Misha — 17. 3. 2006 16:55

Holky pomozte mi! Umírám! Verunka má za sebou první dávku očkování Hexou a stejně měla první den horečku, což bylo ještě v poho, ale od včerejška je hrozně podrážděná, pořád nadává, nic se jí nelíbí a hlavně moc nejí!!!

Myslela jsem si, jak už to s ní umím a teď jsem tak bezradná! Nevím jak ji pomoct, nechci ji cpát sirupy, když horečku už nemá, nebo mám???

od včerejšího večera pořád bulím vyčerpáním, dokonce i tatínek začal fungovat. Po noční ji dnes celý den nosí a povídá, protože já jsem na dně. Je u něj hodnější než u mě. Asi mě má Vrunka už plné zuby, nebo má na mě alergii nebo já NEVÍÍÍÍÍM.... cítím se jak neschopná matka, ani neutěším dítě! Ona Verunka nikdy moc neplakala, bylo to vyrovnané miminko a teď!!!!! Jak ji můžu pomoct? Nemáte nějakou babskou radu?

žeby laktační psychoza teprve teď? Já ji už někdy říkám sprosté slova, a to tu včera byla návštěva, co si o mě asi teď myslí? Já to vidím na sebevraždu (nebojte, to nemyslím vážně :| ) ale já už fakt nemůžu! Ona je terorista a terorizuje mě! :dumbom:

Ládi — 17. 3. 2006 17:14

Ajo Misho, sice ještě nejsem matka, ale vím o čem mluvíš. Moje segra má taky takovýho raubíře. Ale jneom někdy. Řekla bych, že jste unavený obě. Nech ji taťkovi a běž se natáhnout. nebo je vyšli na procházku. Nebo co mamina nebo někdo z rodiny? Ten by nepomohl? Vyvézt Verunku někam ven........

AndreaP. — 17. 3. 2006 17:25

Mischo, s velkou pravděpodobností to je reakce na to očkování, já to u malého zažívala pokaždé. A vždy to trvalo tak 3-4 dny. Pláč, vztek, nespavost, nechuť k jídlu..... Sirupek jsem dávala, i když neměl teplotu, doporučila mi to doktorka, ono totiž může bolet i to místečko vpichu a to ji aspoň pomůže, takže se toho neboj, neublíží jí to.
Neschopná matka určitě nejsi, věř, že tímhle depresivním stavem si projde občas každá máma. Jsi jen vyčerpaná. Zkus se pořádně vyspat, ať na chvilku zaskočí tatínek. Na druhou stranu ale pozor na jednu věc, malé děti hodně vnímají rozpoložení maminky, a toto rozpoložení se pak přenáší. Takže dochází k zákonité reakci, ty brečíš, vztekáš se = brečí a vzteká se i malá :grater: To by i odpovídalo tomu, proč u tatínka je hodnější ;)
A neboj, ono to zase přejde, fakt to není nic neobvyklého. Po čase se tomu jen zasměješ :D

Petina — 17. 3. 2006 17:43

A já si pořád říkám, co že to s tím naším mrnětem je. V noci moc nespal, přes den z ničeho nic začne ječet, je protivný, ukňouraný .... přikládála jsem vinu růstu zoubků, ale ve středu jsme byli na očkování. Takže to asi bude ono. Myslela jsem, že reakce je jen jeden, max. dva dny po očkování. Takže Misho, hlavu vzhůru, snad to brzy přejde. Hlavně, že to není nic jiného.
PS: taky si vždycky vyčítám, že jsem měla být klidná, vyřešit to v klidu, ale nervy fakt někdy ujedou a uděláš něco, co Tě potom mrzí, to znám ....

