Damila — 16. 11. 2008 7:53

Občas jsem Vám tu psala o své psychicky deptané kamarádce se dvěma dětmi a magorem manželem.
Konečně se holka objednala aspoň k psycholožce. Doufala jsem, že ta jí všechno vysvětlí, a pomůže najít řešení, jak z toho ven.
V tlf. se prý zdála fajn. Hurá, tak jsem jen kámošku přiživovala, ať necouvne a jde tam. (Jí 20 let staré prášky-Neurol, co má ještě z dětství, protože nechce jít obvoďákovi vysvětlovat, že potřebuje nějaké předepsat na uklidnění)

Nyní jsem mluvila s kamarádkou po návštěvě psycholožky. Děcka, tak zdeptanou osobu jsem ještě neviděla. Zy všechno prý může ona. Psycholožka se neptala PROČ s manželem nespí, ale JAK TO, že s ním nespí. Jak to, že se nestýká s jeho rodinou (která ji nazývá neschopnou debilní hloupou...), že ona musí chápat svého muže a pomáhat mu ve všem, a že jeho projevy agrese jsou jen  projevem zraněného ega...
...a já říkám NO A CO! To si jako může dovolit někoho týrat, protože to v dětství neměl lehké? Moje kamarádka to taky neměla lehké, prošla si anorexií, byla vždy ta poslední, nejhorší. Tak strašně se snaží vše dělat správně...a první návštěva psycholožky ji srazí úplně ke dnu.

Lidi, kdybych tu babu psychologickou našla, tak ji chytnu pod krkem a něco jí povím pěkně od plic. V takových chvílích jde moje sociální fobie úplně stranou. Za druhé, to já se bít umím.

Proboha, kdo dělá ty psychology? To nemají normální rozum, natož empatii? To  si troufám říct, že bych to zvládala s mnohem větší ctí!

Kurňa-jsem se naštvala.

Mám chuť se s tou psycholožkou spojit a napsat jí aspoň dopis. Slušně. Aby věděla, co dělá. Páč s telefonem mi asi práskne.

Za všechno může moje kamarádka. Nevadí, že musí 2x denně vařit teplé jídlo sama se starat o děti a ještě poslouchat urážky a kecy manžela, že zhubla 10 kilo a zdárně spěje k recidivě anorexie, že polyká prášky místo jídla. Ale ON je ten chudinka, a ona musí mít pochopení. K psycholožce přišla ONA, ne On.

Já mám na babu zlost, protože kámoška teď ztratila veškerou důvěru v psychology a i můj skvělý psychiatr, který by jí pomohl (a kterého bych jí doporučila), už pro ni bude nedosažitelný. Psychicky. Už nechce. Nedivím se.


Je možné se nějak bránit? Varovat ostatní? Promluvit si s psycholožkou, co to udělala?


Kámoška mi neodpovídá na SMS, tlf. nezvedá. Je hlouběji na dně, než předtím. Lidi já mám zlost. jen jsem se chtěla vypsat, a zeptat se, jestli existuje i u psychologů něco jako Hippokratova přísaha, nebo etický kodex, který nesmí porušit...tato paní to zjevně porušila a kamarádce moc uškodila. :(

pomněnka — 16. 11. 2008 9:45

Dam,
tak to je hrůza...se ti vůbec nedivím, že jsi nasr..á. Já nevím, ale taky bych to asi jen tak nenechala ležet. Určitě bych něco udělala. Asi bych zvolila osobní setkání s tou "doktorkou" a hezky od plic bych jí to vyříkala.
A s těma práškama...to je taky děs. Já jsem se přiotrávila prošlýma kapkama na bolesti,...fuj, už bych to nechtěla zažít. To jsem si přála umřít v tu chvíli, páč by to bylo vykoupení, ale tahkle starý nebyly.Nejlepší by bylo vyházet jí je.

aprill — 16. 11. 2008 9:53

Damilo, nečekala jsem nic jiného. Nedělala bych rychlé soudy, znáš jenom výpověď jedné strany (kamarádky).

mashanka — 16. 11. 2008 10:07

No, ve 20 mít za sebou anorexii, dvě děti, řešit prášky na nervy........... to je spíš na psychiatra. Psycholog pomáhá psychicky zdravým lidem, kteří se momentálně dostali do nějaké krize a nevědí, dejme tomu, jak z toho ven.
Z Tvého popisu se zdá, že Tvoje kamarádka není tento případ a potřebovala by lékaře - psychiatra

Damila — 16. 11. 2008 11:33

mashanka napsal(a):

No, ve 20 mít za sebou anorexii, dvě děti, řešit prášky na nervy........... to je spíš na psychiatra. Psycholog pomáhá psychicky zdravým lidem, kteří se momentálně dostali do nějaké krize a nevědí, dejme tomu, jak z toho ven.
Z Tvého popisu se zdá, že Tvoje kamarádka není tento případ a potřebovala by lékaře - psychiatra

Ano to by potřebovala. Jenže nemá žádnou poruchu, jen je příliš citlivá, hyeny to vycítí a hned se do ní pouští. A ona se nevědomě  masochisticky obklopuje takovými lidmi. Přitahuje je. Klasika.
Jen drobnost. Není jí dvacet, ale 33, anorexii prodělala v pubertě, kdy jí rodiče říkali, že stále ještě není dost dobrá, a ona se snažila do prasknutí těla...nyní se model opakuje.


Aprill,
ano, taky mě napadlo, že to nemusela tak říct, ta psycholožka, že si to kamarádka prostě jen tak vyložila. Je to pro ni dost typické. Na druhou stranu-když jsem psycholog,  a vidím někoho na pokraji zhroucení, tak mu MUSÍM říct něco pozitivního. Musí to vyznít jako naděje, a dát konkrétní rady, postupy, prostě POMOC, ne zakopání do ještě většího hnoje. Ta holka, kdyby neměla děti, dávno si to hodí...

x256987 — 16. 11. 2008 11:43

Mashanko, kde jsi vyčetla, že je kamarádce 20? Damila píše, že má 20 let staré prášky z dětství - takže kamarádce bude něco kolem třicítky. To už jí přiznáš právo mít dvě děti a nervy na pochodu? ;)

Dami, pokud to proběhlo takhle (a máš sice jen informaci jedné strany, ale proč by si tohle kamarádka vymýšlela, že), je to děsivé. Osobně bych se v takové situaci cítila asi trochu zodpovědná, kdybych to byla já, kdo kamarádku povzbudil k návštěvě "odborníka" - nedivím se, že máš chuť se angažovat.

Otázka je, zda se obrátit na paní psycholožku (určitě ne konfrontačním tónem - spíš se snažit zjistit, jestli jí opravdu řekla to, co tlumočí tvoje kamarádka, a při té příležitosti se snažit omrknout, jestli opravdu vypadá na to, že to myslela vážně a jestli se u ní dá čekat nějaká sebereflexe), nebo rovnou na někoho nad ní.

Pokud psycholog pracuje v rámci nějaké organizace (třeba poradenského centra, kde je víc lidí a logicky nějaký nadřízený), kontaktovala bych nadřízeného, pokud má soukromou praxi, určitě existuje nějaké profesní sdružení, byť to nebude lékařská komora. Psychologové, pokud vím, chodívají na supervize, někoho nad sebou určitě mají.

Možná by taky nebylo od věci pokusit se zjistit, zda má s touto konkrétní psycholožkou špatné zkušenosti víc lidí...

aprill — 16. 11. 2008 11:48

Damilo, ta psycholožka ji určitě řekla spoustu pozitivních věcí, ale ona je nechtěla slyšet. Kamarádka se měla spíše obrátit na krizové centrum,kde se specializují na týrané ženy.

PPavlaa — 16. 11. 2008 11:52

Dam, teda ta tvoje kamarádka mi připadá jako magor, nezlob se. A děsně vztahovačná. Já v ní nevidím tu chudinku co ty ať se snažím sebevíc.
Já z ní mám (neznám ji) dojem, že se v tom svém neštěstí patlá docela ráda a je ráda, když ji někdo lituje, jak to má v životě těžký.
Ale kdo do háje nemá ? Je jako malé dítě, neumí se k tomu postavit čelem ... nebo nechce ? protože fňukání je jednodušší ???
každej někdy nevíme kudy kam, dostaneme se do blbých situací, ale to co popisuješ ... a chlap, že je na ho :-) ? no jaký si to udělá, takový to bude mít ... všechno jde něják řešit, nezlob se. Trochu se mi zdá, že místo tvého soucitu by potřebovala nakopnout, aby se už sebrala a začala se chovat jako dospělá baba, ne ufňukané nesvéprávné dítě.

aprill — 16. 11. 2008 11:59

Pavli, ona se už z těch s....k sama nedostane, potřebuje odbornou pomoc. Ale pokud ona sama nebude chtít to změnit, je každá rada marná.

PPavlaa — 16. 11. 2008 12:03

ok, já to beru, nevím, co o ní už dřív psala damila, jen prostě z ní mám pocit, že se ji ani nechce. pokud by ji psycholožka politovala, asi by k ní chodila ráda, kdyby z ní dělala chudinku jako všichni ... jenže ona ta lítost je někdy na houby a nemám pocit, že by šla někam, kde se bude problém řešit, spíš jen další oběť, která polituje, aby se v tom svém smutku mohla ujistit, že ji všichni ubližují a je chudák ...

majkafa — 16. 11. 2008 12:34

Damilo, nesuď. Nebylas u toho, nevíš, jak to přesně probíhalo. Byla bych s tím opatrnější.
Není dobré, jestli toto sezení kamarádku ponořilo ještě hlouběji. Ale nic není ztraceno. Je třeba hledat dál, takového psychologa, se kterým si vzájemně "sednou", tím nemyslím, že ji ten psycholog bude litovat a bude jí přitakávat, ale od kterého bude schopna rady "vstřebat", "vzít".

Taky si myslím, že tvá kamarádka potřebuje v první řadě psychiatra. Až když trochu odezní psychosomatické projevy, pak bude čas řešit s psychologem.

Damila — 16. 11. 2008 12:39

Ano, každý, kdo máme bebínko, potřebujeme pofoukat.
PPavlo, ale někdo už nemá sílu nic jiného, než naříkat. Z Tebe prýští spousta energie i přes sklo. To ona nemá. Ona je tak hodná, až je blbá, s prominutím.
Jí se nechce, protože už nemůže.
Když Budeš zavřená od narození v kleci, kde do tebe budou hustit jak jsi špatná a málo se snažíš, tak nemáš kde vzít už sílu se vzbouřit  a prostě tomu uvěříš.

Myslela jsem, že psycholožka by jako objektivní mohla trochu pomoci. Je možné, že jí neříkala jen negativní věci, ale stačily mi útržky.

...to se nedivte, že muž je zlý, když s ním nespíte...
...proč se nestýkáte s jeho rodinou?...  (nikdo se tam s nikým v té rodině nestýká)
...musíte ho pochopit, má to těžké... (chlap si žije vlastním životem, jezdí na dovolenou do Egypta, a pak svým dětem ukazuje fotky, jak jezdil na velbloudech, přičemž děti s mámou nemají ani na obyčejný kemp v ČR)
...jak to, že nenecháváte děti dýl než hodinu samy doma (9 a 10 let)?...


Souhlasím s tím, že lítostí jí nepomůžu, ale když ji zahrabu do sraček ještě hlouběji, tak už vůbec ne.

Mě jen zděsila etika psycholožky, že jí nevadilo, jak tu holku úplně rozhodila, a nechala ji tak odejít z ordinace.


Já byla u psychologa několikrát, mockrát. Ale vždy jsem odcházela s nadějí a nabitá energií.
Na jejím místě a s jejím životem bych si to hodila mnohem dřív, hlavně bych asi s tím debilem neměla děti...ale to je jiná kapitola.

majkafa — 16. 11. 2008 12:42

Já neodcházela od psychologa VŽDY nabitá a s nadějí. Po prvních sezeních jsem se dokonce cítila hůř, než předtím.
Nechápu jednu jedinou věc. Proč tvá kamarádka ještě stále s tímto mužem žije.
Ale dokud si na to nepřijde ona sama, dokud ona sama sebe nezmění, NIKDO, ani ty, ani tisíc psychologů a psychiatrů jí nepomůže.

Damila — 16. 11. 2008 12:43

majkafa napsal(a):

Damilo, nesuď. Nebylas u toho, nevíš, jak to přesně probíhalo. Byla bych s tím opatrnější.
Není dobré, jestli toto sezení kamarádku ponořilo ještě hlouběji. Ale nic není ztraceno. Je třeba hledat dál, takového psychologa, se kterým si vzájemně "sednou", tím nemyslím, že ji ten psycholog bude litovat a bude jí přitakávat, ale od kterého bude schopna rady "vstřebat", "vzít".

Taky si myslím, že tvá kamarádka potřebuje v první řadě psychiatra. Až když trochu odezní psychosomatické projevy, pak bude čas řešit s psychologem.

Dala jsem jí kontakt na toho svého, ten je normální. Jenže ona už nemá chuť. Divíš se? Já ne.

A soudu jsem se neubránila proto, že se mě to osobně dotýká, je to moje (ikdyž slabá), tak přece jen kamarádka, znám ji 10 let, a bylo to, jako by někdo ublížil mně. Tohle se stávat nemá.
Těch ťafek od života dostává dost (má postižené děti), mohl by se na ni někdo na chvíli usmát.

Já vím, že určitá část Babinetek tu preferuje léčbu šokem, a nandat pořádně, že se zvedne sama...někdo možná ano. Ale co ty ("povolené"?) ztráty? Co ty, které se nezvednou? Dobře jim tak?

mashanka — 16. 11. 2008 12:43

Damila napsal(a):

mashanka napsal(a):

No, ve 20 mít za sebou anorexii, dvě děti, řešit prášky na nervy........... to je spíš na psychiatra. Psycholog pomáhá psychicky zdravým lidem, kteří se momentálně dostali do nějaké krize a nevědí, dejme tomu, jak z toho ven.
Z Tvého popisu se zdá, že Tvoje kamarádka není tento případ a potřebovala by lékaře - psychiatra

Ano to by potřebovala. Jenže nemá žádnou poruchu, jen je příliš citlivá, hyeny to vycítí a hned se do ní pouští. A ona se nevědomě  masochisticky obklopuje takovými lidmi. Přitahuje je. Klasika.
Jen drobnost. Není jí dvacet, ale 33, anorexii prodělala v pubertě, kdy jí rodiče říkali, že stále ještě není dost dobrá, a ona se snažila do prasknutí těla...nyní se model opakuje.


Aprill,
ano, taky mě napadlo, že to nemusela tak říct, ta psycholožka, že si to kamarádka prostě jen tak vyložila. Je to pro ni dost typické. Na druhou stranu-když jsem psycholog,  a vidím někoho na pokraji zhroucení, tak mu MUSÍM říct něco pozitivního. Musí to vyznít jako naděje, a dát konkrétní rady, postupy, prostě POMOC, ne zakopání do ještě většího hnoje. Ta holka, kdyby neměla děti, dávno si to hodí...

Tak to je špatné. Takovým lidem není pomoci, dokud se nedostanou do tak extrémního stádia, že se v nich něco vzbouří - a ani to není jisté - častěji se zlomí a uzavřou, přestanou se stýkat i s kamarády, kteří se jim snaží pomoci, protože je deptá, že do nich pořád vandrují.
Jediné, co můžeš, dokud ještě komunikuje, opravdu ji dotlačit k odborníkovi - ke skutečnému odborníkovi. Úspěšný argument může být - copak ty chudáci děti si zaslouží, žít s matkou, která má nervy v kýblu ?

pajaja — 16. 11. 2008 12:44

Chodila jsem také psychologovi a pak psycholožce,to sezení není o tom,že vás budou litovat,v něčem vám dají za pravdu ,ale také vám řeknou věci,co byste neradi slyšeli,například,jak jste  se špatně chovali k manželovi a jak to řešit jinak.Celkem je to stejně na pr...

aprill — 16. 11. 2008 12:44

Damila napsal(a):

...to se nedivte, že muž je zlý, když s ním nespíte...
...proč se nestýkáte s jeho rodinou?...  (nikdo se tam s nikým v té rodině nestýká)
...musíte ho pochopit, má to těžké... (chlap si žije vlastním životem, jezdí na dovolenou do Egypta, a pak svým dětem ukazuje fotky, jak jezdil na velbloudech, přičemž děti s mámou nemají ani na obyčejný kemp v ČR)
...jak to, že nenecháváte děti dýl než hodinu samy doma (9 a 10 let)?... .

Damilo, ty znáš její podrobně její situaci, ale psycholožka se ptala na běžné věci  o kterých nemá ani páru, ona vůbec neví jak to v té její rodině chodí a proč to tak je.  Docela by mě zajímalo, jak kamarádka zdůvodnila proč tam vlastně přišla.

