Nick3594 — 3. 6. 2009 10:30

Nevíte prosím někdo recept? Hodně to vaří v hospodách, přítel to má rád, ale recept jsem nikde nenašla ani na netu, ani v kuchařkách. Zkoušela jsem napsat do několika hospod, kde to vaří, zda mi nepošlou recept a vykašlali se na mě :dumbom:.

aprill — 4. 6. 2009 4:50

http://recepty.vareni.cz/veprove-na-pepri/

taurus — 4. 6. 2009 19:54

Lvice tohle je recept od mojí mamky, která je klasická hospodská kuchařka, tak snad to bude to, co hledáš:

Vepřové kostky na pepři.

Suroviny na 10 porcí. ( 150gramů masa na porci )

1,5 kg vepřové plece
200 gramů škvařeného sádla
800 gramů cibule
půldecová sklenička DRCENÉHO !!!! pepře
sojová omáčka Vitana
sůl
hladká mouka ( instantní jížka tmavá )

Oplachnutý díl vepřového masa rozkrájíme na kostky , oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli osmahneme do zlatova. Přidáme nakrájené a ochucené maso a za stálého míchání osmahneme a podlijeme vodou.
Je dúležité , aby maso v cibulovém základu bylo osolené , opepřené a zakapané řádně sojovou omáčkou.
Po změknutí maso vyndáme. Štávu , která zůstala po podušeném mase zředíme asi 1,5 litru vody . Když štáva začne vařit , tak jí zahustíme. ( jížka z hladké mouky a másla nebo jížkou instantní)
pokud máš problém s dochucováním , tak si kup vepřovou štávu v kostce. Dnes je vyrábějí skoro všechny potravinářské firmy.
Provařenou omáčku přecedíme a zpět do omáčky vložíme maso. Já přidávám kousek másla na zjemnění.

Ta samá úprava platí pro hovězí maso přední. A když vyměníš pepř za česnek , tak je to taky moc dobré. A děláš to úplně stejně ,
jako maso na pepři a platí to také pro maso hovězí i vepřové.
Doporučila bych jako přílohu vařené brambory , sypané petrželkou , nebo bušenou rýži.
K masu na česneku doporučuji jako přílohu bramborové knedlíky.


Jinak  to psala do mailu jako pro mě, tak to popisuje trochu detailněji nebo ví, že bych jí pak psala milion otázek :lol:

dasad — 30. 8. 2009 21:26

delavam jeste s horcici http://www.nadoma.cz/recepty/slug_180577