Mišineček — 17. 3. 2006 18:50

Holky, je mi líto, že ty vaše miminka takhle trpí. Já to zatím neznám, naštěstí, ale od kamarádek vím, jak ty chudinky trpí. Kamarádka, říkala, že to malinký trvalo dva dny, nehnula nožičko, pořád ji měla narovnanou, plakala a jen zvracela a měla průjem. To je hrozné. Zeptám se, asi možná tupě, ale já nevím ty názvy těch vakcín a ani nevím nic o tom o čem vy tu píšete, ale zajímalo by mě, zda je to, co tu popisujete, to očkování, jak se platí?! Já jsem si myslela, že by jsme dali malýmu(až bude venku:D) to placený očkování, že říkají, že ty děti takhle netrpí, ale teď nevím, zda to tak vůbec je?! Já se tohohle děsím, neb si dovedu představit, jak jsou ty maminky bezradné, když jim mimi trpí a oni mu nemůžou pomoci.
Ať je těm vašim mimískům dobře a jen se smějí. Pá

Romana — 17. 3. 2006 19:16

Misho, ty me desis!!!!!!!!!!!! Nas to ceka za mesic a ja si naivne myslela, ze ta hexa nebude tak drasticka :-((( Soucitim s tebou. Jestli pomuze sirupek jak pise Andrea, tak ji ho dej, asi bych se toho taky nebala...

Simona Janoušková — 17. 3. 2006 20:02

Misho, mému Jiříčkovi bylo taky po prvním očkování špatně. Doktorka nám zároveň s očkováním pro jistotu předepsala Panadol Baby čípky a pak se nám hodili a pomohlo to proti teplotě.

Kamčitka — 17. 3. 2006 20:30

Ahoj Misho, je mi to moc  líto, beruško naše. My jsme očkovali obyč vakcínou a nepotřebovali jsme ani čípky ani diazepam, kterým nás dr pro jistotu vybavila. 6ádná horečka, žádná nevrlost, prostě moc statečná holka. Taky si myslím, že si potřebuješ dáchnout hlavně ty, malá je jako senzor, vše vycítí. KDžy jsem se dozvěděla o kyčlích, taky jsem měla nervy v kýblu, malá to ¨vycítila a byla protivná ufňukaná.  Musíš si odpočinout a jak radí holky, zapojit rodinu, tťku, všechny kolem..................... zajdi si někam ven, k holiči, na kosmetiku, na sport, prostě tam, kde na to nebudëš myslet :)

Petina — 18. 3. 2006 6:27

Na neurologii nám právě předepsali tu šetrnější vakcínu. Ještě, že jsme nedostali tu klasickou, to by bylo asi ještě horší !!!

madlička — 18. 3. 2006 7:18

:)

Ela.. — 18. 3. 2006 8:01

Kamčitka napsal(a):

Ahoj Misho, je mi to moc  líto, beruško naše. My jsme očkovali obyč vakcínou a nepotřebovali jsme ani čípky ani diazepam, kterým nás dr pro jistotu vybavila. 6ádná horečka, žádná nevrlost, prostě moc statečná holka. Taky si myslím, že si potřebuješ dáchnout hlavně ty, malá je jako senzor, vše vycítí. KDžy jsem se dozvěděla o kyčlích, taky jsem měla nervy v kýblu, malá to ¨vycítila a byla protivná ufňukaná.  Musíš si odpočinout a jak radí holky, zapojit rodinu, tťku, všechny kolem..................... zajdi si někam ven, k holiči, na kosmetiku, na sport, prostě tam, kde na to nebudëš myslet :)

Kamčí, přesně tak. Děti kopírují naší náladu a když jsme podrážděné, nevyspalé, nervozní, děti to vycítí a chovají se úplně stejně. Když jsem měla děti malé, pamatuju se, že ta moje nejstarší i vycítila (dodnes netuším jak), když jsem si lehla. Ona byla celkově nejedlá, nespavá, za noc 15-20x vzhůru atp., nespala ani přes den, já byla jak ploužící se mrtvola a když se stal zázrak a nááááhodou přes den na chvíli usnula, lehla jsem si s tím, že si kooooonečně odpočinu a bum ho, sotva jsem začínala klimbat, už řev. Časem to taky přešlo, ale byly chvíle, kdy jsem byla na pokraji sil a musela jsem ject třebas k našim, malou jim na hodinku - dvě dát a jít třebas jen tak se někde projít, když už né přímo vyspat. Prostě vypnout a myslet taky na něco jiného. 
Hmmm, děti pro mě byly účinná odtučňovací kůra (před první dcerkou jsem vážila 54 kg, v těhu jsem nabrala 10 kg, ale po porodu a následném maratonu jsem spadla na 52 kg, u dalšího dítěte - syna jsem nabrala 12kg a pak postupně zase spadla na 51kg a nakonec u třetího dítěte - zase holčičky - jsem nabrala 13 kg a následně spadla na současných 48 kg +/- 1kg - podle toho, jak se zrovna nacpu).

