sudina — 1. 6. 2006 12:39

Nemáte někdo zkušenost s tm jak odstranit zubní kámen u pejska. Před rokem jsme byli na odstranění kamene lejzrem, a zdá se mi že i když mu čistíme zuby, tak se mu ten kámen dělá víc...a hlavně nad předními zouby se mu začali odchlipovat dásně ...Veterinář nám řekl,že s tím nic neudělá, že pokut žere tak mu to nevadí....

Nikiska — 1. 6. 2006 13:52

Sudino náš známý taky měli psa a jezdili s ním na ten lejzr. A opravdu říkali, že jim příjde, že od té doby co byli na lejzru se mu ten kámen dělá víc. Ale z vlastní zkušenosti nemůžu sloužit.

Pešta — 2. 6. 2006 13:52

Mám malého maltézáka a na zubní kámen jezdím od jeho 5 let každý rok (ted 11). Když mu ho nenecháš odstranit tak může dostat zánět dásní . Kámen ho tlačí do dásní, můj pes když už se odstranování blíží , tak už jezdí hubou po zemi a drbe si dásně. Letos jsem se už bála , aby se mi probrala z narkozy, ale dostala slaboučkou. Ty zoukby tím taky zachráníš, protože zubní kámen je roztahuje od sebe a uvolnuje je z dásní. Můj pes při každém zákroku přijde alespon o 4 zuby. Ted jich má v hubě asi už jen 9, ale granule ještě baští.

pupicek — 2. 6. 2006 19:58

No my jsme byli na tom před měsícem. Jen se mi zdá, že to čištění je ultrazvukem.
Každý pejsek má zoubky jiné a je to geneticky dané.
Přesně tak jak píše Pešta je to hodně důležité, mohlo by to mí nenapravitelné následky a navíc bychom potom museli pejskovi vařit, takto si papká granulky kde má všechno.

2Káta — 6. 3. 2007 14:15

Sudino,záleží jakou pastou čistíte každý pes reaguje jinak.

Dita.L — 7. 3. 2007 1:09

Cistit alespon 3x tydne zubky, masirovat dasne  a davat hodne tvrdych tycinek z buvoli kosti atp.

Bety — 8. 4. 2007 19:03

sudino zkus si přečíst : http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=14311 diskuzi "čistíte psovi zuby?" mně se nejlépe osvědčila hovězí kost S KLOUBEM očistí kámen dokonale a hlavně, se to pak nezhoršuje jak po čištění u veterináře

Dita.L — 8. 4. 2007 19:48

Bety napsal(a):

sudino zkus si přečíst : http://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=14311 diskuzi "čistíte psovi zuby?" mně se nejlépe osvědčila hovězí kost S KLOUBEM očistí kámen dokonale a hlavně, se to pak nezhoršuje jak po čištění u veterináře

tak u nas kosti procistuji nejen ustni ale i jine dutiny :dumbom: :dumbom: jednou jsme meli neco od pedigree, bylo to v modrem sacku primo na cisteni zubu a cistilo to dobre

nexxi — 30. 4. 2007 21:11

a kam jezdíte na čištění? kdo je váš osvědčený vet? je někdo z vysočiny? nemůžem vybrat kliniku:(

Mishulenkaa — 8. 12. 2007 22:14

Mám skoro 3 letého zl.retrívra,zuby mu čistím,kupuju mu tyčinky apod. na zuby a asi před týdnem jsem na dvou vrchních špičácích objevila začínající zubní kámen,tak jsem objednaná na zítřek k veterinářce..Bojím se hlavně toho uspávání,známý mi říkali,že to vypadá jako když pes je mrtvej a to fakt teda nevim jak to rozdejchám..Vím,že se to dělá běžně,ale nikdy jsem to ještě nezažila a svýho mazlíčka mám nadevše ráda,proto nechci,aby trpěl:rodna:

Dita.L — 12. 12. 2007 10:25

Mishulenko
neblazni, on normalne dejcha, to je ale blbost tvrdit,ze vypada mrtvej. vypada normalne jako kdyz spi. Nekolikrat jsem uz drzela v naruci mrtveho psa i hribe nebo tele a muzu ti potvrdit, ze to vubec neni to same.
az ho doneses od veterinare domu, zabal ho do deky a poloz ho na zem, nekam do rohu na koberec. urcite ho nedavej do postele nebo na gauc, jsou chudinci celi dezorientovani a blbnou, mohl by ti spadnout. :)
davej jen pozor, aby mel venku z huby jazyk, kontroluj mu dech a hlavne bud ve strehu, muze te pokoussat. ne ze by se ti mstil za tu narkozu :) ale on fakt vubec netusi kde je a kdo jsi ty.
zajisti mu dostatek vody, bude mit zizen a nech ho do druheho dne odpocivat. vsadim se, ze to zvladnete :)

jarka.modra — 19. 12. 2018 15:26

Ja se tomu kamenu snazim predchazet, cistim zoubky ob den nasemu pejskovi a kupuji i dentalni tycinky :)