alba — 25. 4. 2006 20:50

Mamči, máte někdo zkušenosti s atopickým ekzémem?Naše malá (1 rok) ho má od narození, doktorka nám na to dala nějakou mastičku, jednu dobu to měla celkem dobré, ale teď se jí to nějak zhoršilo a nijak se to nelepší.Má to na zápěstí a trochu pod kolínkem.Pokud s tím máte zkušenosti, co na to používáte?

Mišineček — 25. 4. 2006 21:01

Ahoj Albo. Já ho měla jako malinkatá také a pak se mi objevil v pubertě a pak zmizel. Ale to bylo už dávno, takže ti moc neporadím. Vím, že mě mamka myla takovým tmavým-černým mýdlem. A také nějaké mastičky. Moje švagrová od kožařky dostala na děti olejíček do koupele, já ho používám také, Linola se jmenuje a pak ještě krém. Jinak bohužel nevím. Přeji ti, aby to brzo zmizelo. Je to hrozné:( Pá

Romana — 26. 4. 2006 8:31

Albo, taky jsem atopik a cekam, kdy se to u Barci objevi. Pro zacatek, dokud to jeste neni moc rozlezle, se pry muze zkouset Excipial Lipolotio (volne prodejny). Jinak je dulezity jidelnicek, pozor na rajcata, papriky, jahody, apod. Ale to tvoje mala asi jeste nepapa, ze?

Ela.. — 26. 4. 2006 9:04

alba napsal(a):

Mamči, máte někdo zkušenosti s atopickým ekzémem?Naše malá (1 rok) ho má od narození, doktorka nám na to dala nějakou mastičku, jednu dobu to měla celkem dobré, ale teď se jí to nějak zhoršilo a nijak se to nelepší.Má to na zápěstí a trochu pod kolínkem.Pokud s tím máte zkušenosti, co na to používáte?

synovi se atopický ekzem objevil poprvé v 7-mi měsících. Léky od kožní lékařky to sice hodně potlačily, ale rovnou nás upozornili, že atop. ekzem jde v 90% případech ruku v ruce s astmatem, což se potvrdilo ve 3 letech. Dnes se synovi ekzem objeví jen vyjímečně a naštěstí poměrně rychle zase zmizí, spíš mu na těle zůstaly klidová ložiska (malé časované bomby, které opravdu stravou či jiným impulsem začnou zase pučet), ale astmatické problémy mívá pořád, hlavně na jaře, když všechno začne kvést, to pak musí užívat inhalátor přes celé jaro a část léta.

AndreaP. — 26. 4. 2006 10:51

Tak se k vám holky přidávám do klubu, můj malý má taky atopický ekzém od zhruba 3 měsíců, vyzkoušeli jsme kde co, momentálně jsme ve stádiu, kdy denně po osprchování (nekoupem, pro atopika totiž není sezení ve vodě moc vhodné :o ) malého celého namažu obyčejnou modrou indulonou (můžu odpovědně říct, že mastí, olejíčků a já nevím čeho ještě jsme vyzkoušeli nespočítaně, ale modrá indulona prostě vede), a když se objeví silné ložisko, tak hned na začátku namažeme jednou (maximálně dvakrát) Advantanem (kortikoid :( ) aby se zánět zbytečně nezhoršoval.
Co se týká jídelníčku, doporučili nám vyhnout se čokoládě, kakau, ořechům. Zvlášť ty ořechy dělají malému neplechu.

alba — 26. 4. 2006 11:39

holky, díky za odpovědi.Myslíte, že by ten at.ekzém mohl způsobovat bílý jogurt? Naše malá ho miluje a sní ho velké množství a právě  v poslední době se jí to nějak rozjelo.Ostatní jídla jako čokolády, ořechy, rajčata atd. zatím nejí,takže po tom to nemá.Ten jogurt se mi sice moc nezdá, doktorky jsem se na to taky zatím neptala,ale prostě mě to napadlo, když ho jí dost.
Jinak modrá indulona nám byla taky doporučena, zatím celkem zabírala, teď ale nepomáhá nic.Pak máme olejíček do koupele a nějakou další mastičku.

alba — 26. 4. 2006 11:42

Romana napsal(a):

Albo, taky jsem atopik a cekam, kdy se to u Barci objevi. Pro zacatek, dokud to jeste neni moc rozlezle, se pry muze zkouset Excipial Lipolotio (volne prodejny). Jinak je dulezity jidelnicek, pozor na rajcata, papriky, jahody, apod. Ale to tvoje mala asi jeste nepapa, ze?

