Fidorka — 29. 4. 2008 7:34

ahoj,

1. Používáme Biokat´s Fresh a nemůžu si stěžovat, jen mi vadí silná parfemace těsně po použití.
koketuju s vyzkoušením silikonového steliva, jako třeba Magic Pearls. Jaká je vaše zkušenost?

2. Zaujalo mě WC na obrázku. Máte s ním zkušenost? Vadí mi, že nemá dvířka, ale slyšela jsem na něj hroznou chválu, tak mě láká, moc :gloria: Dám ale na vaše názory. Moc totiž nevěřím příspěvkům na kočičích fórech, věřím, že tam je dost skrytých reklam.

http://www.hagen.com/france/img/publicity/cats/catdome3views.jpg

Pandorraa — 29. 4. 2008 11:22

Magic Pearls používám, žádný zázrak to není, mým dvěma kočkám vydrží tak 14 - 20 dní.
Výhodou je, že vybírám jen bobíky. A je třeba WC několikrát denně protřepat, jinak na dně vznikne nevábná hmota. Když ale "mícháš a třepeš", je to OK :)
Kuličky z WC kočky ale honí po bytě nepřetržitě, takže když si na některou sem tam šlápnu, hezky to "křupne" (to mám boty) nebo nepříjemně zabolí (to jsem bosa).

Teď experimentuji s BioCatsEko+. Příjemně to voní po dřevě, slušně hrudkuje, dá se to splachovat do WC.
Zato je to skoro všude :( Ale jelikož stejně musím denně luxovat, tak to jde.

Záchodky máme dva, obyčejné, takže s uzavřeným zkušnost nemám a vzhledem k mému vyjímečnému nadání typu:  cokoliv "rozeberu", už nikdy "nesložím", tak ho asi ani zkoušet nebudu.

Andromeda — 29. 4. 2008 12:01

Mám teďka doma asi druhé nebo třetí balení silikagelu a až na cenu je pro mě výrazně lepší než klasická steliva. Neroznáší se tolik mimo záchůdek, nevznikají mi v koupelně po čase zaprášené povrchy od klasického, protože silikagel nepráší. Mám zrovna teď taky ten Magic Pearls a koča mi teda ty kuličky nikde nehoní po bytě. Navíc mám v koupelně světlou podlahu a ty pískové na ní byly hodně vidět, pořád bylo potřeba zametat, silikagel se tolik nevynáší a navíc na té mé podlaze není tak patrný :D

Akorát bylo potřeba kočku na silikagel naučit, takže ta přechodová směs byla část silikagel a část klasický, protože mi do samotného silikagelu nechtěla zprvu chodit, pak už byla v pohodě :)

Někde tu už je podobné téma na babi...

Pandorraa — 29. 4. 2008 12:53

Ano, je pravda, že silikagel kočky tolik neroznášejí.
Ty moje v něm našly zalíbení jako v hračce.
A mám asi štěstí, vystřídala jsem několik steliv, nikdy jim nedělalo problém do něj chodit. Ted je v jednom záchůdku to a v druhém ono a používají oba.
Silikagel je rozhodně pro mne lepší než klaiscká hrudkující steliva. Ta se nedají splachovat do WC a hodně práší.
Jsou ale zase levnější.
Silikagel pro dvě kočky je dost pálka...

Ladie — 29. 4. 2008 16:10

My používáme jedině silikagel. S izavřeným záchodkem neporadím - máme obyčejný. No, Pandorro, naše micina taky nezná lepší zábavu, než honit kousky silikagelu po bytě a cpát ho pod koberec :)

Pandorraa — 29. 4. 2008 17:59

Ladie napsal(a):

My používáme jedině silikagel. S izavřeným záchodkem neporadím - máme obyčejný. No, Pandorro, naše micina taky nezná lepší zábavu, než honit kousky silikagelu po bytě a cpát ho pod koberec :)

Já mám pocit, že  ti moji pokemoni ho na mne přímo líčej - lezu do vany, není na koberečku před ní, vylezu z vany a jaúúúú jauvajz!
Kočky seděj na vaně a náramě se bavěj. Nevím fakt, jak to dělaj. Možná jim stačí ten mžik, kdy zavřu voči, abych si je umyla :(

Před chvílí jsem přišla do obýváků a tam p říšernej řev - pokemoni v objetí, Nena hrýže ucho Milagrovi, ten jí zatíná drápy do krku. Jen jsem je rozehnala, tvářili se, jako bych jim vzala smysl života. Uraženě se vyšplhali na křeslo, protočili a propletli velký klubíčko a nemluvěj se mnou.