Damila — 16. 11. 2008 12:45

majkafa napsal(a):

Já neodcházela od psychologa VŽDY nabitá a s nadějí. Po prvních sezeních jsem se dokonce cítila hůř, než předtím.
Nechápu jednu jedinou věc. Proč tvá kamarádka ještě stále s tímto mužem žije.
Ale dokud si na to nepřijde ona sama, dokud ona sama sebe nezmění, NIKDO, ani ty, ani tisíc psychologů a psychiatrů jí nepomůže.

Bo je blbá, co Ti mám na to říct.
Syndrom týraného dítěte jen zaměnila za syndrom týrané ženy. Když žiješ ve vězení celý život, už neumíš žít svobodně...

lueta — 16. 11. 2008 12:45

Dami a co si myslíš Ty že by jí pomohlo?

aprill — 16. 11. 2008 12:46

Damilo,  kamarádka chce všechno změnit nebo tam šla, aby ti udělala radost?

mashanka — 16. 11. 2008 12:46

PPavlaa napsal(a):

ok, já to beru, nevím, co o ní už dřív psala damila, jen prostě z ní mám pocit, že se ji ani nechce. pokud by ji psycholožka politovala, asi by k ní chodila ráda, kdyby z ní dělala chudinku jako všichni ... jenže ona ta lítost je někdy na houby a nemám pocit, že by šla někam, kde se bude problém řešit, spíš jen další oběť, která polituje, aby se v tom svém smutku mohla ujistit, že ji všichni ubližují a je chudák ...

Často s tebou nesouhlasím, ale tentokrát ano

Damila — 16. 11. 2008 12:48

aprill napsal(a):

Damila napsal(a):

...to se nedivte, že muž je zlý, když s ním nespíte...
...proč se nestýkáte s jeho rodinou?...  (nikdo se tam s nikým v té rodině nestýká)
...musíte ho pochopit, má to těžké... (chlap si žije vlastním životem, jezdí na dovolenou do Egypta, a pak svým dětem ukazuje fotky, jak jezdil na velbloudech, přičemž děti s mámou nemají ani na obyčejný kemp v ČR)
...jak to, že nenecháváte děti dýl než hodinu samy doma (9 a 10 let)?... .

Damilo, ty znáš její podrobně její situaci, ale psycholožka se ptala na běžné věci  o kterých nemá ani páru, ona vůbec neví jak to v té její rodině chodí a proč to tak je.  Docela by mě zajímalo, jak kamarádka zdůvodnila proč tam vlastně přišla.

Protože se cítí mizerně, má pocit, že už nemůže, že nezvládá denní péči o děti, protože celé noci probrečí, protože hubne, jí prášky, a je celkově na dně. Psycholožka ji měla poslat za psychiatrem.
Musí odhadnout co komu může říct.
Ta kamarádka je vztahovačná, to máte pravdu, ale když je někdo na rozsypání, proč  ještě do něj kopat...

majkafa — 16. 11. 2008 12:49

Damila napsal(a):

Bo je blbá, co Ti mám na to říct.
Syndrom týraného dítěte jen zaměnila za syndrom týrané ženy. Když žiješ ve vězení celý život, už neumíš žít svobodně...

Ale dokud ona sama nebude chtít, nikdo jí nepomůže. I kdyby se rozkrájel, přivedl ji někam v řetězech, udělal cokoliv. I kdyby ji její muž dotáhl k smrti. Jen ona sama se musí rozhodnout a pak bude možné jí pomoct, když ona sama požádá. Dřív ne.

Damila — 16. 11. 2008 12:50

lueta napsal(a):

Dami a co si myslíš Ty že by jí pomohlo?

Já myslím, že by jí pomohlo utéct z té rodiny. Dobrý začátek.  A pak psychiatr, prozatím, než se dá psychicky do kupy.

aprill — 16. 11. 2008 12:50

Nemám pocit, že do ní kopala.
Majkafo, máš pravdu.

Damila — 16. 11. 2008 12:50

majkafa napsal(a):

Damila napsal(a):

Bo je blbá, co Ti mám na to říct.
Syndrom týraného dítěte jen zaměnila za syndrom týrané ženy. Když žiješ ve vězení celý život, už neumíš žít svobodně...

Ale dokud ona sama nebude chtít, nikdo jí nepomůže. I kdyby se rozkrájel, přivedl ji někam v řetězech, udělal cokoliv. I kdyby ji její muž dotáhl k smrti. Jen ona sama se musí rozhodnout a pak bude možné jí pomoct, když ona sama požádá. Dřív ne.

Jenže ona žádá o pomoc.
Stěžuje si, a mezi řádky píše-co mám dělat?

Damila — 16. 11. 2008 12:52

aprill napsal(a):

Damilo,  kamarádka chce všechno změnit nebo tam šla, aby ti udělala radost?

Ne, nedělala to kvůli mně. Až takovou moc nemám. :)
Díky holky za názory.

majkafa — 16. 11. 2008 12:53

O pomoc možná žádá. To je jedna stránka věci. Ale druhá - ta nejdůležitější, je, že ve skutečnosti pomoct nechce. Tak to vnímám já. Protože kdyby opravdu chtěla, už by na tom dávno pracovala. Možná by už s tím mužem dávno nežila.

Taky jsem "žádala" o pomoc. Ale s vnitřním nastavením, že ti kolem mi musí pomoct. Ostatně, není tomu tak dávno, co tady jeden pisatel křičel, že mu MUSÍME pomoct.
Je to na ní. První krok musí udělat ona sama. Jinak to nejde. Ona musí chtít pomoct sama sebe a nečekat, že to někdo za ni udělá. Až pak jí můžou pomoct ostatní.

mashanka — 16. 11. 2008 12:53

Damila napsal(a):

majkafa napsal(a):

Damila napsal(a):

Bo je blbá, co Ti mám na to říct.
Syndrom týraného dítěte jen zaměnila za syndrom týrané ženy. Když žiješ ve vězení celý život, už neumíš žít svobodně...

Ale dokud ona sama nebude chtít, nikdo jí nepomůže. I kdyby se rozkrájel, přivedl ji někam v řetězech, udělal cokoliv. I kdyby ji její muž dotáhl k smrti. Jen ona sama se musí rozhodnout a pak bude možné jí pomoct, když ona sama požádá. Dřív ne.

Jenže ona žádá o pomoc.
Stěžuje si, a mezi řádky píše-co mám dělat?

OK, píše "co mám dělat" - a kolikrát to, co jí poradíš, skutečně udělala ? Copak jsi jí neradila "Musíš od něj pryč nebo tvé děti jednou dopadnou jako ty, budou narušené, nebudou schopné žít v rovnoprávném vztah, budou lítat k psychiatrům pro prášky..... ?

aprill — 16. 11. 2008 12:54

Damila napsal(a):

lueta napsal(a):

Dami a co si myslíš Ty že by jí pomohlo?

Já myslím, že by jí pomohlo utéct z té rodiny. Dobrý začátek.  A pak psychiatr, prozatím, než se dá psychicky do kupy.

Pokud nemá  kam jít, může požádat v krizovém centru o azylový dům a pokud to je vážné tak ji třeba nabídnou utajené bydlení. Hlavně by se měla poradit s odborníkem, ne jako jedna u nás, která hned manželovi vyslepičila co chystá a on ji za odměnu vypálil celý byt  :/ .

aprill — 16. 11. 2008 12:55

majkafa napsal(a):

O pomoc možná žádá. To je jedna stránka věci. Ale druhá - ta nejdůležitější, je, že ve skutečnosti pomoct nechce. Tak to vnímám já. Protože kdyby opravdu chtěla, už by na tom dávno pracovala. Možná by už s tím mužem dávno nežila.

Není to tak jednoduché. Ona neumí žít jinak.

majkafa — 16. 11. 2008 12:56

Ona NECHCE žít jinak. V tom je zakopaný pes. Skutečně, hluboce uvnitř sama sebe, ve svém nejniternějším podvědomí NECHCE. Až bude chtít, půjde vše rychle a "jako po másle". Vlastní zkušenost.

mashanka — 16. 11. 2008 12:58

majkafa napsal(a):

Ona NECHCE žít jinak. V tom je zakopaný pes.

Věřím, že neumí žít jinak. Ovšem, není přece nikde napsáno, že se to nemůže naučit, pokud bude chtít. Knedlíky a štrůdl se taky naučila

majkafa — 16. 11. 2008 12:58

A zase jsme u toho - pokud bude chtít. Chtít je to základní. Nic jiného není.

mashanka — 16. 11. 2008 12:59

majkafa napsal(a):

A zase jsme u toho - pokud bude chtít. Chtít je to základní. Nic jiného není.

No jasně. Ale úplně nejdřív ze všeho musí chtít chtít ;) ona možná nechce chtít, protože ví, že kdyby chtěla, musela by něco dělat ;)

aprill — 16. 11. 2008 13:00

Taky si myslím, že neumí, vlastně většinu toho co prožívá považuje za normální. Pokud ji manžel opustí, tak si zase najde něco podobného ne-li horšího.

majkafa — 16. 11. 2008 13:02

mashanka napsal(a):

Ale úplně nejdřív ze všeho musí chtít chtít ;) ona možná nechce chtít, protože ví, že kdyby chtěla, musela by něco dělat ;)

:godlike:

mashanka — 16. 11. 2008 13:03

aprill napsal(a):

Taky si myslím, že neumí, vlastně většinu toho co prožívá považuje za normální. Pokud ji manžel opustí, tak si zase najde něco podobného ne-li horšího.

Manžel ji asi neopustí, bohužel. Ono takových žen, které si nechají tolik líbit, rapidně ubývá a on takovou potřebuje. Na ženu s osobností, sebeúctou a trochou toho sebevědomí on nemá a dobře to ví

lueta — 16. 11. 2008 13:07

Damila napsal(a):

lueta napsal(a):

Dami a co si myslíš Ty že by jí pomohlo?

Já myslím, že by jí pomohlo utéct z té rodiny. Dobrý začátek.  A pak psychiatr, prozatím, než se dá psychicky do kupy.

Tak ji v tom podporuj. Myslím si totéž!

aprill — 16. 11. 2008 13:07

mashanka napsal(a):

aprill napsal(a):

Taky si myslím, že neumí, vlastně většinu toho co prožívá považuje za normální. Pokud ji manžel opustí, tak si zase najde něco podobného ne-li horšího.

Manžel ji asi neopustí, bohužel. Ono takových žen, které si nechají tolik líbit, rapidně ubývá a on takovou potřebuje. Na ženu s osobností, sebeúctou a trochou toho sebevědomí on nemá a dobře to ví

Jsou případy, že opustí, není jich mnoho, ale jsou. A rozhodně nemám pocit, že týraných žen ubývá :butter: . Mimochodem jsou i týraní muži :P .

majkafa — 16. 11. 2008 13:08

Tohle už přeci trvá léta. Ona se asi raději nechá zabít, v lepším (nebo horším) případě zmrzačit, než by překonala svou lenost a chudinkovství a NĚCO UDĚLALA. :dumbom:

aprill — 16. 11. 2008 13:09

majkafa napsal(a):

Tohle už přeci trvá léta. Ona se asi raději nechá zabít, v lepším případě zmrzačit, než by překonala svou lenost a NĚCO UDĚLALA. :dumbom:

To není lenost. Chybí ji sebevědomí, odvaha.

majkafa — 16. 11. 2008 13:10

Dá se to nazvat různými jmény. :) Je v tom hodně lenosti měnit zaběhané, protože - co kdyby nááhodou bylo ještě hůř? :)

Damila — 16. 11. 2008 13:11

Holky, vy co znáte depresi, vzpomínáte si, jak vám bylo, a pamatujete si, jak jste z toho chtěly ven, a nevěděly jak, a ostatní vám říkali:
"Co blbneš, normálně pojď se s námi bavit. Nebuď smutná, apod....?"

Znáte tu paralýzu, kdy to prostě nejde, ikdyž vám ukazují cestu, vy to rozumově chápete, ale udělat to nedokážete?
Jestli ano, pak jste právě porozuměli tomu, jak se ona cítí. Zamknutá.

Mluvila jsem o ní i se svým léčitelem. Pověděl mi podobný příběh své klientky.
Ona pomoc nechtěla, když došlo na konkrétní kroky. A dokonce zjistili proč. Dělali spolu regresi, a tam byl důvod...musela si něco splnit. Až bude sama cítit, že je "hotovo", sama se pustí.


Co se týče mé kamarádky, nechtěla jsem tu ani tak řešit ji, jako spíše psycholožku a její postup, který se mi zdál naprosto neprofesionální. Není možné a normální, aby ji takto srazila k zemi. právě proto, že ji neznala, neměla začínat těmi negativními programy. Můj názor.
Žádná koncepce, plán pomoci. Jen tam má chodit a posl,ouchat co dělá špatně.


Ale nebojte, kamarádku vyzpovídám, a dostanu z ní, i co pozitivního se dozvěděla.

aprill — 16. 11. 2008 13:12

Ony se občas zmátoří když hrozí nebezpečí dětem, ale to už někdy bývá pozdě.

majkafa — 16. 11. 2008 13:13

Myslím si, že jejím dětem hrozí velké nebezpečí. A stejně je jí to ukradeno. :(
Nechává je v takové hrůze žít. :(

aprill — 16. 11. 2008 13:14

Směruj ji jinam-do krizového centra, tam mají větší zkušenosti a možnosti ji pomoci.

majkafa — 16. 11. 2008 13:16

Damila napsal(a):

Holky, vy co znáte depresi, vzpomínáte si, jak vám bylo, a pamatujete si, jak jste z toho chtěly ven, a nevěděly jak, a ostatní vám říkali: "Co blbneš, normálně pojď se s námi bavit. Nebuď smutná, apod....?"

Znáte tu paralýzu, kdy to prostě nejde, ikdyž vám ukazují cestu, vy to rozumově chápete, ale udělat to nedokážete?
Jestli ano, pak jste právě porozuměli tomu, jak se ona cítí. Zamknutá. .

Ano, moc dobře to znám.
Proto taky moc dobře vím, že až ve chvíli, kdy jsem OPRAVDU ZAČALA CHTÍT, začaly se dít zázraky. To já sama jsem MUSELA začít chtít. Do té doby jsem si jenom tak foukala bolístky a navenek rozumem říkala, že já opravdu chci, ale z vnitřku to nešlo ani náhodou.

Damila — 16. 11. 2008 13:40

Závěr:
nezměním ji já, ani nikdo jiný.
Ale měla dostat kontakty od autority (psycholožky). A konkrétní postup.

Asi jsem zaujatá, nedávno jsem totiž  měla v telefonu rozhovor s (jinou) psycholožkou, která mi byla doporučena. K takové ženské, co je otrávená už v tlf., bych fakt nešla. Každý můžeme mít svůj den, ale takovou otrávenost a nechuť, jaká z ní čišela, to jsem nečekala. Patrně je náladová. Ale dokonale mě odradila.
Napadlo mě, že psychologa snad už dnes může dělat každý s VŠ, a zcela beztrestně.
Nikoho nenapadne, jaké škody může na klientech napáchat. Není lékař, je jen "poradce", nemá žádné povinnosti a a nenese žádnou zodpovědnost?

Jdu dělat psycholožku, z fleku!

x256987 — 16. 11. 2008 13:44

Damilo, když to trochu otočím: ty jsi vlastně naštvaná, protože paní psycholožka neudělala to, co podle tebe měla udělat (poslat kamarádku k psychiatrovi). Tobě se nelíbí, co proběhlo mezi dvěma jinými lidmi.

On opravdu každý může hýbat jenom sám se sebou... Třeba je tohle zpráva pro TEBE.

mirka.. — 16. 11. 2008 13:45

damilo, moje kamarádka má s psychologama podobný zkušenosti, kolem šesté třídy se u ní objevilo anorektický chování a pak asi tři roky bojovala s anorexií a prý vystřídala celu řadu psychologů, kteří uměli jen obviňovat, soudit a křičet. jedna ženská ji prý dala i facku, když se na ěnco ptala  akámoška jen seděla a brečela. minulý rok , už je jí dvacet, se zhoršily deprese, několikrát se zkusila zabít. a já ji nemohla dostat k doktorovi, protože prý z těch odborníků má na duši větší šrámy než ze samotné anorexie. ale nakonec šla, a řikala že chce něco dělat, že to takhle dál nejde...dovedla jsme ju do krizového centra pro mládež a tam ji jedna mladá pani tak pošlapala ten zbytek všeho co v sobě ještě měla. akorát jí řekla, co všechno je na ní patologického( to sme fakt nevěděly) a jak je špatná a jak si to jako představuje ten život. takže když půjde k takovýu člověku někdo, kdo nemá absolutně žádno sebedůvěru, nenávidí se a nejdradši by se pořezal, podřezal a zmizel ze svýho těla a odborník mu řekne, že je úplná sračka, tak tomu fakt neřikám pomoc!!taky by měl mít nějkaý cit ne? nemusim toho člověka litovat a ani s ním souhlasit, ale nemusim ho srazit ještě níž než byl. ale nakonec se mi povedlo dostat ji k doktorovi, psychiatrovi..ten se s tím tak nepáral. a krom toho že jí napsal prášky tak s ní úplně normálně mluvil, nevynášel žádný soudy po půl hodině. a já sama za sebe bych taky radila psychiatra a chlapa, co vím tak ženské jsou v tomto oboru horší z vlastní zkušenosti.
tady lidi taky vynáší soudy jak kdyby měli na všechno patent, samozřejmě že člověk si musí chtít něhat pomoct, ale takyvim, že dost psychologů jsou úplně k hovnu. nevědí jak k člověku přistoupit, a to je to hlavní.

aprill — 16. 11. 2008 13:53

Damila napsal(a):

Protože se cítí mizerně, má pocit, že už nemůže, že nezvládá denní péči o děti, protože celé noci probrečí, protože hubne, jí prášky, a je celkově na dně

Proč nešla za obvodním?

aprill — 16. 11. 2008 13:58

Damilo, ty i kamarádka jste zklamané, protože jsem měly vysoké očekávání. Přeci jedna návštěva nemůže vyřešit problém, který se kupí přes deset let.