Romčo,možná se to u Barči neobjeví.Já mám 2 holky a starší ho nemá,objevilo se to až u mladší(má to po manželovi).

Katkad — 26. 4. 2006 14:30

My s tím bojujem od narození a máme od kožní plno mastiček,ale ted jsme ve stádiu mazání indulonou modrou,jako Petra a zatím je to nejlepší.Když se objeví pod kolínkama a na krku červené fleky tak to mažem Locoui Lipocream a do druhého dne je to pryč,je to sice hormonální ale nic jiného nám nezabírá.

maya — 26. 4. 2006 22:12

Albo, pokud Tě zajímá stanovisko alternativní medicíny, tak u ekzému se (pokud vím) mléčné výrobky musí zásadně vysadit, vadí i jakkoli malé množství (i malé množství totiž nastartuje obrannou reakci organismu). I když zakysané výrobky jsou v zásadě dobré, je to individuální a je klidně možné, že Tvojí malé ty jogurty opravdu nemusí dělat dobře. Zkus třeba na měsíc nebo 2 nekompromisně úplně vysadit všechny mléčné výrobky i vařit bez mléka  a uvidíš, jestli zpozoruješ s ekzémem nějaký rozdíl (nemusíš se bát, že by holčičce něco zásadního chybělo, pokud to zkusíš na omezenou dobu - pak by ses musela poradit s někým znalým věci). Potom, až bys vyzkoušela tuhle bezmléčnou dietu, můžeš zkusit nahradit kravské mléko kozím - je našemu tělu mnohem prospěšnější a stravitelnější. U ekzémů se vyslověně doporučuje, kromě konzumace, také omývání kozím mlékem. Máme to dokonce vyzkoušeno v naší rodině - moc to pomohlo mojí neteři i dceři naší známé. Tak hlavně ať to malou brzo přejde.

maya — 26. 4. 2006 22:15

Ještě malé doplnění - mastičky jsou sice občas dobrá věc, ale to, co se projeví na kůži, je většinou jen zviditelnění problému, který se odehrává v těle uvnitř. Tělo se snaží zbavit něčeho, s čím bojuje. Takže mastičky samy často trvale nic nevyřeší, měla by se vždycky hledat prvotní příčina.

Klaris — 3. 5. 2006 8:37

Adélka taky bojuje s ekzémem, nesnáší ale žádný mastičky co jsou hodně mastný, musí se hned vpít..
Hodně jí teď pomáhá plavání ve slané vodě, je to hodně znát. Teď u nás v Pardubicích budou otvírat salon, který je udělaný s klimatizací, je tam dovežená mořská sůl a solné kameny, mají tam speciální křesílka a tam se relaxuje. Prý je to na ekzém, astma a jiné potíže, tak jsem si řekla, že to nejdřív zkusím já a pak bych tam vzala Adélku. Prý je to asi pět sezení kolem půl hodinky a stojí to 700kč. Je to jako strávit 14dní u moře, tak si myslím že by nám to mohlo pomoci..
Nemáte někdo s tímto nebo něčím podobným zkušenost..