makca — 18. 3. 2006 9:24

Misho, tak to jsi me moc nepotesila, ja si rikala , ze kdyz uz zaplatim tu hexa tak to bude v pohode:-((((((((( my jdem na ockovani za mesic, uz ted se toho desim.
ale neboj, urcite uz dneska bude lip!! jak pisou holky, mala to fakt vyciti, ja kdyz jsem nervni, treba me nekdo vytoci, tak malou proste neutesim, bud je v mliku nejaky stresovy bacil a nebo se chova jak ja, no a kdyz se smeju, tak se smeje a blbne i mala.

Misha — 18. 3. 2006 11:48

Děkuji holky! Už je to lepší! Malá už spinká celkem v klidu, není už tak nevrlá a celkem z toho už mám dobrý pocit :D my právě taky očkovali Infanrix Hexou, to kdyby měla normální vakcínu, tak se asi zblázním! Nebo taky ne, to asi nezjistíme. My máme Panadol Baby sirup a ten tedy nechce, celý ho vyplive a steče jí pak pod krk a tam jí to zrudne, asi jak se to tam zapaří. Ona má ten krk tak skrčený, že najít ten správný záhyb je šílené! Už jí to pomalu přestává rudnout, tak je to fajn. Asi koupím taky ty čípky, ale snad už se její bíle krvinky smířily s tou vakcínou :/

tak to Vaše miminka zvládnou lépe, nebo alespoň tak jak Verča. Dnes už to zase nevidím tak černě. Vlastně to byly jen dva dny nervů. Někdo má miminko takhle nevrlé pořád od přírody a musí to zvládnout :)

Misha — 18. 3. 2006 11:58

stejně mi nejvíc pomohlo se tu vykecat! :D opět.... :)
jinak za ty dva dny na mě platí vtipy o blondýnkách, protože jsem zapnula špatnou plotýnku a čekala na brambory, mohli jsme klidně vyhořet, poslala jsem fotky na vyvolání a během hodiny jsem to poslala znovu, normálně jsem zapomněla, že jsem to poslala. Byla u nás návštěva, která přinesla víno a brambůrky a já jim ani nenalela, ani ty blbý brambůrky jsem nedala na stůl jak jsem byla mimo a včera jsem opět pustila špatnou plotýnku, i když jsem se podle mě na to soustředila :(
Prostě se neumím na nic soustředit, když není Verunka v pohodě. Před tou návštěvou jsem musela vypadat jako kretééééén!

Myška 28 — 18. 3. 2006 12:50

Ahoj Misho

Tak to je mi líto berušky že si to očkování tak vytrpěla.My byli před měsícem na obyč.vakcíně a naštěstí bez reakce.Ale doktorka mi preventivně předepsala Paralen 100 čípky kdyby náhodou.Ale prý jsem ho měla podélně rozpůlit že ještě nemá sedm kilo.A kámoška nechala malého očkovat tou lepší vakcínou a měl po ní teploty.

Teda ted mě tak napadlo jesli ty teploty co malá dostala nebyla nějaká pozdní reakce!?Co myslíte?No v pondělí jdem na kontrolu tak se zeptám.

