14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj,
před docela dlouhou dobou jsem od mámy vyfasovala formu na bábovku - takovou tu "gumovou" (silikonovou?) odborný název neznám. Viděla jsem to kdysi, jak to ve vařečce na Primě Zounar vychvaloval a tak nepovedené bábovky, které z ní vylézaly jsem připisovala na vrub sto let staré ne moc důveryhodně vypadající troubě.
Včera jsem neodolala, koupila klasickou kovovou formu a povedlo se mi upéct výstavní bábovku , tak mně napadlo, jaké máte zkuenosti vy s tím silikonovým vynálezem?
Bábovka z té silikonové formy byla vdycky shora a sespoda skoro spálená a uvnitř úplně syrová. A jsem pekla na kolik stupňů jsem chtěla... vdycky to dopadlo bídně. Co u vás??
Není tady
ja silikónové formy pouívam na vetky typy koláčov a som s tým max spokojná. je to bomba, žahko sa to odlepí, netreba masti nič. neviem prečo ti to robí
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
ja silikónové formy pouívam na vetky typy koláčov a som s tým max spokojná. je to bomba, žahko sa to odlepí, netreba masti nič. neviem prečo ti to robí
No já k tomu nemám ádný návod, není nějaký spec. postup? Na kolik max. péct, jak dlouho....
Není tady
Silikonovou formu mám na mufiny a nijak mě neoslnila, propečené ovem byly. Bábovku je potřeba péct zvolna a dlouho.
Formu na bábovku mám teflonovou a nostalgicky vzpomínám na skleněnou, kterou mi kdysi rozbil synovec.
já pouívám bábovkovou formu klasickou kovovou - po prababičce - taky tak u vypadá
silikonová forma je výborná, protoe se těsto nepřilepí, ale mě z ní příjde buchta taková příli dokonalá - a umělá. Nerada ji proto pouívám.
jak píe Judita, bábovku je obecně potřeba péct tak na 180 stupňů aspoň 45 minut.
Není tady
vEruska napsal(a):
já pouívám bábovkovou formu klasickou kovovou - po prababičce - taky tak u vypadá
silikonová forma je výborná, protoe se těsto nepřilepí, ale mě z ní příjde buchta taková příli dokonalá - a umělá. Nerada ji proto pouívám.
jak píe Judita, bábovku je obecně potřeba péct tak na 180 stupňů aspoň 45 minut.
Holky, takhle jsem ji pekla, ale z té silikonové formy byla jednak vdycky nedopečeno-připálená a hlavně na povrchu taková... já nevím, ani náhodou dokonalá, to mně přijde právě dokonalá z té kovové formy. Z té silikonové měla na sobě "bublinky", byla hnusná... a zgrclá... teď mám pořád stejný postup na výrobu bábovky, peču ve stejné troubě, jen v kovové formě a bábovka by mohla do televize, jak je krásná (a dobrá)
Není tady
Jednoho dne se nějaká ena ocitla před Nebeskou bránou. Anděl se jí zeptal na jediné: "Zusai, proč jsi nebyla Zusai?"
asi jsem momentálně zaostalá, nerozumím .... SOS
Není tady
Peču bábovku v silikonové formě asi 45-50 minut. V horkovzduné troubě, na začátku asi 5 min. na 180 st., pak zmírním na 160 . Peče se v této formě bezvadně, bábovka je propečená líp ne z jiných forem.
Není tady
Ja pečiem v silikónovej forme niečo ako biskupský chlebík. Nedopečený bol len prvý krát. Tak, ako písali baby vyie, vysokú vrstvu cesta treba piec pri niej teplote dlhie (cca 170 °C, cca 50 - 60 min). Teraz sa u vdy podarí a je výborný.
Není tady
Ja jsem nekde cetla, ze ty silikonove formy jsou zdravi nebezpecne - pry obsahuji rakovinotvorne latky.. tak nevim, jestli to je pravda, ale radsi jsem si ji nekoupila.
Mam takovou plechovou formu - je na babovku i dort - da se menit - a jsem s ni spokojena. Mne se vzdycky vsechno povede upect v cemkoliv. Tedy az na jeden vytvor - letosni velikonocni beranek se mi vyklopil bez usi, takze vypadal spis jako vlcak Ale byl moc dobrej!!!
Upravil(a) mafy (4. 9. 2006 21:18)
Není tady
Taky jsem ji vyfasovala a jsem z ní na mrtvici, lehla bych s ní do prvního koe, je od Tescomy a nejde vyklopit. Prostě nejde, a dělám, co dělám. U ji vdycky nad tím koem drím, ale pak si v duchu promítnu ty ódy, co na tu silikonovou hrůzu pějí moje kamarádky (jako e super, nevymazávat, vyklápí se sama atd.) a zaváhám: určitě dělám něco patně a slituju se nad ní s tím, e dostane poslední anci. Jo, jo, ji čtyři roky.
