DaiTerr — 24. 3. 2009 15:40

Duchové - to je svérázný fenomén.. Zažil to někdo z Vás? Někteří jistě ano. Ještě teď cítíte mravenčení po těle, chlad a z leknutí pocit, že vše je pouhý sen? A přes to nás projevy "duchů" provázejí od nejhlubší minulosti lidstva.

Pokusil jsem se zhruba rozdělit uvedený fenomén podle projevů na více částí. Pokud k tomu máte co říci, od toho to zde dávám k polemice.

1. energie "poltergeistu" čekající na patřičné spuštění, aby se mohla prezentovat:

Každý z nás má spoustu energie a tato energie ulpívá na všem, čeho se dotýkáme, nebo kudy se pohybujeme. Pokud žijeme v domě, té energie je tam pak tolik, že po naší smrti dokáže tato entita žít vlastním životem a projevovat se tak, že to připomíná přehrávání nahrávky, jako třeba ve filmu - vrzající schody, zjevení postavy ... atd. atd ... atd.
Ke spuštění stačí určitá hodina, nebo ji vyvolá nevědomky nějaká událost. Uvedený druh Poltergeistu lze odvést pryč náležitým rituálem, který tuto energii pošle pryč ( domů ... do světla ... k Bohu ... prostě si vyberte sami, každý tomu říkáme jinak ) Energie tohoto fenoménu vzniká zvláště za tragických okolností a pak její projevy tuto událost připomínají. paradoxně se může stát i následující - doma si zlomíte nohu a pak se můžete divit, proč se občas ozývá z daného místa nějaký zvuk. Může to být právě díky této velmi emotivní události "o)

2. energie "nepravého poltergeistu":

jedná se o osoby procházejícími dospíváním, nebo osoby emocionálně velmi energetické, nebo osoby, které procházejí velmi emotivními událostmi. Ve vesmíru je vše energie. ( Pokud nevěříte, dejte ruku pod mikroskop a nakonec se dopátráte jenom ke kvantům energie " ;) I my, lidé, jsme jen kvanta energie včetně našich těl. Ale neumíme pracovat s energií. Energii lze přetvářet podle přání, odesílat, přijímat .. Někteří lidé zkrátka nevědomky a nechtěně použijou tuto vlastnost systémem "slona v porcelánu" a tím způsobí efekt "poltergeista". Bylo prokázáno, že většinou to byly dospívající osoby. Docházelo k různým efektům, jako je zhasínání světěl a rozsvěcování, k pohybování předměty, lidmi a podobně, mimoto se to někdy i stupňovalo, protože daná osoba nejvíce vyděsila nevědomky sama sebe. Lidé s vlohami k tomuto fenoménu ale nezřídka nejen, že nechtěně používají tuto energii, ale také mohou být spouštěči bodu 1. Vlohy na tento fenomén ve většině případech zmizí po dospívání, nebo odstranění emocionálně vypjatých příčin.

3. energetické působení "animálních predátorů":

veškeré dění kolem nás je energetické. Vše, aby přežilo, potřebuje energii k životu. Lidé ve formě potravy, někteří také vylepšují svůj potenciál nechtěným odsáváním energie jiným ("energetičtí upíři") dále pak zvířata i rostliny potřebují samozřejmě také svou energii. V místech tragických událostí může vzniknout duchová entita ( shluk samostatně individuální energie ), která byla vytvořena díky nějaké velmi emotivní události. Taková entita má základní energetické instinky, které ji umožňují přežít. V místech tragických nehod se často stává, že jsou další tragické nehody a lidé, kterým se podařilo přežít, říkávají, že ani neví, proč narazili do toho stromu, že na ně padl útlum, nebo že viděli postavu a chtěli se jí vyhnout, nebo že na jejich čelní sklo letěl obrovský pták ... atd ... atd. Proč se tak děje? Entita, aby přežila, potřebuje energii takovou, z jaké sama je. Ona není ani dobrá, ani zlá. Nezná bolest, nezná city. Prostě potřebuje "žrát". Stává se energetickým predátorem a protože je vázána místem svého vzniku, musí se naučit "lovit". A naučí se to .. Projíždějící řidiče se naučí vyděsit tak, že něco neuváženého udělají. Většina lidí samozřejmě nemá problém, ale najdou se jedinci, kteří při projíždění daným místem jsou zrovna v nepříjemném rozpoložení a to je příležitost pro danou entitu ... Nahodí sítě ... A neštěstí je na světě. Toto se týká mnoha dalších míst, nejen silnic. Podzimní tlející listí v lesích také uvolňuje obrovské množství energetických entit, které se potřebujou nějak udržet v chodu. Lesní zvěř je vůči nim imunní a tak napadají většinou lidi, kteří nevědomky jsou jejích "potravou". Pak takový člověk přijde domů v melancholické náladě a strašně unavený a ještě se diví, že procházka byla pravým opakem, než zamýšlel .. Jarní les energii dává, letní trošku také, zimní je neutrální, ale podzimní energii bere, hlavně za mlhy, kdy je okolí vodivější a energii tak lze lépe odčerpávat. Také stromy před zimním spánkem se snaží příležitostně "dobít". Podzimní les ano, ale nejlépe za slunečného počasí. jinak budem "slastně k smrti unavení". Na neutralizaci tohoto případu stačí pořádná sprcha po procházce "o)

