beruska123 — 6. 2. 2006 13:08

prosím o recept na nakládaný bůček.Vím, že se to nejdřív uvaří a ještě teplý se to zabalí s marinádou do alobalu.Ale tu marinádu neznám.
Potom bych chtěla upéct nebo ugrilovat kuřecí křidýlka.Nevím, ale do čeho to mám naložit. díky :)

Verča — 6. 2. 2006 13:22

beruško,
marinádu dělám od oka. Křidýlka zaleju olivovým (kvůli hubnutí) olejem a přidám, co mě napadne, nebo-li : co dům dal. Bobkový list, cibuli, všelijaké vegety, papriku, kari koření, česnek.....atd. na co máš chuť. Trochu zasypu Solamylem, promíchám a dám do lednice do druhého dne. Pak už jen naloženou směs dám na pánev a je to rychle hotové.
  http://www.sirmi.ic.cz/smajl/60.gif

helena — 6. 2. 2006 13:34

Beruško,
bůček uvaříš ve větších kusech (ta na 1 balíček) v osolené vodě s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem půlkami cibule a celými stroužky česneku. Vývar nevylévej, je z něj skvělá polívka.
Mezitím si upatláš kašičku z oleje, soli, mletého pepře (nebo barevného drceného), sladké a pálivé papriky, česneku (nebo paprikové a česnekové pasty), můžeš přidat trochu kari a mletého kmínu. Klidně to ochutnej a uprav chuťově podle svého. Na pláty alobalu rozetři trochu kašičky, polož horký kus masa, potři kašičkou i ze všech stran a pevně zabal. Balíčky nech vychladnout, pak ulož do ledničky a aspoň den nech odležet, ale můžou ležet i dýl (když je uhlídáš :-)

Verča — 6. 2. 2006 13:36

Na nakládaný bůček je príma recept na : http://recepty.centrum.cz/utf/search/in … mp;q=bůček

http://www.gify.nou.cz/lid_kuchar_soubory/ku2.gif

Fanny — 8. 3. 2006 13:36

NAKLÁDANÝ BŮČEK PEČENÝ

500 g bůčku, sůl, 3 stroužky česneku, 2 cibule, sůl

Marináda: smíchat 100 ml oleje, 2 lžičky papriky, 3 lžíce sojové omáčky, sůl, pepř

bůček osolíme a potřeme česnekem. Za občasného podlévání horkou vodou ho na cibuli upečeme dozlatova. Ještě teplý ho potřeme marinádou, zabalíme do alobalu a necháme
min. 24 hod. v ledničce.