Damila — 16. 11. 2008 14:02

Mirko, zajímavý příběh, ne nepodobný tomu mé kamarádky...

Všichni si tady říkáme, jak nemáme právo soudit, zasahovat druhým do života, a to jsme jen obyčejní lidé.

A co psychologové? Ti mají právo vyřknout odsudky? Ti mohou hodnotit? Po půl hodině rozhovoru s člověkem, který se tak bojí otevřít i ten zbytek své dušičky, aby zase neutržil nějakou ránu?

Jistě se Vám musím zdát sentimentální a přeháním, ale ve mně to prostě vzbuzuje něco, s čím souzním, a co MNĚ SAMOTNOU popuzuje MNĚ SE TO OSOBNĚ DOTÝKÁ.

To už není jen přehnaná empatie, to už je rezonance s něčím, co jsem sama zažila, byť ne teď a tady.

Nakonec si každý můžem poradit sám a zrušíme všechny psychiatry a psychology, když jsou nám k hovnu a stejně nám pomoct nemůžou. Informací máme dost na netu, tak na co se snažit jít k psychologovi, no ne? Je to naše vina, kam jsme se to dostali a v jakém stavu jsme, tak pojďte, a kopněte si do nás, ať rychleji "pochopíme", jak moc jsme na dně!

Nakonec nic nemá smysl, ani pomoc nemá smysl. A všechno je jedno.

Damila — 16. 11. 2008 14:05

aprill napsal(a):

Damilo, ty i kamarádka jste zklamané, protože jsem měly vysoké očekávání. Přeci jedna návštěva nemůže vyřešit problém, který se kupí přes deset let.

Za obvodním byla pro Neurol. Dozvěděla se, že vypadá sešle, ale na psychiatra to nevypadá. Nehádala se s ním, a netrvala na doporučení. Neměla sílu. Když došel Neurol, začala brát ten 20 let starý.

Jedna návštěva psychologa neměla nic vyřešit. Ale vlastně vyřešila. To, že už ji nikdo nikdy nikam nedostane a sotva děti odrostou, bude se houpat oběšená na půdě.

když vysílá tolik signálů a všichni jsou tak slepí,...je to zbytečné.

aprill — 16. 11. 2008 14:07

Damila napsal(a):

aprill napsal(a):

Damilo, ty i kamarádka jste zklamané, protože jsem měly vysoké očekávání. Přeci jedna návštěva nemůže vyřešit problém, který se kupí přes deset let.

Za obvodním byla pro Neurol. Dozvěděla se, že vypadá sešle, ale na psychiatra to nevypadá. Nehádala se s ním, a netrvala na doporučení. Neměla sílu. Když došel Neurol, začala brát ten 20 let starý.

Jedna návštěva psychologa neměla nic vyřešit. Ale vlastně vyřešila. To, že už ji nikdo nikdy nikam nedostane a sotva děti odrostou, bude se houpat oběšená na půdě.

když vysílá tolik signálů a všichni jsou tak slepí,...je to zbytečné.

Když to tak půjde bude se houpat ještě dřív.

majkafa — 16. 11. 2008 14:34

Damila napsal(a):

Jedna návštěva psychologa neměla nic vyřešit. Ale vlastně vyřešila. To, že už ji nikdo nikdy nikam nedostane a sotva děti odrostou, bude se houpat oběšená na půdě.

když vysílá tolik signálů a všichni jsou tak slepí,...je to zbytečné.

To je špatně. V první řadě musí přestat být slepá ona sama k sobě. To je celé, o co tady jde. I u tebe. Ani ty to nechceš slyšet. A to jsi na tom psychicky lépe, než ona.
I u všech ostatních, kdo si myslíme, že nás někdo jiný zachrání. Nezachrání, pokud se my sami nezáchráníme. :)
Teď už to, díkybohu vím. :) A hlavně vím, že to tak je, že to přesně takhle funguje. :)

Všechno má smysl. Hlavně pomoc má smysl. Ale ta přijde na řadu až jako druhá. První je - zachraňovat sám sebe. Nenadarmo se říká - Pomoz si, i Bůh ti pomůže. :hjarta:

Ale jak si pomoct nejdříve sám, jak chtít, to poradit neumím. Každý máme svůj vlastní způsob, který si musíme najít každý sám.

taurus — 16. 11. 2008 16:08

Jedna vec je jista a padlo to tady uz nekolikrat. Pokud se clovek z problemu nechce vyhrabat sam, tak mu nikdo a nic nepomuze. Ale jsou proste lide, kteri jsou v tech problemech az po usi (zjevne pripad Damiliny kamaradky) a snazi se z nich dostat, jen k tomu potrebuji chvilkovou pomoc zvenci, protoze sami na to silu nemaji. A od toho jsou tady psychologove, psychologove a ostatni pomahajici profese.
Nevim, jak ten rozhovor probehl ale z me vlastni zkusenosti (byla jsem u dvou psychologu) ani jeden z nich nikdy nevynasel zadne zavery nebo nekomentoval moje chovani ci co jsem kdy udelala spatne a uz vubec ne na prvnim sezeni. Myslim, ze pani psycholozka  mela poslouchat a pak se snazit s klientem najit nejake reseni ale rozhodne nekomentovat to, jestli s manzelem spi nebo nespi. To jde fakt mimo mne.

pomněnka — 16. 11. 2008 16:25

Tak já nevím, ale pokud je to doktor(ka) na správném místě, tak už při vstupu musí odhadnout jak na tom ten člověk je a podle toho vést rozhovor. Jestli ne, tak ať vrátí diplom!
Ta kamarádka je už v takové agónii, ža si sama není schopna pomoci. Potřebuje první pomoc, jako když krvácí rána- přiložit obvaz a poté se postupně léčit. No a když místo první pomoci dostane ještě další ránu od "odborníka", tak se jí nedivím, že to vzdává úplně. Ona potřebuje tu první pomoc, pak teprve bude chtít.

Damila — 16. 11. 2008 16:32

majkafa napsal(a):

To je špatně. V první řadě musí přestat být slepá ona sama k sobě. To je celé, o co tady jde. I u tebe. Ani ty to nechceš slyšet

Pořád mi to vyznívá stejně. Že si nezaslouží pomoc, když si nepomůže sama.
Už udělala ten první krok, šla k té psycholožce (a hrozně se jí nechtělo, dvakrát to odložila, že není až tak zle...), překonala sama sebe.
Asi je to málo.

Já jsem před mnoha měsíci (nebo už roky?) taky doslova plavala ve sračkách. Ani tu nebudu psát, co se stalo, prostě hodně zle. Jenže já mám narozdíl od ní ještě docela dobré sebevědomí, a pustila jsem se s vervou do práce na sobě. psycholog mě POCHVÁLIL, jak jsem odhodlaná. Víš, co znamená taková pochvala? Impuls, a mnohem větší, a především radostnější, než kopanec do tváře, který dostala ona.


Ale nechtěla jsem tu zas řešit kamarádku, tu už jsem tu rozebírala na jiném vlákně.
Ptala jsem se na etiku psychologa, co by měl a neměl, jestli existuje něco jako etický kodex psychologa, nebo to fakt může dělat každý, kdo si vzpomene???
Já mám taky pedagogicko-psychologické vzdělání. Jdu to hned dělat taky. To co předvedla ta psycholožka bych zvládla levou zadní, a lépe.

Hodnotím a soudím, protože je to i mé zranění. když jsem zraněná, můžu skučet. Skučím. Je to baba jaga necitlivá. Tak :)

PPavlaa — 16. 11. 2008 16:32

Damila napsal(a):

Ano, každý, kdo máme bebínko, potřebujeme pofoukat.
PPavlo, ale někdo už nemá sílu nic jiného, než naříkat. Z Tebe prýští spousta energie i přes sklo. To ona nemá. Ona je tak hodná, až je blbá, s prominutím.
Jí se nechce, protože už nemůže.
Když Budeš zavřená od narození v kleci, kde do tebe budou hustit jak jsi špatná a málo se snažíš, tak nemáš kde vzít už sílu se vzbouřit  a prostě tomu uvěříš.

Myslela jsem, že psycholožka by jako objektivní mohla trochu pomoci. Je možné, že jí neříkala jen negativní věci, ale stačily mi útržky.

...to se nedivte, že muž je zlý, když s ním nespíte...
...proč se nestýkáte s jeho rodinou?...  (nikdo se tam s nikým v té rodině nestýká)
...musíte ho pochopit, má to těžké... (chlap si žije vlastním životem, jezdí na dovolenou do Egypta, a pak svým dětem ukazuje fotky, jak jezdil na velbloudech, přičemž děti s mámou nemají ani na obyčejný kemp v ČR)
...jak to, že nenecháváte děti dýl než hodinu samy doma (9 a 10 let)?...


Souhlasím s tím, že lítostí jí nepomůžu, ale když ji zahrabu do sraček ještě hlouběji, tak už vůbec ne.

Mě jen zděsila etika psycholožky, že jí nevadilo, jak tu holku úplně rozhodila, a nechala ji tak odejít z ordinace.


Já byla u psychologa několikrát, mockrát. Ale vždy jsem odcházela s nadějí a nabitá energií.
Na jejím místě a s jejím životem bych si to hodila mnohem dřív, hlavně bych asi s tím debilem neměla děti...ale to je jiná kapitola.

Dam, ano, pofoukat, ale jen do jisté doby, pak už to nezabírá a člověk tím spíš škodí.
A ze mě že prýští energie ? prosím tě ! to je jen tvůj dojem. většinou to bývá úplně naopak.
a víš co, já bych to dětstvím něják moc neomlouvala. nikdo z nás to v životě neměl lehký. já se taky mohla přetrhnout, abych se rodičům zavděčila, pořád bojovala o svoje místo na slunci, snažila se jim dokázat, že si jejich lásku zasloužím. zbytečně, pro ně je každej lepší než já. a nemůžu říct, že bych měla na dětství extra hezký vzpomínky. a dneska ? když mám problém, jsou poslední za kým bych šla pro pomoc, když už je něco, co sama nezvládnu, pak mám kamarády, kteří mi pomůžou bez keců o zpětnýho předhazování ve chvíli, kdy mě tím raní. za nimi nejdu, nemají o mých starostech a problémech ani páru, pro ně jsem já sama problém.
víš co, každej se tak něják v tom životě pereme, nikdo to nemá lehký. já chápu, že je z toho na nervy, já měla a občas taky mám chvíle, kdy se mi nechce žít. ale tohle litování a fňukání je prostě na prd, pomůže v první chvíli, pak už je to fakt na nic, nezlob se. to ona musí něco dělat, jinak bude brečet ještě za deset let. a věř mi, že i když si člověk myslí, že už nemůže, tak pořád ještě může. kdyby byla na tom tak špatně jak říkáš, už by si to dávno hodila (hnusně řečeno, ale víš jak to myslím) a nejsem si jistá, že to jak ji pořád foukáš ji pomáhá, utvrzování v tom, jak je život a osud k ní zlej. ona to změnit může, tak co. sama na sobě pozoruju, že pomáhá pofoukat, ale když už je toho moc, prostě kopnout, jiank se nehnu a fňukám dál. a jí se opravdu hnout nechce a dokonce bych řekla, že každej, kdo nebude foukat, ale bude chtít nakopnout, bude její nepřítel.
a moc bych nepřikládala váhu tomu co ti o psycholožce řekla, promluvila bych si s psycholiožkou, nevěřím, že by se to odehrálo tak jak ona tvrdí. možná jen výmluva, aby na sobě nemusela makat a zase jsi ji litovala a hlavně už ji neuntila s tím něco dělat.
něják z ní mám pocit, že ona je tou ubliženou ráda.

Damila — 16. 11. 2008 16:35

pomněnka napsal(a):

Tak já nevím, ale pokud je to doktor(ka) na správném místě, tak už při vstupu musí odhadnout jak na tom ten člověk je a podle toho vést rozhovor. Jestli ne, tak ať vrátí diplom!
Ta kamarádka je už v takové agónii, ža si sama není schopna pomoci. Potřebuje první pomoc, jako když krvácí rána- přiložit obvaz a poté se postupně léčit. No a když místo první pomoci dostane ještě další ránu od "odborníka", tak se jí nedivím, že to vzdává úplně. Ona potřebuje tu první pomoc, pak teprve bude chtít.

Právě to píšu:psycholog není lékař. Má VŠ filozofickou fakultu, , vzdělání psychologické, nikoli lékařské.
Proto si asi může říkat beztrestně co chce. Nic nedokážeš.

Já jsem měla štěstí na psychology jak dětské, tak dospělé.

Podobné přitahuje podobné, a tak si kamarádka přitáhla divnou psycholožku, když na tom její energie je mizerně.

PPavlaa — 16. 11. 2008 16:36

Damila napsal(a):

majkafa napsal(a):

Damilo, nesuď. Nebylas u toho, nevíš, jak to přesně probíhalo. Byla bych s tím opatrnější.
Není dobré, jestli toto sezení kamarádku ponořilo ještě hlouběji. Ale nic není ztraceno. Je třeba hledat dál, takového psychologa, se kterým si vzájemně "sednou", tím nemyslím, že ji ten psycholog bude litovat a bude jí přitakávat, ale od kterého bude schopna rady "vstřebat", "vzít".

Taky si myslím, že tvá kamarádka potřebuje v první řadě psychiatra. Až když trochu odezní psychosomatické projevy, pak bude čas řešit s psychologem.

Dala jsem jí kontakt na toho svého, ten je normální. Jenže ona už nemá chuť. Divíš se? Já ne.

A soudu jsem se neubránila proto, že se mě to osobně dotýká, je to moje (ikdyž slabá), tak přece jen kamarádka, znám ji 10 let, a bylo to, jako by někdo ublížil mně. Tohle se stávat nemá.
Těch ťafek od života dostává dost (má postižené děti), mohl by se na ni někdo na chvíli usmát.

Já vím, že určitá část Babinetek tu preferuje léčbu šokem, a nandat pořádně, že se zvedne sama...někdo možná ano. Ale co ty ("povolené"?) ztráty? Co ty, které se nezvednou? Dobře jim tak?

léčbu šokem ? ale jdi, někdy stačí se jen prostě zdravě nasrat a chtít těm druhým ukátzat, že to jde i bez nich. ten její chlap, ten si o to přímo říká !
už jen to by - kromě tisíců jiných - měla být motivace - ukázat tomu blbovi, že to jde i bez něj a že všechno zvládnu navzdory všemu a všem. přece nejsem žádný máslo :vissla:

Damila — 16. 11. 2008 16:40

PPavlo,
ujišťuji Tě, že tolik energie, jako Ty, ta kamarádka zdaleka nemá. Ty se umíš naštvat a vyprsknout to na to sklo. Ona ne. Ona vše obrátí do sebe, jak je špatná, a brečí a brečí. No, měla bys chuť jí v takové situaci říct:

"Ale Vy musíte být svému muži oporou. On to neměl lehké."-jak to řekla ta psycholožka...?

Tak kdo šel k psycholožce? Ona, nebo on? Kdo se cítí mizerně? Ona. Tak proč má ona ještě chápat toho sobeckého blbce.

Děcka, sorry za emotivní výlevy, ale tohle jsem taky já. Zlobím se a moc.

aprill — 16. 11. 2008 16:42

Damilo, mi připadá nefér, že soudíš někoho o kom vůbec nic nevíš. Už několikrát jsem pro své klienty (typu tvé kamarádky) udělala spoustu věcí nad svou pracovní povinnost a ti se jenom litovali, že jsem jim nepomohla. Tvoje kamarádka čekala, že se všechno změní a ono nic se neděje. Nic se neděje, protože nic nedělá.

Damila — 16. 11. 2008 16:43

PPavlaa napsal(a):

už jen to by - kromě tisíců jiných - měla být motivace - ukázat tomu blbovi, že to jde i bez něj a že všechno zvládnu navzdory všemu a všem. přece nejsem žádný máslo :vissla:

Jenže ona už je jen to máslo. A pomalu se rozpouští. A já se na to koukám, jak zase jednou zvítězilo zlo...

Damila — 16. 11. 2008 16:44

aprill napsal(a):

Damilo, mi připadá nefér, že soudíš někoho o kom vůbec nic nevíš. Už několikrát jsem pro své klienty (typu tvé kamarádky) udělala spoustu věcí nad svou pracovní povinnost a ti se jenom litovali, že jsem jim nepomohla. Tvoje kamarádka čekala, že se všechno změní a ono nic se neděje. Nic se neděje, protože nic nedělá.

Aprill,
máš pravdu, že nic nedělá. Obávám se, že už nemá sílu.

Nevím, třeba jí to vyhovuje, třeba si tím plní karmický dluh.
Jen jsem svědkem něčeho, co se mi vůbec nelíbí a nechci mlčet.

aprill — 16. 11. 2008 16:44

Damila napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

už jen to by - kromě tisíců jiných - měla být motivace - ukázat tomu blbovi, že to jde i bez něj a že všechno zvládnu navzdory všemu a všem. přece nejsem žádný máslo :vissla:

Jenže ona už je jen to máslo. A pomalu se rozpouští. A já se na to koukám, jak zase jednou zvítězilo zlo...

Ty fakt můžeš jen koukat, bohužel :kapitulation: . Ona musí jednat.

aprill — 16. 11. 2008 16:46

Docela by mě zajímalo co kamarádka od návštěvy očekávala.  A co sis od toho slibovala ty?

lueta — 16. 11. 2008 16:52

Damilo, bohužel i kdyby se kamarádka rozpustila, nic nenaděláš. Pořád se to tady opakuje. Ona sama musí. Třeba potřebuje spadnout úplně na dno. Pak se buď odrazí nebo.....
To, že si to budeš sama brát tak osobně jí moc nepomůže. Chápeš?

Damila — 16. 11. 2008 16:55

Jenže tahle diskuse nevznikla proto, abych pomohla kamarádce, ale abych se dozvěděla, co má mít, umět, dělat, ....psycholog.

Jaké má práva a povinnosti.

Tohle vlákno je o etice psychologů ne o mé kamarádce.
A to mi ještě nikdo neodpověděl.

PPavlaa — 16. 11. 2008 16:55

Damila napsal(a):

PPavlo,
ujišťuji Tě, že tolik energie, jako Ty, ta kamarádka zdaleka nemá. Ty se umíš naštvat a vyprsknout to na to sklo. Ona ne. Ona vše obrátí do sebe, jak je špatná, a brečí a brečí. No, měla bys chuť jí v takové situaci říct:

"Ale Vy musíte být svému muži oporou. On to neměl lehké."-jak to řekla ta psycholožka...?

Tak kdo šel k psycholožce? Ona, nebo on? Kdo se cítí mizerně? Ona. Tak proč má ona ještě chápat toho sobeckého blbce.

Děcka, sorry za emotivní výlevy, ale tohle jsem taky já. Zlobím se a moc.

Dam, když ji chceš teda pomoci, proč nezkusíš ji sehnat spolu s ní jiný bydelní. Jako začátek aby od něj byla pryč. K tomu psycholog atd a to by bylo aby nebylo. Prostě se už začít hýbat, udělat ten první krok.

PPavlaa — 16. 11. 2008 16:57

Psychologa si nech nějákého doporučit, od známých atd, kdo byl spokojenej, ať to nedopadne jako teď.

Damila — 16. 11. 2008 16:59

Aprill, Lueto,
jsem do toho osobně angažovaná, ikdyž jsem jí za límec k psycholožce nedotáhla já, ale podporovala jsem jí v tom.
Jsem v tom angažovaná tím, že mi to příliš evokuje mou minulost. Moje bolestivé místo. přes ni (kamarádku) prožívám to peklo, co jsem prožila...řekněme...v jednom z minulých životů, jestli Vám to nebude znít příliš divně.
Mám teď období, kdy se mi tyhle věci samy objevují, vynořují staré rány, ale to je můj problém, to chápu., a nechci to tu řešit.
Šlo mi o přístup psycholožky.

Damila — 16. 11. 2008 17:02

PPavlo,
psychiatra-psychoterapeuta jsem jí našla. Jenže ona už teď nikam nechce, to jsem tu psala.
Do azyláku nemůže, protože si ("chytře") nedávno pořídila psa a se psem jí tam nevemou.

Ikdyž od blbce neodejde, může žít důstojnější život, když si vytyčí mantinely. To úplně stačí.

PPavlaa — 16. 11. 2008 17:04

Dam a co abys zašla ty za psychologem a poradila se s ním co dělat, jak na ni ?

aprill — 16. 11. 2008 17:05

Damila napsal(a):

Aprill, Lueto,
jsem do toho osobně angažovaná, ikdyž jsem jí za límec k psycholožce nedotáhla já, ale podporovala jsem jí v tom.
Jsem v tom angažovaná tím, že mi to příliš evokuje mou minulost. Moje bolestivé místo. přes ni (kamarádku) prožívám to peklo, co jsem prožila...řekněme...v jednom z minulých životů, jestli Vám to nebude znít příliš divně.
Mám teď období, kdy se mi tyhle věci samy objevují, vynořují staré rány, ale to je můj problém, to chápu., a nechci to tu řešit.
Šlo mi o přístup psycholožky.

Je fajn, že kamarádku podporuješ a pokračuj v tom, ale to je všechno co můžeš udělat. Zbytek už je jen na ní. Pokud od blbce neodejde NIKDY nebude žít lepší život.

Damila — 16. 11. 2008 17:08

Aprill, myslím, že může mít lepší život i s blbcem.
je to náročnější, ale jde to.
Snazší je odejít. V tom už jí pomáhat nebudu.

PPavlaa — 16. 11. 2008 17:10

Dam, ty nejlíp víš, jaký je, čekáš, že vedle něj to bude jiný ? já tomu nevěřím :(

aprill — 16. 11. 2008 17:11

Pokud je skutečně týraná manželka, tak s  blbcem  (manželem) lepší život mít nebude .

PPavlaa — 16. 11. 2008 17:23

jj

Želvička17 — 16. 11. 2008 17:38

No stejně si myslím, že není na škodu těch psychologů vyzkoušet víc... nebo i psychiatrů... :) Navíc psycholog není zadarmo, tak to už je potřeba si vybírat, ke komu budu chodit...:)

x256987 — 16. 11. 2008 17:53

http://www.akpcr.cz/
http://www.sweb.cz/upacr/

Profesní sdružení psychologů - tohle jsem vygooglila. Určitě budou kompetentní ti odpovědět, co se dá dělat, když narazíš na nekvalitního psychologa.

Do problematiky až tak nevidím, ale tipuju, že nejde si jen tak po vystudování oboru na fildě otevřít svou praxi. A jak už jsem ti psala, pokud dotyčná psycholožka nemá soukromou praxi, má určitě nějakého nadřízeného.

Želvičko, ne vždy si klient konzultace s psychologem hradí, je možné chodit tzv. na pojišťovnu.

Želvička17 — 16. 11. 2008 17:56

Judita napsal(a):

http://www.akpcr.cz/
http://www.sweb.cz/upacr/

Profesní sdružení psychologů - tohle jsem vygooglila. Určitě budou kompetentní ti odpovědět, co se dá dělat, když narazíš na nekvalitního psychologa.

Do problematiky až tak nevidím, ale tipuju, že nejde si jen tak po vystudování oboru na fildě otevřít svou praxi. A jak už jsem ti psala, pokud dotyčná psycholožka nemá soukromou praxi, má určitě nějakého nadřízeného.

Želvičko, ne vždy si klient konzultace s psychologem hradí, je možné chodit tzv. na pojišťovnu.

A není za pojišťovnu jenom nějaká ta skupinová terapie?

majkafa — 16. 11. 2008 18:17

Damila napsal(a):

Pořád mi to vyznívá stejně. Že si nezaslouží pomoc, když si nepomůže sama.

Možná ti to tak vyznívá, já to tak nepíšu. Btw ani slůvko o tom, jestli zaslouží nebo nezaslouží. To snad není o tom, jestli si někdo pomoc zaslouží. :co::co::co:

majkafa — 16. 11. 2008 18:19

Damila napsal(a):

Já vím, že určitá část Babinetek tu preferuje léčbu šokem, a nandat pořádně, že se zvedne sama...někdo možná ano. Ale co ty ("povolené"?) ztráty? Co ty, které se nezvednou? Dobře jim tak?

S těmi ani bůh nic neudělá.

Pag — 16. 11. 2008 18:22

Pokud jde o "zlepšení nebo zachování" zdraví, tak lze hradit pojišťovnou (paragraf 13, zákona 48/1997Sb.o veřejném zdravotním pojištění).
Jde jen o to, jestli psychoterapeut má či nemá smlouvu se zdravotní pojišťovnou.

Etický kodex ČMPS
Psycholog vykonává své povolání ve prospěch jednotlivce a společnosi, v duchu úcty k osobnosti člověka, k životu a zdraví.
Psycholog má být nestranný, respektuje klienty a ve své činnosti dodržuje etické zásady. Je povinen chránit svou profesní nezávislost a profesionální objektivitu. Ve své činnosti má jako nejvyšší hodnotu mít na zřeteli zdraví a blaho klientů.

...k tomu ještě patří zásady, povinnosti a vystupování.

majkafa — 16. 11. 2008 18:24

Želvička17 napsal(a):

A není za pojišťovnu jenom nějaká ta skupinová terapie?

Pokud pacienta k psychologovi pošle psychiatr, je určitá část sezení hrazená pojišťovnou. U některých psychologů, kteří nemají soukromou praxi, je hrazena celá terapie. Ale tito psychologové obvykle - zdůrazňuju to OBVYKLE nebývají moc kvalitní. Kdo je dobrým psychologem, má OBVYKLE soukromou praxi. Takové jsou mé zkušenosti, hodně jsem se o tohle zajímala.
Skupinová terapie je hrazena pojišťovnou stále a celá. Některým pacientům pomáhá skupinová terapie. Možná by pomohla i jí, pokud by psycholog usoudil, že je vhodná pro tento druh terapie. Chce to jenom chtít, hledat, co mi vyhovuje, co mi pomůže.

aprill — 16. 11. 2008 18:34

Damilo a když se psycholožka ptala na sex ( proč nespí s manželem) tak jeden z mnoha příznaků deprese je i ztráta  chuti na sex. A když se nezeptá, tak se nic nedoví :dumbom: .

katafyge — 16. 11. 2008 18:52

Damila :) , nemuseli si sadnúť ako ľudia - úplne normálna vec, hocičo ....
     ja by som jej to takto vysvetlila, jedna z láskou povedaná veta - hotovo, bola by som pokojná na všetko čo ti povie,
    keď bude s teba cítiť  istotu skôr uverí tvojim slovám
       o zdravej dôvere  v niekoho, alebo seba ani nesníva - dlhá cesta     

      prečo to vzdávať hneď, žiadny stres - nepotrebuje ho

    a netlačila by som ju vôbec do " riešení ", potrebuje pokoj, zrejme ho veľa nemá, a po lieky by som kľudne išla aj ja / dohodnúť prípadne s lekárom keby nesedeli /

     nie je zmierená zo stavom veci ,  skús jej možno -v tom - pomôcť ,  nevyriešite to - brať to len ako fakt, nič viac - nerozoberať
     
     ja som v takých chvíľach hľadala statočnosť aspoň kúsoček 
       
     
     viac si zatiaľ neviem predstaviť čo môžeš urobiť

mirka.. — 16. 11. 2008 19:22

aprill, damila psala, že se neptala, jestli s manželem spí, ale dloubala z ní odpověd proč si neplní své povinnosti

Tulipánka — 16. 11. 2008 20:31

Tentokrát musím souhlasit s April.
Psycholožka nemusela být špatná, jen neřekla kamarádce to, co kamarádka chtěla slyšet.

Damil,
já tedy ještě u psychologa nebyla (chystám se tam už několik let ;) ), ale mám stejný názor a to ten, že pomoci si může jen kamarádka a to ve chvíli, kdy jí bude úplně nejhůře. Jinak bude z toho bahna neustále zvedat hlavu a tvrdit, že ona přeci plavat zvládne :/ .
Jsou lidé, kteří se v plavání v bahně vyžívají, oni žijí soucitem, je to pro ně potrava. Oni sebetrýznění prostě potřebuji jako drogu.
Věř mi, znám to, taková je má matka.
Psychlog jí nepomůže, jediné, co pro ni může udělat, je ponořit ji ještě více na dno, aby si konečně uvědomila, že v blátě prostě plavat nemůže a chtěla vylézt ven. Co když právě tohle chtěla psycholožka udělat?

Damila — 16. 11. 2008 20:54

Jen dodám, že psycholožka to byla normálně na pojišťovnu, kamarádka neplatila nic navíc.
Mám psychiatra, kde ani doporučení být nemusí, toho jsem jí doporučila. Zatím se neozvala, nechce.

Nechám to plavat (tu psycholožku). Poučení z toho plyne-příště raději na doporučení.

Zrovna dnes mi jiná kamarádka (internetová) vyprávěla, jak jí jeden šarlatán uvedl do regrese a poškodil ji.
Můj léčitel tyhle případy pak napravuje, ten by mohl vyprávět...lidi dělaj hrozné věci! myslí si, že jsou nějak vyvolení, a můžou manipulovat s psychikou druhých lidí, přitom vůbec netuší, co se skrývá pod ní!!! Dost hrůzné.
Jak vidět, tak ani psycholog se vzděláním nemá zodpovědnost. Nic nikomu nedokážeš.

mirka.. — 16. 11. 2008 20:54

ježišmarja...takoví lidi asi existují, ale chudáci lidi co mají fakt deprese a někdo je ještě takhle potopí...málokdo si dokáže představit, co se tomu člověku pak děje v hlavě.
kdyby to bylo všechno takhle jednoduchý, no tak všechny co jsou na tom špatně seřveme jak malý fakany a je to! proč teda chodit k psychologovi?

Damila — 16. 11. 2008 20:56

Možná to zní divně, ale já si myslím, že kdyby si kamarádka našla chlapa, milence, že jí to pomůže nejvíc. Zvedne sebevědomí, dostane něhu a lásku, kterou u muže nemá, a třeba by se zvedla natolik, že dostane sílu řešit.
Ale pochybuji, že v tomhle stavu někoho normálního přitáhne...

Damila — 16. 11. 2008 20:59

Tulipánko,
to co popisuješ o své mámě, to je spíše citové vydírání. Kamarádka mě nemá jak a proč vydírat.

PavlaH — 16. 11. 2008 21:24

Damilo, první zradu bych viděla v jednostranném pohledu na věc. Ono to ve skutečnosti nemusí být tak, jak ti to kamarádka líčila. POkud máš pochybnosti, ptej se na správném místě. A co skámoškou? POtřebuje léky, nasměruj ji na psychiatra. Na ni bude asi platit cesta - on se tě skoro nanic nebude ptát. Je to lepší než jít k obvodnímu, kde tvoje porblémy pak může probírat každá drbna. Dá ti léky a bude hotoov. Že to proběhne jinak už vědět nemusí. Podle mě je na místě odborník a taky poradny, , které spodobnými případy umí pracovat.

Uvědom si jednu věc. Takový týraný člověk, se za to svoje týrání stydí, bude mlžit, svoji realitu zkreslovat, protože kdyby si ji natvrdo přiznal, tak ji neunese.

katafyge — 16. 11. 2008 21:28

Damila napsal(a):

Možná to zní divně, ale já si myslím, že kdyby si kamarádka našla chlapa, milence, že jí to pomůže nejvíc. Zvedne sebevědomí, dostane něhu a lásku, kterou u muže nemá, a třeba by se zvedla natolik, že dostane sílu řešit.
Ale pochybuji, že v tomhle stavu někoho normálního přitáhne...

jasné, sa jej zbavíš :jojo:  a máš pokoj :lol:

   držím vám palce :hjarta:

Nharte — 16. 11. 2008 21:42

Je potřeba si uvědomit, že je to interpretace tvojí kamarádky, která je na tom momentálně zřejmě hodně zle. Těžko odhadnout, zda psycholožka byla skutečně špatná, nebo zda se tvojí kamarádce ze zaběhnutého koloběhu hrůzy za žádnou cenu nechce (nevědomě)- v tomto případě by byla reakce tohohle typu odporu přirozená. A po pravdě to, co říkala zcela přesně podporuje její bludný kruh. Klidně psycholožce zavolej, ale zkus to s neutrálním postojem, tak se dozvíš víc.

Nharte — 16. 11. 2008 21:44

aprill napsal(a):

Damilo, ta psycholožka ji určitě řekla spoustu pozitivních věcí, ale ona je nechtěla slyšet. Kamarádka se měla spíše obrátit na krizové centrum,kde se specializují na týrané ženy.

Souhlasím. I když znám pár psychologů, co stojí za starou belu, mohla narazit i na takového.

Nharte — 16. 11. 2008 21:54

aprill napsal(a):

majkafa napsal(a):

Tohle už přeci trvá léta. Ona se asi raději nechá zabít, v lepším případě zmrzačit, než by překonala svou lenost a NĚCO UDĚLALA. :dumbom:

To není lenost. Chybí ji sebevědomí, odvaha.

Pracuješ v krizovém? 

O lenosti se nedá mluvit, je to jako když se vezete roky na ruském kole. Už jste vyblití z podoby a i kdyby to kolo zastavili, budete ještě tři dny sedět než se budete vůbec schopné postavit. Nemluvě o úzkosti přelízt přes tu ďouru mezi sedačkou a nástupištěm.

Nharte — 16. 11. 2008 22:13

pomněnka napsal(a):

tak už při vstupu musí odhadnout jak na tom ten člověk je a podle toho vést rozhovor.

To se nezlob, ale tímhle podporuješ akorát naprosto nereálné naivní očekávání, že psycholog je bůh s rentgenovýma očima. Přistupovat ke všem podobně a až při rozhovoru/nerozhovoru toho druhého poznávat. Pokud jde o zneužívání, či neurozy, netěžké formy deprese, není absolutně žádný problém neodhadnout zavážnost situace na první pohled.  Pocit selhání, stud, sebelítost, či samotná nemoc často vybičují k velkým zastíracím manévrům. Velkou chybou je naopak "odhadovat při vstupu jak na tom ten člověk je".

majkafa — 16. 11. 2008 22:20

Moc dobře vím z vlastní zkušenosti jaké to je - ta "lenost" v období deprese. A o té já mluvím. Ani mně to nešlo lehce. Nešlo mi to vůbec. Ale nakonec mi došlo, že pokud tady na světě musím být, když mě vrátili zpět, tak dobrá, tak tady teda budu, ale v tom případě, ať to za něco stojí. A od té chvíle jsem začala svou depkoidní "lenost něco udělat" překonávat a ono to najednou šlo. Stačí tak "málo". "Stačí" se rozhodnout. A že je to setsakratěžký. :)
O téhle "lenosti" tady celou dobu píšu. :)

A pravda, někteří lidé si myslí, že každý psycholog je všemocný. Není. Jsou to obyčejní lidé. Jako my všichni. Kdo z nás neudělal v práci nikdy žádnou chybu? :)

Damila — 16. 11. 2008 22:38

majkafa napsal(a):

Kdo z nás neudělal v práci nikdy žádnou chybu? :)

Moje chyba v práci nezdeptá žádného člověka (leda tak mě samotnou) a nepřispěje k něčí sbevraždě. Psycholog má poněkud větší zodpovědnost.měl by mít.
Obecně, teď nehodnotím přímo tu paní psycholožku...

Nharte — 16. 11. 2008 22:42

Asi chápu, co chceš říct majko, ale používání pojmu lenost mi nepřipadá v tomhle smyslu správný. Je to hodně negativně nabitý plus vztahuje se výhradně k vůli. Jak sama víš deprese je nemoc, která právě vůli oslabuje. Já bych řekla, že je spíš potřeba podpořit to zdravé a aktivizující jádro v sobě. Není to boj s vlastní leností, ale s nemocnou vážně pošramocenou duší. Nemusí to být tak, že se vůlí rozhodneš, ale naopak proti nemocné "vůli" (nežít), děláš malé kroky (na radu, či nevědomě atp.). Je lepší, když si nemusíš na to dno sáhnout, aby se ta zdravá chuť žít vrátila.

Nharte — 16. 11. 2008 22:51

Damilo, psycholog se snaží dělat, co je v jeho možnostech, schopnostech, znalostech. Pracuje v rámci sebe sama a v tom je ta obrovská zodpovědnost a obtížnost téhle profese. Ale paní psycholožka tvé kamarádky rozhodně není zodpovědna za dvacet let nahromaděného balastu a utrpení tvé kamarádky a to by sis měla uvědomit jak ty, tak tvá kamarádka. Nevím, zda věříš alespoň na částečnou svobodnou vůli člověka a na zodpovědnost sama za sebe, byla by to dobrá otázka i pro tvoji kamarádku.

haiel — 16. 11. 2008 23:56

Damila napsal(a):

...

Zrovna dnes mi jiná kamarádka (internetová) vyprávěla, jak jí jeden šarlatán uvedl do regrese a poškodil ji.
Můj léčitel tyhle případy pak napravuje, ten by mohl vyprávět...lidi dělaj hrozné věci! myslí si, že jsou nějak vyvolení, a můžou manipulovat s psychikou druhých lidí, přitom vůbec netuší, co se skrývá pod ní!!! ...

Damilo, a co ten léčitel? Podle toho, co píšeš, soudím, že by tu tvoji kamarádku srovnat uměl. A možná, že by to stačilo. Teda alespoň podle toho, co tady čtu, je ta její situace neřešitelná hlavně proto, že ona už mele z posledního. Energický člověk by v sobě tu sílu našel, aby to řešil. Našel by i způsob. Jí se může dostat 100+1 dobrých rad ze všech stran a všechno marný, nemá na nic sílu. Z toho, co o ní píšeš, si nemyslím, že by to byla chronická fňukna, ty bývají často taky  upíry a umí si včas "natankovat", takže jedou po takové vlnovce - nahoru,dolů. Ona, jak píšeš, se už dost dlouho plazí po břiše, takže to asi doopravdy bude něco jinýho... Jestli ji tedy trvale něco oslabuje, tak ten léčitel by možná byl v současné době víc namístě, než psycholog...Až bude saturovaná, tak si poradí sama...si myslím.

Damila — 17. 11. 2008 7:06

Nharte,
psychologa, jakého popisuješ, to je ideální případ. Taky jsem takové zažila, a věřím, že existují. Ale zjevně to není univerzální definice psychologa.
Na svobodnou vůli člověka nemusím věřit, jsem o ní přesvědčena. Ale kde není síla, není ani vůle. Ona umírá zaživa.

Haiel, něco na tom bude s tou energetickou pomocí. Ale takový člověk je jako síto. Neumí si energii podržet. hned vyletí ven. Tady by stačila i REKI. Kdyby mě o reiki požádala, není problém, vrazím do ní, co se do ní vleze :)...ale ona tomu nějak neholduje.

V ní se musí změnit něco uvnitř. Něco musí docvaknout. Díra v nádobě  se uzavře, nádoba se začne plnit a pak bude síla konat.

Já nejsem zodpovědná za její život, a celkem jsem ho tady řešit nechtěla. Zajímalo mě jen co s tou psycholožkou, a taky jsem si chtěla ventilovat rozhořčení.

Jak jsem psala o té internetové kamarádce, co jí terapeut nechal "otevřenou", ta zpráva přišla ve stejnou dobu, řekla jsem si CO JE??? Co se to děje? To si dnes už každý blb může pořídit papír, VŠ, certifikát, a jít ničit lidem psychiku? Kam už se pak má tonoucí obrátit, když se pak topí ještě víc.
To bylo smyslem mého vlákna, povzdech a stížnost na to, co se děje.

Želvička17 — 17. 11. 2008 9:15

Damila napsal(a):

Nharte,
psychologa, jakého popisuješ, to je ideální případ. Taky jsem takové zažila, a věřím, že existují. Ale zjevně to není univerzální definice psychologa.
Na svobodnou vůli člověka nemusím věřit, jsem o ní přesvědčena. Ale kde není síla, není ani vůle. Ona umírá zaživa.

Haiel, něco na tom bude s tou energetickou pomocí. Ale takový člověk je jako síto. Neumí si energii podržet. hned vyletí ven. Tady by stačila i REKI. Kdyby mě o reiki požádala, není problém, vrazím do ní, co se do ní vleze :)...ale ona tomu nějak neholduje.

V ní se musí změnit něco uvnitř. Něco musí docvaknout. Díra v nádobě  se uzavře, nádoba se začne plnit a pak bude síla konat.

Já nejsem zodpovědná za její život, a celkem jsem ho tady řešit nechtěla. Zajímalo mě jen co s tou psycholožkou, a taky jsem si chtěla ventilovat rozhořčení.

Jak jsem psala o té internetové kamarádce, co jí terapeut nechal "otevřenou", ta zpráva přišla ve stejnou dobu, řekla jsem si CO JE??? Co se to děje? To si dnes už každý blb může pořídit papír, VŠ, certifikát, a jít ničit lidem psychiku? Kam už se pak má tonoucí obrátit, když se pak topí ještě víc.
To bylo smyslem mého vlákna, povzdech a stížnost na to, co se děje.

Já myslím, že by sis s tou psycholožkou měla promluvit taky, jestli je to možné, aby sis mohla udělat svůj názor... Já chodila k jedný, která mi byla doporučená psychiatrem, že je velice dobrá... Ta mě hned na začátku upozornila, že to bude na dlouhý lokte, terapie tak na dva roky a že to bude hodně bolet... Byla jsem tam pak ještě dvakrát a domů jsem chodila úplně vyřízená... úplně mě tam ta paní rozebrala a já už pak neměla odvahu to absolvovat znovu, tak jsem to vzdala... ale vím, že tenkrát jsem si taky říkala - já jí dám čtyři stovky, ona se mnou stráví hodinu a já jsem pak akorát na :-X... teď si myslím, že to dělala správně, že bylo potřeba si prožít znovu věci x let zpátky.... ale toho já jsem se bála... třeba kamarádka hledala někoho, komu si může pokecat, kdo jí bude chápat, všechno jí odkejve... no a pak co...???

mirka.. — 17. 11. 2008 10:39

a třeba nečekala, že jí někdo něco odkejve, ale pomocnou ruku v té nejhorší chvíli. třba chtěla na první návštěvě najít někoho, kdo by jí řekl, bude to těžké,ale půjde to, když budete chtít. to se pak chce mnohem líp, než když člověk totálně na dnšě dojde k někomu cizímu a tam mu vynadají a dostanou ho ještě níž.

Pandorraa — 17. 11. 2008 11:34

Damila napsal(a):

To bylo smyslem mého vlákna, povzdech a stížnost na to, co se děje.

Dami,
fakt si myslíš, že tohle má opravdu nějaký SMYSL?
A snad si opravdu nemyslíš, že psychologové jsou výjimkou mezi lidmi - všichni úžasní?
A tak jak říká Nhatre: zodpovědní za chyby klienta, projektované pak do těch jejich vlastních?
Žádné zázračné pilulky ani postupy neexistují, bohužel.
I to, zda je náprava jedna bolestivá dřina a nebo zajímavé dobrodružství, nezávisí vůbec na terapeutovi. Nikdy.

Nu a možná i tahle psycholožka je úžasná, jen ty a tvá kamarádka se s tím neumíte smířit. Psycholožka má totiž pravdu - za všechno, co se kamarádce děje, může si ona sama. Jen ona sama si tvoří svůj život.
A pokud ty říkáš, že za něj nejsi zodpovědná, tak to tak neprožívej, nepleť se jí do něj.
Ty jsi s ní na tom sezení nebyla, máš jen zprostředkované informace, proč si je tedy tak pouštíš k tělu? Proč je bereš jako jediné pravdivé?

Možná ti pomůže, když si uvědomíš, že stejně tak jako tvá kamarádka má svá omezení, má je i klinická psychologie. Existují případy, se kterými si klinický psycholog prostě neporadí, protože ho to nikdo nikdy neučil a pokud neumí překročit svůj materialistický stín, klientovi nepomůže.
A totéž platí i o klientiovi samotném.
Možná je to případ tvé kamarádky.

Já vím, že to zní absurdně, ale ona má sebevědomí a ego takové, že jí ho můžeme závidět.
Jinak by si na záda nenechala naložit to, co si tam naložit ve své bláhové pýše nechala.
Nu a jestli odmítá pomoc a raději tuhle štafetu předá svým dětem, to je také její pýcha.
Neumí sklonit hlavu, proto se raději bude houpat na větvi, než by našla odvahu a s ní i terapeuta, který by ji dokázal tyhle věci vysvětlit tak, aby je pochopila a narovnala.
Ta žena má jistě velkou sílu, nedodávala bych jí další, protože ona ji všechnu obrací proti SOBĚ. Nedivím se, že mele z posledního.

Možná by ti také v hledání odpovědi na otázku tak, jak jsi ji tu položila, pomohlo popřemýšlet nad tím, že pokud terapeut udělá a dovolí tvé kamarádce to co ty, skončí jako ty ....

Leelaa — 17. 11. 2008 17:21

Ahoj,
posuzovat etický chování psychologa z takových útržkovitých informací je samozřejmě těžký, nebo spíš nemožný. Je teda jasný, že tuhle psycholožku nelze jen tak s jistotou odsoudit - nebyli sme u toho a do hlavy jí taky nevidíme....ovšem na druhou stranu je pravda, že člověk by od psychologa zničenej odcházet neměl. Asi je třeba rozlišovat dvě věci. Pokud člověk cítí, že návštěva psychologa odkryla něco, co mu působí bolest, není dočasný zhoršení psychickýho stavu negativní - je to začátek procesu (ale je taky důležitý v tomhle případě dbát na to, aby na konci odcházel relativně stabilizovaný a ne naprosto rozhozený) Ale jestli někdo od psychologa odchází s tím, že ho obviňoval a v podstatě do něj kopal, není tam něco v pořádku. To by se totiž nemělo stát nikdy, psycholog není od toho, aby nad člověkem vynášel nějaké soudy, moralizoval atd...zvláště, když je to vyloženě přilévání oleje do ohně a ten dotyčný se už bez toho neustále obviňuje. Jak to bylo tady fakt nevím, ale jeslti jí psycholožka skutečně řekla např. to ať se nediví, že je manžel zlý, když s ním nespí, tak je to dost závažný pochybení. Takový věci se skutečně někdy dějí, setkala sem se už několikrát s podobnými případy, bohužel.
Jinak co se té kamarádky týče, musím se přiklonit k názoru, že opravdu je vcelku nemožný vyhrabat se z takovýho stavu vlastními silami. To rozhodnutí, že k psycholožce šla jí opravdu muselo stát spoustu úsilí a o to je smutnější, že to ta psycholožka (patrně) takhle zazdila. Nechci tvrdit, že psycholog je tu od toho, aby veškerou práci odved sám, to je samozřejmě nesmysl, ale na druhou stranu bez jeho účinný pomoci to těžko pude, a právě hlavně v tom začátku, kdy je třeba v člověku tu touhu s tím aktivně něco dělat vůbec vzbudit. Jasně, že to v ní někde je, ty vlastní zdroje, ale možná není schopná je sama nalízt.....a to je to poslání psychologa. Toho se ovšem "kopáním do zadku" a pod. nedosáhne. Jinak psychologové sou opravdu různí, někdo tu práci dělá hůř, někdo líp....ta škola a následný vzdělání může tej kvalitně dost pomoct, takže to není určitě k ničemu, ale na druhou stranu kde nic není ani smrt nebere.....

PavlaH — 17. 11. 2008 18:49

Velkou otázkou pro mne zůstává, zda-li jí ona žena o týrání vůbec řekla. Jestli mluvila pouze o neshodách.... Přijde mi to, že nedokázala překročit svůj stín.

Majja — 17. 11. 2008 19:23

Přesně tohle mě po přečtení tohoto vlákna taky napadlo. Jinak na první hodině u psychologa je běžné odpovídat na takové ty obecnější otázky nebo vyplnit dotazník, téma sex jsem měla v úvodním dotazníku dokonce v několika otázkách. Jenomže - s čím kamarádka k psycholožce přišla? Zdá se mi dost nepravděpodobné, že pokud by žena přišla k psychologovi s tím, že ji manžel fyzicky a psychicky týrá, tak terapeut bude reagovat stylem "jak to, že s ním nespíte?!" :co: Tohle je dost závažný a burcující téma a nelze ho jen tak přejít přeci. Takže záleží na interpretaci problému a celýho sezení. Takže - řekla kamarádka, z jakého důvodu tam přišla?

Damila — 18. 11. 2008 7:25

Pan, Tou poslední větou jsi mě trochu vyděsila:
"že pokud terapeut udělá a dovolí tvé kamarádce to co ty, skončí jako ty ...."

:o
Jak já jsem skončila? Já teprve začínám! :)

Jinak co se týče mé věty:
"To bylo smyslem mého vlákna, povzdech a stížnost na to, co se děje."
Uvědomuji si, že je to slovo do pranice a vzbudí vlnu odporu. Prostě jsem jen hodila na sklo své pocity, avše co píšu je subjektivní.

Všechny máte pravdu v tom, že to vidím jen z jedné strany,  jsem zaujatá, protože jsem do toho citově zainteresovaná, to zcela jistě.
Ale to je snad tak normální, jako že mám dvě ruce, a dvě nohy, to přece je samozřejmé.
A nějaký hlubší SMYSL moje otázka nemá (na etiku psychologa), ono je třeba mluvit i o věcech, které nás hnedka nedovedou na vrchol poznání. Každý krůček dobrý.
Zabývám se blbostmi, možná, ale i blbosti jsou součástí VELKÉHO CELKU.
Díky všem za jejich čas, vážím si toho.

Pandorraa — 18. 11. 2008 9:59

Dam,
tou větou jsem měla na mysli pouze to, že tvá kamarádka je tvůj energetický upír a ty máš nějaký důvod k tomu,nechat se vysávat.
Nemůžeš jí pomoci a ty to víš.

Nemůže jí pomoci nikdo, pokud ona sama si nepomůže.
A je to stále těžší.

majkafa — 18. 11. 2008 10:07

Možná to Damila od tebe vezme, když ode mě ne. Že kamarádka si může pomoct jenom sama. :)
Taky jsem kdysi nevěřila a čekala na spasení zvenčí. Dokonce jsem cítila, že jsem energetický upír, ale nedokázala jsem to jinak, už bych tu bez dodavatelů energie dávno nebyla. Cítila jsem, že už jsou unaveni a hledala jinde, jiné zdroje. Vím, bylo to ode mně hnusný, to už bylo v době, kdy jsem už nechtěla umřít, ale stále jsem nechtěla, nemohla, nedokázala pochopit, že pomoct si musím nejdříve já sama. Až pak můžou ostatní.
Dříve je každá pomoc marná, lze akorát dodávat energii ale tohle zničí nás samotné, jestli toho včas nenecháme. Jestli se necháme upírem stáhnout. I tohle už znám. Zní to hrozně, ale dodavatel energie musí říct - dost, už ne, aby nezničil sám sebe pácháním dobra.

Damila — 18. 11. 2008 16:37

Pan a Majkafo,
já tomu rozumím, jistým způsobem je upírka. :)
Ale já jí jsem vrbou dobrovolně. Ona mi hrozně něco připomíná, proto jsme tak spojené. Proto se jí tak zabývám, ikdyž jsme v tomto životě každá jinde, jak intelektově, tak duchovně. Toto, co ona řeší, jsem kdysi (jindy a jinde) taky řešila, a já ji strašně chápu. Empatie může být  někdy tak nějak brzdou,co?

Dnes jsem se dozvěděla podrobnosti o návštěvě té psycholožky. No, ikdyž je to jen jedna strana, je to i tak dost síla, a některé věci by psycholožce etika nebo i obyčejná lidskost neměla dovolit vůbec vyslovit. Ani to tu nebudu psát. Holka je teď rozhozená fest. Tohle bylo příliš. Nevím, asi takovou pecku potřebovala dostat, ale každopádně jí to nepomohlo.

Jak se člověku stane, že se něco změní, když to nemůže změnit nikdo zvenčí?
K čemu jsou psychologové a psychoterapeuti?
Mně např. pomáhají.
Ale ona pořád přitahuje hrozné lidi. Furt. Stále. Každou chvíli jí někdo nadává (že sbírá žaludy před něčím domem, že se její děti v autobuse příliš hlasitě smějí, a podobné kraviny). A ona pak brečí.

Jessika — 18. 11. 2008 16:38

Damila napsal(a):

...Ale ona pořád přitahuje hrozné lidi. Furt. Stále. Každou chvíli jí někdo nadává (že sbírá žaludy před něčím domem, že se její děti v autobuse příliš hlasitě smějí, a podobné kraviny). A ona pak brečí.

no, ono je takové přísloví : každá oběť si hledá svého vraha ...

aprill — 18. 11. 2008 16:39

Damilo, další informace máš zase od kamarádky?

mirka.. — 18. 11. 2008 16:43

mám z toho všeho pocit, že člověku, kterému je špatně je třeba nevěřit ani slovo a shazovat ho. protože damila píše přesné citace, ne nějaký její pocity.

mirka.. — 18. 11. 2008 16:44

čili i terapeut přistupuje k tomu člověku jako k něčemu, čemu se nedá věřit ani chlup na bradě.

Martinka1 — 18. 11. 2008 16:46

Damila napsal(a):

Ale ona pořád přitahuje hrozné lidi. Furt. Stále. Každou chvíli jí někdo nadává (že sbírá žaludy před něčím domem, že se její děti v autobuse příliš hlasitě smějí, a podobné kraviny). A ona pak brečí.

No to je právě o tom - že ona to podvědomě přitahuje, podvědomě si takové jednání přeje.
A psycholog by jí mohl pomoct začít to podvědomí rozklíčovat a vnášet do vědomí. Teda dobrý psycholog.

Když se jí nelíbil tenhle, ať hledá jiného!

Mám jednoho úžasnýho, ale je z Prahy. Tak jestli to nemá do Prahy daleko, doporučím :-)

Damila — 18. 11. 2008 17:12

Martinka1 napsal(a):

No to je právě o tom - že ona to podvědomě přitahuje, podvědomě si takové jednání přeje.
A psycholog by jí mohl pomoct začít to podvědomí rozklíčovat a vnášet do vědomí. Teda dobrý psycholog.

Když se jí nelíbil tenhle, ať hledá jiného!

po téhle zkušenosti už nechce žádného.

Damila — 18. 11. 2008 17:15

aprill napsal(a):

Damilo, další informace máš zase od kamarádky?

Ano, mluvila jsem s ní.
Jistě, je to neobjektivní. Přesto to by si musela úplně vymýšlet a dostat se do tohoto stavu sama a schválně, kdyby to nebyla pravda.
Dnes jak jsem ji viděla, není mi z toho dobře. Ale to je můj problém, já vím.

Damila — 18. 11. 2008 17:24

mirka.. napsal(a):

čili i terapeut přistupuje k tomu člověku jako k něčemu, čemu se nedá věřit ani chlup na bradě.

Tohle jsi napsala tak, jak to přesně proběhlo i u té kamarádky.
Psycholožka jí nevěřila. Vše obrátila proti ní.

Něco jsem si vzpomněla:
Připomnělo mi to moji obvoďačku. Jednala se mnou vždy slušně. Jakmile se dozvěděla o mých psychických problémech, a že jsem se léčila u psychiatra, najednou otočila, a vše, co jsem řekla, obrátila proti mně. Podsouvala mi, co jsem prý "chtěla udělat", překrucovala to, co jsem řekla "oznamovala" mi, co jsem tím já chtěla říct, a jak jsem to myslela...no, nestačila jsem se divit. Vím, jak velká bezmoc to je. Fakt jsem valila oči, co je možné, aby si lékař dovolil.

Tak v tomhle kamarádce věřím.
Psycholožka ji uvítala s tím:
"A co chcete po mně? To je problém do manželské porady."

Martinka1 — 18. 11. 2008 19:14

Damila napsal(a):

Martinka1 napsal(a):

No to je právě o tom - že ona to podvědomě přitahuje, podvědomě si takové jednání přeje.
A psycholog by jí mohl pomoct začít to podvědomí rozklíčovat a vnášet do vědomí. Teda dobrý psycholog.

Když se jí nelíbil tenhle, ať hledá jiného!

po téhle zkušenosti už nechce žádného.

Ale to je jako s chlapem. Když ji jeden z klame, tak už bude do smrti sama?
Ať to nevzdává.

Selima — 19. 11. 2008 18:27

Damila napsal(a):

Jenže tahle diskuse nevznikla proto, abych pomohla kamarádce, ale abych se dozvěděla, co má mít, umět, dělat, ....psycholog.

Jaké má práva a povinnosti.

Tohle vlákno je o etice psychologů ne o mé kamarádce.
A to mi ještě nikdo neodpověděl.

Psychológ nie je ľudská kategória, ale povolanie ako predavač pomarančov. Sú rôzni predavači pomarančov a sú rôzni psychológovia. Ja som sa stretla s jedným psychológom, ktyorý napáchal strašné škody na detskej dušičke a mala som tisíc chutí rozkopať mu gule - doslova- a zabrániť, aby sa mohol k akémukoľvek decku priblížiť na 30 metrov a prinútiť ho vrátiť diplom(pre úplnosť - nebolo to sex. zneužívanie, ale totálny profesionálny kopanec, zisťovala som si to vtedy u ostatných a možno by šlo aj ho žalovať, ale potom sme sa vykašľali...). Aspoň už nemôže škodiť, odstavili to monštrum. Ale zato nebudem tvrdiť, že všetci psychológovia sú nah.vno. Nie sú. Treba hľadať, skúšať - navyše, každému sadne niekto iný a niečo iné. Niekto potrebuje nakopnúť, iný najprv poľutovať, pohladkať, a potom pomaly a nenápadne viesť za ručičku niekam, odkiaľ už vykročí sám. Metódy sú rôzne, postup podobný. A ty nie si pánboh, neber si na svoje plecia viac, ako ti prísluší. Môžeš pomôcť, ale nemôžeš ovplyvniť celý jej život a liečbu. :jojo:

Damila — 19. 11. 2008 21:32

Selima napsal(a):

Psychológ nie je ľudská kategória, ale povolanie ako predavač pomarančov.

Tak to je asi špatně. Pokud to tak bere, klienty, jako pomeranče.

Na jednom fóru vystupuje jeden čestvě vystudovaný lékař, který je sice odborník ve svém oboru, má skutečně velké znalosti a vysokou inteligenci.
Zato na té lidské stránce mu bylo "ubráno", a to fest. Všechny uráží, nad všemi se povyšuje, názor každého smete ze stolu...hooodně nevybíravým slovníkem, není v něm špetka lidství. Taková mašina na diagnózy a medicínské postupy.
Dost tragedie, jestli se dostane do styku s pacientem.
Zachází s pacienty opravdu jako  ten prodavač s těmi pomeranči.

Pandorraa — 19. 11. 2008 22:58

Damila napsal(a):

Selima napsal(a):

Psychológ nie je ľudská kategória, ale povolanie ako predavač pomarančov.

Tak to je asi špatně. Pokud to tak bere, klienty, jako pomeranče.

Na jednom fóru vystupuje jeden čestvě vystudovaný lékař, který je sice odborník ve svém oboru, má skutečně velké znalosti a vysokou inteligenci.
Zato na té lidské stránce mu bylo "ubráno", a to fest. Všechny uráží, nad všemi se povyšuje, názor každého smete ze stolu...hooodně nevybíravým slovníkem, není v něm špetka lidství. Taková mašina na diagnózy a medicínské postupy.
Dost tragedie, jestli se dostane do styku s pacientem.
Zachází s pacienty opravdu jako  ten prodavač s těmi pomeranči.

Jéééééé Dam, na kterém foru? Sem s ním, já se tááák těším :jojo::gloria:

Pandorraa — 19. 11. 2008 23:13

Damila napsal(a):

Ale ona pořád přitahuje hrozné lidi. Furt. Stále. Každou chvíli jí někdo nadává (že sbírá žaludy před něčím domem, že se její děti v autobuse příliš hlasitě smějí, a podobné kraviny). A ona pak brečí.

Víš Dam, já věřím, že někdo to má a jiný nemá, i když bude studovat tisíc škol, prodělá tisíc terapeutických výcviků... Já si myslím, že psychoterapie není zaměstnání, ale poslání.
Tak, jako se někteří lékaři nemohou smířit s faktem, že příjde Franta od mašiny, koukne a vidí to, co oni zkoumají pomocí přístrojů za miliony a stejně si s tím, přesto že na to 6 let tvrdě studovali,  pořádně nevědí rady, tak i někteří studovaní psychologové a psychoterapeuti nemohou přežít, že jsou lidé, kteří umějí poslouchat a pak říci to správné slovo...
Také jsem dlouho nechápala, proč se někteří zoufalí lidé svěřují přítelům a něřeknou to "učenému" psychologovi.
Nejčastější odpověď je: to nemůžu říci, poslali by mne do blázince...
Jo a to znám jednu, co si ten blázinec dokonce sama vyběhala a na lékařích vydupala, jak zoufale hledala pomoc a oni ji pak z něj po týdnu vyhodili (doslova a do písmene ji vykopli) s tím, že nechodí na rozcvičky a je blázen...

Psychologie je věda o PSYCHÉ, tedy duši a přitom na její existenci sama nevěří.... Neumí ji uchopit.
Divné.

Říkáš, že kamarádka přitahuje hrozné lidi.... to proto, že ona JE sama hrozná.... Děsí ji to a její Duše, se kterou ztratila kontakt, je smutná a...bezmocná!
Ona si prostě musí projít svým údolím děsů a běsů. Musí.
Pravdou ale je, že jejím provodcem nemusí být bezcitný blb s diplomem a v zajetí naučených pouček.
Takže je to na ni - musí hledat nebo umře.
Nezměníš to.

lupina montana — 19. 11. 2008 23:26

Pandorraa napsal(a):

Damila napsal(a):

Na jednom fóru vystupuje jeden čestvě vystudovaný lékař, který je sice odborník ve svém oboru, má skutečně velké znalosti a vysokou inteligenci.
Zato na té lidské stránce mu bylo "ubráno", a to fest. Všechny uráží, nad všemi se povyšuje, názor každého smete ze stolu...hooodně nevybíravým slovníkem, není v něm špetka lidství. Taková mašina na diagnózy a medicínské postupy.
Dost tragedie, jestli se dostane do styku s pacientem.
Zachází s pacienty opravdu jako  ten prodavač s těmi pomeranči.

Jéééééé Dam, na kterém foru? Sem s ním, já se tááák těším :jojo::gloria:

ale tak to se taky hlásím!! :vissla:

lupina montana — 19. 11. 2008 23:30

A Dam - co si chceš počít i když budeš vědět vše o etice psychologů? I kdyby ji ta psychoňka porušila - jak jí to bude ta kamarádka dokazovat - bo co? :co:
Měla by prostě zkusit někoho jiného - dokud se netrefí
Stejně je nejdůležitější kdo je s kým..... :)

Damila — 20. 11. 2008 7:09

Pandorraa napsal(a):

Jéééééé Dam, na kterém foru? Sem s ním, já se tááák těším :jojo::gloria:

Dám odkaz, ale na vlastní nebezpečí.
Už tam ani nechodím, nemám na to nervy.

http://diskuse.doktorka.cz/den/

Všechna témata, která se týkají rakoviny. Nebo alternativních metod léčby. Podepisuje se nickem Formol.

Damila — 20. 11. 2008 7:21

Pandorraa napsal(a):

Psychologie je věda o PSYCHÉ, tedy duši a přitom na její existenci sama nevěří.... Neumí ji uchopit.
Divné.

Říkáš, že kamarádka přitahuje hrozné lidi.... to proto, že ona JE sama hrozná.... Děsí ji to a její Duše, se kterou ztratila kontakt, je smutná a...bezmocná!
Ona si prostě musí projít svým údolím děsů a běsů. Musí.
Pravdou ale je, že jejím provodcem nemusí být bezcitný blb s diplomem a v zajetí naučených pouček.
Takže je to na ni - musí hledat nebo umře.
Nezměníš to.

No jo, to s těmi psychology tak nějak vidím podobně. Jakoby duši, tedy věc duchovní chtěli uchopit materiálně.
proto já mám třeba problém s metodou KBT (kognitivně behaviorální terapie), ona neobsahuje tu podstatu, pracuje jen s příznaky.
EFT a KIP a RT, apod., to už je jiná, ale to zas (obvykle) nedělají psychologové, nehradí to pojišťovna, není to uznávané jako léčebná metoda.

Jinak k další části, máš pravdu:

"Co vysíláš, to přitahuješ."

Tak to funguje.
Ale dá se to vždycky změnit.

Vzpomínám si, jak jsem jako malá holčička měla trauma z těch komunistických front v obchodě, protože mě každý předbíhal. Jako bych byla vzduch.  A já se zmohla akorát tak na pláč. Občas se mě někdo zastal, málokdy, každý chtěl urvat místo pro sebe. Ještě teď se mi občas stane, že jsem "neviditelná", a někdo mě "přehlédne". Naštěstí stále méně často. Jak roste sebevědomí, tak se mění chování lidí ke mně.


Kamarádku nechám hledat, nebo umře, jak jsi napsala. Třeba si tím plní karmický dluh. :)

lupina montana — 20. 11. 2008 11:20

Tak Formol nee.....fuj, to je úroveň :usch: to holt není náš Jeňýk :supr:

Damila — 20. 11. 2008 12:20

lupina montana napsal(a):

Tak Formol nee.....fuj, to je úroveň :usch: to holt není náš Jeňýk :supr:

Už ses tam byla podívat? :lol: Síla, co?
Zlatí kluci Babineťáci!

Pandorraa — 20. 11. 2008 12:33

Damila napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jéééééé Dam, na kterém foru? Sem s ním, já se tááák těším :jojo::gloria:

Dám odkaz, ale na vlastní nebezpečí.
Už tam ani nechodím, nemám na to nervy.

http://diskuse.doktorka.cz/den/

Všechna témata, která se týkají rakoviny. Nebo alternativních metod léčby. Podepisuje se nickem Formol.

Djóóóó konečne můžu zase na někoho pustit svou čarodějnici. Vona se tak nudí :( Potřebuje provětrat a na pr.el.

Somaia — 20. 11. 2008 12:41

No a hádejte kdo tam na doktorce v psychologický řádí další a jako černá ruka!!! potřebovala jsem nějaký info pro mého bratra "deprese"  a narazila nick Yossarian.... hihi...prčáááá.... hlííínááá!! FUJ..... a už jí taky na doktorce odhalili ... i jako  Halinu v Abecedě zdraví (a šunku z Babinetu. :lol:)

Damila — 20. 11. 2008 12:42

Pan, nevím, co chceš udělat. Ale ať je to cokoliv, bylo by fajn, kdyby se Ti to povedlo.
Jen jestli to není ztráta energie pro blbečka...

Damila — 20. 11. 2008 12:44

Somaia napsal(a):

No a hádejte kdo tam na doktorce v psychologický řádí další a jako černá ruka!!! potřebovala jsem nějaký info pro mého bratra "deprese"  a narazila nick Yossarian.... hihi...prčáááá.... hlííínááá!! FUJ..... a už jí taky na doktorce odhalili ... i jako  Halinu v Abecedě zdraví (a šunku z Babinetu. :lol:)

Jo, Yosska je taky hustá. Ale ta není tak chytrá jako Formol, a proto je míň nebezpečná.

Somaia — 20. 11. 2008 12:46

Damila napsal(a):

Somaia napsal(a):

No a hádejte kdo tam na doktorce v psychologický řádí další a jako černá ruka!!! potřebovala jsem nějaký info pro mého bratra "deprese"  a narazila nick Yossarian.... hihi...prčáááá.... hlííínááá!! FUJ..... a už jí taky na doktorce odhalili ... i jako  Halinu v Abecedě zdraví (a šunku z Babinetu. :lol:)

Jo, Yosska je taky hustá. Ale ta není tak chytrá jako Formol, a proto je míň nebezpečná.

No Damilo, obávám se, že pro některé pacienty s psychozou, je tahle osoba přinejmenším stejně nebezpečná jako rakovina. I když... s psychózou bych asi do amatérských diskuzí na netu lezla jen na vlastní nebezpečí, to je pravda...  Já jen, že úchyláci všeho druhu mají na netu ráj.

majkafa — 20. 11. 2008 12:51

Somaia napsal(a):

No a hádejte kdo tam na doktorce v psychologický řádí další a jako černá ruka!!! potřebovala jsem nějaký info pro mého bratra "deprese"  a narazila nick Yossarian.... hihi...prčáááá.... hlííínááá!! FUJ..... a už jí taky na doktorce odhalili ... i jako  Halinu v Abecedě zdraví (a šunku z Babinetu. :lol:)

A jako několik jiných nicků na xchatu. :lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 12:51

Damila napsal(a):

Pan, nevím, co chceš udělat. Ale ať je to cokoliv, bylo by fajn, kdyby se Ti to povedlo.
Jen jestli to není ztráta energie pro blbečka...

Není to ztráta energie, já potřebuji trochu upustit té černé a tenhle borec přece potřebuje zrcadlóóóó ;)
Jen jsem ještě nepřišla na to, jak se tam zakládají nová témata :(

Damila — 20. 11. 2008 12:54

Somaia napsal(a):

No Damilo, obávám se, že pro některé pacienty s psychozou, je tahle osoba přinejmenším stejně nebezpečná jako rakovina. I když... s psychózou bych asi do amatérských diskuzí na netu lezla jen na vlastní nebezpečí, to je pravda...  Já jen, že úchyláci všeho druhu mají na netu ráj.

Formol je lékař a umí lidi zdeptat taky řádně. Slabší povahy by se klidně mohly sesypat z těch jeho hnusných urážek. Hned je pro něho každý debil, blbec, a prase.

To se u nemoderovaných diskusí bez nutnosti registrace bohužel stává, že tam vlítnou takoví...

Můžete mi objasnit, proč to vlastně dělají?

Somaia — 20. 11. 2008 12:54

Pandorraa napsal(a):

Damila napsal(a):

Pan, nevím, co chceš udělat. Ale ať je to cokoliv, bylo by fajn, kdyby se Ti to povedlo.
Jen jestli to není ztráta energie pro blbečka...

Není to ztráta energie, já potřebuji trochu upustit té černé a tenhle borec přece potřebuje zrcadlóóóó ;)
Jen jsem ještě nepřišla na to, jak se tam zakládají nová témata :(

tak až to bude, tak dej vědět... nenápadně... ať to máme v přímém přenosu :lol:

Damila — 20. 11. 2008 12:57

Pandorraa napsal(a):

Damila napsal(a):

Pan, nevím, co chceš udělat. Ale ať je to cokoliv, bylo by fajn, kdyby se Ti to povedlo.
Jen jestli to není ztráta energie pro blbečka...

Není to ztráta energie, já potřebuji trochu upustit té černé a tenhle borec přece potřebuje zrcadlóóóó ;)
Jen jsem ještě nepřišla na to, jak se tam zakládají nová témata :(

Já jsem tam kdysi nějaké založila, ale čeká se nějak na schválení, a nikdy se tam pak už neobjevilo. Asi proto, že jsem ho nenašla a nepřispěla, a tím nezviditelnila.

Ale netřeba zakládat nové téma. Stačí přispět do "Rakoviny" nebo jiných diskusí s lékařskou či alternativní tématikou, Tam ho zaručeně najdeš.
Jedna diskuse se tam dokonce jmenuje tuším:

"Milý zajíček Formol" nebo tak nějak.

Pandorraa — 20. 11. 2008 12:58

To forum je pěkně nepřehledné.....
Jinak hledej šmudlo, nepochybuji, že můj bystrý intelekt a šarm odhalíš okamžitě :)))))

Damila — 20. 11. 2008 12:58

Fuj, k čemu jsem Vás to teď navedla! :o
Damilo, styď se. :D
Ale neodolala jsem. Chci vidět zrcadloooooo!

Damila — 20. 11. 2008 12:59

Pandorraa napsal(a):

To forum je pěkně nepřehledné.....
)

Je. Ale to je zvyk.
Dáš si posl. deset příspěvků a pak po desíti listuješ zpět.

Somaia — 20. 11. 2008 13:01

Pandorraa napsal(a):

To forum je pěkně nepřehledné.....
Jinak hledej šmudlo, nepochybuji, že můj bystrý intelekt a šarm odhalíš okamžitě :)))))

:lol: :lol: :lol: nepochybně :lol: :lol: :lol: už je to TAM???

Somaia — 20. 11. 2008 13:04

je to TAM :godlike: :godlike: :godlike: oooo velká panovnice ... hlavo pomazaná ... :godlike: :godlike:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

teď ještě, aby se dostavil sám soudruh Formol a hooopnul na špeck.. :lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 13:13

Damila napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

To forum je pěkně nepřehledné.....
)

Je. Ale to je zvyk.
Dáš si posl. deset příspěvků a pak po desíti listuješ zpět.

Zpět?
Hmmm...tak to bude náročný, já se radši řítím dopředu.

Jinak Dam pohoda, já se  smířila s tím, že připomínat  lidem fakt, že co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi v podmínkách, kdy co je dovoleno volovi, není dovoleno bohovi, je rébusem mého života.

Mluvila jsem s jedním šamanem, řííkal, že prací šamana je jít i místo klienta do podsvětí a tam riskovat, že zapomene, kdo je a proč tam šel, že ztratí život....

Takovéhle akce jsou jen prověrkou, prověrkou toho, zda to, co člověk hlásá, taky žije. Zda je pořád volem, nebo zda už našel své ztracené niterné božství. Nejen našel, ale zda ho už i cítí a vnímá, zda ho MÁ  v sobě živé.

Pandorraa — 20. 11. 2008 13:14

Somaia napsal(a):

je to TAM :godlike: :godlike: :godlike: oooo velká panovnice ... hlavo pomazaná ... :godlike: :godlike:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

teď ještě, aby se dostavil sám soudruh Formol a hooopnul na špeck.. :lol:

No vidíš ty vopice chytrá :)
Provokativnější nick mne právě nanapadl, neb provokativní podpis použít nelze :(

Damila — 20. 11. 2008 13:23

Jeden příspěvek jsem tam našla, což by i odpovídalo Pan.
Tak hodně štěstí. A drž se, ať Tě nestáhne do podsvětí.
Já se skoro bojím... :o

Pandorraa — 20. 11. 2008 13:24

Ty foléééé, po zadání do googlu lezou zajímavé věci...ten kluk je zamindrákovanej až na půdu a uráží kde koho, z něj bude jednou do zajista akademik nebo prezident :)))

Jessika — 20. 11. 2008 13:25

... nebo boudoucí  manžel Anjiky :)

Pandorraa — 20. 11. 2008 13:28

Jessika napsal(a):

... nebo boudoucí  manžel Anjiky :)

Mrkni na fotku, myslíš, že by se jí líbil??

lupina montana — 20. 11. 2008 13:30

Pan, já tě tam nemůžu najít! :grater: Mně to fórum přijde takový pravoúhlý..... :grater:

Jája — 20. 11. 2008 13:32

já taky hledám a hledám a nic :grater:

Somaia — 20. 11. 2008 13:34

viděla jsem... na vlastní oko...:grater: rozený demagog s mindrákem jako Petřínská rozhledna,  ten hoch má před sebou zřejmě slibnou karieru, pokud se tu nic zásadního nezmění tak nejpozději do 5 let...když bůh dá :D... :(

Damila — 20. 11. 2008 13:36

Pan, dej tu přímý odkaz, ať se pokocháme.
(Jsi CarevnaKá ?)

lupina montana — 20. 11. 2008 13:39

No já našla jednoho, co je oblečen za svazáka, ale ten má bydliště Praha/příbram, kdežto ten náš bude asi ten, co rozvířil i půlku Wikipedie a ten má uvedený bydliště na Vysočině (jo aha, ale no studuje jádro, bo co...tak je možná i v tý Praze... :co: )

Damila — 20. 11. 2008 13:40

Děvčata, jsem hrozně přízemní, ale chtěla bych vědět...myslíte si, že tento megaegoista narazí ještě v tomto životě? Strašně bych chtěla být při tom!

Damila — 20. 11. 2008 13:42

Tady jsou jeho osobní stránky:
http://szumak.xf.cz/strukt.html

lupina montana — 20. 11. 2008 13:44

A mám Carevnu :lol: Teda rakovinu s jahodama jsem přehlídla :vissla::lol:
Dam - to já taky - ale nemůžeme mít celou cukrárnu! :dumbom:

Jessika — 20. 11. 2008 13:44

Pandorraa napsal(a):

Jessika napsal(a):

... nebo boudoucí  manžel Anjiky :)

Mrkni na fotku, myslíš, že by se jí líbil??

copak líbil... hlavně aby si nechal pomoct ;)

lupina montana — 20. 11. 2008 13:52

Tak jsem ho našla na homeopatických stránkách - Pan, je tvůj a celej :styrka:
Holt nějak nic nevydržím :usch::lol:

PavlaH — 20. 11. 2008 13:57

děkuju za navedení, jdu si to přečíst, ale dnes mi mozek nefunguje, asi nebudu ftipná...

Míša Kulička — 20. 11. 2008 13:59

Damila napsal(a):

Tady jsou jeho osobní stránky:
http://szumak.xf.cz/strukt.html

No jó, je to takový technokratický trdlo ... šťeňátko ... ale snad z toho vyroste :rolleyes:

lupina montana — 20. 11. 2008 14:04

Pěkný štěňátko :usch: mrkni jinam.........spíš takový žralůčátko (žraloci mi snad odpustí :grater: )

PavlaH — 20. 11. 2008 14:07

podle mého pohledu nesebevědomý kluk, který si staví ego na vzdělání, protože je jinak citově plochý. Nic jiného nemá, než vzdělání. chudák.

lueta — 20. 11. 2008 14:09

Teda Pan, v tomhle případě Ti půjde upouštění černoty jedna báseň :lol: :lol: :lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 14:09

Somaia napsal(a):

viděla jsem... na vlastní oko...:grater: rozený demagog s mindrákem jako Petřínská rozhledna,  ten hoch má před sebou zřejmě slibnou karieru, pokud se tu nic zásadního nezmění tak nejpozději do 5 let...když bůh dá :D... :(

Tím chcešč říci, že ho mám nechat na pokoji a nerozkopat mu ten jeho domeček, což já umím, že? :P:lol::gloria:
Škoda, že má kluk jeden ušatá zavřené srdce... a třeba ho ani nemá, což by byl vůbec průšvih :tesi:

Pandorraa — 20. 11. 2008 14:12

Damila napsal(a):

Děvčata, jsem hrozně přízemní, ale chtěla bych vědět...myslíte si, že tento megaegoista narazí ještě v tomto životě? Strašně bych chtěla být při tom!

Dam, proto tady je, takže narazí.
Proto jsem tu my všichni a právě v téhle době. Potřebujeme si toho honem rychle co nejvíc "umáznout", proto je to často tak divoké...a bolestné...:grater:

Pandorraa — 20. 11. 2008 14:14

lueta napsal(a):

Teda Pan, v tomhle případě Ti půjde upouštění černoty jedna báseň :lol: :lol: :lol:

Teda vy jste ale potfóoóŕy, začínám to vidět na týmovou práci, takovou babinetí misi, přímo spanilou jízdu  ;):lol::gloria:

PavlaH — 20. 11. 2008 14:16

jsem pro každou "špatnost". :D  :gloria: Kde že máme ty koně?

lupina montana — 20. 11. 2008 14:19

Ale to není špatný.... :co: to vůbec není špatný, matičko.....
                                                                                         Potěmkin :vissla::lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 14:35

Chudák frmol formol...kdyby jen tušil, co to v hlubinách internetu probudil..... :))))

Damila — 20. 11. 2008 15:10

Holky, obávám se, že on nebude mít vůbec páru o čem mluvíte. On zná jen čísla, procenta, vědecké výzkumy, studie, důkazy vědecky ověřitelné...
Je jinde, jede v jiné kleji. Dokážete se k němu dostat? Jak? Snížit se na jeho materiální úroveň? To by znamenalo použít stejně podlé zbraně, jako on (urážky). Nebo máte vznešenější plán?

Somaia — 20. 11. 2008 15:13

Pandorraa napsal(a):

Somaia napsal(a):

viděla jsem... na vlastní oko...:grater: rozený demagog s mindrákem jako Petřínská rozhledna,  ten hoch má před sebou zřejmě slibnou karieru, pokud se tu nic zásadního nezmění tak nejpozději do 5 let...když bůh dá :D... :(

Tím chcešč říci, že ho mám nechat na pokoji a nerozkopat mu ten jeho domeček, což já umím, že? :P:lol::gloria:
Škoda, že má kluk jeden ušatá zavřené srdce... a třeba ho ani nemá, což by byl vůbec průšvih :tesi:

Ne to ne, těžko na cvičišti... na bojišti mu to půjde jedna báseň... :lol: ... per to  do něj pod tlakem !!! :lol: :lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 15:21

Damila napsal(a):

Holky, obávám se, že on nebude mít vůbec páru o čem mluvíte. On zná jen čísla, procenta, vědecké výzkumy, studie, důkazy vědecky ověřitelné...
Je jinde, jede v jiné kleji. Dokážete se k němu dostat? Jak? Snížit se na jeho materiální úroveň? To by znamenalo použít stejně podlé zbraně, jako on (urážky). Nebo máte vznešenější plán?

Dam,nebylo tu už mnohokrát řeřeno, že s každým je třeba mluvit pro něj srozumitelnou řečí?
Nu a neboj, já osobně si uvědomuji, že co je dovoleno volovi, není dovoleno bohovi ;)

Damila — 20. 11. 2008 15:26

Som,
"per to do něj pod tlakem" - to je přesné  :D :D Já jsem ale mrcha, fakt se těším.

Somaia — 20. 11. 2008 15:26

už se chytíííl ...formol  huž je lapenej!!! :lol: :lol:

Pandorraa — 20. 11. 2008 15:31

Somaia napsal(a):

už se chytíííl ...formol  huž je lapenej!!! :lol: :lol:

Ježiš marjáááá, já si musím dát studený obkládek, ten kluk si koleduje, moje čarodějnice jedubaba je tááák natěšená :cool::cool::cool::cool:

Selima — 20. 11. 2008 16:07

Jessika napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Jessika napsal(a):

... nebo boudoucí  manžel Anjiky :)

Mrkni na fotku, myslíš, že by se jí líbil??

copak líbil... hlavně aby si nechal pomoct ;)

:lol:

Nick3594 — 20. 11. 2008 16:12

Teda ještě že nejsem formolem :lol: :lol:. Takovou invazi čarodějnic bych nerozdejchala :lol:.

Damila — 20. 11. 2008 16:14

A mně se to líííbííí. :D
Zatím řádí jen Pan, ale vede si výborně. :supr:

Pandorraa — 20. 11. 2008 16:17

ŘÁDÍ???
Jáááá?
Vždyť jsem taková hodnááááá, ba přímo na něj něžnááá :jojo:
Ale bude hůř ;):gloria::cool:

Damila — 20. 11. 2008 16:22

Já vím, že umíš víc. Ale když my jsme s Granvinem byli tak po*ně slušní, až se mi chce blinkat.
Pořád na něho chlebem, a on pořád těmi kameny... Už to chtělo malinký šutříček i na Formelína.

Nick3594 — 20. 11. 2008 16:23

Pan a něžná :lol:? Teda to si jdu přečíst :supr:.

