14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Můj mu je vánivý a letos úspěný rybář. Poradíte mi, jak připravit kapra kromě klasického obalovaného a na másle a kmíně tak, aby mlaskala celá rodina? Díky.
Není tady
Udělat z něj filetky - okrojit od páteře - nakrájet na půlcentimetrové kousky - napíchat na pejli nebo jehlu jako pízky a proloit čímkoli, co snesete - slaninou, cibulkou, ampionem, rajčetem, kouskem jablka, rajčetem - mírně opepřit, osolit a trochu ocitronovat /citron je nejlépí hned po naporcování/, potřít olejem, přihodit bylinky /petrelka, libeček, alvěj/. Opíct nebo ugrilovat, nebudou v tom kostičky, a k tomu jsou vynikající brambory na vechny způsoby, ale chleba tak. stačí.
Není tady
KAPR ME TETY...1 1/2 kg kapra, 1 lička sladké papriky, 1/2 ličky hrubě mletého pepře, 1/2 ličky tymiánu nebo saturejky (dle chuti), dibec soli
Zálivka: 5 vajec, 500 g jogurtu, 3-4 strouky česneku, 2 ličky hladké mouky, sůl, zelená petrelka
Postup přípravy: Kapra rozřízneme na 1/2, očistíme, okořeníme a dáme péci kůí dolů do vymazaného pekáčku. Pečeme zhruba 15 min. při teplotě asi 180-190 °C.
Smícháme ingredience na zálivku, polejeme touto směsí předpečeného kapra a dopékáme 10 min. na 200°.
dělá ho léta,je vyzkouený,já dělám z filetů,kapra nejíme...
Není tady
to. Svas
Počkej, jestli si ten tvůj přečte "letos" úspěný...tak tě tím kaprem plácne...
...ale na maggii dej, čerstvý kapr, citronem pokapaný je jako základ mňam, ba co dím, je to skoro kulinářská nezbytnost...dostane to hned jiný mrnc... Zapečený, jak píe jasminka je taky jedlý a kdy na něj pohází na kolečka nakrájená rajčata...i sýr to snese... A ... a... a já mám asi hlad!
Není tady
Manel taky občas něco přinese - pokud byl mení, dělala jsem ho na másle a na pórku - jen tak podusit. Nebylo to patný. A dobrý byl kapr po čertovsku nebo tak nějak se to jmenovalo. V podstatě jenom místo vajíčka na obalení kapra u v mouce opatle (to je slovo) hořčicí a pak klasicky do strouhanky. Má to takovou pikantní chu.
Není tady
Hellga napsal(a):
to. Svas
Počkej, jestli si ten tvůj přečte "letos" úspěný...tak tě tím kaprem plácne...
No to bylo myleno velmi hrdě, protoe loni, kdy ho kontroloval porybný, ptal se ho: a vy si jako úlovky nepíete, e v té kníce nic zapsáno nemáte? Píu, řekl manel, ale vůbec nic jsem letos nechytil. A nae drzé dítě propočítávalo, kolik by ryb za cenu rybářského lístku koupilo v Carrefouru.
Jinak vem děkuji za recepty a pokud vás napadne něco dalího, klidně pite. Hrdě prohlauji, e mu je letos velmi velmi velmi úspěný rybář, tak aby nám kapři furt na stejný způsob nelezli krkem.
Upravil(a) Svas (11. 10. 2006 9:29)
Není tady
Taky má doma úspěného rybáře.
Do pekáče dát zt.tuk na to osolené,ocitronované a kořením na ryby posypané řízky nebo podkovy z kapra.Na to nandat na plátky nakrájený česnek,cibuli,papriky a rajčata(můe i houby).Přidat sůl,pár kuliček celýho pepře,novýho koření a 1-2bobkové listy.Trochu podlít.Dát do trouby péct.Kdy to vechno pustí tak přidat rozdrobený masox.O zeleninu se pak pereme.
Není tady
Hellgo, citron je v dobré míře vynikající - nejen na rybách. A prkýnku po rybách.
Zvěřina, řízky, duené jehněčí. Tak nějak to maso po citronu změkne a nakonec to nikdo nepozná. A já osobně mám ráda, kdy mi na řízek "dají" plátek citronu, který si na něj vymačkám. To mě naučili v Řecku.
Není tady
A taky rybí salát...domácí...Ten je bezva z candátů a takového toho "plevele"
Není tady
Pomazánka z candáta:
1 větí candát (okouny apod... spíe dravci-mají suí maso ) uvařit v osolené vodě + asi 3 bobkové listy a pár kuliček nového koření. Po vychladnutí rybu obrat z kostí a přidat: 1 nakrájenou cibuli, 1 líci kečupu, 1 líci plnotuč. hořčice , 1 majolku (nebo tatarku), ocitronovat a zamíchat , podle chuti přisolit...
Není tady
Svas napsal(a):
Hellga napsal(a):
to. Svas
Počkej, jestli si ten tvůj přečte "letos" úspěný...tak tě tím kaprem plácne...No to bylo myleno velmi hrdě, protoe loni, kdy ho kontroloval porybný, ptal se ho: a vy si jako úlovky nepíete, e v té kníce nic zapsáno nemáte? Píu, řekl manel, ale vůbec nic jsem letos nechytil. A nae drzé dítě propočítávalo, kolik by ryb za cenu rybářského lístku koupilo v Carrefouru.
Jinak vem děkuji za recepty a pokud vás napadne něco dalího, klidně pite. Hrdě prohlauji, e mu je letos velmi velmi velmi úspěný rybář, tak aby nám kapři furt na stejný způsob nelezli krkem.
Já dělám kapra často (kolega je rybář a jeho rodina ryby nejí). Nejlepí je na grilu. Porce kapra aleapoň dvě hodiny předem (lépe přes noc) namočím do jakékoliv marinády a potom chvilku griluji v troubě nebo v létě venku. Dávám ho na hliníkové grilovací tácky. Lépe se tam obrací ne na klasickém rotu a kdy se náhodou nějaký kousek rozpadne, nevadí. Z tácku neuteče. Tuhle marinádu máme nejraději: olej, sůl, hořčici, prolisovaný česnek, worchesterovou omáčku, maggi, loutek.
Není tady