Lucka 1 — 5. 3. 2006 19:27

Zítra chci dělat kuře.Já mám ráda stehýnka, ale manža jedině prsíčka, takže ho musím péct v celku. Vždycky ho dělám jen tak na másle max. přidám sušené houby. Ráda bych, ale zkusila nějaký jiný dobrý receptík :kapitulation:

Káča — 5. 3. 2006 19:56

Narvi do kuřete místo nádivky pokrájené (trošku červené papriky-mleté) tvarůžky. Bomba!!!

deves — 5. 3. 2006 20:19

Mrkni na "Co bude dnes k obědu" příspěvek od Cilky z 23.1.2006 - zapečené kuře. Je to výborné. Vařila jsem ho včera a manžílek jen mlaskal

Bety — 6. 3. 2006 8:03

Kuře na kysaném zelí I.:
na spodek pekáčku kysané zelí - rozprostřít po celé ploše, i se šťávou (žádný tuk).
Na zelí brambory nakrájené na kolečka a osolené.
Na brambory kuře - osolené a ochucené podle vlastního uvážení, rozdělené na čtvrtiny.
Pečeme zakryté.

Kuře na
kysaném zelí II.:
Na spodek pekáčku kysané zelí.
Polejeme kysanou smetanou - aspoň 2 ks.
na to položíme rozdělené kuře.
Pečeme zakryté. Neboj se že se smetana srazí, ona se hodně vypeče a je to dobré.

Pokud ovšem máte rádi kysané zelí...

Také je možno péct s mraženou zeleninou nebo na čalamádě...

Zuzajda — 6. 3. 2006 9:10

Tak já dělám kuře po cikánsku. naporcuju si kuře a na alobal si dám kousek másla,na to osolený a opaprikovaný kuře, na to dám anglickou slaninu, cibuli a paprikový lusk. Zabalím a dám píct do trouby. Na konci pečení alobal rozbalím , aby se to ještě trošku upeklo z vrchu. Může se to jíst s chlebem , s bramborem, nebo s čím kdo chce. Je to fakt dobrý. Do tý trouby se to musí dát do pekáčku s vodou a dávat pozor, aby se voda nevyvařila.

ver — 6. 3. 2006 10:40

moc dobré je Nadívané kuře po Toulonsku ze serveru FoodLife.cz viz. http://www.foodlife.cz/index.php?option … ;Itemid=70, já osobně miluju kuře obložené kuličkami pepře, jalovcem, dva bobkové listy, česnek, zalité vínem a upečené. :P

ivca — 16. 3. 2006 17:26

zkus dát do kuřátka jablko a peč ho na másle

Jesi — 23. 3. 2006 19:46

Nám moc chutná kuře s Pálavou:
Naporcované kuře osolím, posypu grilovacím kořením ,drceným kmínem a peču. Asi 1/2 hodiny před koncem pečení tam dám 1 sklenici (250ml) Pálavy- prodávají v Hypernově, je to směs cibule, paprik a sojových bobů . Vznikne moc dobrá omáčka. Podáváme s rýží.

cilka — 24. 3. 2006 8:39

Kuře pro nejlepší přátele
Kuře zevnitř vymazat utřeným česnekem. 50 g slaniny a jedny tvarůžky nakrájet na jemno, promíchat, naplnit a zašít kuře. Kuře osolit (pozor na sůl ze slaniny a tvarůžků), podlít olejen, na pekáči obložit neloupanými, rozpůlenými jablky. Během pečení průběžně polévat.

Babucha — 6. 10. 2006 14:37

KUŘECÍ PRSA S NIVOU A ČESNEKEM
6 kuřecích řízků, 5 stroužků česneku, 1 pórek, 25 dkg nivy, 1 smetana, asi 6 brambor, ěpetka vegety, sůl
Nakrájené brambory na kolečka rovnáme do vymazaného pekáče, posypeme drceným kmínem a vegetou. Na brambory naskládáme naklepané kuřecí řízky, ochutíme vegetou a česnekem. Na maso naskládáme pórek nakrájený na kolečka a jemně osolíme. Přikryjeme zase kolečky brambor, pokapeme olejem a dáme zapéci asi na půl hodiny. Poté posypeme nastrouhanou nivou, zalijeme smetanou a dopékáme, dokud se niva nerozpustí.