4. duše většinou dosud nenarozených bytostí:

Zní to určitě velmi zábavně, hlavně těm, kteří nevěří na znovuzrozování. Tyto duše sem na Zemi chodí na "exkurzi", aby se naučily chápat prostředí, ve kterém se jednou ocitnou "na praxi". Ale protože tyto duše neznají emoce, jako jsou bolest, strach, nenávist a jiné, tak je jasné, že si také počínají podle toho. Jedná se o malé děti, které by si stále jen hrály a Země jim skýtá spoustu příležitostí ke hrám. Některé se jen tak zjevujou občas lidem, jiné si vymyslí rafinovanější hru, kdy lidi prostě "postraší" a pak se královsky baví jejich zděšením. Tahle malá "haranťata" ale samozřejmě tuhle činnost mohou provozovat za určitých energetických podmínek, protože normálního člověka prostě nevyděsí, pokud není na ně aspoň trošku naladěn emocionálně. A tak si vybírají většinou právě lidi, kteří zkoušejí vyvolat duchy a hned mají příležitost se projevit. A věřte, že se projevujou přesně tak, jak si sami nepřejete, aby se projevovali "o) Pokud věříte, že ten a ten vyvolaný duch dělá to a to, tak tohle opravdu napodobí skvěle. Toto můžou být i některé případy "posednutí", ale tady je to mnohem složitější. Takže pozor na tyto "malé haranty", oni se tím totiž královky baví, jak vás vyděsili. Nejsou zlí, jen prostě nezažili nikdy pocit, jaké to je být vyděšený. Doporučuje se duchy nevyvolávat. Nejen, že se na váš účet někdo může pobavit a vyděsit vás, ale také hrozí, že na sebe "přisajete" duchovou entitu, nebo více takových entit a pak už je to horší. Navíc v rovině blízké té naší pozemské je spousta duší, které nedokázaly odejít "domů" a jejich záměry nemusí být nejčistší. I ony dokážou mistrně využít "vyvolávání duchů" ke svým potřebám dokonale. A také duše zemřelých, které si neuvědomují, nebo nechtějí uvědomit, že už nemají tělo a tak se snaží přichytávat na jiná žijící těla, jsou tímto vyvoláváním přitahovány. Vyvolávání duchů, nebo nepřesně vykonané jiné rituály jim tuto možnost dávají například vyvolávání Satana a podobně. To vše je "jen" opět práce s energií, nic jiného )

5. duše zemřelých lidí - ano, občas se můžou takto projevit. Někdo má nedořešené problémy a tak nechce odejít do vyších rovin. Zůstává zde a snaží se problémy řešit, jenže ono to nějak bez těla nejde. I 3D realita má své výhody "o) A tak to zkouší různými způsoby. Někdy se nám objevujou ve snu, jindy jako zjevení u postele, někdy zase "strašením", ale celé je to o tom, že nám někdo chce něco sdělit. Pokud jeho poselství pochopíme, pak může odejít tam, kam opravdu patří, ale někdy to trvá i léta, než k tomu dojde. Stává se tak u lidí, kteří za živa byli hodně závislí na "něčem", například na jmění, nebo podobných věcech. Z druhého břehu opravdu jmění spravovat nelze.

6. Projevy různých jiných energetických entit, o jejichž podstatě má jen málokdo z nás "páru", například může jít i o projevy "ufo" a podobně.

Máte někdo další poznatky?

Míša Kulička — 24. 3. 2009 16:10

Pak jsou ještě duchové, které vypouští náš pejsánek, když spapá něco nevhodného ... a ty maj teda sakra sílu ... :co:

Tulipánka — 24. 3. 2009 16:53

Míšo,
máme to také tak. Tyhle duchové jsou snad schopní i zabíjet :D .

