dám do sklenic a dám do trouby na plech zavařit. Sterilizuju cca 20minut a drí jako přibité . Nepouívej skleničky od hippu, hami apod. prostě ádné s umělohmotnými okraji víček a gumičkami, prostě nedrí, neboo chytne jedna z 10. Pouívám skleničky od tatarek, nebo zelenin tuím 300ml.
Jednu skleničku má malá na 2obědy
Co se týče glukopuru, slyela jsem , e se nemá zavařovat, take já jsem meruňky, jahody i jablka zavařovala bez cukru. A sladím glukpurem a po otevření. Málá mi včera papkala jahody i bez cukru. Taka nadával, e jsou kyselé, ale malá je asi po mně, chutnaly ji
Ahojda,já jsem na tohle úplně tupá,ale uteče to a budu Tvoje rady taky potřebovat.Normálně plné skleničky vyskládá na plech do trouby a dá 20 min. "péct",pak to vyndá a hotovo?
A myslí,e to vydrí jen 14 dní?Kdy je to zavařený,tak by to mělo mít delí trvanlivost,ne?
Díky za odpověď
Není tady
Já teda děti nemám, ale zavařuju kadý rok maso na dovolenou, a to tak, e maso dám do skleniček, zavíčkuju a dám do hrnce vodu a sklenice ponořím do vody tak, aby byly pod vodou celé vč. víčka a od té doby, co začne vařit voda, vařím půl hodiny (min.) někdy a hodinu, pak vyndám a nechám schládnout. Zavařenina vydrí určitě delí dobu ne 14 dní, proto se zavařuje......
Není tady
Já to musím taky zkusit zavařovat, nebo se mi kadý den nechce vařit nová jídla. Zkusím co píe ty račice, vdy nae mamky a i babičky dříve normálně zavařovaly ve velkém hrnci s teploměrem a ve vodě. Ty kompoty byly třeba i na celý rok, take by to mělo vydret hodně dlouho.
Není tady
No přesně jak říká Simko, mělo by to vydret dlouho. Důleitý je, aby se víčko po zavaření jakoby vcuclo a kdy na něj poklepe, nevydává dutý zvuk, to znamená, e tam není ádný vzduch a je to dobře zavařený. Pokud je víčko vyboulené a kdy na něj ukne vydává dutý zvuk, musí se oddělat, znovu pořádně zavřít a znovu zavařit. Jo a jedna důleitá poznámka, a u budete zavařovat cokoliv (i třeba pro sebe na tu dovolenou) nepouívat mouku (např. na zahutění távy), v tom případě by toti mouka v zavařenině zkvasila a celé vaření a zavařování zbytečné.....
Ale díky holky za tip, a se jednou povede a budu maminkou jako vy, tak se určitě taky pustím do zavařování, abych nemusela kadý týden vařit.......
Není tady
Račí a to zavařuje jakýma sklenicema? Od majolky a i ty klasický, který nejdou naroubovat? Na to je zase potřebná hlava, aby to bylo pořádně zaděláné.
Není tady
Já tyky zvařuji okurky, červenou řepu, ovoce a taky jsem dělala jablíčkovou přesnídávku ve velkém hrnci s teploměrem a vydrí to i 2 roky. Batu pro Miku jsem zatím ádnou nedělala, protoe jsem mu zatím nic nedávala, ale mám to v úmyslu. Moná to zkusím do té trouby.
Račice prosím tě to maso má u nějak uvařené nebo syrové?
Není tady
Simko já pouívám normální sklenice s víčkem, které zadělávám hlavou.
Není tady
Peti, určitě nepouívej skleničky od dětských výiv - nechytají!! Ty jsou vhodné spíe na zamrazování, ale ne na zavařování. Chytají pouze od přesnídávek ovocných Tesco. A u vůbec ne, kdy víčko jistí umělé kolečko - no nevím jak se to jmenuje, je to třeba i na PETkách alkoholu atd.
Parmenko, jo dávám skleničky upéct, ze shora i z dola, a se holky skleněné mají . u nás vydrí jen 14dní, protoe pak u jsou v bříku - no vlastně někde jinde . Ale drí tak pevně, e kolikrát i manelmá problémje otevřít, take si myslím, e vydrí mnohem déle. Zavařuju tak i neroubovací víčka, omniovky, a paráda
Není tady
Simka napsal(a):
Račí a to zavařuje jakýma sklenicema? Od majolky a i ty klasický, který nejdou naroubovat? Na to je zase potřebná hlava, aby to bylo pořádně zaděláné.
Simko, pouívám jak ty klasické, na jejich zavření je potřebná hlava, tak ty roubovací, prostě podle toho, co mám doma a jakou velikost potřebuju.
Není tady
Parmenka napsal(a):
Já tyky zvařuji okurky, červenou řepu, ovoce a taky jsem dělala jablíčkovou přesnídávku ve velkém hrnci s teploměrem a vydrí to i 2 roky. Batu pro Miku jsem zatím ádnou nedělala, protoe jsem mu zatím nic nedávala, ale mám to v úmyslu. Moná to zkusím do té trouby.
Račice prosím tě to maso má u nějak uvařené nebo syrové?
Parmenko, to maso mám normálně udělané (prostě hotové jídlo - gulá, hovězí na těstoviny, pečené vepřové...ale tam, kde se to dává, bez zahutění moukou), akorát by mělo být troku tuí (nemělo by být udělané úplně do měkka), aby se pak v té zavařovačce nerozpadlo, přece jen se to díky zavařování jetě min. půl hodiny vaří. UUUf, doufám, e jsi to pochopila, moje vyjadřovací schopnosti za moc nestojí
Jo a vzhledem k tomu, e doma zavařovací hrnec s teploměrem nemám, tak to dělám v normálním větím hrnci.....
Není tady
Kamčitko a jak je to teda s tou vodou, kolik na plech????????
Není tady
Madličko, kolik se mi zrovna chce
Tak asi 2cm, prostě aby se to za tu půl hoďnku nevpařilo, měla bych strach dolévat, a neprasknou
Ta voda není a tak důleitá, jen aby skelničky nestály na holém plechu . Ony se jen pečou
Není tady
Kamčitko, moc, moc děkuju. Mám to pro kamarádku a vlastně i pro toho dalího cvrčka.
Není tady
Kamči, dám na tvou radu a raději to protentokrát zamrazím a do přítě si seenu lepí sklenice... Zavařování zdar
PS: právě na plotně vařím maso-zeleninový příkrm a můu říct, e to voní mnohem lépe ne kupované...
Není tady
Ahoj, dnes jsem se dostala k velké spoustě banánů asi tak celá krabice, no a nevím co s nimi pořádně, nemáte nějaký receptík na nějakou banánovou přesnídávku? Nebo nějaký dem. Díky moc za radu, hledám na netu a nějak nemůu na nic přijít. Novajda
Není tady
Banánovou kai a spoustu dalích receptů na příkrmy najde v diskusi tady http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=16942&p=2
Není tady