Moniak — 3. 5. 2006 11:10

Ahoj Albo, my máme z atopickým ekzémem velice bohaté zkušenosti. Starší syn ho měl od 6-ti měsíců, mladší ho má od 5-ti týdnů. Léčba je běh na dlouhou trať. U stašího syna nám kožní lékařka stále opakovala, že se nemusím bát, že to kolem 3 let zmizí. Bohužel měla pravdu. Ekzém zmizel a nastoupila silná alergie a astma. Teď je mu šest let, od března do září dle lékařů nemá vycházet ven a nemáme větrat (to bych chtěla vidět, jak by to dělali se svým dítětem). Často jezdíme do nemocnice, protože je dušný - většinou se to dostane do stádia laryngitidy ovšem alergického původu. Naposledy jsme byli v nemocnici v sobotu. Má předepsané dejchátko Inflamide, které používá 2x denně a další je Ventolin který má použít když se začne dusit. Musí ho mít i ve školce, bez něj nikam nemůže. Jelikož nám za 6 let žádný z klasických lékařů (kožní, pediatr, imunolog, alergolog) nedokázal pomoci a všichni jen léčí následky, nikoliv příčinu, odhodlala jsem se jít s ním k homeopatce. Poprvé za 6 let může žít skoro jako normální člověk, místo škvírky v oteklých očích normálně vidí, místo stále tekoucího nosu, jen posmrkává a dušnost se objevuje mnohem méně. Zatím se homeopatií léčí jen 2 měsíce, takže zlepšení se ještě jistě dostaví. Homeopatici totiž léčí příčiny alergie a jsou za to, že ekzém a alergické projevy je obrana organismu, který takto vylučuje škodlivé látky z těla, aby ochránil vnitřní orgány. Takže například tím, že se ekzém stále zabetonovává kortikoidy, tělo se tak již nemůže bránit kůží, proto se například začíná projevovat astma. Jenže ono to úplně bez kortikoidů mnohdy nejde. Ale musí se používat co nejméně. Mladší chlapeček má ekzém taky moc ošklivý, snažíme se také u homeopatů, ale zatím mu to nezabírá, bude asi třeba zkusit jiná homeopatika. Zatím musíme občas aplikovat kortikoidy aby mohl vůbec v noci spát. Natíráme ho speciálními mastmi, ale moc(teda spíš vůbec) to nepomáhá. Doma máme čističku a zvlhčovač vzduchu, 2x týdně chodíme do solné jeskyně. Zatím výsledky žádné.
Přeji hodně štěstí a ať se toho zbavíte. (I když nám jeden lékař řekl: "Nejlepší by bylo, kdyby se synovi vrátil ekzém. Tělo by se bránilo kůží a ne plícema.")
Takže držíme palce. Vám i nám.

alba — 3. 5. 2006 21:32

Děkuju všem za odpovědi.Zkusím vysadit na nějakou dobu ten jogurt a uvidíme, jestli to pomůže.Teď ale řešíme další problém, starší dcera přinesla ze školky plané neštovice a teď je chytla i mladší .U staršího dítěte to proběhlo celkem rychle a bez teplot, zato mladší dcerka to chytla s plnou parádou.Neštovice má po celém těle, jednu vedle druhé a spoustu jich má právě na zápěstí, kde má ten atopický ekzém.Dala jsem jí dlouhé rukávy a zavázala konce, aby si to nemohla drbat, ale drásá si to o tyčky u postýlky a podobně,takže to má celé nateklé.Do toho má stále vysoké teploty.Neštovice má dokonce na víčkách a v koutku očí, takže má místo očí škvírky.Achjo.Zítra s tím půjdem radši znovu k doktorce, když ty teploty nechtějí skončit.

Moniak — 4. 5. 2006 9:52

Tak to je mi líto. Snad se brzy děti uzdraví!

jolka — 29. 6. 2007 16:01

teda holky... :o dneska jsem byla s malym na koznim a mame atopicky ekzem :grater: jsem z toho vyrizena,jeste kdyz si to tu ctu :(