Jsou to prostě bytosti z jiné dimenze :jojo:

Ladie — 29. 4. 2008 18:13

Pandorraa napsal(a):

Jsou to prostě bytosti z jiné dimenze :jojo:

K tomu prostě není co dodat :supr:

Fidorka — 29. 4. 2008 23:14

Moc vám děkuju za ohlasy.

Takže ok, silikon berem :) Pan, ale to souhlasí, že vám to vydrží na dvě kočeny 14 dní - na jednu by totiž mělo vydržet měsíc, nebo to aspoň výrobce tvrdí, což se taky nedá brát vážně.

Ještě k tomu záchůdku: vy tedy nemáte krytý, ale takové to jednoduché plato? Nesmrdí ty záchůdky víc než nekrytý? Mám odjem, že zpočátku, když ten náš čert byl prťous, a chodil jen na nekrytý, že to bylo cítit (nemáme odvětranou koupelnu). Buď jsem si zvykla, anebo se to zlepšilo po přechodu na krytý. Nejsem žádná citlivka a moje ho*** taky nevoní po fialkách, ale přece jen se snažím a záchůdek čistím furt, aby to nebylo cítit. S příchodem druhého kotěte budu kmitat dvojnásob :) Ale už se strašně těším, jsou to zlata!!!

Pandorro, s tím zavřením očí: já když si namydlím obliček čistícím gelem, po kterém štípe celý ksicht, a držím oči pevně zavřené, ďábel se rozhodne vyšplhat mi po noze na umyvadlo a napájet se vodou přímo z kohoutku. Víte jak to bolí, když úlekem otevřu oči? :dumbom: :lol:

Pandorraa — 30. 4. 2008 12:22

Fidorko, vím :dumbom:

Já mám koupelnu se střešním oknem, takže větrám, uklízím, větrám, uklízím, větrám, uklízím.....
Návštěvy zaregistrují kočky až ve chvíli, kdy se objeví.
Pokud ovšem nejsem doma a po několika dnech, kdy je hlídal například syn, příjdu diomů, tak je to někdy na plynovou masku. Ale během dvou hodin je situace zase ok :jojo:

Když se záchod pravidelně uklízí, minimálně dvakrát denně, tak silikagel pach "zavře" a nic cítit není.
Je to dobré stelivo, ale při ceně cca 110 -180,-kč za pytel krát dvě kočky, krát dva týdny, je to dost luxus.

Za BestCatsOkoplus jsem dala 180,-kč a je v záchůdcích už téměř měsíc, v pytli mi ještě víc jak polovina zbývá.
Asi u něj zůstanu, silikagel nechám jen na dobu, kdy na delší dobu odjedu z domu, abych tu nenašla podestýlku na půl metru po celém bytě. Kočky to opravdu dost roznášejí, chce to denně vyluxovat.

kasi — 30. 4. 2008 17:53

http://img236.imageshack.us/img236/1982/img288011ix6.th.jpg já mám tento záchod  a  je to  v pohodě  , vůbec není citít. a Kocourek na něj chodí  od  doby kdy jsem ho přinesla domů

Ela.. — 1. 5. 2008 8:25

Fidorka napsal(a):

ahoj,

1. Používáme Biokat´s Fresh a nemůžu si stěžovat, jen mi vadí silná parfemace těsně po použití.
koketuju s vyzkoušením silikonového steliva, jako třeba Magic Pearls. Jaká je vaše zkušenost?

2. Zaujalo mě WC na obrázku. Máte s ním zkušenost? Vadí mi, že nemá dvířka, ale slyšela jsem na něj hroznou chválu, tak mě láká, moc :gloria: Dám ale na vaše názory. Moc totiž nevěřím příspěvkům na kočičích fórech, věřím, že tam je dost skrytých reklam.

Já dříve používala zverlit (ze Zvěrokruhu), byl fajn, krásně hrudkoval, ale nacházel se absolutně všude - na lině, v koberci, pak i v posteli .. :butter:  Před měsícem jsem poprvé zkusila koupit silikagel a jsem maximálně spokojená. Sice je dražší, ale zase dýl vydrží, takže není co řešit :supr:
Co se týče záchodku, jeden nám slouží pro 3 číčiny, takže jsme zvolili mega záchod pro velká plemena, má do délky 70 cm, filtraci a dvířka, ale ty jsme museli odmontovat, naše kočenky na ně nebyly zvyklé.