Není tady
Já mám taky bábovku od Tescomy, nejde a nejde vyklopit. Musím ji vymazat a nechat ji v té formě vychladnout a teprve pak vyklopit, občas se to pak podaří.
Není tady
Já mám skleněnou a je bezva,vdycky jde dobře vyklopit.
Není tady
Tak to jste mě dostaly, já uvauji o koupi silikonové,ale teď teda nevím nevím.
Není tady
ja som s tou mojou nemala nikdy problém, mám z tesca za nejakých 400sk a som fakt spokojná.
Není tady
Já mám formu na bábovku, na chlebíček - peču v něm i masovou sekanou a pak mám jetě na mufiny, ty mám dokonce dvě - peče se mi v nich báječně
Není tady
ivca napsal(a):
Jednoho dne se nějaká ena ocitla před Nebeskou bránou. Anděl se jí zeptal na jediné: "Zusai, proč jsi nebyla Zusai?"
asi jsem momentálně zaostalá, nerozumím .... SOS
já si to vykládám tak, e nebyla sama sebou - dělala ze sebe něco , co není, přetvařovala se
Není tady
Fatima napsal(a):
Ahoj,
před docela dlouhou dobou jsem od mámy vyfasovala formu na bábovku - takovou tu "gumovou" (silikonovou?) odborný název neznám. Viděla jsem to kdysi, jak to ve vařečce na Primě Zounar vychvaloval a tak nepovedené bábovky, které z ní vylézaly jsem připisovala na vrub sto let staré ne moc důveryhodně vypadající troubě.
Včera jsem neodolala, koupila klasickou kovovou formu a povedlo se mi upéct výstavní bábovku , tak mně napadlo, jaké máte zkuenosti vy s tím silikonovým vynálezem?
Bábovka z té silikonové formy byla vdycky shora a sespoda skoro spálená a uvnitř úplně syrová. A jsem pekla na kolik stupňů jsem chtěla... vdycky to dopadlo bídně. Co u vás??
Já peču v silikonové formě bábovku bez problémů, upeče se krásně, má jen jednu vadu a to kdy se nepostaví naprosto rovně, bývá někdy iatá. Ale upečená je pefektně a jde krásně vyklopit.
Není tady
Váené kuchařinky!
Pravdu máte v tom, e v nekvalitní silikonové bábovce - větinou barevné ( modré, zelené, luté a oranové) neupečete poadovaný tvar ani kdybyste se .....!
( Některé neproly atestem a měly by být staeny z obchodní sítě!?! Bohuel se jetě stále dají koupit!)
Pokud chcete mít jistotu, e upečete poadovaný tvar je nutno si koupit profesionální silikonové formy. Jsou k dostání ve specializovaných obchodech s cukrařskými potřebami. Nepatří mezi nejlevnějí- pohybují se tak od 300,- do 500,- běné motivy a plata s s miny tvary, speciálky tak od 500,-! Formy mají kolem vrchního okraje vyndavatelnou pevnou obruč. Mohou se pouít na pečení, na aspik, pudink,odlévání čokolády i na zamrazování nanuků! ( +230°C / -60°C)!!
Forma se dává na plech - nesmí se dát přímo do trouby a nesmí se v ní krájet!!
Jsou hnědocihlové barvy. Někdy se uvádí název silikonflex.
Není tady
Tak já mám formy oranové a modré, normálně z Tesca a Teta drogerie. A nemůu si stěovat. Maji zpevněný okraj, vyklepnout jdou skvěle a třeba bábovka chutná úplně stejně jako z keramické formy po babič. Ta má daleko krásnějí tvar, ale schovávám ji jen na spel příleitost - bojím se, e jí křuchnu.
Není tady
mám silikonovou formu na bábovku, peču v n í běně, bábovka je dobrá i pěkná, jen musím dát pozor, aby stále rovně. Pokud ji postavím na mříku v troubě patně, pak je někdy oválná, ale upečená je dobře. Nemám problémy ani s vyklápěním.
Není tady
v Kike som si kupil par silikonovych foriem a maju okolo krajov odnimatelnu vystuz aby sa nedeformovali, je to super
Není tady
Teda Oxi ty mně překvapuje já myslela e se vyskytuje pouze na sexuologických stránkách a ty po večerech i peče
Není tady
Já silikonové formy pouívám hlavně na muffiny - je to hrozně pohodlné (mám tyto http://www.vetroshop.cz/banquet-silikon … d/d-65790/ ). Jinak ale preferuji klasické formy
Není tady
Kdy dělám nějaké těsto doma, mám to vude. Pomáhají mi děti, tak jsme si naly způsob, jak na to. Koupila jsem pár kancelářských fólií a rozmístím si je tam, kde nechci mít ve upatlané https://www.ebal.cz/
Není tady