Ale teď k tématu:
duchové určitě existují, bratranec mého manžela je v pubertě také viděl. Já osobně tuhle zkušenost díky Bohu nemám, protože vidět ducha, tak je asi po mě :lol: , skolil by mě infarkt.
Jinak k tématu nemám asi nic nového co říci, prostě existenci paraelních světů, jiných bytostí, ... to tady přeci každý zná :jojo: .

Jency — 25. 3. 2009 14:14

Inu, já jsem byla za život svědkem přímého a nezpochybnitelného vzkazu ze záhrobí celkem třikrát. Ovšem strašení jsem nikdy nezažila... to bych asi taky vyletěla z kůže... :-)

dixina — 25. 3. 2009 14:36

Jency napsal(a):

Inu, já jsem byla za život svědkem přímého a nezpochybnitelného vzkazu ze záhrobí celkem třikrát. Ovšem strašení jsem nikdy nezažila... to bych asi taky vyletěla z kůže... :-)

Konkretizuj prosím ;)

Jency — 25. 3. 2009 14:54

Je to pro mne trochu intimní téma, mohu jenom říct, že šlo o předání vzkazu dvakrát za pomoci třetí osoby, jednou přímo. Koho všeho se to týkalo a o co šlo, bohužel nemohu sdělit... Jenom od té doby vím, že to funguje a komunikace s zemřelými je možná.

eset — 26. 3. 2009 12:27

ducha som chvalabohu nevidela a kedze som strachoprd, tak dufam ze ani neuvidim, mam vsak zopar skusenosti so zaujimavymi udalostami: napriklad, citim ze mi chce niekto z mojich pribuznych co uz niesu nieco naznacit, citim fyzicky ze nieco chcu, je to zriedkavo , nebojim sa ich lebo viem ze ma maju radi, ale neviem co s tym, tak len zapalim sviecku a poprosim ich nech idu za svojimi prec odo mna. potom ma uprimne vystrasilo, ked mi vo sne otec vravel ze uz ma caka, povedala som mu , ze nejdem, ze nemozem ist a nechcem, bol smutny, lebo by chcel byt s nami. zretelne som v den ked tragicky zomrel citila , ze sa mu nieco stalo, nemohla sme jest ani spat, bola mi divna zima, triasla som sa od neznameho strachu, vedela som ze sa stalo nieco zle, akoby bol na chvilu pri mne, ale nechcela som to pripustit.
a v case ked som ani neuvazovala o druhom dietati, stale som mala v hlave myslienku : niekto sa chce narodit, mne, mala som pocit ze citim pritomnost niekoho noveho. viem ze to znie vseliako, ale je to tak,

Dita.L — 26. 3. 2009 13:53

bod 3. Tak na tohle jsem hodne hodne citliva a je to opravdu neprijemne !

bod 4. Vcera byl v televizi zajimavy porad (kriminalni pripady) a tam se mluvilo o hanobeni  kostelu a hrbitovu Satanisty. Nakonec je pochytali, zavreli... az do ted nic zajimaveho, kdyby se v souvisle dobe neobjevila vrazda farare ze sousedni vesnici. Byl ubodan 33 ranami loveckym nozem a na ruce mel tim nozem vyrytou peticipou hvezdu. Udelal to 18 lety kluk, ktery si pustil doma nejaky cerny metal ci co je to za hudbu a po 6ti hodinach poslechu, kdy udajne slysel hlas ktery mu rika "jdi a zabij nejakou svatou dusi, pak naleznes osviceni" se sebral a sel zazvonit k fararovi.... Takhle vypovidal pak u soudu a nejvic me zarazilo, ze s tema Satanistama se vubec, ale vubec neznal....

Crabat — 28. 3. 2009 8:01

A co takhle Dita: Karma onoho faráře.
Vysvobození z hmotné sféry, kdy Pán si jej sám povolal.
Myšlenky by měly být tvůrčí, ne lekající se neznámého.
A ten kluk?.. - I on tu svou Karmu v roli duchovně činné bytosti jednou přijme.

Možná odvěký dluh těch dvou byl konečně vyrovnán.
Nyní jsou po staletích jejich cesty rozpoutány a každý může zvolit tu svou.

Nu a ti ostatní, kteří jsou svědky hrůzného činu anebo o něm uslyší?..
Zase se dělí na dva tábory:
Ti, kteří nerozumí a nechají se tím stáhnout dolů.
A ti, kteří pochopí i opřou se křídly o vzduch.

pomněnka — 28. 3. 2009 9:21

S duchama jako takovýma aby mě strašili, tak to žádné zkušenosti nemám. Navštěvují mě občas ve snech nebo při meditaci.
Třeba jako babička, když umřela, tak mě ve snu navštívila a rozloučila se se mnou, pak už mě nepřekvapilo to oznámení, že zemřela, už jsem to věděla.
Nebo můj vnouček, ještě nez šla mladá na první ultrazvuk, jsem věděla, že to bude kluk.... taky mě navštívil ve snu, říkal mi ahoj babi a hráli jsme si spolu....no a na ultrazvuku jim řekli, že to bude holka. Vrtěla jsem hlavou ne ne , vím, že to je kluk. No a na druhém ultrazvuku to potvrdili. A taky mi přišel oznámit dva dny před narozením, při meditaci, že už jede, že už se na něj můžeme těšit.... dušička malá stál na lodičce a plul směrem ke mě a mával, celý i s tou lodičkou zářil bíle. No a já věděla, že už je na cestě.
Takže jen dobré zkušenosti, žádní bubáci atp. :)

ViktorkaLove — 28. 3. 2009 9:27

Míša Kulička napsal(a):

Pak jsou ještě duchové, které vypouští náš pejsánek, když spapá něco nevhodného ... a ty maj teda sakra sílu ... :co:

A taky existuje "duch doby"..., a ten je sakra protivnej, rád nám vnucuje věci, které nám "bytostně nevoněj", a přesto se jim dříve nebo později podřídíme, ptz. jsou všude kolem... :co: :grater:

Dita.L — 28. 3. 2009 9:31

Pomnenko, tak tady vim uplne presne o cem mluvis. Stalo se mi to 3x Pokazde jsem vedela ze je to holka/kluk a pokazde jsem mela hned jmeno pro dane pohlavi. A jmeno pro to druhe pohlavi me ani nenapadlo. S Chrisem jsem si taky povidala jeste pred jeho narozenim. Je to uzasne, kdyz muzeme ty jejich dusicky odkryt tak trochu jeste pred jejich narozenim. :supr:  Mam rada vsechny tri deti, ale k Chrisovi mam blizko tak nejak jinak.....

Crabate, opet me dostavas svym pojetim o cinu. Me spis napadlo, ze si ti satanisti vyhlidli nekoho, kdyz uz sedeli v krimimnale kdo bude pokracovat v jejich cinnosti a ten kluk byl citlivy na nejake energie. Co myslis, je to mozne i z tohohle hlediska? Ja jsem extremne citliva na negativni energie vysilane nekym jinym. Hodne me to nici treba pres internet. Proti tomu asi neni zadna ochrana, proti tem hmotnym (mimo monitor) se clovek dokaze aspon branit. Je to vlastne vyhoda ty energie hned prokouknout, ale na druhou stranu to stoji dost sil

Crabat — 28. 3. 2009 14:08

:pussa: Dita :pussa:

Každá věc probíhá vždy nejméně ve dvou úrovních, takže to, co naznačuješ, docela dobře může být skutečností. Ale tím spíše, pokud jsi tímto způsobem citlivá, by ses tam neměla dívat, jinak Tě taková energie může stáhnout svým směrem.

Proč myslíš, že Ti otevírám ten druhý pohled?.. - Aby sis mohla vybrat a překročit stíny, které se v nestřeženém okamžiku snad rozeběhly ve vlnkách po hladině Tvé mysli.

:par: Ticho a zkonejšení. :par:

leny.wood — 28. 3. 2009 18:23

jako malá jsem se s ostatními pokusila vyvolávat duchy a od té doby už nikdy více. vždycky jsem na ně věřila a myslím, že mě to jen tak neopustí. zvláště poté, co jsem byla v devítce na našem posledním třídním výletu na Slovensku. fotila jsem náš pokoj, konkrétněji svou postel a když fotky vyšly, tak na té jedné se rýsuje postava v černém s bílým límcem a černými vlasy (nebo je to něco na způsob kápě?). je tedy pravda, že akorát docházel film, ale takhle se mi to nikdy nestalo, tže mi nikdo nevymluví, že je to chyba negativu... pravý pruh na fotce je jediný "normální", zbytek je oranžový - až na levou stranu, kde je ona postava. připadá mi, že se dívá na tu postel. pokaždé, když se na fotografii podívám, běhá mi mráz po zádech...

jo a včera se objevilo na novinkách tohle :) : http://www.novinky.cz/koktejl/165013-na … oleti.html