Fidorka — 11. 5. 2008 17:43

Dneska jsem byla v Pet Center na Černém mostě. ve stojanech tam mají několik mís s rúznými stelivy a pet lahev s vodou. Cákla jsem do každého a udělala "bobík". Všechna parfemovaná steliva mi prostě smrděla, nesnáším ten chemický puch :( Magic Pearls mi nepřijdou ideální, přijdou mi ostré, ale aspoň fakt nesmrdí.
Jinak jsem nakoupila myšky na pérku, jednu vibrovací natahovací myšku, dvě škádlítka, granulky a vitamínky. Chci bejt v příštím životě moje kočka!

Yvetta — 3. 7. 2008 12:36

Když to tak čtu, tak přemýšlím, jestli nekoupit  našemu kocourovi taky ten krytý záchod, ale naučí se mi na něj chodit když doteď chodil na ten nekrytý? Abych ho nekoupila a pak mi k ničemu nebyl. Kočky jsou někdy docela konzervativní a změny jim dělají problémy.Nám stačilo  dávat misku jinam a čenda z toho byl jelen.Tak nevím :|

Ladie — 3. 7. 2008 14:45

My máme obyč záchod a o krytém jsme dlouho uvažovali. Nakonec jsme ho zavrhli ze 2 důvodů: jestli by si na něj Anča zvykla (přece jen je to asi 500,- a aby nám to pak doma zabíralo místo...) a hlavně teď hned vidíme, jestli tam je bobek nebo ne a hned to uklidíme.

Katkad — 4. 7. 2008 14:24

Ahojte,my měli prvně obyčejný záchudek,ale všude se nám válelo stelivo ,tak jsme  koupili krytý a pohodička,kocour se tam vyřádí,hrabe jak o život a aspon nedělá bordel.Zvyknul si hned a bez problémů.

Andromeda — 17. 11. 2008 11:35

Tak právě testuju nové stelivo GREEN CAT a hlásím, že mi asi vyhovuje i víc než silikagel... Má formu hrudkujícího steliva, ale je na organické bázi (cosi asi z kukuřice), takže nepráší a pachy pohlcuje. Výhodou je, že se dá vyhodit do záchodu, takže se dobře udržuje... Uvidím, zatím mám první dávku, jsem zvědavá jak dlouho vydrží balení a tak... Cena v obchodě byla sice 160,- ale na netu jsem našla i za 125,-

zoy15 — 27. 8. 2017 21:30

Nám se vyplatilo koupit si dražší záchůdek - je to robotická toaleta a je super. Nemám s ní skoro žádnou práci. Jinak pokud to někoho zajímá, tak mají i své stránky www.catgenie.cz

kami85 — 13. 6. 2018 14:16

my máme záchod s krytem ale dvířka jsem musela odebrat, jelikož se jich kocourek bál a nechtěl záchod používat, nevýhoda je že mi teď vyhrabe písek až na podlahu, a mně ten silikon nějak neseděl -rychle zapáchal

moncak — 19. 11. 2018 22:19

Naše kočička vubec nepozná rozdíl mezi tim nejlevnejsim a nejdrazssim stelivem , takze za me je to jedno :P :D

Myska25 — 16. 1. 2019 15:07

A kupujete ty klasické nebo ty navoněné ?

Majki636 — 23. 1. 2019 15:13

Myska25 napsal(a):

A kupujete ty klasické nebo ty navoněné ?

Chvíli jsem kupovala ten kalsický kočkolit jenže jak jsem objednávala granule, tak jsem si všimla, že mají kočkolit i s vůní tak jsem ho na zkoušku vzala a už kupuju jenom ten. Kupuju to největší balení, protože je to na dýl a hlavně cenově vychází asi nejlíp.

Myska25 — 25. 1. 2019 9:19

A nemůže ta vůně kočce nějak vadit, že by třeba začala chodit čůrat jinam ? To by nám teda ještě chybělo

Majki636 — 11. 2. 2019 22:49

Ty brďo, tak o tom jsem neslyšela ani jsem se s tím teda nesetkala, protože naše i přes to, že jí tam dávám ten voňavý tak na něj chodí vesele dál, není to žádná šílená vůně, ale pořád lepší než cítit kočičí moč ;) kupuju tady ten levandulový a to voní příjemně www.exo-eko.cz/kockolit-jerry-s-magic-c … 6l-p58476/

Grainne — 13. 2. 2019 10:06

doporučuju silikátové stelivo, nicnení cítit a je to bez práce ..jsou vonavé i klasické ..i se dá vůně dokoupit zvlášt ,pokud to kocicce vyhovuje .

Lajla03 — 20. 2. 2019 16:08

Kamarádka používá též tady ten kočkolit z exo eko a schválně jsem se jí ptala jestli tam micka chodí dál nebo s tím měla problém a říkala že žádná změna se nekonala takže si myslím že to žádný vliv mít nebude.