A o té bezradnosti tě Misho úplně chápu!!!!Když malá ležela v té nemocnici v horečkách taky jsem se něco nabulela.Hlavně ten jeden večer to brečela a já už i s ní.A přišla sestřička vzala si berušku k sobě a řekla mi abych si aspon na chvilku odpočinula.A ono to pomohlo já se uklidnila a malá byla v pohodě.Žádný slzičky a krásně jsme spinkali.

Ela.. — 18. 3. 2006 12:52

Mishkoo, když ti maličká odmítá sirupy, kup si do zásoby panadol čípky. U tak maličkého dítěte stačí jen půlka čípku a v lednici je můžeš uchovávat dost dlouho.
Hodně štěstí a příští vakcinace ať proběhne již v klidu a bez pláče.:)
PS: neboj, těmi depkovými stavy si projdeme asi každá, pokud nemáme po ruce babičku či manžela, který převezme břímě péče o dítě alespoň na jeden celý den.
Bude líp, uvidíš a časem se tomuhle martýriu jen zasměješ. Hmm, s tou plotýnkou, nevím jestli tě to uklidní, ale od posledního porodu už uběhly víc jak 4 roky a přesto zrovna dneska jsem pořád čekala, až se začne péct kuře, než mi seplo, že jsem sice troubu zapla, ale nenastavila teplotu. :o:dumbom:  Tak jdeme obědvat až teď.:usch:

Káča — 18. 3. 2006 14:03

Misho, tohle já zažívala po každém očkování. Horečky, nespavost, nevlídnost..... Holt jsme to museli řešit asi tak 2-3 dny čípkama na horečku a čtvrkou Diazepamu. Na každé další očkování jsem šla vždy s hrůzou.
Teprve teď z toho malá snad vyrostla.

Misha — 18. 3. 2006 16:18

jen mě překvapuje.... Vám holky něco na ty reakce doktorka napsala? Třeba ten paralen nebo sirup? Já to po ní chtěla a ona mi řekla, ať se zeptám v lékárně. Ona mi celkem nic nenapíše skoro nikdy, pořád cálám sama a začíná mě to někdy štvát! Ani ty blbé kapky na prdíky mi nenapsala. Verča je pro pojišťovnu dost výhodně levná! Jak to máte vy?

Martina — 18. 3. 2006 16:51

Ahoj Misho, me doktorka rekla, ze volne dostupny leky nemuze predepsat a pritom kamaradce je doktorka predepisuje uplne bezne. Tak tomu taky moc nerozumim. Taky vsechno kupuju :-(

makca — 18. 3. 2006 17:20

Misho, to jsem rada, ze neblbnu takhle sama, ja pro jistotu zapnu spravnou plotynku, ale jaksi ji zapominam vypnout:-)
nam zatim doktorka predepisuje co potrebujem, rikala ze i Sabky nam predepise pokud budem potrebovat, tak snad i po ockovani neco dostanem. po tve zkusenosti z toho zacinam byt pekne nervozni

Petruša — 18. 3. 2006 21:44

Nám doktorka taky všechno předepisuje... Kolikrát je rozdíl mezi volně prodejnými a léky a předpisem na ně třeba dvě koruny, tak se ani nevyplatí čekat u doktorky na recept :) Ale stejně mi Misho přijde přístup tvé doktorky divný, už jsme to tady myslim řešily u těch kapek na prdíky...

