Petuna2 — 2. 3. 2006 12:57

Můžete mi prosím napsat nějaký dobrý recept na roládu po studenu? Čím plnit atd?
A nějaký rychlý a dobrý recept na narozeninový stůl?

Děkuji

tora — 2. 3. 2006 18:25

Krůtí prsa rozřežeme na obrovský plát, zlehka osolíme, poklademe šunkou nebo šunkovým salámem, nato rozetřeme míchaná vajíčka se špekem a cibulí, položíme nějakej okureček, páreček, zkrátka co tě napadne, zabalíme, omotáme nitkou a upečeme. Podlívám to bujónem a nebo do vody nasypu víc vegety, aby ta šťávička šmakovala. Podáváme buď s opečenejma brambůrkama a nebo my máme doma nejraději šťouchaný brambůrky s pažitkou.
Jo a prima na stůl je třeba lístkový těsto, který rozválíš, pak ho taky pokladeš šunkou nebo šunkovým salámem a sýrem buď plátkovým a nebo nastrouháš trvdej, opět smotáš jak váleček a nařežeš to tak na 1,5 cm kolečka.
upečeš v troubě jak štrůdl, takže zlehka potřít vajíčkem.  Jo a někdo tvrdí, že je to prima namazat šunku uvnitř ještě kečupem, prý je to pak  vláčnější. Zkoušela jsem obě možnosti a buď jsem dala kečupu málo anebo nevidím moc velkej rozdíl.
A jinak doporučuju jednohubečky s česnekovou pomazánkou a navrch hrozen, a děti u nás milujou na tenhle způsob vaječnou pomazánku. Osobně si myslím, že je na chlebu lepší, ale oni asi mají pocit, že jedí dospělácký jídlo, když je to ta jednohubka :)
Každopádně pevné nervy při výrobě a krásně si užij narozeniny. A jestli jsou tvoje tak všechno nejlepší a pokud ne, tak to přeju všem, všichni si přece zasloužíme to nejlepší :)

Bety — 2. 3. 2006 20:10

A musí ta roláda být doma dělaná? U nás mají v drůbeží prodejně rolády zmražené, krůtí nebo  kuřecí s různýma náplněma a jsou výborné a bez práce...

Petuna2 — 8. 3. 2006 11:01

Bety napsal(a):

A musí ta roláda být doma dělaná? U nás mají v drůbeží prodejně rolády zmražené, krůtí nebo  kuřecí s různýma náplněma a jsou výborné a bez práce...

Takže dneska jdu na to. Narozeniny má moje dcera 2 roky ale bude i plno dospělých tak něco vymýšlím pro ně. mám koupedné kuřecí i krůtí, budu dělat ty rolády. Udělám již výše uvedenou, ale pokud máte ještě nějaký super nápad na náplň nebo na nějakou lahůdku na stůl napište prosím

Marcella — 8. 3. 2006 14:20

Já dělávám jako nádivku do rolády i praženici ze žampionů. Je to moc dobré.

Verča — 12. 3. 2006 14:23

K U Ř E C Í     R O L Á D Ahttp://www.gify.nou.cz/z_slepice_soubory/39.gif

1 větší kuře, 100-150 g sýra Niva, 2 lžíce másla, 2-3 vejce, 2 nožičky klobásy, grilovací koření, sůl.

Křídla kuřete odřízneme, kůži přes páteř podélně nařízneme ostrým nožem a opatrně oddělíme maso s kůží od kostry. Potom nařízneme stehna a opatrně vykostíme. (Nebo koupíme hotovou krůtí rolku.)
Vzniklý plát masa rozložíme, potřeme Nivou utřenou s máslem, poklademe plátky natvrdo uvařených vajec a klobásou. Stočíme a pevně svážeme provázkem, povrch rolády posypeme kořením, posolíme a vložíme do pekáče. Dáme do předehřáté trouby, krátce zapečeme, podlijeme horkou vodou a pečeme do měkka. Během pečení poléváme vypečenou šťávou a podléváme horkou vodou. Upečenou roládu zbavíme nití a nakrájíme na plátky.

Změna :
Plát masa naplníme plátky salámu, slaniny, nožičkami párků atd.

Vaječná náplň :
Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky pokrájený měkký salám (asi 100g), zalijeme 3-4 vejci a umícháme v řidší náplň. Nakonec přidáme sterilovaný hrášek a kukuřici a dobře promícháme.
http://animace.org/wmf_jidlo/thumb/t_W060009.jpg