janísek — 1. 7. 2009 12:22

Chtěla bych vás poprosit o inspiraci na jídla, která se dají připravit v remosce...doteď jsem v ní jen pekla kuře a nic jiného..ale teď jsem se přestěhovala a nemám vybavenou kuchyň, takže jsem odkázaná na remosku, mikrowlnku a friťák..  :/
díky...

Definitiv — 1. 7. 2009 12:29

Ahoj, já bydlela s remoskou docela dlouho (+ jedna plotýnka na vařiči :lol: ) a využívala jsem ponejvíc na zapečený těstoviny, brambory, rýži a tak. Maso moc nejím, ale určo se dá udělat. Já vždycky dovnitř naházela těstoviny (nebo brambory či rýži), promíchala se zeleninou, zalila nějakou řídkou omajdou (hodně se vypeče) a nechala udělat. Pak jsem v ní i pekla malý brambory (jako se pečou v troubě "práskaný brambory"), nebo vařila klasickou "pečenou rýži (rýže, voda, bobkový list, nové koření - výborná příloha). Na maso bych šla nejspíš stylem dušení.
snad ostatní poradí líp ;)

janísek — 1. 7. 2009 12:51

děkuju za první inspiraci.... určitě to zkusím...
rozhodně to nemusí být jen recepty na maso...ale jinak jsem nevěděla, kam toto téma zařadit jinam.. :)
já sama bych se bez toho vaření klidně obešla, ale přítel by asi nebyl nadšenej, kdyby musel jíst jen "studenou kuchyni"... ;)

keny — 1. 7. 2009 14:15

Francouzké brambory,brambory se šlehačkou,různé podobné "míchance z brambor a těstovin"Pak super na to maso,vpř.panenku a krůtí apod.pak super na ryby ty tam dělám skoro pořád,pangas-kapr hodim pod to zeleninu a podlívám,výpo*ná pod kapra moravanka,super na sekanou šlehaná sekaná dovnitř vejce párek zelenina zabalit upéct v remosce super...už mi nic nenapadá,já bych se bez ní asi neobešla kuře z remosky je prostě kuře jak má být....

tříska — 18. 7. 2009 19:09

Jakékoli maso upečeš nejlépe v remosce... :supr:
Totéž se dá říct o buchtách apod.

Ryby očistit, okořenit (co máte rádi) a osolit, nakrájet na nudličky tzv. bílou papriku (1ryba= min.1 paprika),
ryby položit na rozhozenou papriku, lehce podlít a upéct. Výborné pak i za studena!!!

Totéž s tuňákem, předem okořeněným a odleženým, následně pak obaleným v mouce a zprudka osmahlým na pánvi - dopečeno s paprikou v remosce - téměř není cítit rybou (zvl. když s kořením použijete i lehce česneku).
Nemá chybu!!!
:supr:

dasad — 30. 8. 2009 21:19

ja v remosce rada pecu sladke, takze posilam tip na kolac http://www.nadoma.cz/recepty/slug_172947