tina — 19. 3. 2006 22:24

nám doktorka taky předepisuje i volně prodejné léky - saab simplex, panadol i brufen baby... bez problémů, a ještě i poradí, co mít por jistotu vždycky doma - a když to jde, tak napíše taky... :)
jinak náš malý prořval jen první očkování - chodili jsme k jiné doktorce, než teď(mimochodem, o sexe - myslela jsem hexu, samozejmě :) - nám vůbec neřekla :( ), a ona nečekala, prostě mu injekci vbodla, aniž by se na něj podívala - a on měl zrovna napnutou nožičku, takže do zaťatého svalu... křičel mi celý den, v noci nechtěl spát, dávali jsme mu panadol, takže jsem trnula před dalším očkováním - a ono to bylo v pohodě, paní doktorka (už jiná, přestěhovali jsme se mezitím), mu zacvičila s nožičkou, mě postavila k jeho hlavičce, ať mu něco říkám - a Jiříček si ani nevšimnul, že mu jehla zajela do tlapky... :) - a moc se divila, že o šetrnější vakcíně nevíme - proto nám ji taky nenabídla dopředu, čekala, že s pětiměsíčním robětem už nás o ní v porodnici nebo u předchozího lékaře informovali ( je to i moje chyba, že jsem se neinformovala, ale ani mě něco takového nenapadlo :( )
jinak smutné je, že po těch x očkováních, která už zažil, má jedinou jizvičku - a to hned po tom prvním :(
naštěstí je veselý, ani lékařů se nebojí, takže jedinou památkou na nnešetrné první očkování je opravdu jen ta jizva :)

makca — 20. 3. 2006 9:22

tinus, to bych se divila, kdyby vam detska neco riikala o sexe:-))))))))))))

tina — 20. 3. 2006 10:40

makčo, jediný překlep, a ty to hned vidíš :):(

makca — 20. 3. 2006 11:12

nojo, ale kdyz tenhle preklep na me hned vykoukl:-))))

Jesi — 20. 3. 2006 11:36

Ahoj holčiny. Pracuju jako zdr. sestra a co mi říkala doktorka, tak obvodní lékaři mají v průměru kolem 1500-2000 pacientů a za každého dostanou měsíčně kolem 35kč aniž by hnuli prstem. Je to jen za to, že Vás mají v evidenci. Ale jsou ton obvodáci, odborní lékaři to tak nemají.
Každý lékař má od pojištovny stanovený peněžní limit, který nesmí překročit (vypisováním receptů atd) jinak je sankcionován pokutami, takže spousta lékařů odmítá léky vypisovat na recept. Pokud lékař takto pojištovně šetří, dostává od ní bonusy(myslím, že peněžní) Takže lékař, který se snaží pacienta vyléčit sám a např. místo pobytu v nemocnici se ho snaží léčit ambulantně má tím pádem vysoký náklady a je pro pojistovnu nevýhodnej.
Je to postavený na hlavu, protože pokud je pacient v nemocnici, tak jsou mnohem vyšší náklady, než když je léčen ambulantně. Ale to je v pořádku.
Tady máte odpověd, proč mnozí lékaři nechtějí psát léky na recepty.

Petruša — 20. 3. 2006 14:20

makco tady je totiž vidět, na co tina myslí :D

tina — 20. 3. 2006 16:56

já na to nemyslím, já konám :) :hjarta: :gloria:

Haňule — 20. 3. 2006 17:42

Ahoj Misho, tak doufam, ze uz je male lip. Ikdyz to male fakt nepreju a chapu jak ti to rve srdce, kdyz ji tak vidis, tak je zas super, ze to pritele nenechalo chladnym a zacal se ji venovat. Doufam, ze to bude s nim jen lepsi a za chvilku bude nej tata. Ikdyz chapu, ze bys byla radeji, kdyby se ji zacal venovat radeji za jinych okolnosti.

makca — 20. 3. 2006 18:08

Peto, ona toho ma plnou hlavu, takze i v reakci na ockovani se zminuje:-))

Petruša — 20. 3. 2006 21:45

je mi to jasný :D

tina — 21. 3. 2006 11:36

jen jestli z vás nemluví bledá závist... :P

makca — 21. 3. 2006 18:02

co bleda, poradne ruda zavist:-)))

domcuska — 14. 7. 2017 14:29

Ahoj, moje děti to také špatně snášely, nakonec jsem se rozhodla, že zkusím sirup a pomohl nám, jmenoval se Vakcinal, tak to doporučuji zkusit, snad to pomůže. Hodně štěstí.

Doník44 — 6. 8. 2017 22:43

Maminy, zkuste vakcinal sirup na očkování. Je to skvělý přípravek, který má za účinek zabránit nežádoucím reakcím při ořkování. Já bez něj už neočkuju. Více na www.vakcinal.cz.