maharata — 3. 7. 2007 22:47

Holky u atopu řešte střeva a játra.potíž je tady.Když játra nezvládají čistit,tak se vše hromadí v tls.střevě a jde to přes plíce a kůži ven.Jestli to zaplácáte mastičkami,které problém potlačí a ještě se dostanou do těla dítěte,tak máte zaděláno na další problémy,protože se to usadí na jiném orgánu a děti budou mít potíže s ledvinami,začnou být ustrašené a úzkostlivé,při játrach vzteklé,to poznáte...Kortikoidy nic neřeší,dostávají se rovněž do těla a jsou rakovinotvorné.Tím nechci říci,že se může objevit rakovina u malého prcka,ale když se to používá častěji bez léčení příčiny,tak na ni může mít ten prcek zaděláno za dvacet či třicet let.Všechen nepořádek se tam střádá a jednou to bouchne.
Nechci strašit,ale jako terapeutka tyto potíže řeší čím dál častěji,samotnou mě to mrzí,že je toho tolik.Dítě se totiž živí toxickou placentou od maminky a potom má dítě problém.
Na stránkách mám psáno o atopu spoustu informací a hlavně co s ním dělat...stránky nesmím zveřejňovat,tak pokud budete mít zájem ozvěte se mi na email.
Držím Vám všem pěsti,protože vím co to je.Taky jsem měla malého s atopem a do půl roku měl klid,starší syn měl astma,které se vypracovalo ze špatného střeva a potíže pominuly za 3měsíce.
Krásný večer.Marta

Petruska22 — 12. 11. 2007 15:57

Ahoj, pokud budete mít jako já problém s tím, jakou kosmetiku používat, když má děťátko atopický ekzém, tak možná mohu pomoci se svými zkušenostmi. Po delším hledání jsem objevila Neutral. Neni to moc známý, v televizní reklamě to neuvidíte, ale pomohl mi to objevit můj kamarád - kožní lékař, a jsem mu moc vděčná. Maj to většinou v lekárnách, alespoň v těch dobrejch, nebo se to dá objednat na netu. Jestli tou radou alespoň někomu vyřeším jednu starost, budu moc ráda. Mějte se a držte se.

lukepha — 2. 3. 2008 20:11

Dámy zdravím Vás, na atopický ekzém pomohly čistě přírodní přípravky. Nechci tu dělat reklamu... takže asi je ani nemůžu napsat jaké. Nicméně vím, co na to zabere. Zmizelo to za 3 měsíce a to si fakt nevymýšlím. No, bylo to trochu nákladnější léčba, ale zabrala.

Klubko — 3. 3. 2008 10:57

ahoj maminečky.
Já mám atopický exzem od malička. Teď je mi skoro 30cet. Jo znám to dobře. V obličeji, v záhybech, rozdrápané do krve. Problém bylo hlavně za totáče oblečení,které bylo stále z uměliny. Mamka tajně přes známou pašovala obnošesné oblečení z BRD, které bylo výhradně z bavlny.
Důležitá je strava. Vyřadit citrusy a cizí ovoce. Konzumovat naše zásadité jako jsou jablka, meruňky, hrušky. A hlavně kakao. To je prostě zdroj plísní ve střevech a jde to ven i kůží. Když už malému čokoládu, raději bílou. No a mastit mazat. Klidně sádlo. Kortikoidům se snažím vyhýbat i když někdy jsou nezbytné. Bohužel. Mě pomáhala kosmetiky Eucerin,která je s přídavkem UREA. Mají jí v lékárně už dlouho,ale teď na to jde u nás reklama. Je to ta modrá řada. Mýdlo na mytí používám jen po sportu a na intimní místa a podpaží. Jinak sprcha. Koupu se minimálně,aby to nerozmokvalo. A poté namazat pořádně celé tělo právě tělovým mlékem Eucerin.Jinak také doporučuji občas čistící dny a zobat luštěniny a zakysané mléčné výrobky.které jsou zase zásadité a vyrovnávají kulturu ve střevech,kde občas hnije maso a jiné potraviny a jde to ven i kůži.
Moře a vedro nemusím,ale je fakt, že když se tam občas dostanu a vykoupu se, je ten podzim snesitelnější.

sharek — 4. 3. 2008 6:36

Já měla ekzem taky od dětství a od takovejch 14-15 let už ho nemám (musim zaklepat na dřevo) :vissla: mě na to nejvíc pomohlo jezdit do lázní a k moři ( s VZP) ale ty lazně byly asi nejlepší  :supr: :supr:

Hofmanka — 4. 6. 2008 14:44

Tak Ondra má atopický ekzém pomalu od narození. Asi do 6M to šlo. Občas se mu někde objevilo maličké ložisko, které zase zmizelo. Pak jsem začala přikrmovat a začalo se to horšit. Zjistila jsem, že se mu to hodně horší po mléčných výrobcích. Takže ty jsem úplně vysadila. Dostává pouze Bebu HA, sojové a rýžové jogurty. Nedostává žádné dráždivé potraviny, ale přesto má v poslední době vyrážku šerednou.
Manžel měl ekzém a nyní má astma, je alergický na prach, pyly,...... Takže to bude mít Ondra po něm. Asi k té bílkovině kravs. mléka bude mít i alergii na pyly atd.
Horší se mu to také když se víc zapotí. Teď jak byli ty vedra, tak to měl chudáček úplně rudé a hrozně si to drbal. Dnes druhý den prší, je chladněji a musím říct, že to má lepší.
Na mromazávání máme Glycerínový krém a proti svědění Fenistil kapky.
Nevíte od kdy berou děti na alergologii?

sharek — 4. 6. 2008 19:15

Jak jsem tady nedávno psala že jsem ekzem měla tak jsem to asi málo zaklepala     :butter: dneska jsem byla na kožnim a už jsem si nesla mastičky na ekzem. Mám to na mezipstí na ruse a okolo ust     :butter: chtělo se mi až brečet.........

Daka — 4. 6. 2008 20:56

Hofmanko,
já byla na alergologii tento týden s dcerou 2,5 roku, vzali jí krev a poslali na rozbor na pyly, roztoče.., ale taky na vejce, mléčné výrobky, pšenici atd. Co jsme vypozorovali, tak nejhorší po čokoládě, kakau, vlašské ořechy, ale taky špenát,  červená paprika..
Teď to má snad nejhorší, jak píšeš, jak se zapotí, tak se škrábe a škrábe.. :butter: .Fenistil nám vůbec nezabral a glycerínový masti jsou jen na promazání, ale svedění nezlepší. Zakoupila jsem mořskou sůl a vyzkoušíme, tak potom napíšu, jestli bude nějaké zlepšení.
Manžel je taky alergik, takže to má po něm.
Jo a dr. na alergologii doporučila lék Aerius v sirupu, má to pomoci proti svědění za 180,-

leny.wood — 6. 6. 2008 17:07

ahoj všichni :-)

s ekzémem bojuju už od dětských let, resp. od základní školy, dál už si nevzpomínám. absolvovala jsem alergologii, ale naštěstí na nic alergii nemám, je to jen o počasí. jakmile se neustále mění - jeden den horko, další zima - tak se mi to prudce horší. tenhle rok je jeden z nejhorších - mám pocit, že se počasí zbláznilo. mnohdy se neudržím a už se škrábu - na loktech, v ohbí kolenou, mezi prsty, kde je to nejhorší. od kožní lékařky mám na promazávání excipial a na noc elocom, kt. mi přijde jako malý zázrak. dává se ho maličko a přes noc se "rány" krásně zatáhnou. používám ho tedy jenom na meziprstí, kde mě ekzém zlobí neustále. pokud si pamatuji, tak jako dítěti mi doktorka předepisovala zyrtec na zmírnění svědění (což teda nepomáhalo) a nejrůznější masti, kt. se vyráběli v lékárnách - některé zabraly, po jedné dokonce přišlo prudké zhoršení.

držím všem pěsti :par: , ať to zvládnete, atopák dokáže být zákeřnej...

estelle — 7. 6. 2008 10:55

leny.wood napsal(a):

ahoj všichni :-)

s ekzémem bojuju už od dětských let, resp. od základní školy, dál už si nevzpomínám. absolvovala jsem alergologii, ale naštěstí na nic alergii nemám, je to jen o počasí. jakmile se neustále mění - jeden den horko, další zima - tak se mi to prudce horší. tenhle rok je jeden z nejhorších - mám pocit, že se počasí zbláznilo. mnohdy se neudržím a už se škrábu - na loktech, v ohbí kolenou, mezi prsty, kde je to nejhorší. od kožní lékařky mám na promazávání excipial a na noc elocom, kt. mi přijde jako malý zázrak. dává se ho maličko a přes noc se "rány" krásně zatáhnou. používám ho tedy jenom na meziprstí, kde mě ekzém zlobí neustále. pokud si pamatuji, tak jako dítěti mi doktorka předepisovala zyrtec na zmírnění svědění (což teda nepomáhalo) a nejrůznější masti, kt. se vyráběli v lékárnách - některé zabraly, po jedné dokonce přišlo prudké zhoršení.

držím všem pěsti :par: , ať to zvládnete, atopák dokáže být zákeřnej...

elocom se může zdát jako zázrak, protože obsahuje kortikoidy, takže na dlouhodobé užívání opravdu nic moc. Zkus skin cap krém, je bez předpisu, účinkuje stejně jako kortikoidy a není to takové "svinstvo".

