HaničkaM — 15. 4. 2015 15:13

Ahoj,

nedávno jsem si po 4 měsíčním hledání našla práci. Chci o tom ve stručnosti napsat a zároveň chci poprosit všechny, kteří delší dobu hledali práci, aby napsali své zkušenosti, co jim pomohlo a jak si nakonec práci našli. Možná to někomu pomůže,...

Já hledala asi 4 měsíce jako čerstvý absolvent. Dívala jsem se hodně na Prace.cz apod. Byla jsem pozvaná na několik málo pohovorů, ale většinou mi jen došel email, že děkuji za nabídku, ale že nemají zájem. Nakonec mi pomohl nový životopis a hledání práce na menších serverech.

Co se týká životopisů, je na internetu hodně nástrojů, kde je možné si životopis vytvořit, takže všem co hledají, doporučuji v první řadě udělat profesionální životopis (vytvoření mi zabralo asi půl hodinky).

Co mi hodně v nalezení práce pomohlo je, že jsem se kromě velkých webů začala dívat i na menší servery, kde je sice méně nabídek, ale i menší konkurence. Odepsala jsem na pár inzerátů a měla jsem o poznání více kladných odpovědí, respektive pozvánek k pohovoru. Konkrétně jsem odpovídala na http://www.easy-prace.cz/nabidka-zamestnani/  a na http://prace.avizo.cz/volna-mista/.
Pracuji v malé firmě, ale jsem za to ráda.

Začala jsem pomalu uvažovat o využití personální agentury, ale už jsem naštěstí nemusela. Jaké s nimi máte zkušenosti?
Přeji všem úspěch v hledání práce.

Lentilla — 22. 4. 2015 14:20

Dobrý den, Hani, já jsem z Olomouce a teď jsem hledala zaměstnání také. Posílala jsem moc životopisů, ale nikdy se mi neozvali, tak jsem si říkala, kde je asi problém. A pak mi kamarádka doporučila jednu agenturu, že prý je paní hodně šikovná, má přehled o trhu a zároveň má takový ten lidský přístup, ne jak některé firmy, které se o lidi nezajímají. Tak jsem to zkusila. Je fakt, že jsem byla z jiného oboru, nežli má ta agentura klienty, ale to nevadilo, protože jsem aspoň mohla využít kariérního poradenství, které mi poskytla. Za hodinu jsem měla perfektně upravený životopis, byla jsem připravená na standardní i nestandardní dotazy při pohovoru, probraly jsme možnosti uplatnění a firmy v okolí, ale hlavně jsem zjistila, jak uvažují personalisté a co udělat pro to, abych práci získala.... No a za 3 týdny výsledek - nové zaměstnání :). Pokud je někdo ve stejné situaci jako já a bude chtít, mohu poslat název firmy do zprávy. Vím, že dokonce i jezdí do větších měst v Olomouckém kraji právě na to poradenství (myslím, že Prostějov, Šumperk, Přerov, Olomouc určitě...)..... Nicméně přeji všem hodně zdaru s hledáním práce :)

peta.kalimero — 23. 4. 2015 10:04

Důležité je to nevzdávat, já jsem taky posílala hromadu životopisu a skoro nikdo mi neodpověděl:(

Lamatko — 24. 4. 2015 14:01

Tak já se právě dozvěděla, že na asistentku podporovaného zaměstnávání vzali jinou uchazečku a, že jsem na druhém místě a v případě, že by nepodepsali smlouvu s vítězným uchazečem že se na mě obrátí. Jsem z toho špatná, to by snad bylo lepší, abych na druhém místě nebyla... Scháním práci už tři měsíce.... Ach jo :(

Gargoyla — 11. 5. 2015 20:16

Zajímavý přivýdělek: klinika Quinta hledá dobrovolníky pro velkou klinickou studii.:supr:
Těchto studií se na naší klinice pravidelně účastní stovky zdravých dobrovolníků, např. studentů VŠ, učitelů, sportovců, ale i ostatních zájemců bez ohledu na postavení a vzdělání.
Finanční kompenzace za účast ve studii je až 27. 200,- Kč. Detaily studie jsou k dispozici na http://www.quinta.cz/nabidka-studii-38/.

Terezzza — 10. 6. 2015 15:52

Já jsem také dlouho hledala, ale nedávno jsem narazila na seznam pracovních agentur na webu http://www.forum-kariery.cz/rady-a-dopo … i-portaly/ a přes easy-prace.cz jsem nakonec volné místo našla. Chce to jen hledat, držím palce :)

Peta177 — 25. 8. 2015 20:06

Jak píše Terezka, hledání práce je prostě taky práce :-D Musíte se tomu věnovat pořádně a každý den hodinku dvě nechat na odepisování na nabídky firem mě osobně se poštěstilo na http://www.pracomat.cz ale urcite je dobra i ta easy-prace nebo jobs, tak jsou spousty nabidek, ale spis uz takovy lepsi prace no :) Tak hodně stesti a at se vam povede rychle něco sehnat :hjarta:

HaničkaM — 2. 9. 2015 17:45

Skoro samé pozitivní příspěvky, super :) Lamatko, doufám, že už se ti to vyřešilo a máš práci. Podle příspěvků jsou personální agentury fajn, tak snad někomu pomůžou. Já se zatím držím, doufám, že vy taky :)

Lamatko — 2. 9. 2015 20:19

Ahoj holky, už mám taky práci. Dnes poprvé jsem byla ve školní družině a jsem moc ráda. Však sem taky hledala asi půl roku.

