Majina — 17. 11. 2009 21:14

Já už nevím co s ní,  dceři je 16. let. Vždycky na 14 dní chodí s hodným klukem a pak se na něj vykašle kvůli nějakému floutkovi, kterému jde jen o sex ( spíš jen řečičky). Vydrží to 3 dny a zase si najde hodného a tak dokola. Když jí vysvětluju, že těm hodným ubližuje, tak se směje, a mě to stojí moc sil, abych jí jednu nevyšila.
U nás se tak nikdo nechoval a já mám strach, abych jí nějakýma zákazama (disko, kamarádky) spíš nezatvrdila. Nemáte někdo nějakou radu?

eva4444 — 18. 11. 2009 21:45

No jak to tak ctu, tak na disko bych ji radsi nepoustela a dohlidla na to, at bere antikoncepci. Mozna se nudi a potrebuje pridat doma vic prace.

dusička — 18. 11. 2009 22:47

Májino - já nevím, ale mě přijde že za 14 dnů se nedá ani stihnout moc chodit, spíš se jen oťukávaj.
A ona si je bere domů, nebo jak poznáš že tenhle je hodný, tenhle ne.
Antikoncepce je určitě na místě. A já osobně bych se jí do toho nepletla, at poznává jaký jsou dneska kluci. Proč se zamilovat a okusit jen jednoho.
A ty jí chceš zakazovat disco,kamarádky kvůli tomu, že střídá kluky?
Nejde spíš o to, že s těma klukama spíš kamarádí?

Majina — 19. 11. 2009 8:10

Díky za odpovědi, víc práce a zodpovědnosti jí přidám určitě. Kluky většinou trochu znám, nebo poznám, když pro ni chodí domů. O to je mi hůř, když se k nim potom chová hnusně. ( Například jsem byla svědkem toho, jak se schválně začala líbat s druhým, když věděla že přijde "dolejzat" ten první. - Vynadala jsem jí, že mi dělá ostudu u baráku, tak teď to řeší mimo a bohužel i ve škole)  O sex tu doufám nejde, ale fakt nevím, jak jí domluvit.....

dusička — 19. 11. 2009 21:18

Maji - třeba fakt dolejzal a nevěděla, jak mu to má už jasně říct, proto ten polibek od druhého.
Já nevím, asi bych se snažila se s ní o tom pokecat, jaký má k tomu důvody, jestli to dělá aby byla zajímavá, nebo proč. Taky bych jí řekla, že se mi to nelíbí, ale nemá cenu nadávat, protože to s ní nehne. Spíš se jí snaž v klidu vysvětli, jaký máš z toho pocit ty. Taky nezapomen, že za nás byla jiná doba, ted to třeba dělaj všechny holky takhle. Tak to okoukává. Já vím, to není omluvitelný.
Mám kluka 16ti-letého a ten taky každý týden chodí s jinou. :gloria: Neřeším to. Jen jednou byl zamilovaný - to si o ní chtěl se mnou pořád povídat.

Majina — 20. 11. 2009 10:12

Ach jo, chtěla bych to brát taky s takovým náhledem............No musím se s tím smířit, já si s ní teď nemám šanci popovídat, spíš se mi vyhýbá, konverzace na 0. Že mi to vadí ví, nic s tím nedělá, pokračuje si ve svém. Asi jí baví ubližovat, rozhodně jí v tom podporuje její "neatraktivní" kamarádka, slyšet je jak si volaj je opravdu trest za moje hříchy! Jsem smutná.

dusička — 20. 11. 2009 23:01

Maji - určitě v tom má prsty i kámoška. I když, každý zodpovídá za svoje činy. Ale jsou to telecí léta. Hele, víš co se říká, co tě nezabije, to tě posílí. A jsou v životě horší věci.
Nebuď smutná. :pussa:

tes1 — 4. 12. 2009 18:05

Majino, z toho holka vyroste, postupně dospěje a až se jednou opravdově zamiluje zjistí jak byla bláhová, zlá a vlastně hloupá...

Vím o čem mluvím....

Já to takhle dělala od svých 14 let, každý týden jinej kluk, každá diskotéka nová známost, široko daleko se o mě mluvilo jakápak já jsem svině na kluky , pěkná coura a kdo ví co... Jen já sama vím, že těch klůlk bylo desítky, a to možná ještě ubírám, fakt jsem byla hrozné kvítko, v patnácti jsem šla v pátek do školy a pak se vrátila domů až v pondělí ze školy - dokázala jsem celý víkend propařit, a přitom, věřtě nevěřte jsem nikdy s žádným klukem nespala, občas si dala skleničku, ale ani drogám nikdy nepropadla a dokonce vystudovala jsem s vyznamenáním. Když šlo do tuhýho a když jsem věděla, že on není ten, kterého miluji, tak jsem ucukla , ale kluci si pak stejně vymýšleli, že mne měli a pod. jen já sama vím, že jsem vlastně o panenství přišla skoro až v 17 letech - a přesto jsem byla pro celé okolí  :)!!!! A od 17 a něco jsem vydržela ve vztahu 10 let, a na druhou stranu, jsem vybouřená a nemám potřebu někomu zahýbat, chodit po diskotékách (ikdyž ve 32 bych tam byla jako vykopávka :D :D :D)Majino, věř svý dceři - sama si uvědomí, že dělá chybu a neubližuje jen okolí, ale i sobě !!!!

nyní když koukám na puberťáky v busu a okolí, chytám se za hlavu  a tiše se modlím, aby mi to dcera nevrátila :)

Peetty — 20. 1. 2010 4:17

To bude v pohodě ... v osumnácti ji to určitě přejde . Věř mi  :)

Peetty — 20. 1. 2010 4:43

REŇAS — 5. 3. 2010 22:32

Tak tohle mi připomenulo tak trošku mé mládí.:D Já byla taky číslo,kluků jsem měla hafo( ALE také nešlo ve všech případech o sex),to spíš,až při těch delších vztazích. :par: Má máma a otčím by,když,už jsem měla teda kluka(první dlouhodobější i sexuální známost) mě nejraději doživotně viděli jen sním a navíc to byl také hodňous,fakt přímý,zodpovědný kluk. Ale já se prostě nechtěla vázat na prvního a tak trošku mě to nudilo-ten vážný vztah,v té době. Rozešla jsem se sním k velké nelibosti mé mámy a otčíma. Ale já toho dodnes nelituji! Taky jsem ranila pár klučicích srdcí! Ale já si také prožila nějaká ta zklamání,ronila slzy,myslím,že to k láskám v mládí patří. A napíšu jedno čím víc na mě tlačili rodičové a projevovali svou nelibost a dělali scény tím víc jsem chtěla mít tzv.volné křídla..a prostě si to mládí užít..(dokonce jsem se i odstěhovala pak hned,jakmile mi bylo 18) Má dcera je ještě celkem malá 9,ale už mi básní o klucích,vybírá si(čistě dětsky)třeba ze třech kteří o ní stojí,dávají ji dárečky k Valentýnovi atd.,myslím,že bude také pěkné číslo..(i když nějaké ty lásky bude hodně prožívat sama,protože je dost citlivá) A víte co,možná to bude znít divně,ale já ji přeji,aby si to mládí,až to příjde užila a co si hlavně NEPŘEJI,aby se uvázala na prvního či druhého,kterého potká(teda pokud by to vyloženě ona nechtěla). Rozhodně jsem pro ANTIKONCEPCI v případě pisatelčiné dcery a nedoporučovala bych nějaké zákazy nebo hrozby. Dle mého to je to nejhorší. Spíš jemně vysvětlit ,že s kluky je to její věc,ale aspoň by snimi měla jednat fér. Ono i tak pár klučicích srdcí se zklamání  stejně nevyhne. A pak jednou určitě,až příjde ten pravý tak sama o ostatní ztratí zájem,nyní si myslím,že je to spíš taková nezávazná hra,prostě nevybouřené mládí. ;)

opportunity — 17. 3. 2010 22:01

eva4444 napsal(a):

No jak to tak ctu, tak na disko bych ji radsi nepoustela a dohlidla na to, at bere antikoncepci. Mozna se nudi a potrebuje pridat doma vic prace.

Nejen antikoncepci, ale taky ať si dá pozor na žloutenku C, to ji může připravit o zdraví.

Majina — 27. 4. 2010 23:07

Ahoj všem, díky za rady. Ani po čtvrt roce se nic nezměnilo a když tak k horšímu. Už vím, kde je asi počátek všeho. Dcera se kamarádí se "zadaným" přítelem, on nesnese aby s někým chodila, ale tu svojí neopustí. Takže dělám, že o ničem nevím, duševně se vyčerpávám a nikam to nevede. Na jednu stranu s ní už fakt nemůžu být, na druhou stranu se jí snažím pomáhat kde to jde, být jí oporou atd.  Začíná být fakt drzá a cynická. Kamarádka mi radí, ať to vzdám a nechám jí žít jak chce, ale co může v 16 vědět. Ničí si život takovýma blbostma, ach jo.

Marusja — 27. 4. 2010 23:27

Moje dcera se v 18ti taky šíleně zamilovala do ženáče, neviděla, neslyšela nic, i když on ji evidentně jenom zneužíval (na sex). Poblázněná mladá nezkušená holka... Ještě štěstí, že se "zavčasu" stalo něco, čím ju naštval, a ona se "odmilovala"..., ale pobrečela si fest. Asi to musí proběhnout...

Dita.L — 29. 4. 2010 12:12

majino, mam stejne starou dceru a jeji chovani je taky identicke s tou tvoji.
vubec to nehrotim. obcas si s ni povidam (mela i 3 kluky najednou) ale na vsechny se vykaslala .... a ten duvod byl takovy, ze po ni chteli sex. ano slysis dobre. libat se ano, chodit za ruku ano ale jak doslo na sex, rekla ne a kdyz si nedali rict tak je vymenila....
budes se divit, ale jsem za jeji jednani moc rada. vubec me neirituje, ze v jejim pokoji sedi kazdou chvili jinej a kdyz jsem ji vedla nedavno na gyn, mudr mi nenapadne potvrdil, ze je jeste panna.
proste jsem ji jenom rekla, ze az bude treba antikoncepce, ze si muze zajit ke gyndr i sama, bez meho vedomi a nemusi mi to vubec sdelovat (anti je u nas ve Fr do 26 let zadarmo) a myslim si, ze jsem ji prokazala daleko vetsi (sluzbu) nez nejakym zakazem kamaradek nebo vyletu s klukama (na diskoteky teda jeste nesmi, ale k tomu mam jine duvody)

Dita.L — 29. 4. 2010 12:14

Mam dojem, ze to co pise marusja se treba nemuselo stat, kdyby jeji dcera od 16 takto stridala kluky, pac po jako "zkusena" by asi zenace hned prokoukla ;)

neteř — 5. 10. 2017 21:27

Ahoj tady Majina, nevím už jak jsem se dříve přihlašovala.

Jen jsem chtěla, aby jste věděly, že nepomohlo vůbec nic, žádné rady, nápovědy ani zákazy.
Pomohlo jen to, že jsem řekla dobře, stýkáš se s ním tak dlouho, tak je asi fajn, přiveď ho domů.
Přiznám se, že jsem ho nebyla připravená přijmout, a hodně bych se přetvařovala.
Chudák byla šťastná. A do týdne byl všemu konec. Přítel najednou když viděl, že se k ní může veřejně přiznat
( a opustit bohatou nevěstu) ze vztahu vycouval. Trochu si pobrečela, a teď už má 4 roky známost s úžasným klukem.
Tak jenom pro někoho kdo by se dostal do stejné kaše - neschvalovat vztah se zadaným, ale zákazy nepomůžou.
P.S. a ten kluk podvádí přítelkyni pořád....