Aneri — 6. 10. 2008 16:31

Zázrak se stal - údajně jsem měla celý život atopií, projevy na kůži - svědivé, škrábala jsem se a pod. Začala jsem si dělat koloidní stříbro,potírat,  léčit parazity a je po atopii!! Takže bych radila, koho zlobí atopie, ráda poradím v SZ !

topazio — 6. 10. 2008 22:49

Jako malá jsem taky měla atopický ekzém, ale v pubertě zmizel, byla jsem moc ráda, že zmizel. Doufám, že už se mi nikdy neobjeví. A že ho nebude mít ani Matýsek.

eva4444 — 7. 10. 2008 10:33

Aneri, poraď  mi prosím. Moje dítě má exém. Mometnálně zkoušíme homeopatika, když to nezabere (zatím je brzy soudit, zda to zabralo) tak zkusíme něco jiného. Teď jsem si něco našla o koloidním stříbru na netu, zní to zajímavě, jak se vyrábí doma?

Aneri — 7. 10. 2008 10:47

Evičko, nevím, co se tu smí a co ne, písnu ti SZ!

natalia — 21. 10. 2008 14:09

Ahoj Aneri, nevím, jestlis něco objevila, ale zkusila bych ti doporučit čistě přírodní Probiotické kapky pro děti, se kterýma mám dobrou zkušenost. Lze je dávat kojencům od 1 měsíce života a dostaneš je v každé lékárně.:fuck:

natalia — 21. 10. 2008 14:10

Jéé, já si vás popletla. Takže Evičko a Aneri, odpověď byla pro Evičku.

Sisa0017 — 8. 11. 2008 12:28

Ahoj u našeho malého se objevil atopický ekzém ve třech měsících a to dost razantně byla to hrůza!Do krvava rozškrábané ručičky a nožičky,často jsem v noci nad ním brečela a nevěděla co s tím jak mu pomoct!Náše pediatrička se moc snažila,ale nic nepomáhalo,dávali jsme kortikoidy,vždy se to na pár dní zlepšilo,ale jakmile jsme je vysadili,bylo to tu zas a v mnohem horší formě!Pak jsem začala jezdit s malým do Motole,tam nám moc pomohly,dávaly nám speciální dělané masti a koupele a bylo to lepší.Ale říkaly nám,že je to celoživotní boj!Buď se to do tří let zlepší a bude z toho venku anebo.............Je fakt,že čím dál byl starší bylo to lepší až nám jedna lékařka řekla zkuste změnit prostředí.A tak jsme se z města,kde jsou uranové doly přestěhovaly na vesnici,čistší vzduch,klid znáte to!A věřte nevěřte do měsíce se malému kompletně vyčistila pleť a je bez problémů!Ani lékaři tomu pomalu nemohli uvěřit!Možná to dělal ten uran,možná špatná voda či prostředí čert ví!Dnes jsou malému 2roky a kousek,jí naprosto všechno,koupe se v normální vodě,obléká si věci z jakéhokoliv materíálu atd.Proto vám všem chci říct vydržte a zkuste opravdu všechno a něco určitě zabere!Držím všem maminkám co mají doma atopika palečky vím co je to kolikrát za hrůza a boj!:supr::supr::supr:

Aneri — 10. 11. 2008 9:18

No vidíš, takže také nešlo o atopický ekzém, to je super ......ach, ti lékaři !!!