KUŘECÍ ŘÍZKY V JOGURTU
600 g kuřecích řízků, 2 stroužky česneku, sůl, 100 ml mléka, 2 smetanové jogurty, 1 lžíce másla
Kuřecí řízky jemně naklepeme, osolíme a pomalu je na másle opečeme. Přidáme jogurty rozředěné mlékem a ochucené česnekem utřeným se solí, maso dodusíme. Podáváme s rýží.

CITRÓNOVÉ KUŘE
kuřecí prsíčka, sůl, citróny
Těstíčko: vejce, sůl, polohrubá mouka, popř. mléko
Prsíčka nakrájíme na kostičky, osolíme, vložíme do misky. Vymačkáme citróny a zalijeme prsíčka tak, aby byly všechny potopené. Necháme v lednici hodinu odležet, občas promícháme, aby se šťáva dostala do masa rovnoměrně. Pak si uděláme těstíčko, naložené maso v něm obalíme a smažíme.
Podáváme s bramborovou kaší a okurkem.

Zlata — 6. 10. 2006 19:30

Tondovo kuře
----------------
Do pekáče na dno trochu oleje,pak vrstvu cibule,na kolečka mrkev,petržel,celer,pak porce kuřete,osolené,opepřené,jalovčinky,bobkový list,3-4 stroužky česneku,2 malé rajčat.protlaky,malý kečup,provensálské koření,zalít trochou vody,přikrýt a do trouby.Ideální příloha chleba nebo těstoviny.

Nikiska — 6. 10. 2006 21:27

Jednou jsme se naučili na dovolené od sousedů dávat do kuřete jen nakrájenou cibuli na kolečka a česnek. A byla to mňamka.

666salome — 6. 10. 2006 22:24

Já miluju kuřecí prsa s broskví a nivou mňam :usch:

mufina1 — 7. 10. 2006 21:14

Holky my milujem pečené kuřátko spolu s na kolečka nakrájenou cibulí, rajčaty a paprikou... klasicky osolit a posypat grilovacím kořením... mňam mňam.. ;) a občas takhle peču i kotletky a to je taky dobrota... a k tomu brambory nebo chleba....

tmavovlaska — 7. 10. 2006 21:39

Do kuřete dát čtvrtky citronu posypat grilovacím, na prsa pod kůži dát citron s máslem, okolo citron. Možno i bylinky.
Není to kyselé, podávat nejlíp s rýží, Manžel má fobii z kužete ze školní jídelny a tohle je jediný co sní.

666salome — 7. 10. 2006 23:53

Já manželovi dávám kuře tak jednou za dva roky a jeho první věta vždycky je " ZASE KUŘE?" :dumbom:

lueta — 7. 10. 2006 23:57

Rozpůlit, osolit, okmínovat, podlít, dát na 20 minut v zavřeném pekáčku do trouby aby se nafouklo, pak odkrýt, podlít černým pivem, přidat lžíci másla a upéct. K tomu chlupaté knedlíky : uvařit kuličky z bramborového těsta a smíchat s uvařeným kysaným zelím ( uvařit ve vodě a scedit) a orestovanou cibulkou.