Pandorraa — 20. 11. 2008 16:27

Damila napsal(a):

Já vím, že umíš víc. Ale když my jsme s Granvinem byli tak po*ně slušní, až se mi chce blinkat.
Pořád na něho chlebem, a on pořád těmi kameny... Už to chtělo malinký šutříček i na Formelína.

Já se v tom foru pořád ztrácím, takže jsem si to nepročetla, ale stačí mi ta arbitraž na Wikipedii a osobní profil.
Ten kluk potřebuje probrat. Jinak opravdu bude mít na svědomí minimálně jeden lidský život - svůj.
Je určitě velmi inteligentní a myslí, že je to i hodnej kluk. Jen tam má někde pořádný ranec, který ho tlačí k zemi.
Plazí se tak v tý nejhorší stoce...a je jedno, kolik  titulů si k tomu pořídí :(

Pandorraa — 20. 11. 2008 16:29

lvice napsal(a):

Pan a něžná :lol:? Teda to si jdu přečíst :supr:.

Tak to nechávám bez komentáře, ty hade se lví hřívou :P;)

Nick3594 — 20. 11. 2008 17:03

:lol: Odhalila jsem tě jasná.... :lol:. JJ, jsi na něj nějak podezřele hodná :D.

Damila — 20. 11. 2008 17:19

lvice napsal(a):

:lol: Odhalila jsem tě jasná.... :lol:. Jj, jsi na něj nějak podezřele hodná :D.

To jen proto, že Frmolík se nerozparádil v plné kráse. Zdrhnul studovat ty svoje pravděpodobnosti a procenta. Ale až se vrátí...budou mít oba příležitost si pokecat.

Nick3594 — 20. 11. 2008 17:21

Pan moc ho nešetři :cool:

haiel — 20. 11. 2008 17:58

Pandorraa napsal(a):

Ježiš marjáááá, já si musím dát studený obkládek, ten kluk si koleduje, moje čarodějnice jedubaba je tááák natěšená :cool::cool::cool::cool:

No, Pandoro, jestli ti můj příspěvek stojí za přečtení....nechci ti brát vítr z plachet, chápu tvoje nadšení z toho mládence, ale asi takto - všímám si ho už cca 2 roky, všechno, co se mu chystáš napsat, už četl asi 100krát....od mnoha lidí....a je to stále stejné. Na babinet chodím m.j. i proto, že tu není formol. Zničí všechna témata, kam vleze. Jak se znám, taky bych se (už poněkolikáté) neudržela a bylo by to zbytečné. ZBYTEČNÉ, Pandoro. 
(Studuje postgraduál na MU v Brně. To jen, že se tady kdosi zajímal.)

Damila — 20. 11. 2008 18:08

A co by teda na zajíčka Formola pomohlo?
Stejný inkvizitor, jako je on sám.
Haiel, uvidíme, jak se to vyvine. On se chuďátko nezmění, ale třeba Pan najde cestu, jak ho dostat do matu. Já bych ho za to chování moc ráda viděla v tom, jak se dostane do své vlastní pasti.
Bohužel jsem moc měkká na jeho těžký kalibr, a hnusí se mi jeho chování, tak s ním mluvit už nechci. Špinila bych si své jemné ruce tím hrubým šmirglem. Nemám asi ještě tak vyvinutou ochranu, aby mi neublížil. Třeba Pan má, kdoví.

haiel — 20. 11. 2008 18:13

Damila napsal(a):

A co by teda na zajíčka Formola pomohlo?
.

Zajíčkovi pomůže až život a praxe. Do té doby si bude krátit čas na diskuzích a mít prču z toho, jak vytáčí lidi.

Pandorraa — 20. 11. 2008 18:20

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ježiš marjáááá, já si musím dát studený obkládek, ten kluk si koleduje, moje čarodějnice jedubaba je tááák natěšená :cool::cool::cool::cool:

No, Pandoro, jestli ti můj příspěvek stojí za přečtení....nechci ti brát vítr z plachet, chápu tvoje nadšení z toho mládence, ale asi takto - všímám si ho už cca 2 roky, všechno, co se mu chystáš napsat, už četl asi 100krát....od mnoha lidí....a je to stále stejné. Na babinet chodím m.j. i proto, že tu není formol. Zničí všechna témata, kam vleze. Jak se znám, taky bych se (už poněkolikáté) neudržela a bylo by to zbytečné. ZBYTEČNÉ, Pandoro. 
(Studuje postgraduál na MU v Brně. To jen, že se tady kdosi zajímal.)

Hail klid.
Nevíš, co se mu chystám napsat. A ni já to zatím nevím, i když vlastně vím :)
Přečetla jsem si velmi dobře všechny stopy, které na netu zanechal, vím, co studuje a vím, co pro něj studium znamená :)
A zvolila jsem jiný nick právě proto, abych ho nedovedla na babi.
Pokud má srdce, bude to dobrý, pokud nemá, bude to taky dobrý, pro mne jednodušší.

Damila — 20. 11. 2008 18:25

haiel napsal(a):

Damila napsal(a):

A co by teda na zajíčka Formola pomohlo?
.

Zajíčkovi pomůže až život a praxe. Do té doby si bude krátit čas na diskuzích a mít prču z toho, jak vytáčí lidi.

A opravdu mu pomůže? Myslíš, že se změní?
Ledaže by tvrdě narazil. Ale tak tvrdě, že by se to jeho osobně velmi silně a citově dotýkalo. Něco co by ho probudilo od suché teorie.
Obávám se, že na to páku nemá nikdo. On nemá rád nikoho. A asi ani sebe, jinak by nebyl tak nenávistný.
Bohužel bude v ordinaci nebo v nemocnici, a bude šířit zlo mezi pacienty.

Pandorraa — 20. 11. 2008 18:31

Damila napsal(a):

A co by teda na zajíčka Formola pomohlo?
Stejný inkvizitor, jako je on sám.

A to já jsem.
Jsme stejní. Máme stejnou historii.
Vím to a už s tím snad i umím zacházet.
Uvidíme.

Nick3594 — 20. 11. 2008 18:38

Nejste stejní. Ty už totiž umíš lidi pohladit ........ :jojo:

haiel — 20. 11. 2008 19:01

Damila napsal(a):

haiel napsal(a):

Damila napsal(a):

A co by teda na zajíčka Formola pomohlo?
.

Zajíčkovi pomůže až život a praxe. Do té doby si bude krátit čas na diskuzích a mít prču z toho, jak vytáčí lidi.

A opravdu mu pomůže? Myslíš, že se změní?
Ledaže by tvrdě narazil. Ale tak tvrdě, že by se to jeho osobně velmi silně a citově dotýkalo. Něco co by ho probudilo od suché teorie.
Obávám se, že na to páku nemá nikdo. On nemá rád nikoho. A asi ani sebe, jinak by nebyl tak nenávistný.
Bohužel bude v ordinaci nebo v nemocnici, a bude šířit zlo mezi pacienty.

Ale jo, změní se. On trochu hřeší na to, že mu ta práce s pacienty moc nehrozí, kdesi psal, že míří spíš kamsi do laboratoře sloužit vědě. :D , takže si na netu někdy troufá i soudit závěry praktických lékařů, kteří podle něj též mnoho kvalit nepobrali.
Ta ťafka od života ani nemusí být moc krutá, stačí, když se zaláskuje do nějaké sličné čarodějnice. :D

Nick3594 — 20. 11. 2008 19:03

To pak bude mela ...... :D

haiel — 20. 11. 2008 19:09

No jo, bude mela a pak nakráčí na babinet a proškolí nás v duchovním a alternativě.

lupina montana — 20. 11. 2008 19:51

Fuj....nestraš, Haiel. :co:
Ona by na něj byla zbraň - alespoň tady....taková, jako na všechny frmoly: ignorovat, ignorovat a zase ignorovat ;)
Pan, jdu se nořit na doktorku :cool:

Damila — 20. 11. 2008 19:52

haiel napsal(a):

No jo, bude mela a pak nakráčí na babinet a proškolí nás v duchovním a alternativě.

No jo, to mu nikdo nesmí prásknout!
Myslím, že kdyby chtěl, už je tu dávno, ne? Babinet je jedno z největších diskuzních fór na netu.
Navíc tady je nutná registrace a taky jsou tu moderátoři, dá se tu zablokovat, stejně jako Yosska apod.

Damila — 20. 11. 2008 19:54

lvice napsal(a):

Nejste stejní. Ty už totiž umíš lidi pohladit ........ :jojo:

No, Pan taky umí pohlazením pěkně  šetřit. :gloria:
Ale je duchovně úplně jinde, než materialista Formolek.

haiel — 20. 11. 2008 20:01

Damila napsal(a):

haiel napsal(a):

No jo, bude mela a pak nakráčí na babinet a proškolí nás v duchovním a alternativě.

No jo, to mu nikdo nesmí prásknout!
Myslím, že kdyby chtěl, už je tu dávno, ne? Babinet je jedno z největších diskuzních fór na netu.
Navíc tady je nutná registrace a taky jsou tu moderátoři, dá se tu zablokovat, stejně jako Yosska apod.

Nebóój, jsem myslela, jako že se poturčí. Dá si jinej nick, třeba "zázračný léčitel" a bude tady kurýrovat marody na dálku.

lupina montana — 20. 11. 2008 20:07

Tak si vzpomeň na Kefíra - co jich vystřídal, až ho zabanovali definitivně :)
A to byl proti frmolovi formát :/
Pan - bez mučení přiznávám, že na tohle teda nemám. Ale budu ti děsně fandit :rock:

Nick3594 — 20. 11. 2008 20:10

Dam, kdepak Pan pohlazením nešetří, tam, kde je potřeba, jich dává vrchovatě, to mi věř ;)

Míša Kulička — 20. 11. 2008 20:36

lupina montana napsal(a):

Ona by na něj byla zbraň - alespoň tady....taková, jako na všechny frmoly: ignorovat, ignorovat a zase ignorovat ;)

No dyť bať ... celá ta diskuze s ním na javorovým sirupu mi přijde zbytečná ... a pitomá :/ (soráč)

Damila — 20. 11. 2008 21:07

Jo, jenže on se cpe do témat o alternativní medicíně a všechny tam hned napadne, hooodně nevybíravě. Když si chceš s někým povídat, a on ti tam furt leze a opruzuje, to je nepříjemné, a narušuje to rozhovor. Přitom nemá nic k tématu, jen přijde a uráží, že tam jsou všichni blbci a nevzdělanci, a chce pořád nějaké důkazy...
To je otravné. kdyby si tak psal na odborných tématech..ale když si chceš s někým vyměnit zkušenosti, a musíš ten příspěvek hledat mezi nadávkami Formola, ...nic moc.
Ignorace nepomůže, Haiel tu psala, že to dělá už 2 roky...
Je to jakási jeho náplň života, uvádět lidi "na správnou víru". :(

lupina montana — 20. 11. 2008 21:10

Kulíš, oni na to taky přijdou :jojo: Ale jestli jsem dobře pochopila, nemají tam nikoho, kdo by zhůvěřilce zabanoval, když je nejhůř. A znáš to: někdy trvá hodně dlouho, než člověk přijde na to, že s někým doopravdy není řeč - a taky nikdy nebude....furt si říkáš - to kurňa přeci není možný? :o:grater: A vono je..... :usch:
Dam, já myslím, že ignorance by pomohla, jenže by musela být naprosto důsledná - a to žádá semknutý kolektiv :lol:

Damila — 20. 11. 2008 21:19

lupina montana napsal(a):

Dam, já myslím, že ignorance by pomohla, jenže by musela být naprosto důsledná - a to žádá semknutý kolektiv :lol:

Jo, to je pravda. Ale tohle se nikdy nedocílí. Na Babinetu jo. Na Doktorce nikdy.

lupina montana — 20. 11. 2008 22:09

No právě....Babinet má jednak spousty pojistek a hlavně - přirozenou samočistící schopnost ;)

Damila — 21. 11. 2008 5:37

ad. samočisticí schopnost...
Když už jsme off topic, tak pořádně:
Napadlo mě, že kočky mají (oproti psům) samočisticí schopnost. Prostě nesmrdí, ani když se nekoupou, ani když zmoknou... Nevíte, proč to tak je?

Míša Kulička — 21. 11. 2008 7:20

Páč psi nesmrdí ... jen si prostě "voní" po svém :) ... Náš čistý, bílý, čerstvě vypraný a voňavý pejsánek je vždycky tak neskonale zhnusen, že při první procházce naprosto neomylně zamíří do hnoje, žabince a nebo se aspoň vyválí v ňáké chcíplé rybě ... :lol:

Damila — 21. 11. 2008 7:26

Naše Ájenka (jedna ze dvou malých kníraček mého dětství) jednou venku sežrala nefalšované ho :-). ! Čistila jsem jí pak zuby kartáčkem a málem jsem se zblila.
Taky měla zvyk sbírat venku vyplivnuté rozžvýkané žvýkačky, a žvýkat je dál.


Šmarjá, zamkněte to vlákno, kdoví kam se dostanem!!! :o
:D

lupina montana — 21. 11. 2008 10:38

Dam - je to tvoje vlákno - co nám dovolíš, to si dovolíme! :lol:
To možná souvisí se srstí - i někteří psi jsou takříkajíc bezúdržboví a jsou cítit míň, nebo jinak. A taky možná to souvisí s tím, že kočka je osamělý lovec a tvor vůbec, takže nepotřebuje nikomu vonět, ani naopak smrdět - kdežto pes jako zvíře společenské potřebuje mít v těchto ohledech jasno :supr:
Náhodou - samočistící schopnosti jsou dobrý téma! :co:

Ivana*M — 21. 11. 2008 10:41

Pandorraa napsal(a):

haiel napsal(a):

Pandorraa napsal(a):

Ježiš marjáááá, já si musím dát studený obkládek, ten kluk si koleduje, moje čarodějnice jedubaba je tááák natěšená :cool::cool::cool::cool:

No, Pandoro, jestli ti můj příspěvek stojí za přečtení....nechci ti brát vítr z plachet, chápu tvoje nadšení z toho mládence, ale asi takto - všímám si ho už cca 2 roky, všechno, co se mu chystáš napsat, už četl asi 100krát....od mnoha lidí....a je to stále stejné. Na babinet chodím m.j. i proto, že tu není formol. Zničí všechna témata, kam vleze. Jak se znám, taky bych se (už poněkolikáté) neudržela a bylo by to zbytečné. ZBYTEČNÉ, Pandoro. 
(Studuje postgraduál na MU v Brně. To jen, že se tady kdosi zajímal.)

Hail klid.
Nevíš, co se mu chystám napsat. A ni já to zatím nevím, i když vlastně vím :)
Přečetla jsem si velmi dobře všechny stopy, které na netu zanechal, vím, co studuje a vím, co pro něj studium znamená :)
A zvolila jsem jiný nick právě proto, abych ho nedovedla na babi.
Pokud má srdce, bude to dobrý, pokud nemá, bude to taky dobrý, pro mne jednodušší.

Je rec o formolovi , co studuje medicinu nebo jsem mimo ?

lupina montana — 21. 11. 2008 10:49

Nejsi....odkud ho znáš ty? :co::lol:

lupina montana — 21. 11. 2008 10:52

Damila napsal(a):

Myslím, že kdyby chtěl, už je tu dávno, ne? Babinet je jedno z největších diskuzních fór na netu.

Ale ženský fórum...už ten název. Tipla bych si, že už proto sem neleze a nepoleze :lol:

Ivana*M — 21. 11. 2008 12:12

lupina montana napsal(a):

Nejsi....odkud ho znáš ty? :co::lol:

Znam ten nick z jedne diskuse o rakovine .

Damila — 21. 11. 2008 13:14

A chlapec se skrývá.
To je divné. Jinak tam bývá furt. Ale třeba se chytne. kdyby ne, tím líp, bude klid.

Nick3594 — 21. 11. 2008 13:20

Holky, něco vám k lékařům povím. Od jedné pediatričky jsem utekla, ačkoliv byla homeopatka a dělala EAV. Byla strašně laxní, nic moc neporadila a všechno bylo dobré. Kdybych se osobně nepostarala, abych chodila na Vojtovku, tak Ondra v 5 měsících nepase a dle ní je to dobrý..... Tak jsem přešla prý k nejlepšímu pediatrovi v Táboře, který mi řekl, že není alternativně zaměřen. Řekla jsem si, nevadí. Hlavně že je dobrý pediatr.... Ha ha ha. Malý byl včera na očkování, večer i ráno velké horečky a milý pediatr mi řekl, ať mu klidně dávám 4x denně čípky Paralen. V příbalovém letáku je jasně napsáno, že tyto čípky jsou až od 7 kg (malý má 6,57 kg) a mohou ve vyšších dávkách poškodit játra. STAČÍ? Takže po poradě s ostatníma maminama dávám půl čípku 3x denně. Taky mi doporučil zábaly, což už je dnes přežitek, lépe je mimčo koupat v chladnější vodě, je to šetrnější..... Takže toliko lékaři...... Už beru rady pediatrů s rezervou, studuji informace na netu a řídím se svojí intuicí :vissla:.