Mikeš — 28. 3. 2009 19:54

leny.wood napsal(a):

jo a včera se objevilo na novinkách tohle :) : http://www.novinky.cz/koktejl/165013-na … oleti.html

Tož já se přidám:
Rozmlouvání s druhou stranou
Musím ale přiznat, že já na podobné věci nevěřím... jakožto rozený materialista jsem ochoten za všelijakými záhadami vidět spíše ty "zelené mužíky", než nějaké "duše, anděly a apoštoly"... ale nikomu to neberu, možná se jednou nakonec ukáže, že oni apoštolové, andělé apod. jsou vlastně mimozemšťani... :D

pomněnka — 29. 3. 2009 8:54

Leny, to vieo je nádherné :D , ale ten duch mi připadá až moc živý :lol:

leny.wood — 29. 3. 2009 14:08

pomněnka napsal(a):

Leny, to vieo je nádherné :D , ale ten duch mi připadá až moc živý :lol:

já bych i věřila, že tam nějaký duch přebývá, ale tohle mi přijde jako vosková figurína někým nastrčená :jojo: kdyby to autor fotografie uveřejnil ihned, ale on to udělal téměř o rok později... myslím, že už se nedozvíme, kde je pravda... odborníci na photoshop apod. manipulaci s  fotkou vyloučili, jenže nikde už není řečeno, zda tam opravdu nikdo nestál...

brenda9 — 30. 3. 2009 11:01

v 19 mi umřel děda. Babička se s ním chtěla rozloučit a tak před kremací nechala vystavit jeho rakev, aby ho viděla. Já se tam koukla tak na minutku a víc jsem prostě nemohla, ikdyž mě k tomu přemlouvali.. Pak někdy v září si babi zlomila ruku a já s k ní nastěhovala, abych jí pomáhala. Děda za mnou v noci chodil a vyčítal mi, že jsem se s ním nechtěla rozloučit, bylo to docela drsné, nechtěla jsem tam spát. Nakonec jsem si s ním promluvila a řekla, že jsem to prostě nedokázala, že se mu omlouvám, ať se na mě nezlobí a byl klid.

Bláža.. — 1. 4. 2009 17:55

Dai Terr
V podstatě by se s tím dalo souhlasit i když dělení si myslím bude mnohočetnější.
Myslím si, že se vše ještě ke všemu prolíná a to i v čase.
Polemizovat o tom nemůžu, protože každému je dáno vidět nebo cítit určitý úsek.
Každý se s tím nějakým způsobem setkal. A já mám spíše respekt nebo úctu, jedná se totiž i o energii
životů druhých lidí a měla bych stejný pocit, jako když bych se dívala klíčovou dírkou do cizího pokoje.
Podle mne, je třeba ke všemu mít přátelsky naladěnou mysl, úctu. Pak by i případné setkání mělo být
ve stejném duchu a k našemu dobru.
To je vše.

hirondel — 1. 4. 2009 17:58

:offtopic:

Blazo,ahoj,rada Te tu po dlouhe dobe zase vidim.  :)

Bláža.. — 1. 4. 2009 18:00

Ahoj Hirondel,
já Tebe taky, ten čas letí.

hirondel — 1. 4. 2009 18:06

To teda jo,to leti. A mas se dobre?  :)

kukusa — 1. 4. 2009 18:13

Ahoj me se taky zdalo o tom, ze mam dceru Myriam 2 roky pred tim, nez se narodila :), ted cekam druhe dite, porad se mi zda o miminku-holcicce, ale ultrazvuk potvrdil kloucka, tak nevim.... spis se mi zda o mimi jako celkove, pohlavi v tom nehraje roli, sen o me dcerce byl opravdu zivy a to jmeno tam bylo primo vtisknute, tak mozna jsem vnimala takto jen to prvni ditko...

Je ale fakt, ze nezli jsem podruhe otehotnela, zdal se mi sen o chlapeckovi, o kterem jsem vedela, ze je bratr moji male, objimaly se spolu a byly si strasne podobni. Tak mozna to byl on.... Ted uz to jsou jen "prazdne" sny...

Ducha jsem jeste nikdy nevidela, a radeji ani nechci - prihodi se mi to jednou a jsem si jista, ze me vezou na psychiatrii :lol:
Moje mala je ale nejspis vida, nedavala jsem pozornost tomu, kdyz rikala, ze vidi pani a pana (pani pry vetsinou breci a pan je pry zly a toho se boji) no a nedavno jsem se dozvedela, ze v dome kde bydlime zemrela stara pani, ktera byla prvni majitelkou a je to tak 15let co se tu obesil dvacetilety mladik :/ tak mam takovy pocit, ze mi chodi strasit malou...

Bláža.. — 1. 4. 2009 18:14

Hirondel, díky za optání.
Možná že to souvisí i s tímto tématem. Byla jsem zase na, jak tomu říkám na křižovatce. Hledala jsem "Něco"  co vypadalo že nelze nalézt a možná, že mi bylo pomoženo od laskavého druhého světa, řešení se našlo. Jestli pomohl dobrý duch. Tak Díky moc.
A co Ty Hirondel? Máš nějakou změnu ?

hirondel — 1. 4. 2009 18:30

Bláža.. napsal(a):

Hirondel, díky za optání.
Možná že to souvisí i s tímto tématem. Byla jsem zase na, jak tomu říkám na křižovatce. Hledala jsem "Něco"  co vypadalo že nelze nalézt a možná, že mi bylo pomoženo od laskavého druhého světa, řešení se našlo. Jestli pomohl dobrý duch. Tak Díky moc.
A co Ty Hirondel? Máš nějakou změnu ?

To je uzasny Blazo,moc me to tesi.  :)  Stale verim ze reseni se najdou a prave ze prave podanim ruky s druhym svetem.
Jo ,jo k nejakym malym zmenam doslo ;) a jsem za ne moc rada.Na ty velky se potrebuju jeste zamerit. :)  Diky taky za optani.  :pussa:

Bláža.. — 1. 4. 2009 18:51

Spíše bych řekla: S laskavým dovolením. My lidé jsme v téhle hře jsme moc malí.
Tak se máš dobře.
Já musím trochu pracovat, měla jsem den volna, musím se připravovat.
Přeji Ti krásné jaro. Už nám to kvete.
Bláža

hirondel — 1. 4. 2009 19:06

Bláža.. napsal(a):

Spíše bych řekla: S laskavým dovolením. My lidé jsme v téhle hře jsme moc malí.

Ano,tomu rikam Pokora.  :)

Krasne jaro Blazo s usmevem.  :) Taky diky.

brenda9 — 3. 4. 2009 10:52

Kukuš,
to je síla, že malá tahle vidí duchy:) Ondra je také občas vídá a navíc, jsme je měli i doma, ale to jsem poznala pro změnu já. Nedávno asi před půl rokem jsem měla sen, že se mi narodil chlapeček, tak doufám, že se mi to vyplní:)

mashanka — 30. 5. 2009 0:26

Když neznají emoce, jako např. strach, tak jak to, že chápou, co to znamená někoho postrašit a jak se tím mohou bavit, když netuší, co ten strašený cítí ?? A jak se mohou vůbc cítit pobaveni, když neznají emoce ? :vissla:

Lúthien — 30. 9. 2009 19:36

Nečetla jsem všechny příspěvky, ale koukám, že Mashanka a další tady mluví o strašení. Tak se prostě musím podělit o svůj názor :)
Věřím, nebo spíš vím, že mezi námi duchové a další síly jsou. Někteří chudáci jen bloudí, nedaří se jim dostat na "druhý břeh". Nikdy by mě ale nenapadlo, že duchové straší. Myslím, že jen prostě dělají, co dělají (zjevují se, s něčím někde občas pohnou...a to nás může vystrašit, protože je to nečekané, nedokážeme si to třeba vysvětlit, nevíme, jak se zachovat, co od toho můžeme čekat). Je to pouze v našich hlavách, že nás straší. My to tak vnímáme. My lidi jsme si vytvořili takové "pravidlo", že se duchů bojíme atd.
Kde je napsáno, že když poltergaist nebo jiná síla začne házet židlema, nás straší? :D
Jasně, někdy jsem se ducha taky lekla. Bála jsem se, když se doma začly samy hýbat kliky u dveří...Ale myslím, že se mě nesnažil nikdo strašit. Můj problém, že jsem se klepala :lol:

Tulipánka — 30. 9. 2009 19:42

Lúthien,
děsí nás vše, co si nedokážeme vysvětlit, na co si nemůžeme šláhnout nebo to nějak smyslově prozkoumat ;) .
Kdybys viděla Jéžiše, také se asi budeš bát :)

Lúthien — 30. 9. 2009 19:53

Tulipánka napsal(a):

Lúthien,
děsí nás vše, co si nedokážeme vysvětlit, na co si nemůžeme šláhnout nebo to nějak smyslově prozkoumat ;) .
Kdybys viděla Jéžiše, také se asi budeš bát :)