Décima — 13. 11. 2006 10:37

Pekáček poklást slaninou na proužky, na to dát čtvrtky 1 kuřete  (osolené, opepřené, pokmínované),  kuře obložit  1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených stroužků česneku, na vše dát proužky másla , trošku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem

ESKYMKA — 14. 11. 2006 16:40

co to jsou jalovčinky???????????????????? :/

Honey — 6. 12. 2006 22:18

Možná jsi to už zjistila...vypadá to jako nový koření...jsou to bobule jalovce,aspoň si myslím. Málokde to prodávají....ani nevím kde jsem je koupila..

pony — 2. 1. 2007 23:18

česnekové kuře na pánvi:
Kuře rozporcovat,opéct na oleji ze všech stran klidně se muže i přismahnout,osolit podlít vodou a pod pokličkou dusit asi 10-15 minut.Pak přihodíme na plátky pokrájený česnek 5-7 stroužku i víc kdo jak má rád,a dusit do měkka a podle potřeby podlít.Před dokončením odkrýt a nechat vodu vysmahnout.Kuřátko by mělo mít pěknou zlatavou barvu a k tomu brambory a třeba čínske zelíčko

Ota — 3. 1. 2007 7:42

To Honey.Plody jalovce(jalovčinky) jako koření jsou běžně k sehnání v potravinách.Jen pozor při dávkování.
http://botanika.wendys.cz/kytky/K527.php

Honey — 5. 1. 2007 20:02

Oto já si pak uvědomila,že vlastně jsem na ně nenarazila jen v některých prodejnách.Jinak máš pravdu s dávkováním a díky za odkaz :)

Vlaďka — 8. 1. 2007 14:27

Décima napsal(a):

Pekáček poklást slaninou na proužky, na to dát čtvrtky 1 kuřete  (osolené, opepřené, pokmínované),  kuře obložit  1 pokrájenou cibuli, 2 pórky na kolečka, 2 mrkve nakolečka, 3-5 pokrájených stroužků česneku, na vše dát proužky másla , trošku podlít a dát péci. Ve finále mně nejvíc chutná ten sos pórku s mrkví, provoněný slaninkou a česnekem

Včera jsem to takhle upekla a bramborovou kaší vynikající.

ESKYMKA — 11. 1. 2007 19:03

asi blbá otázka holky,ale musím se zeptat :lol: ....dáváte na tu kuře aji grilovací koření když jej takto děláte?

Honey — 11. 1. 2007 19:37

Nevím jak ostatní,ale můžeš dát cokoliv,akorát nesmíš přesolit,protože grilovací koření obsahuje sůl...tak opatrně.Já totiž jsem takový expert,že buď nedosolím nebo přesolím :D   ...no ale občas se mi to taky povede.

ESKYMKA — 11. 1. 2007 21:35

jojo nápodobně... :supr:
tak díky,zítra vyzkouším....

sisi21 — 18. 1. 2007 23:09

Zdravím já kuře naporcuji.Osolím,posypu sl.paprikou.dále přidám nakrájenou cibuli,česnek,rajčata,papriku.Zaliji skoro celým kečupem a trošku oleje.Nechám do druhého dne proležet.

Stelička — 29. 4. 2007 10:07

Schované kuřecí kousky:

- vykoštěné kuřecí maso (prsa, stehýnka)
- kysaná smetana
- 2 vejce
- strouhaný sýr
- česnek (kdo chce)

- pečící papír

Smícháme výše uvedené ingredience, maso lehce! osolíme nebo posypeme vegetou či gril. kořením. Na plech položíme pečící papír, lžičkou rozplácneme trošku hmoty, na ní položíme maso a zase zaplácáme hmotou. Pečeme v troubě zhruba 35 minut, nesmí začít hnědnout.
Je to výborné, jen pozor na sůl - sýr bývá slaný.

kukusa — 26. 5. 2007 15:57

Tondovo kure

do hlubokeho hrnce nalijeme trochu oleje a vrstvime
- cibule na jemna kolecka
- celer na kolecka
- korenovou petrzel na kolecka
- mrkev na kolecka
- nakrajeny cesnek

na to vsechno polozime na ctvrtky nakrajene kure - osolit, opeprit, ocukrovat
pridat nekolik kulicek jalovce, par listku bobkoveho listu
chrstneme na to jeden rajsky protlak, mensi flasku kecupu sladkeho
trochu podlit vodou

prikryt a dat do trouby zhruba na 45min

mnam!

kukusa — 26. 5. 2007 16:02

Jo a jeste jeden typ

po upeceni kure vyndejte z pecici misky a prikryjte ho na 30 minut alobalem - maso se pekne nasakne stavickou a je jemnejsi!

Verčulka — 25. 6. 2007 12:41

Tak jsem si tak hrála a slavilo to úspěch (i mně chutnalo :jojo: )

Celé kuře (z jedné strany naříznu aby hezky "zalehlo" a tou stranou dávám dolu),hrubá sůl,1/2 citronu (šťávu - dávám dospod kuřete),1/2 větší mandarinky (šťáva - z vrchu),mletá skořice,koření na pečené kuře,máslo.

Kuře naříznu,osolim,zespod pokapu citronovou šťávou a dám do hrnce.Posypu mletou skořicí,vymačkám šťávu z mandarinky,posypu kořením a pokladu plátky másla a máslo dám též kolem kuřete.Podleji vodou a dám péct (el. trouba na 180°C).Během pečení opatrně přelévám šťávou.Dávám brambory nebo kaši...

Všem moc chutnalo :)

mvkoty — 27. 12. 2008 11:14

Já dělám kuře takto :

Nadívané kuře červeným zelím

Na oleji osmahnu cibulku a slaninu. Poté přidám červené zelí, lehce osolím, přidám cukr dle chuti. Kuře necpu zelím a dám péct. Aby byla křupavá kůžička, potřu grilovacím kořením a ke konci ještě lehce medem.
K tomu udělám rýži nebo šumavský chlupatý knedlík.

Šumavský chlpatý knedlík:
1/3vařených brambor
2/3syrových brambor
nastrpouhat brambory, každé zvlášť. Ze syrových vymačkat vodu a poté smíchat s vařenými. Lehce osolit a dobře propracovat. Poté uděláme koule jako dlaň a dáme vařit.....vaříme dokud nevyplavou


POZOR NEJDE Z NOVÝCH BRAMBOR!!!!!!!!!

ita — 8. 1. 2009 11:39

Do těch chlupatých knedlíků se nedává vajíčko ani mouka? A drží to pohromadě?

Oáza — 29. 3. 2009 15:00

Osobně tyhle typicky české recepty opravdu nemusím, ale tohle mě velmi mile překvapilo a náramně jsem si pochutnala, doporučuji vyzkoušet i vám!!!!

Ingredience:

sůl, pepř

hořčice

cibule

kys. Okurka

šunka drůbeží

vajíčko

celý pepř, bobkový list, nové koření, kmín

Maso používám kuřecí.

Postup:

Nakrájenou na kolečka cibulku vhodíme do pomalého hrnce a začneme připravovat ptáčky. Plátky masa si naklepeme, potřeme hořčicí, položíme plátek kyselé okurky, vejce, kuřecí šunky a srolujeme. Spíchneme párátkem. Vložíme do hrnce, podlejeme vodou, zaplneme na rychlý stupeň na 2-3 hodiny, nebo na pomalý na 6-7. Ke konci vaření zahustíme jíškou a to buď kupovanou, nebo z vody a mouky udělanou doma. Nemusíte ptáčky ani vyndávat, já dělám rovnou v hrnci. Nechte mouku chvíli prohřát a můžete podávat. Nejvhodnější příloha je rýže .Tukem v celém receptu co nejvíc šetřím.

Jessica90210 — 19. 3. 2013 17:38

Když mám možnost že nemusím vařit, ráda využívám služeb nepovolená reklama Je to fakt supr služba. Konečně někdo začel rozvážet i normální jídlo ne jenom pizzu. Je tam široký výběr jídel takže věřím že každý si tady najde to své. Moje zkušenost byla velice příjemná..Jídlo přivezli zcela ZDARMA do hodiny od objednávky, bylo fakt dobrý, teplý a za přijatelnou cenu. Musela jsem to sem napsat, měli by ste to zkusit. Všem doporučuju ! pa