Barusja — 10. 11. 2008 13:06

Ahoj holky,
já doporučuju Lipobasi na mazání, ovesnou koupel ( u nás mají normálně v pytlíku), ale také jsem si to pro sebe vařila normálně a kosmetika A-derma ty mají spoustu  přípravků s ovsem a to je nejlepší. Mě se to horší hlavně v zimě. A koupat málo a vůebc žádná kosmetika tipu Avon, Oriflame, Johson. Také je dobré mýt se jenom jelenem, blbé, ale fakt dobré:)

melinda — 20. 11. 2008 10:19

Ahoj holky, atopický ekzém je fakt o nervy. Taky s ním bojujeme. Naše dětská lékářka (mojí holčičce jsou tři měsíce) nám říkala, že nejdůležitější je posilovat imunitu. Většinou to souvisí s nějakou alegií - nám nic ale nenašli. Takže se prý máme bránit aspoň prevencí, když nevíme, s čím ekzém souvisí. Taky jsem slyšela o Probiotických kapkách pro děti, tak je tedy zkoušíme. Věřím, že zaberou, slyšela jsem nejen od doktorky dobré ohlasy...

natalia — 20. 11. 2008 10:35

Ahoj, tak se zase po dlouhé době hlásím. Už mi to potvrdily i další kamarádky - na atopický ekzém je fakt vhodné užívat Probiotické kapky. Fakt zabírají a projevy ekzému jsou mnohem slabší...

Pettraa — 19. 2. 2010 11:34

Příspěvek reklamního charakteru, jako takový smazán, pokud zde chcete inzerovat, obraťte se na majitele serveru.

kvik — 13. 8. 2013 12:35

zdravím, protože patří taky mezi neštastlivce s atopickým ekzémem, chtěla bych se podělit o svoji zkušenost. Jednou jsme narazila na netu na kosmetiku Tepezcohuite strom kůže a fakt mi pomohla. tak třeba Vám také zabere. Koupila jsem jina tepezcohuite.cz

Petzal — 5. 12. 2014 12:53

Na atopický ekzém jsem toho vyzkoušel už opravdu hodně, nic mi však nepomohlo tolik jako mazání s obsahem konopného oleje a rašeliny od Cannadermu…  kůže není vůbec suchá a projevy atopie jsou tak mnohem mnohem mírnější…

Barunka33 — 24. 5. 2017 12:18

Nám pomohla Eurona. Pokud máte zájem zaslat odkaz na produkty, které používáme doma, napište mi na e-mail chadimovadana@seznam.cz nebo se připojte do FB skupiny Čistota a vůně https://www.facebook.com/groups/451181925223773/

hanova — 18. 6. 2018 8:37

Moje holka to má po mě, a mě osobně pomohl protopan,takže jse ho koupila i jí. Používám od této značky i sprcháč,tél.mléko a teď jsem si na léto koupila opalovák.Však se můžete podívat na web protopan.cz, kde je šechno hezky rozepsane a popsane.

katerbelac — 18. 6. 2018 12:15

Moje Kačka 13 let, trpí ekzémem už dlouho.. Mažeme EXCIPIAL U Lipolotio emulzí a celkem se to zlepšuje. Nejvíc nám teda pomáhá mořská voda.. to je vždy chvíli úplně v pořádku. Teď nám kamarádka doporučila https://www.alchymystique.cz/eshop/elix … jeni-pleti tak budeme zkoušet a dám vědět.

kalenka — 13. 7. 2018 8:48

Zdravím,je to hrozný když to mají ty nase rotolesti,my jsme si užili taky pěkně,než jsme narazili na protopan který je bez kortikoidů,parfemace a tak dále.. je to jeden z nejlepsšich co jsme měli,klidně si můžeš nechat zaslat prvně vzorky na vyzkoušení.Mrkni na jejich stánky protopan.cz

Rouge — 4. 7. 2021 20:27

No popravdě nevím jestli tyto "léky" zabírají. Švagrová to se svým synem řešila kpl.rozborem u specializovaného doktora z Třebíče (nevím přesně jméno) a po několika návštěvách a změnou stravování došlo k obrovskému zlepšení + na to pomáhala návštěva Chorvatska s každodenní koupelí v moři. Klučina to měl opravdu tragické a teď už je to téměř bez problému. :supr: