Nevíte prosím někdo recept? Hodně to vaří v hospodách, přítel to má rád, ale recept jsem nikde nenašla ani na netu, ani v kuchařkách. Zkoušela jsem napsat do několika hospod, kde to vaří, zda mi nepošlou recept a vykašlali se na mě :dumbom:.
|
Lvice tohle je recept od mojí mamky, která je klasická hospodská kuchařka, tak snad to bude to, co hledáš:
Vepřové kostky na pepři.
Suroviny na 10 porcí. ( 150gramů masa na porci )
1,5 kg vepřové plece 200 gramů škvařeného sádla 800 gramů cibule půldecová sklenička DRCENÉHO !!!! pepře sojová omáčka Vitana sůl hladká mouka ( instantní jížka tmavá )
Oplachnutý díl vepřového masa rozkrájíme na kostky , oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené a ochucené maso a za stálého míchání osmahneme a podlijeme vodou. Je dúležité , aby maso v cibulovém základu bylo osolené , opepřené a zakapané řádně sojovou omáčkou. Po změknutí maso vyndáme. Štávu , která zůstala po podušeném mase zředíme asi 1,5 litru vody . Když štáva začne vařit , tak jí zahustíme. ( jížka z hladké mouky a másla nebo jížkou instantní) pokud máš problém s dochucováním , tak si kup vepřovou štávu v kostce. Dnes je vyrábějí skoro všechny potravinářské firmy. Provařenou omáčku přecedíme a zpět do omáčky vložíme maso. Já přidávám kousek másla na zjemnění.
Ta samá úprava platí pro hovězí maso přední. A když vyměníš pepř za česnek , tak je to taky moc dobré. A děláš to úplně stejně , jako maso na pepři a platí to také pro maso hovězí i vepřové. Doporučila bych jako přílohu vařené brambory , sypané petrželkou , nebo bušenou rýži. K masu na česneku doporučuji jako přílohu bramborové knedlíky.
Jinak to psala do mailu jako pro mě, tak to popisuje trochu detailněji nebo ví, že bych jí pak psala milion otázek :lol:
|