No však takhle jsem to myslela :) Jen nesouhlasím s tím, že by nás duchové úmyslně strašili :styrka:

Petra777 — 19. 12. 2009 14:04

podle mě je vyvolávání duchů docela nebezpečné, otevřeš tím bránu čemusi zlému v duchovní oblasti. věřím že kolem nás je duchovní svět, který my ale nemůžeme vidět přes naše fyzická těla, ale až jednou o toto tělo příjdem, tak to vše poznáme, jak to doopravdy je, myslím že spousta věcí jsou jen naše dohady a že ten duchovní svět se nám dává poznat jen z nepatrné části...takže uvidíme...

Cirilla — 27. 12. 2009 18:27

K tomuto tématu mohu dodat, že se mi moc líbí názory prezentované pány Česalem, Dvořákem a Mátlem v knize Utajené dějiny Čech. Je to o magii krajiny a s tím souvisejících jevech jako jsou různé anomálie, duchové, paralelní světy, ap.  z pohledu  šamanismu a psychotroniky.

Tercila — 27. 12. 2009 19:40

Lúthien: Věřím, nebo spíš vím,

Jak to víš?


když se doma začly samy hýbat kliky u dveří...

A tohle myslíš opravdu vážně?

Lúthien — 6. 1. 2010 12:12

Tercila napsal(a):

Lúthien: Věřím, nebo spíš vím,

Jak to víš?
protože je cítím a někteří jsou ochodni pomoct

když se doma začly samy hýbat kliky u dveří...

A tohle myslíš opravdu vážně?
ano

Tercila — 26. 1. 2010 18:20

když se doma začly samy hýbat kliky u dveří...
Tercila: A tohle myslíš opravdu vážně?
Lúthien: ano


Hmm, to bych asi zažít nechtěla.

Lúthien — 27. 1. 2010 11:31

Tercila napsal(a):

když se doma začly samy hýbat kliky u dveří...
Tercila: A tohle myslíš opravdu vážně?
Lúthien: ano


Hmm, to bych asi zažít nechtěla.

No já už taky ne :usch:

Tercila — 4. 2. 2010 18:50

A stalo se to jednom jednou? Při nějaké zvláštní příležitosti? Nebyla jsi třeba ve stresu nebo tak? Konzultovala jsi to pak s někým?
To mám otázek, viď :D.

Lúthien — 9. 2. 2010 19:19

Posledních pár let, co jsme tam bydleli, se to dělo čím dál častěji, objevovali se i další zvláštní věci....:usch:
Jasně, byla jsem ve stresu a pořádném. U nás doma se asi nějaké energie musely sakra hromadit. Zajímavé je, že žádná rodina z pěti, co tam bydlely, nebyla šťastná. Děly se tam "dramata" a doslechla jsem se, že ještě než jsme do té bytovky přišli, tak to tam nebylo jiné, snad přímo v našem bytě zemřela nějaká paní...
Ale co, proč bych to tady nenapsala :D - došlo to až tak daleko, že jsem cítila něčí strašné ruce za krkem, v noci za mnou přišly dvě černé postavy a přibližovaly se a já se nemohla hnout, ta hrůza je nepopsatelná.
Když jsme se odstěhovali, stres a problémy v rodině sice zůstaly, ale tyhle všechny zážitky skončily. Zůstalo to v tom domě :)

Tercila — 14. 2. 2010 21:32

Díky, Lúthien, to je zajímavé. :|

Lúthien — 18. 2. 2010 7:02

Není zač, Tercilo :)
Taky jsem si to tady díky tobě hezky shrnula :storstark:

eva4444 — 5. 5. 2010 21:51

Kdo to je skřítek s dlouhýma ušima v domě?
Jednou ho tu viděla asi před rokem moje známá, když meditovala před spaním.
Věřila jsem jí tak na 50% :-)
Ve stejném pokoji viděl skřítka s dlouhýma ušima minulý týden v noci můj synek.
Skřítek stál na židli u postele a koukal na něj.
Proč se ukázal zrovna teď, je možné, že nějak reaguje na to, že zrovna vyhazujeme kompletně podlahu z půdy a budemě měnit střechu?

