inka — 24. 2. 2006 23:02

Prosim vas, mate nekdo zkusenoti s lecbou atopickeho kzemu i kojence? Moc dekuji za rady. Inka

Isidia — 24. 2. 2006 23:21

Atopický ekzem je vlastně nevyléčitelný. Musíš postupně zjistit, které prací prášky, jídlo, mýdlo , přísady do koupele a tkaniny na to negativně reagují. Jinak ti pediatr napíše mastičku, ale ta se může používat jen velmi krátkce a po nějakém čase se to opakuje. Jeho příčina je neznámá.

Ero — 24. 2. 2006 23:49

Není pravda - já jsem viděla několik lidí, kteří se živili  Herbalifem a byli jako kojenci, předtím hrůza...ale nevím, jak by se to použilo u kojenců...to by chtělo najít dobrého distributora......

cilka — 25. 2. 2006 8:48

Ohledně atopického ekzému jsem tu jednou psala tohle - zkopírováno:
Milá beruško, atopický ekzém je vlastně alergie na něco - stručně řečeno, ale je to tak. Může to být cokoli. Začni si zapisovat každou drobnost, každé jídlo, každé pití, prací prášek, stresující pohádku... Zapisuj si vše co je kolem tvého dítěte. Každý týden "zhodnoť" co se dělo nedělo, jak je dítěti. Velmi často jsou tyhle děti alergické na srstr, peří, nedělá jim dobře obilí a mléko, některé ovoce ani čokoláda. Atopický ekzém je opravdu záležitostí z vnitřku těla.
Co se týká herbalife, tak ti můžu napsat tohle: pokud potkáš dobrého distributora v tom smyslu v jakém ho chápou oni, tak věř, že i kdyby jsi měla dceru a ona dostala zánět prostaty(!), tak ti herbalife jediný 100% pomůže.

Ota — 25. 2. 2006 10:09

Inko,Cilka to popsala přesně.Dcera ve třech letech měla atopický ekzém-vyhlídky všelijaké,samá vyšetření a nic.Nakonec jí objevili alergii "na první slunce",nikdo to nechápal,chodili se na ní dívat lékaři,jak na exota.První jarní sluníčko a byla osypaná....Dnes je jí 17 (za pár dní) a ekzém je pryč a vlastně nikdo neví,jak to,že to zmizlo a co bylo příčinou.
I když jsem neporadil,přeji hodně štestí.

Ero — 25. 2. 2006 11:34

Mám potravinovou alergii . nikdo neví, co s tím...ted jsem si koupila knížku...a zrovna některá potravina může způsobovat problémy, na které mi nemůže nikdo přijít....i otoky, teploty, chronickou rýmu,únavuplísnová onemocněníkůže, přemnožení kvasinek...hrůza...píší, že laicky nelze téměř zjistit, že se musí podezřelá potravina vyřadit na 1 měsíc...prý nejčastější jsou alergie na : mléko - t.j. i mléčné výrobky, to by nemohli děti jíst ani jogurty, ni!!! z mléka, vajíčka - výrobky z nich, obiloviny . rohlíky,chleba,koláčky... - nic!!! paštiky, ovesné vločky,citrusové plody, ryby, rajčata, jahody, soja, hlavně prý jablka - t.j.ani jablečná přesnídávka... nic z ovoce !!!zelí, celer,luštěniny, drožd,íkáva,med,propolis, šípky,čokoláda,mák, mandle, pohanka,chilli ,koření vůbec....a to jsem vypsala jen ty hlacvní...tak už nevím, co bych měla jíst, abych se neosypala !!! A u děti je to pochopitelně horší......

Electra — 25. 2. 2006 11:57

Mému synovi se ve 3měsících objevil ekzém, který ho strašně svědil. Celá rodina jsme se kvůli tomu skoro nevyspala - syn se celé noci drbal a plakal. Neměla jsem do té doby žádné zkušenosti s alergiemi.
Dětská lékařka nám stále předepisovala jen nějaké masti, což pochopitelně téměř nic neřešilo.
Když se syn setkal s někým kdo byl navoněný, začal šíleně kašlat a zvracel.
V roce (možná o něco dřív) nás dr.poslala konečně na alergologii, kde nám z krve přišli na to, že je velký alergik a zakázali téměř všechno - koberce, chlupaté hračky a veškeré lapače prachu a hlavně skoro veškeré potraviny.
Syn nesměl: lepek, mléko, soju, ořechy, vaječný bílek.

Tenkrát mi pan doktor řekl, že na některé ty potraviny má jen mírnou alergii, takže sem tam je tepelně opracované dát můžeme.
Syn byl celkem dlouho kojen, tak s "dospěláckým" jídlem začal přicházet do styku celkem pozdě.
Jednoho dne jsem dělala zapečené brambory, a vzpoměla si na větu, že tepelně opracovou potravinu může, tak jsem mu dala ochutnat trochu zapečených brambor.........................no a za půl hodiny mě s velice oteklým, dávícím se a zvracícím synem převážela sanita do nemocnice - byla to taková hrůza, že dneska už bych mu nedala nic ani kdyby měl hodnotu na alergie minilální.

Syn bere denně léky na alergii, 100% dodržujeme dietu a tak nemá téměř žádné potíže. Kůže je už nějaký rok téměř bez ekzému.
Naučila jsem se mu vařit a prostě s tou alergií žít. Syn je nesmírně vzorný a ví, že něco prostě jíst nesmí.
Pokud se dodržují alergologem doporučené rady, tak ekzém s věkem většinou odezní.........no ale zase to přechází na průdušky - takže si vyberte :-(

Pešta — 25. 2. 2006 14:23

Moje dcera (7) měla atopický ekzem od miminka, ale jen v malé míře, vždy jen na loktech nebo flíček na rameni. Objevovalo se to do 5 let každou zimu a dostali jsme vždy hormonální (elokom, myslim) mastičku  a ta pomohla. Taky  jezdíme k moři a to prý taky pomáhá, ale musíte být minimálně 14 dní. Ted už je dva roky čistá, tak tuk tuk tuk.

maminka2904 — 25. 2. 2006 15:20

Já jsem měla atopický ekzém od narození. Nesměla jsem čokolády, jahody. Prostě věci které byli moc kyselé nebo trpké. Doktorka mi na to psala plno krémů, počínaje modrou indulonou až po černou mast. Nakonec mi doporučili sůl z mrtvého moře. Mají jí v lékárně, rozpouští se to do vody a nejlepší je se v tom namáčet asi tak půl hdiny. U miminek samozřejmě kratší dobu.
Dále to nechce parfemovalé olejíčky a krémy, také je dobrý bepathen.
Mě nakonec pomohl psychotronik. Chodila jsem k němu na sezení a musím uznat, i když tomu asi většina lidí nevěří, on mě zbavil ekzemu.
Máchal nade mnou rukama a já cítila jeho energii a teplo. Řekl mi, že mi to začně mokvat ať to zaváži obvazem a koupu v heřmánku, že to do tří týdnů zmizí. a světe div se, od té doby nemám na těle po ekzému ano stomu a už to bude 10let

Zuzajda — 25. 2. 2006 15:45

Moje děti měly novorozenecký ekzém, který časem vymizí. Ale dcera ho měla hodně, tak jsem ji musela koupat ve škrobové vodě.  Normálně jsem si uvařila škrob, jako se dříve škrobilo prádlo. ASi 3 lžíce škrobu , třeba solamyl, jsem rozmíchala ve vodě a pak zavařila do vroucí vody, asi 2-3 litry. To jsem pak přidávala do koupání. Ty 3 litry stačí na 3 krát. Uchovává se to v ledničce. Potom namazat  modrou indulonou. Dítě se nesmí koupat často, protože voda vysušuje. Na svědění jsme měli kapky fenistil. Za pár týdnů měla po ekzému.  Zjistila jsem , že jí nedělá dobře Pražská voda. Na chalupě byla vždy v pohodě , ale návratem do Prahy se ekzém objevoval. Ale nakonec si zvykla a dnes se už koupe úplně normálně.

Ka — 25. 2. 2006 19:18

Electro, nevystupovala jsi v televizi v pořadu Diagnoza na téma atopický ekzém?

AndreaP. — 25. 2. 2006 22:08

Ahojky, mému synovi zjistili atopický ekzém ve třech měsících. Vyzkoušeli jsme různé mastičky, s větším či menším úspěchem, bylo mi řečeno, že léčba ekzému je na principu pokus - omyl :( Zhruba v půl roce mu dělali testy na alergii na lepek a mléko, ty vyšli negativně. Takže alergen dodnes neznáme. Takže mi nezbývalo než pozorovat, vyloučila jsem ořechy (po těch se mi opravdu osypal hodně), co nejvíce jsem omezila čokoládu, vůbec mu nedávám kakao. Také až později začal jíst ovoce jako pomeranč, mandarinky, kiwi, jahody apod. (snad až kolem 15 měsíce).
Z léčby se mi nakonec (po všech možných pokusech) nejvíce osvědčila modrá indulona, která pokožku krásně promazává (to je totiž u atopiků nejdůležitější)-promazávám jednou denně, a to po osprchování, ale může se i víckrát, dle potřeby a v případě, že se ekzém zhorší, tak na 2, max.3 dny nasadím mast Advantan (obsahuje kortikoidy, proto jen v nejnutnějších případech a krátce, ale pro potlačení prvotního zánětu je to důležité). A na potlačení svědění kapečky Zyrtek nebo Fenistil. Pokud možno nepoužívej žádné mýdla, pěny a šampóny, úplně stačí čistá voda, do které přidáš speciální olej na atopický ekzém, který pokožku také zvláční a promaže. Až to bude s ohledem na věk možné, vyměň koupání jen za krátké osprchování. A pozor na prací prášky, já používám Mimino, a fakt se mi osvědčil. A aviváž úplně vyřaď !!!!!!!
Můj chlapeček má 20 měsíců, takže je taky ještě malý, ale bojujem, co jiného nám zbývá. Jinak na ekzém taky hodně působí zpocení, takže moc nenavlíkat.

Sarmar — 25. 2. 2006 22:14

Mám 2 děti s AE, tak mohu poradit? Písni na sarmar234@tiscali.cz

inka napsal(a):

Prosim vas, mate nekdo zkusenoti s lecbou atopickeho kzemu i kojence? Moc dekuji za rady. Inka

Sarmar — 25. 2. 2006 22:17

Vyléčitelný je, ale dá to zabrat....
Nám zabrala hypoalergenní strava, dokud jsem dceru plně kojila. Jak jsem snědla něco "špatného", tak se osypala...
Koukněte na Celostnimedicina.cz a tam MUDr.Šácha o Ekzémech hodně píše a vlastně ON nám jediný pořádně poradil...a pomohl. Dětský + kožní to řešily mastěmi, ale až MUDr.Šácha nám otevřel oči, že AE není problém pouze kůže, ale i plic, střev atd....Takže doporučuji přečíst jeho články....

Isidia napsal(a):

Atopický ekzem je vlastně nevyléčitelný. Musíš postupně zjistit, které prací prášky, jídlo, mýdlo , přísady do koupele a tkaniny na to negativně reagují. Jinak ti pediatr napíše mastičku, ale ta se může používat jen velmi krátkce a po nějakém čase se to opakuje. Jeho příčina je neznámá.

Electra — 26. 2. 2006 11:09

Ka napsal(a):

Electro, nevystupovala jsi v televizi v pořadu Diagnoza na téma atopický ekzém?

Ne ne, nikde jsem nevystupovala, ale je pravda, že bych o tom mohla už hodně mluvit. Se synovou alergií jsem si už dost užila.

Sice to zvládáme, ale jsou dny, kdy kvůli tomu brečím. Hlavně když přijde ze škloly (1.třída) a říká mi, že všichni všechno smějí, jen on ne. Ale i tak ho musím pochválit - zvládá to moc dobře a když mu ve třídě někdo nabídne nějakou dobrotu nevezme si ji. Je úžasnej :hjarta:

cilka — 26. 2. 2006 11:33

Jo, tohle je opravdu tvrdý boj. Stačí nějaká nová sušenka a reklama v tv na ní, která ji propaguje jako nezbytnou součást a je problém. Dítě neřekne ale je mu to líto...

Ivča — 26. 2. 2006 20:43

Mi píše lékařka nutrilon pepti 2, protože, když se jí ve třech měsících udělal ekzém,vzali jí krev a zjistili alergii na kravskou bílkovinu,ale hraniční hodnoty, takže obšas zkusím nějaký jogurt a je to v pohodě,teď má jen občas ekzém na tváři a suchou kužičku.Je jí rok a půl.tak uvidíme, jak to bude dál.Starší syn byl taky ekzematik, ale u něj se ekzém ztratil a začali starosti s astmatem.Dneska je mu patnáct,v létě, když jsou pyly,je pod lékama, ale už má normální spirometrii, takže nemusí brát kortikostroidy.
od tří let je možnost na návrh dětského lékaře absolvovat s dítětem lázeňskou léčbu,syn jezdil se mnou devět let a musím říct, že to mělo velmi pozitivní účinek.
Chce to velikou trpělivost.......

Electra — 26. 2. 2006 21:59

Cilko tak to máš pravdu, ty reklamy jsou hrůza, chudák dítě sedí u televize a tam se rozplívají nad čokoládou, sušenkou nebo jinejma dobrotama a on ví, že je nemůže.

Ivčo lázně nám paní doktorka doporučuje pokaždé, když k ní jdem, ale zatím jsme nejeli - nějak se mi tam nechce, ale když píšeš, že u vás to mělo pozitivní účinek, tak to ještě zvážím.
Syn měl taky ekzém na obličeji, na obou tvářičkách měl takový červený kolečka - přesně jako marfuška :-)
Teď už má horší kůžičku jen v létě.

Ivča — 27. 2. 2006 11:17

S těmi lázněmi neváhej,pokud mu není šest, tak ti to pojištovna hradí a pokud pracuješ,máš neschopenku.Musím říct, že pokud pojedeš, najdeš tam spoustu maminek s podobnými poblémy a já jsem si opravdu odpočinula a navíc jsem přivedla syna k lásce k horám, jezdili jsme do Jeseníku a moc se nám tam líbili, mluvím za oba.

Electra — 27. 2. 2006 11:53

Tak synovi je už 7let, ale protože mám ještě jedno dítko /3roky/ podobnej případ :-) tak nám byly nabízeny lázně i na druhé dítě - na dceru.
Dcera sice nemá potravinové alergie, ale zase si to vybíra jinde, s tou jsme byli loni na ORL jako doma, ale snad už je vše na dobré cestě, letos ještě nemá ani jedinkrát píchané ucho - snad to nezakřiknu, teď má už asi 4 týdny rýmu.......

Ivča — 27. 2. 2006 12:52

Tak to budeš mít doprovod na to mladší dítě, s dvěma budeš mít sice větší nervy, lítání po procedůrách, ale zase žádné vaření,uklízení a šest týdnů pohoda.a co se týká zdraví, k nezaplacení, i když upřímně, jednou je to málo, chce to opakovat několik let po sobě.
pokud poznáš bezva partu jako já, budeš se každý rok těšit a děti také.

Market25 — 21. 9. 2006 9:17

Maminky všech "atopických" dětiček. Ekzém není nevyléčitelný!A elrgie nejdou na celý život. Věnuji se léčení ekzémů a alergií,jednoho takového ekzematika-alergika mám doma a alergie i ekzém mám pod kontrolou.Věnuju se hodně přírodní léčbě a příčinám těchto potíží.pokud byste chtěli přestat své malé drobečky přestat cpát léky a mazat silnými mastmi nebojte se ozvat.

Souris — 21. 9. 2006 17:36

Market25 napsal(a):

Maminky všech "atopických" dětiček. Ekzém není nevyléčitelný!A elrgie nejdou na celý život. Věnuji se léčení ekzémů a alergií,jednoho takového ekzematika-alergika mám doma a alergie i ekzém mám pod kontrolou.Věnuju se hodně přírodní léčbě a příčinám těchto potíží.pokud byste chtěli přestat své malé drobečky přestat cpát léky a mazat silnými mastmi nebojte se ozvat.

A co bys nám poradila za přírodní mastičky při atopickém ekzému?

Helejna — 1. 10. 2006 13:15

Zdravím maminky dětí s atopickým ekzémem. Mám 2 děti a obě měly (podle pediatra) atopický ekzém
na pažích. Proti tomu, co jsem četla si nemohu stěžovat, měly ho velmi mírný. Pomohlo pití Aloe gelu.
Synovy jsem ho začala dávat kvůli opakující se zácpě a ejhle po 4 měsících začal ekzém zmenšovat plochu nyní už tam nic nemá. Zácpa se vyřešila po týdnu. Dcera je mladší, té Aloe dávám až co jí byly 3 roky, tak uvidíme :-) Musím také dodat, že co děti pijí Aloe, tak nevím co je to nemoc. Samozřejmě sem tam mají rýmu jako každé dítě, které chodí do školky. Přeji slunný podzim.

Souris — 4. 10. 2006 14:58

Maminky dětí s atopickým ekzémem - kdy se vaše děti začaly drbat???

Gia — 18. 10. 2006 22:13

Souris napsal(a):

Maminky dětí s atopickým ekzémem - kdy se vaše děti začaly drbat???

Adam si ho drbe vždy, když ho má víc v "rozpuku" . Když byl nahatý na přebalováku rozškrábal si nohy a čelo si rozškrabával většinou v noci, když měl slabší spaní.
Jinak nám naše doktorka taky říkala, že tohle už není normální a vypadá jak atopický. Dostali jsme nějakou kortokoidní mast, na některé části zabrala, na některých je jen malé zlepšení...

Souris — 22. 10. 2006 16:30

Ahoj Gio,
my už jsme dostali kortikoidních mastí několik. Vždy zaberou jen na dobu, kdy je bereme a pak se ekzém hned vrátí. Momentálně kortikoidy nemažeme a jsme osypaní skoro celí :(

Gia — 29. 10. 2006 21:46

Ahojky, já už tu kortikoidovou mast nepoužívám. Teď je náš favorit modrá indulona . Mažu ho několikrát denně. Sice to (ani na pár dnů nezmizí), ale ekzém se přeci jenom trochu zlepšil. Jinak je chudinka pořád doškrábaný do krve, jak ho to svědí.
Zítra jdem na kontrolu k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi poví.  Ach jo...

Souris — 30. 10. 2006 15:23

Gia napsal(a):

Ahojky, já už tu kortikoidovou mast nepoužívám. Teď je náš favorit modrá indulona . Mažu ho několikrát denně. Sice to (ani na pár dnů nezmizí), ale ekzém se přeci jenom trochu zlepšil. Jinak je chudinka pořád doškrábaný do krve, jak ho to svědí.
Zítra jdem na kontrolu k doktorce, tak jsem zvědavá, co mi poví.  Ach jo...

Ahoj,
podle mé zkušenosti doktoři neumějí nic jiného než předpisovat kortikoidové masti. Nám ty slabší také nepomáhají, jediné co pomohlo, tak Advantan, ten je asi hodně silný. Ale když jsme ho přestali dávat, ekzém se zase objevil. Teď zkoušíme různé přírodní mastičky, máme A-dermu a taky krém Attopic od Hádka, tak čekám co to udělá....
Narozdíl od vás máme ale velké štěstí v tom, že nás ekzém nesvědí, za to jsem opravdu vděčná.

Adamíra — 30. 12. 2006 14:18

Zapojuji se poněkud pozdě, ale pro nás momentálně aktuálně ... Syn se 20.12.osypal (na bříšku a na nožičce), taková drobná vyrážka, která nesvědí. Původně jsem to přisuzovala rybízovému koktejlu (domácí rybíz s mlékem), který měl den předtím (ale v létě jedl rybíz normálně a bez problémů). DL řekla také,že je to asi z toho. Měl to pak pořád,ale slabší,ale asi po týdnu se to zase zhoršilo a vyskákaly další vyrážky na druhé noze (takže bříško a nohy). Zasypáváme pudrem,zinkovou mastí. Vyloučila jsem kyselé ovoce, nyní i kakao. A budu zkoušet dál.
Má někdo podobnou zkušenost, že se nějaká alergie objeví až později (my 20 měsíců) a na potraviny, které dříve nevadily? Syn je nedonošený, narozen v 29 tt (pv 980g),ale je zcela zdráv (až nyní je osypán) a žádné potraviny mu nikdy nevadily. Kojila jsem 10 měsíců, pak Nutrilon a nyní např. Sunar+normální polotučné trvanlivé mléko.
Myslíte si, že by se mohlo nedejbože jednat o atopický ekzém? (neměl by ale být od narození?).
Předem děkuji za odpovědi, dost nás to trápí. A hezkého Silvestra :supr:

Káča — 30. 12. 2006 17:32

Jestli můžu doporučit ověřený, vynikající krém Atoderm a pak také kosmetiku Sensibio. Opravdu nezklame, neuškodí, je bez parfemace...Je to určené na tyto problémy a já používám občas Sensibio krém na citlivou, suchou (olupující, červenou, podrážděnou) pleť.

salonka — 19. 3. 2007 17:02

Vnučka má atopicky ekzem.Prosím, máte někdo zkušenost s pupalkou?A v jaké formě ji aplikovat?

gigina — 25. 1. 2009 15:01

Ahoj mamči,potřebuji poradit.máme doporučení od pediatra jet kvůli Jiříkově ekzému do Lázní Kynžvart.Budu Vám vděčná za informace a rady k tomuto pobytu.Slyšela jsem už i nějaké negativní, ale i dobré zprávy, tak nevím...:rock:

Jana.J — 11. 3. 2009 23:07

Zapojuji se poněkud pozdě, ale pro nás momentálně aktuálně ... Syn se 20.12.osypal (na bříšku a na nožičce), taková drobná vyrážka, která nesvědí. Původně jsem to přisuzovala rybízovému koktejlu (domácí rybíz s mlékem), který měl den předtím (ale v létě jedl rybíz normálně a bez problémů). DL řekla také,že je to asi z toho. Měl to pak pořád,ale slabší,ale asi po týdnu se to zase zhoršilo a vyskákaly další vyrážky na druhé noze (takže bříško a nohy). Zasypáváme pudrem,zinkovou mastí. Vyloučila jsem kyselé ovoce, nyní i kakao. A budu zkoušet dál.
Má někdo podobnou zkušenost, že se nějaká alergie objeví až později (my 20 měsíců) a na potraviny, které dříve nevadily? Syn je nedonošený, narozen v 29 tt (pv 980g),ale je zcela zdráv (až nyní je osypán) a žádné potraviny mu nikdy nevadily. Kojila jsem 10 měsíců, pak Nutrilon a nyní např. Sunar+normální polotučné trvanlivé mléko.
Myslíte si, že by se mohlo nedejbože jednat o atopický ekzém? (neměl by ale být od narození?).
Předem děkuji za odpovědi, dost nás to trápí. A hezkého Silvestra

Ahoj, chtěla jsem se tě zeptat jak to dopadlo se synem? Tvá zpráva je sice staršího data, ale já momentálně mám s 18ti měsíčním synem podobný problém, taky se osypal na bříšku, má tam jakoby husí kůži a někde červená ložiska. Z ekzému mám srach, můj bratr jej má, ale já ani manžel ne. Nevím, jestli malý nemá alergii na prášek, jídlo, jestli jej nenavlíkám moc..

mirka.. — 24. 3. 2009 13:29

moje ségra měla atopika od mala, taky alergii na morčata a ještě něco. měla ruce rozškrabané do krve, obličej takový olezlý...máma s ní jezdila od čerta k ďáblu, někdy to bylo lepší, někdy horší. ale někde sem četla, že s věkem se to lepší a ona je ted ( je jí 23) v pohodě, už pár let. léčit je těžký, když jdete k normálnímu doktorovi, co jiného vám může napsat než mastičky, které většinou moc nezabírají, nebo kortikoidy, které zabírají jen po dobu, co je berete. je zbytečné předpokládat, že zaberou na delší dobu, jsou to hormony, které když tělu zase vezmete, tak se to vrátí do normálu. takže si myslim, že je hodně důležité vypozorovat, kdy se to horš, jestli se na tom podílí i něco, co vy můžete ovlivnit a ty kortikoidy dávat jen někdy, když je fakt krize. ono se vám řekne, že doktoři dávají jen tohle, ale představte si, že ste doktor a nic moc jinýho na tohle alopatická medicína nevyrábí. takže to chce poptat se i po bylinkách, mazat, lázně a často se to s věkem upraví samo.

Andreaa06 — 14. 6. 2011 22:25

příspěvek odstraněn z důvodu spamování diskuzí

Milušška — 27. 6. 2011 18:51

Ahoj všem,
objevila jsem vaši diskuzi až teď a jelikož mám taky malého prcka, který válčí s ekzemem, tak bych se ráda podělila o svoje zkušenosti. Mě moc pomohla kontrola potravin, které můžou dráždit a taky výběr vhodného oblečení. Nejlépe se mi osvědčilo oblečení z bambusového vlákna. Dost těžko se shání, je drahé, ale fakt mi pomohlo. Tak držím palce ať jste taky úspěšní a vaši drobečci jsou v pohodě.

sunshine... — 28. 6. 2011 13:13

Ahoj všem,
sice nemam doma zadne mimco, ale nedavno jsme s kolegyni vedly podobnou debatu na atopicke ekzemy. Jeji deti na to pry hodne trpely a jedine co pomohlo, bylo ve vane rozpustit bramborovy skrob, vykoupat to misto s exemem a pry to zabiralo. Ale sama to osvedcene nemam :vissla: tak hlavne, kdyby to pomohlo :gloria:

sara.xy — 29. 5. 2012 18:08

Dobrý den, mě přijde že koupele u AE zabírají, ale musí být opravdu kvalitní....v lékárně prodávají třeba od Oilatumu, nebo B. Herbal (nepamatuji si přesně název)...

dasa111 — 19. 9. 2012 17:36

Ahoj holky,
ja taky prozatím nemám mimčo, ale moje sestra má tři malé děti, které mají atopický ekzém a velmi suchou kůži - používá na ně kosmetiku z Mrtvého moře Health and Beauty - hlavně rakytníkové mýdlo, bahenní mýdlo a tělové máslo a říkala mi, že to je jediné, co na její děti zabírá. Nechce používat na ty jejich ekzémy kortikoidy. Tahle kosmetika navíc nemá parabeny, takže je pro děti velmi šetrná. Jejich webovky jsou myslím kosmetikahb.cz

tpz — 28. 10. 2012 10:55

zdravím všechny, já používám na ekzém přírodní kosmetiku Tepezcohuite je to novinka na českém trhu a opravdu mi pomáha. V obchodech se ještě nedá sehnat, tak ji objednávam na tepezcohuite.cz. Zkuste a uvidíme.

kvik — 12. 9. 2013 16:07

Jelikož patřím mezi nešťastné ekzematiky, chtěla bych se s vámi podělit o mou zkušenost. Na doporučení jedné známe jsme vyzkoušela produkty Natur Farma a byla jsem mile překvapena jejich učinkem. Koupila jsem je na tepezcohuite.cz.

pfp — 22. 9. 2013 2:53

Dobrý den,
pokud vám nezabírají různé masti a podobné přípravky, vyzkoušejte mýdlo z řepkového oleje Božský květ. Je testovaný v IKEM Praha a opravdu funguje skoro u každého. Na webu výrobce http://www.bozskykvet.cz najdete víc informací, včetně zprávy z testování v IKEM. A cena je taky dobrá, pouze 109 korun.

Zitan — 26. 5. 2015 22:57

zdravim, objevil se mi na nohách ekzem, alespoň mám dojem, že je to ekzem. Extréme vysušená a zarudlá pokožka, nevím co s tím... Nějaké rady?

Tresii — 27. 5. 2015 20:12

ahoj, mě hodně pomohla přírodní kosmeti -417, je z mrtvého moře. Zkus třeba bahenní zábal ;)

Lamona — 27. 5. 2015 20:38

dobrý den, také přispěji troškou do mlýna. já mohu doporučit local cream, je opravdu dobrý a zabírá rychle

Zitan — 27. 5. 2015 20:58

díky za tipy, a kde se to dá sehnat? vyzkouším cokoli, hlavně když mi to pomůže se toho zbavit jednou pro vždy

Tresii — 28. 5. 2015 2:54

no já nakupuji přes internet na nuspring.cz, ale musíš se sama podívat, co mají, co by ti třeba vyhovovalo, ale všechno je 100% přírodní, tak že myslím, že to rozhodně neublíží

Lamona — 28. 5. 2015 3:01

já si ho objednávám na www.protopan.cz, rouhodně vyzkoušejte, na požádání zasílají i zkušební vzorky ;)

Zitan — 28. 5. 2015 3:45

děkuji moc za rady a tipy, já určo něco vyzkouším a apk vám dám vědět, jak to dopadlo, jestli to slavilo úspěch

Lamona — 28. 5. 2015 4:39

není vůbec zač, hlavně aby vám to pomohlo ;) ekzem je strašnej mor...

riduma — 11. 6. 2018 10:37

moje malá zdědila atopák po mě,mažu ji to protopanem bez kortikoidů a lepší se ji to,sama jsem ho používala i před otěhotněním,takže mám dobrou zkušenost,mrkněte na protopan.cz,kde je vše pěkně popsané a můžete si nechat poslat i vzoreček

Morinka0 — 18. 2. 2019 10:26

Holky máte některá zkušenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vaše děti? A zda vám pomohl?

Morinka0 — 18. 2. 2019 10:28

Holky máte některá zkušenost s produktem Protopan? Jestli jste ním mazali vaše děti? A zda vám pomohl?

Annička — 14. 3. 2019 20:49

Naši dceru jsem Protopanem mazala od mala, konkrétně jsem používala Local Cream. Hodně ji teda pomohl.

Rouge — 4. 7. 2021 20:41

Už jsem to psala na babinetu v jiném fóru https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=6742&p=2. Velmi často to bude o stravování a životním stylu (prostředí). Všem přeji brzké uzdravení.

Nespesnaa — 22. 2. 2024 18:04

zdravím , chci se zeptat v čem koupete dítě atopika, na sprchové gely nereaguje moc dobře, přijde mi,že se ta pokožka vždy jen zhorší

Kajjka — 23. 2. 2024 18:42

linola olejíček je super, jen bacha, pak potom klouže vana :) dříve nám to předepisovala kožní a ted už je to běžně dostupné i na notinu

Palomita — 26. 2. 2024 15:22

Nespesnaa napsal(a):

zdravím , chci se zeptat v čem koupete dítě atopika, na sprchové gely nereaguje moc dobře, přijde mi,že se ta pokožka vždy jen zhorší

Z drogerie vůbec nic, pouze z lékárny Oilatum (linolu) nebo Uriage kosmetiku a z přírodních skvěle reaguje na mořskou sůl, popř. odvar z kopřiv, který je protizánětlivý a pomáhá hojit horší stav.

Judyna — 27. 2. 2024 19:18

No a u mého syna se osvědčilo nekoupat každý den. Čím jsem mazala to si nepamatuji.