» Diskuse - Babinet.cz https://fora.babinet.cz/index.php » Maso a vnitřnosti https://fora.babinet.cz/viewforum.php?id=123 » vaření v remosce https://fora.babinet.cz/viewtopic.php?id=38628 |
janísek — 1. 7. 2009 12:22 |
Chtěla bych vás poprosit o inspiraci na jídla, která se dají připravit v remosce...doteď jsem v ní jen pekla kuře a nic jiného..ale teď jsem se přestěhovala a nemám vybavenou kuchyň, takže jsem odkázaná na remosku, mikrowlnku a friťák.. :/ |
Definitiv — 1. 7. 2009 12:29 |
Ahoj, já bydlela s remoskou docela dlouho (+ jedna plotýnka na vařiči :lol: ) a využívala jsem ponejvíc na zapečený těstoviny, brambory, rýži a tak. Maso moc nejím, ale určo se dá udělat. Já vždycky dovnitř naházela těstoviny (nebo brambory či rýži), promíchala se zeleninou, zalila nějakou řídkou omajdou (hodně se vypeče) a nechala udělat. Pak jsem v ní i pekla malý brambory (jako se pečou v troubě "práskaný brambory"), nebo vařila klasickou "pečenou rýži (rýže, voda, bobkový list, nové koření - výborná příloha). Na maso bych šla nejspíš stylem dušení. |
janísek — 1. 7. 2009 12:51 |
děkuju za první inspiraci.... určitě to zkusím... |
keny — 1. 7. 2009 14:15 |
Francouzké brambory,brambory se šlehačkou,různé podobné "míchance z brambor a těstovin"Pak super na to maso,vpř.panenku a krůtí apod.pak super na ryby ty tam dělám skoro pořád,pangas-kapr hodim pod to zeleninu a podlívám,výpo*ná pod kapra moravanka,super na sekanou šlehaná sekaná dovnitř vejce párek zelenina zabalit upéct v remosce super...už mi nic nenapadá,já bych se bez ní asi neobešla kuře z remosky je prostě kuře jak má být.... |
tříska — 18. 7. 2009 19:09 |
Jakékoli maso upečeš nejlépe v remosce... :supr: |
dasad — 30. 8. 2009 21:19 |
ja v remosce rada pecu sladke, takze posilam tip na kolac http://www.nadoma.cz/recepty/slug_172947 |