Andromeda — 6. 5. 2010 8:06

:)
Skřítek dle Wiki

lupina montana — 6. 5. 2010 12:52

Taky jsem našla:
Umlčel ji tak, že jí zacpal ústa rukou a vtáhl za nejbližší závěs. Ocitli se v postranní chodbičce, která vedla do kuchyní. Míjeli je zaneprázdnění domácí skřítkové balancující s přetékajícími tácy s jídlem, které měly zastrčené mezi dlouhýma ušima.
Jeden ze skřítků se zarazil, tác s domácí klobásou se otočil o devadesát stupňů, když k nim obrátil obrovité oči. Ostatní jim nevěnovali žádnou pozornosti a nyní se netrpělivě tiskli v zablokované chodbě.
„Jděte si po svých, mrňousové!“ zařval McLaggen, když si všiml narůstajícího zmatku a přitlačil Hermionu ke zdi. Z kožené brašny vytáhl kus pomačkaného jmelí. „Co bys řekla na vánoční polibek, eh, Grangerová?“ zeptal se neodbytně.
Ještě se rychle ohlédl přes rameno, ale zvědavý skřítek mezitím někam zmizel.


:)

Anda — 6. 5. 2010 13:25

Jen drobná technická vsuvka. Trvá tu někdo na označení sil jako "animálních"? Že bych ten název poupravila..

PavlaH — 6. 5. 2010 13:29

A to jako proč poupravit?

Anda — 6. 5. 2010 13:34

PavlaH napsal(a):

A to jako proč poupravit?

No, že by tam nebyly animální ale anomální.. Co?

Largo — 6. 5. 2010 13:40

Ando,
když mrkneš na nejprvnější psaní, bod 3, tak je slovo "animální" namístě.
:)
P.S. Blbej pravopis.... :D

Anda — 6. 5. 2010 13:44

Largo napsal(a):

Ando,
když mrkneš na nejprvnější psaní, bod 3, tak je slovo "animální" na místě.
:)

Já mrkla hned ze startu. Akorát mi přijde, že vzhledem k faktu, že diskuze se točí spíš anomálním směrem, je už teď název krapet zavádějící.. Ale jak chcete

PavlaH — 6. 5. 2010 13:45

Animální znamená zvířecí, pudový;  anomální - se používá v souvislosti s počasím jako anomálie, výchylka od nirmálu. Tedy nevidím v úpravě názvu žádný důvod. Narušilo by se tím porozumnění.

Anda — 6. 5. 2010 13:55

PavlaH napsal(a):

Animální znamená zvířecí, pudový;  anomální - se používá v souvislosti s počasím jako anomálie, výchylka od nirmálu. Tedy nevidím v úpravě názvu žádný důvod. Narušilo by se tím porozumnění.

Ok. Pokud by se tím narušilo porozumění, nebudu šťourat, plevelit a dál pitvat význam uvedených výrazů.
Jen si neodpustím - výklad anomální je ve tvém podání trochu svérázný a dost zúžený. Ale to je fuk. Chcete animální, máte je mít..

PavlaH — 6. 5. 2010 14:01

no mě to přišlo k vyvětlení jednodušší, než tohle:
Anomální zážitky - zkušenosti, které přesahují rámec běžných zkušeností člověka. Zároveň jsou tyto zkušenosti svou povahou zásadní pro jeho život, případně uznávané hodnoty a přesvědčení (jejich vliv je trvalý v čase). Kategorie tak velmi závisí na kulturním kontextu, v kterém budeme zážitek posuzovat. Dle některých autorů zde patří zážitky zázračného uzdravení, OBE, NDE, vzpomínky na minulé životy, mystické zkušenosti, únosy UFO apd. Anomální zážitky nejsou ze své povahy patologické, záleží spíše na jejich osobním zpracování.

Prostě já nemůžu napsat nenormální síly. CO je to norma? Prostě nemůžu :D :D:D:D

Anda — 6. 5. 2010 14:11

PavlaH napsal(a):

no mě to přišlo k vyvětlení jednodušší, než tohle:
Anomální zážitky - zkušenosti, které přesahují rámec běžných zkušeností člověka. Zároveň jsou tyto zkušenosti svou povahou zásadní pro jeho život, případně uznávané hodnoty a přesvědčení (jejich vliv je trvalý v čase). Kategorie tak velmi závisí na kulturním kontextu, v kterém budeme zážitek posuzovat. Dle některých autorů zde patří zážitky zázračného uzdravení, OBE, NDE, vzpomínky na minulé životy, mystické zkušenosti, únosy UFO apd. Anomální zážitky nejsou ze své povahy patologické, záleží spíše na jejich osobním zpracování.

Prostě já nemůžu napsat nenormální síly. CO je to norma? Prostě nemůžu :D :D:D:D

:supr:
Já fakt skládám zbraně, Pavli.. :lol: