kostka — 22. 3. 2014 13:59

Prosím poraďte, co se vám nejvíce osvědčilo. Syn už čtvrtý den kašle, občas suchý - většinou v noci, přes den se střídá vlhký se suchým kašlem. Nic jiného mu není, žádná teplota, rýma, bolest v krku. Jen ten kašel.
Za týden máme jet na dovolenou a trochu se bojím, aby byl do té doby fit.
Ještě musím napsat, že celou zimu byl ok, celkově bývá velmi málo nemocný, nachlazený.

Dávám hodně pít, vařím bylinkový čaj - černý bez, lípa -  s medem, zvlhčuji vzduch. V lékárně jsem koupila jitrocelový sirup a na noc přidávám fenistilové kapky. (snad to nebude reklama)
Co se vám tak nejvíce osvědčilo při takovém kašli??
Díky moc za rady.

Bety — 22. 3. 2014 17:55

Tak vynechej ty bylinkové čaje - může to být alergie na pyl teď toho kvete! A takovým lipovým čajem samý pyl to ještě dorazíš. Jinak můžeš zkusit cibulovou šťávu - cibuli na drobno, smíchat s cukrem nebo medem, vycezenou šťávu po lžičkách. A určitě raději k lékaři když chcete jet na dovolenou.

Judyna — 22. 3. 2014 19:07

U syna byl dlouhodobý noční suchý kašel (doktoři, kapičky ani čaje nepomohly, pomohlo až když jsem s ním chodila na dlouhé procházky za město - bylo to také v tomto období) předzvěstí alergie na pyly trav.
....bylo mu 5 let...

kostka — 24. 3. 2014 12:04

Tak kašel přešel v laryngitídu. Pomohl studený vzduch a priznitz na krk, dnes už jsme byli i u Dr.

Judyna — 24. 3. 2014 22:23

Nevím, zda gratulovat, ale pokud je mu líp - to je to hlavní. Je dobře, že víte, o co jde a lar. s věkem myslím sama ustává, takže dobrý.