Alzbeta — 19. 10. 2015 10:58

Zkuste někdo místo blbých rádoby webu na zprostředkování práce, kterým jde jen o t ,že na Vás vydělají. Normálně zvedněte sedínku a zajděte osobně do firmy, která Vás třeba zajímá a řekněte jestli někoho nehledají, že byste tam ráda pracovala. Máte výhodu v tom, že je to osobní a když už Vás uvidí tak je to + a uvidí zájem. Těch emailů od pseudo pracovních webu jim chodí miliony a je to na nic. Beztak pak  vemou někoho od někoho, jak to bývá. Toto je úplně jiný PROAKTIVNÍ přístup.

renatacerna — 3. 11. 2015 10:14

V dnešní době, jak najít práci? To je naprosto jednoduché, práce je všude, aspoň já to tak vidím. Například na internetu je tolik práce, že si to ani nedokážete představit. Sleduji různé portály, jako je webtrh a podobné. Každý den tam přibývá desítek nabídek práce, stačí jen hledat. Možná se budete divit, ale stačí mi například, že umím anglicky a dokážu si přivydělat více jak 10 000 měsíčně. To pouze tím, že překládám za peníze po večerech. Člověk musí chtít, pak to jde. Poslední dobou manžel zkouší také obchodovat binární opce, já na to moc nejsem ale tak podpořím ho. Jedná se o obchodování na burze a máme kamaráda, který vydělává desetitisíce pomocí toho. Chce to jen zkoušet no a něco jednou vyjde, také mě trvalo, než jsem přišla na to, jak vůbec tu práci hledat. Pokud umíte nějaký jazyk, práci si vždycky najdete. Pokud byste chtěli zkusit to obchodování na burze, tak se podívejte na tuhle stránku http://opcebinarni.com/  manžel z ní dost studuje. Přeji hodně štěstí, ať už budete dělat cokoliv.

Anna.Vesela — 16. 11. 2015 14:41

Ahoj holky, já si myslím, že na těch profláknutých portálech píše strašně moc uchazečů. Já hodně hledala na facebooku a pak jsem nakonec našla práci přes stránku www.prace.tips, o který jsem nikdy předtím neslyšela. Přes agenturu bych práci nechtěla, z té malé mzdy ještě odvádět část agentuře, to už fakt né.

andrejkapeterka — 16. 11. 2015 14:46

Já jsem taky práci našla na profláknutém serveru jobs.cz a jsme moc spokojená. Trochu jsem to udělala jinka a zjistila si, která firma pozici nabízela a kontaktovala přímo ji.. to bylo možná to, kvůli čemu jsem tu práci dostala :)

Anna.Vesela — 16. 11. 2015 15:11

Tak to Vám holky závidím, mě často přicházely odpovědi, že nabídka už není aktuální nebo už je obsazeno. Jednou pozvání na pohovor, kde nás bylo 12 uchazeček o jedno pracovní místo.

babinetka211 — 1. 12. 2015 9:59

Tak 12 uchazečů na jedno místo je ještě poměrně hodně dobré :). Ale vždy je to náročné. Chce to bohužel vytrvat, hledat a nevzdávat to. Každopádně čím více pohovorů navštívíte, tím více budete získávat na jistotě. I když psychicky každé odmítnutí bude těžké a může se stát, že upadnete do apatie, radím vytrvat a nevykašlat se na to. Každý nevydařený pohovor si zpětně probrat, co bylo dobře, co špatně. Případně i po neúspěšném pohovoru se podívat na věci, kde jste měla mezery atd. Držím všem palečky.

Michal.Novo — 28. 9. 2017 17:01

dneska je to prý o dost lepší, že je nízká nezaměstnanost a chybí lidi. taky chci změnit práci a ladím životopis, jen mi kamarád říkal, že teď životopis už není tak důležitý jako dříve. tak nevím. našel jsem několik stránek, kde jsou
vzory životopisu zdarma a dám tomu nějaký čas. přecijen už mi není nejméně a je hodně firem, co preferuje mladší...

IMraz — 28. 11. 2018 23:59

Na těch inzertních serverech je to pořád to samé dokola - call centra, skladníci a zase call centra - takže tam člověk slušnou práci jen tak nenajde. Mě se nakonec taky podařilo najít na stránkách konkrétní firmy, a to konkrétně De Heus, kde už skoro dva roky dělám laborantku a neskutečně mě to baví. Člověk se po práci zkrátka musí pídit.

dasane — 1. 2. 2019 15:30

Zdravím nabízím výdělek z domu.
Líbilo by se vám pracovat v oblasti zdraví, krásy a wellness? Máte denně 2-3 hodiny čas a PC , mobil.
Náplň práce - doporučování produktů, vyřizování slevových kartiček, péče o zákazníky.
Informace poskytnu na  dada310@seznam.cz