kokina02 — 16. 4. 2016 11:35

Dobrý den,

začínáme stavět, resp. jsme ve fázi návrhu a zasekli jsme se na typu výtápění domu. Co člověk, to jiný názor, to jiná rada. Jsme z toho nešťastní. Moc tomu nerozumíme. A jelikož chceme dům na klíč, tak téměř každá stavbní firma nám doporučuje vytápění elektřinou (podlahové vytápění) prý jsou velmi nízké náklady, cca 20 -25 tis. ročně a nyní se přistupuje hlavně k tomuto. Tak nevím, zda je to pravda nebo jde jen o "výhodné doporučení" stavebních firem. Nikoho známého s tímto zdrojem vytápění neznáme.
Máte někdo zkušenost s tímto druhem vytápění domu? Prosím, poraďte.

Petr100 — 16. 4. 2016 12:23

Určitě se bude el. od roku 2018 velice zdražovat jak naznačila Vitásková. Pokud máte plyn tak plynový kotel a k tomu kotel na dřevo.

modrovous — 17. 4. 2016 9:53

Švagr má poměrně velký dům, vytápění má vyřešené podlahovým rozvodem na elektřinu a krbovkami s rozvodem teplého vzduchu po místnostech. Krbovky ´jim zvládlají vytopit celý dům víc než dobře, jen v největších mrazech přitápěli elektřinou.
Já bych se osobně přikláněla taky k plynovému topení, nemůžeme si na něj stěžovat.

RuzJa — 21. 3. 2017 10:36

My máme kotel automatický kotel od http://www.mujkotel.cz/ a i když je na vše, topíme hlavně uhlím. I když máme zavedený plyn na patě pozemku, tak jsem ho k domu nepřivedli. Zatím nás topení uhlím tak nerujnuje a tím že je kotel automatický a s násypkou, není potřeba k němu běhat několikrát za den. V přízemí je podlahové topení a v patře jsou radiátory. Bez podlahovky bych si to už neuměla představit. Je to nejen praktické, že nemusíte při rozmysťování nábytku pořád narážet na radiátor, který ať děláte, co děláte, pořád překáží, ale i příjemné. Už když si zujeme boty, cítíme to příjemné teplo. Pak je to jako facka, když přijdi někam na návštěvu a je podlaha studená a "vyfasuju" bačkory.

helena — 21. 3. 2017 14:35

Pak je to jako facka, když přijdi někam na návštěvu a je podlaha studená a "vyfasuju" bačkory.
Tak tam nelez a seď doma na teplý p... -odlaze, ne... http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png

Judyna — 21. 3. 2017 17:17

Náhodou, to je super, že po vyzutí bot cítíte teplo. Já už se lekla, co cítíte....:gloria:
Na to by byl kotel jakékoliv značky krátký....