mia.aaa — 18. 5. 2008 21:24

Ahoj, zvažuji solárko, chci být v létě krásně opálená a myslím, že nejhorší je samotné sluníčko, to ubližuje víc než solárko, tak si tak říkám, že když bych jednou týdně zašla do solárka na udržení barvičky za použití speciálních přípravků... tak CO MYSLÍTE, ublížilo by to mé kůži do budoucna? Nebo co ublíží víc,... v létě se snažím dost opalovat...právě kvůli té barvě... zatím používám tzv. tónovací mléka (ty s "kapkou" samoopalováku)... ale nechce se mi každý den mazat, navíc to málo vydrží a když už tedy mažu tak jsem stejně trošku flekatá... Co myslíte?... nechci být ve 30 samá vráska (je mi 22) Dá se navštěvovat solárko nějak "zdravě"??? Díky za odpověď...

Klubko — 27. 5. 2008 13:04

Má kožní lékařka říká, že solárko je zhouba. Mělo by se používat max 3x před létem a vstupem na přímé slunce a dost. Pak má v ordinaci v 50ti návaly a dámy chtějí odstrnit vrásky, pihy ze slunce atd. Jinak je rakovinotvorné stejně jako sluníčko, pokud se to přehání. Ale lidi o tom nechtějí slyšet. Trend hlásá, opálit. A pak když vidím v zimě ty nepřirozeně tmavé obličeje, tak se musím smát. Vypadá to děsně lacině.

Aknella — 30. 5. 2008 16:55

A hlavně, ty přípravky, co se prodávají na použití do solárií, nemají žádný UVčko ani nic podobnýho. Jsou jen plný vitaminů, ale neochrání tě...radši si počkej na sluníčko...

Aknella — 30. 5. 2008 16:57

"Mělo by se používat max 3x před létem a vstupem na přímé slunce a dost."

3x? no tak to si myslím, že by na tobě bylo teda prd vidět...po 3 návštěvách solárka:dumbom:

Klubko — 2. 6. 2008 9:46

No ono to právě není o tom aby to bylo vidět. Ale aby se ta kůže lépe připravila na zásah přímého slunce. Prostě mi věřte, že ten kdo se teď smaží v solárku tak za 20let slituje na výdělkem:)

Aknella — 2. 6. 2008 14:09

no tak jasně, ale prostě holky chtěj vypadat dobře, teď vůbec nepřemejšlej nad tím, co bude za 20 let...je to chyba, ale jak jim to vysvětlíš:)

Klubko — 2. 6. 2008 14:30

Já vím, diktát mody je neúprosný a záleží jen na jedinci co mu je milejší. Zda snědá pleť anebo zdraví. Mimochodem si nějak nemyslím, že by míra opálené kůže byla nějaké měřítko pro půvab ženy. Ale to je každého věc.

Aknella — 4. 6. 2008 17:07

no dovolím si nesouhlasit...protože opálené tělo(samozřejmě s mírou, ne jak černoch) vypadá třeba v plavkách mnohem líp než někdo, kdo je bílej jak sýr...teda alespon moje tělo vypadá líp:)

host5522 — 4. 6. 2008 17:29

Klubko napsal(a):

Mimochodem si nějak nemyslím, že by míra opálené kůže byla nějaké měřítko pro půvab ženy. Ale to je každého věc.

:jojo::jojo::jojo:

pírko — 4. 6. 2008 18:24

Já chodila  v roce 2005 na solárko a to mi bylo 26let. před dovolenou do Tunisu, abych byla právě připravená na to solárko. Vrátila jsem se z dovolené apřivezla jsem si né moc hezkou pihu, kterou mi vyřízli a byla jsem v prvním stádiu rakoviny kůže. Dokonce doktor mi děkoval že jsem okamžitě přišla, byl by moc rád kdyby tam chodily takhle brzy všichni, nemusela by byt onkologie. Takže holky radim ŽÁDNÉ SOLÁRKO!!!!! A na sluníčku se chraňte,krémem, nebuďte na něm dlouho a hlavně spálení kůže je první krok k riziku rakoviny kůže.

Klubko — 5. 6. 2008 8:37

No já už jsem byla onkologicky nemocná. Tedy ne rakovinou kůže. Takže slunce a solárko mám zakázané. Ale mě to neva, nesnáším smažení.
Řeším to samoopalovákem a slabý nádech do hneda mi stačí.
Někdy je nutné prostě rozhodnout co je priorita, zda hezká kůže v plavkách v -ceti nebo rakovina v -sáti .)

Aknella — 5. 6. 2008 14:29

Je ale pravda, že některejm typům lidí fakt vyloženě neopálená kůže prostě sluší...já jsem teda ted na jaře zkoušela solárko poprvý, byla jsem tam párkrát, a nijak mě to neoslovilo, myslím, že v létě(s vysokým faktorem krému) to pro celý rok stačí.

Zaba4 — 5. 6. 2008 18:02

ja byla na solarku parkrat na podzim a kdyz jsme zacla chodit na jare jakoze nova kura, tak me zacala svedit jedna piha, tak sem tam prestala chodit a od te doby klid, takze na solarko prdim a na slunicko jen s kremem

annyz — 8. 6. 2008 1:35

Jsem moc ráda, že tu čtu samé rozumné názory. Už jsem se bála, že se tu dočtu takové ty názory typu "Solárko je zdravé", "Solárko je rozhodně zdravější než sluníčko",atd. K solárku už jsem psala svoje ve fóru s názvem "Zdraví ženy", takže se nebudu opakovat. S pravidelným navštěvováním solárií také nesouhlasím, a na sluníčko pouze s krémem, obzvlášť u moře! Ale samozřejmě ať si každý dělá, co chce.