verunielka — 26. 3. 2009 18:06

Můžete mi prosím napsat jak děláte tyto pomazánky, já znám rybičkovou :kapitulation:
Myslím že se do nich dává i sýr,ale nejsem si jistá!

babička jana — 26. 3. 2009 19:36

Vajíčkovou pomazánku dělám z vajec, taveného sýra, pomazánkového másla bez příchutě, majolky, když je Lučina tak ji tam také přidám a ještě trochu obyčejné hořčice.To vše ušlehám šlehačem, cibuli velmi najemno nakrájenou přidávám nakonec. Vejce asi 5 ks, 3 ks sýra, 3 lžíce pom.másla,5 lžic majolky a asi jedna lžíce hořčice.Solím dle chuti, přidávám trochu zeleného, pažitka,petrželka.
Česneková pomazánka je také podobná, tavený sýr, trochu majolky a česnek
Někdo dává strouhaný sýr a majolku a česnek. Opět solit dle Vaší chuti.

sisi21 — 26. 3. 2009 20:06

dělám to přesně jako babi ;) akorát do té vajíčkové já strouhám i trochu salámu.

ivanka05 — 27. 3. 2009 17:47

já znám jinou vajíčkovou, uvarit vejce, zloutek utřít s máslem, bilek smichat s nakrajenou sunkou(nadrobno vsechno) a nakonec s majolkou a sul a pepr...

cesnekova - taveny syr, lucina(tak pul na pul), umichat(uslehat), cesnek dle chuti, mnohdy jen lehce osolim.

verunielka — 27. 3. 2009 18:19

Moc holky díky, zkusím, poslala bych ochutnat, ale přes ty šňůry to moc nepůjde :D

sandra — 15. 7. 2009 9:57

holky, šla by něčím nahradit ta majolka? konkrétně u té vajíčkové pomazánky?

Romča — 15. 7. 2009 10:17

sandra napsal(a):

holky, šla by něčím nahradit ta majolka? konkrétně u té vajíčkové pomazánky?

pokud budeš dávat pomazánkové máslo nebo ramu , tak majolku klidně vynech.Já ji nepoužívám, dávám vajíčka, měkký sýr, máslo, hořtici, cibuli, sůl , pepř,popř.kousek šunky.

sandra — 15. 7. 2009 13:05

Romča napsal(a):

sandra napsal(a):

holky, šla by něčím nahradit ta majolka? konkrétně u té vajíčkové pomazánky?

pokud budeš dávat pomazánkové máslo nebo ramu , tak majolku klidně vynech.Já ji nepoužívám, dávám vajíčka, měkký sýr, máslo, hořtici, cibuli, sůl , pepř,popř.kousek šunky.

díky, Romčo :)

Romča — 15. 7. 2009 22:44

sandra napsal(a):

Romča napsal(a):

sandra napsal(a):

holky, šla by něčím nahradit ta majolka? konkrétně u té vajíčkové pomazánky?

pokud budeš dávat pomazánkové máslo nebo ramu , tak majolku klidně vynech.Já ji nepoužívám, dávám vajíčka, měkký sýr, máslo, hořtici, cibuli, sůl , pepř,popř.kousek šunky.

díky, Romčo :)

není zač, rádo se stalo ;)

sugar — 28. 10. 2009 20:31

do pomazánek se přeci dává, co najdeš v lednici, ne? :D

ivca — 12. 12. 2009 7:11

tak tak,     nikdysi nepamatuju co jsem tam  všechno dala, takže vytvářím samé originály :-))))

sisi21 — 12. 12. 2009 12:24

no toje fakt .
jenže základem vajíčkové -vajíčka.rybičkové -rybičky.česnekové -česnek. salámové-salám.atd,atd..a pak přidáváš věci dle své chuti
a pak jsou pomazky ,které opravdu ani kolikrát nevím jak pojmenovat! a to je co dům dá. :)

marg — 12. 12. 2009 16:02

Tvaroh, mírně jogurtu, uzené šproty, možná přisolit, cibulka - kdo má rád, navrch rajče nebo okurka.
Vejce je nejlepší natvrdo na vece nebo chlebu s máslem a se zeleninou.

kreativna — 20. 9. 2013 20:48

wow, vajíčkové pomazánky miluju, ale žádný vlastní recept jsem na ně zatím neměla)

sunshine... — 9. 7. 2014 11:47

Někomu tato verze možná přijde obyčejná, ale alespoň v ní vynikne chuť vajíček :dumbom:

vajíčka, čerstvý sýr (ne tavený), pepř, sůl, muškátový oříšek.

Vše pořádně rozmíchat (pomáhám si mixérem) a tahle je moje nej :)