Ilonka 61 — 24. 4. 2011 20:47

Jsou chlebíčky doménou česka nebo se připravují i v cizině?

Babulka56 — 21. 11. 2011 11:04

Ahoj, myslím, že jsou doménou česka. A asi Slovenska.
Možná se pletu, ale zatím jsem se s nimi nikde jinde nesetkala.

krteček — 28. 1. 2012 16:01

http://www.pokrmy.estranky.cz/ recepty

Ing. Iva Veselá — 21. 6. 2012 12:07

To je asi česká klasika, jinde vyrábí jiné druhy "chlebíčků" např. pita chleba s avokádovou s ořechy pomazánkou zdobený např. červeným rybízem apod. Takže vlastně něco podobného, akorát že to není naše bílá veka a hutný majolkový salát :-)

emulinka — 30. 7. 2013 13:30

Je to česká klasika - první byly první v Praze u Paukerta, ale těžko říct....
Už jsem toho dost procestovala a podobné jsem ještě neviděla - hlavně co se týče ještě třeba použití salátu, vajíčka, atd...

lepista — 3. 8. 2013 10:59

V Anglii zase dotáhli do dokonalosti sendviče. Všude je nějaká specialita.

sunshine... — 16. 8. 2013 11:25

V Rakousku mají chlebíčky taky ;)

lepista — 16. 8. 2013 13:57

sunshine... napsal(a):

V Rakousku mají chlebíčky taky ;)

A vypadají úplně stejně?

Bobulka5 — 3. 2. 2017 12:53

Taky jsem je měla u sousedů v zahraničí.. Jinak co můžu doporčit, jsou veganský chlebíčky ve Store Chlebíčku v Praze. Neuvěřitelný, že jsou veganský a vůbec jsem to nepoznala. JIný chlebíčky už nejím :D

Alzbeta — 12. 5. 2017 9:40

No ale podle mě se obdoba chlebíčků dělá všude. Takové ty jednohubky, atd.

Pišin — 1. 6. 2017 23:11

Je to tak, jak píše emulinka. Chlebíčky tak, jak je známe jsou skutečně českou, respektive československou záležitostí. Poprvé se objevili v lahůdkářství u Paukerna na Národní třídě v Praze. Možná se pak dostali i do Rakouska (viz příspěvek od sunshine), ale vznikly u nás.

helena — 2. 6. 2017 7:19

Poprvé se objevili v lahůdkářství u Paukerna na Národní třídě v Praze. Možná se pak dostali i do Rakouska...  ale vznikly u nás.
Hrubý chyby přehlížím jako dáma http://fora.babinet.cz/img/smilies/wink.png, věcný ne. Jednak ten pán se jmenoval Paukert, druhak "Historické prameny tvrdí, že inspiraci pro první obložené chlebíčky, tedy plátek bílého pečiva potřený máslem a obložený šunkou, sýrem, vajíčkem, salátem nebo potřený pomazánkou, si v roce 1916 přivezl Jan Paukert z Itálie." http://www.nezoufalky.cz/cz/co-nas-bavi … echum.html