luciaAdam — 29. 9. 2011 23:15

Dobrý den. Na tohle téma je toho spoustu,doufám,že se nebudete zlobit když se trochu budu opakovat.Mám syna,kterému je teď rok a čtvrt. Když se narodil,smolka odešla normálně,hned druhý den po porodu jsem úplně ztratila mléko,takže je od narození na uměle výživě Nutrilon. Už v porodnici nam přišlo divné,že narozdíl od ostatních miminek,i těch kteří byli také na uměle výživě,kaká minimálně. doktoři nam řekli,že se to časem upraví.Po dvou dnech co nekakal následovali ukrutné další tři dny než se vykakal. na přísný zákaz doktorky jsme v tu dobu ještě nepouzivali rektalní rourkku,dávali kapičky proti prdikum,laktuózu a stejně jsme kakali po týdnu i více. doktorka stále proti rource a čekali jsme až budeme dávat příkrmy a tím se to zlepší. Žádná změna,jen se to zhorsovalo,pořád tlačil a vůbec nic nevyšlo. po tom co nekakal deset dní a odmítal jíst použili jsme rourku,po které se horko těžko vykakal. vyměnili jsme mléko,pili dostatečně čaje,zkoušeli jsme různé babske rady,jako fiky,datle,švestky a kapičky na podporování trávení,a stále kakali s rourkou,ani po té se kolikrát nemohl vykakat a svijel se v křečíš. chodíme pravidelně na proktologii,kde nám udělali rentgen,sono střev,a nic nenašli,ani když jsme před vyšetrením měli klyzma,tak se po třech nevykakal a jediné co doporučili je denně rourkovat a další vyšetření prý je zbytečné když krom toho že se nevykaka a váhové prospívá mu nic není. Prý když syn váhově prospívá nic se řešit nemusí. to ale není řešení.syn už si to moc nenechá líbit,teď se občas ale opravdu občas vykaká sám,ale jakmile mu stolici nevybavím,brečí klidně půl dne,celounoc a snaží se tlačit dokud mu nepomůžu.i když to má úplně řídké,tak to nejde samo. kdyby to bylo psychického rázu tak je to jinak. když se snaží tlačit,řitní otvor se roztahuje a vůbec nic. nedávám vůbec věci co staví,naopak. a pořád nic nezabírá. změnila jsem vícekrát doktora a stejně se nic neděje.na žádost aby nám udělali gastroskopii,či magnetickou rezonanci a dále pokračovali ve zjištění co mu je,mě odpověděli,že tyto vyšetření jsou zbytečná a že se to časem upraví a zatím máme používat rourku. říkali mi to před rokem,že se to upraví do roka,teď tvrdi,že do tři let. jsem z toho už zoufalá,není náhodou někdo ve stejné situaci?nebo nemáte zkušenosti s nějakým dobrým specialistou který by mi pomohl situaci vyřešit?nebo cokoliv. co by mohlo pomoct?děkuji moc lucie a adamek

Kuty — 2. 10. 2011 22:52

No tak to je hrůza a ani já bych těm řečem,že je vše ok už nevěřila-vždyť to v pořádku evidentně vůbec neni.
Nevím odkud jsi,ale slyšela jsem o vítkovické nemocnici v ostravě-speializují setam velmi na vyšetření kolem konečníku atp.

Jinak bych určitě začla i jinam - třeba olomouc-hradisko či fakulltní nemocnice,hradisko je tam vyhlášená nemocnice a je prý problém se tam dostat.A jinak co zkusit nemocnice c brně či \praze,dle toho,kam to máš nejblíž.

A co takhe když tuto problematiku zadáš do vyhledavače;u odborných článků bývají i jména lékařů,kteří o tom píšou a pokusit se dostat k jejich kontaktům-pto zač.třeba zjistit ten jejich mail.

A nakonec-už jste zkoušeli šaratici?

rad 467 — 23. 1. 2013 21:31

Já mám výbornou zkušenost s přírodními kapičkami, jsou zaručené na zácpu. Kdyžtak napište, řeknu více info. nazdravicko@centrum.cz

makusa — 25. 9. 2017 15:25

Zkusila bych kvalitní probiotika, např. od pharmaagency. Mají i por děti.

milcina — 7. 10. 2017 22:18

A některá jste konkrétně dětem podávala? Ráda bych uvítatala zkušenost.

bohdina — 16. 10. 2017 19:56

Já dávám dceři probiotika vždy když užívá antibiotika. Je potřeba je podávát ještě i po dobrání. Projděte si jejich stránky www.pharmaagency.cz.

makusa — 22. 10. 2017 20:20

Zkušenost máme s Probio Junior, vždycky dětem upraví zažívání do normálu.

kikajda — 24. 10. 2017 17:11

Přidávám se s kladnou zkušeností s probiotiky od pharmaagency. Pokud mám problém se zažíváním sahám po Probiu C+D.

milcina — 20. 6. 2018 12:52

Zkušenost už taky máme, u syna se nám osvědčilo Probio Junior.

Zezula — 23. 6. 2018 19:36

Na www.pharmaagency.cz jsem si našla Probio C+D, trpím dráždivým tračníkem, tak doufám že pomůže.

Tinkuska — 25. 6. 2018 19:25

Kvalitní probiotika určitě upraví zažívání.