spunt — 5. 4. 2008 22:04

Nevíte zda vůbec ještě existují lázně nebo ozdravovna, kam může jet opravdu malé dítě? Co jsem zatím našla je vše pro děti od 3 let. Lenička je každou chvíli nemocná, má za sebou spoustu zánětů průdušek a od října má nasazeno preventivní foukátko a zodac.

Na jedněch stránkách jsem našla že lázně Luhačovice berou děti od 2 let, ale musíme to celé zaplatit ( info o ceně jsem už nenašla).
Ozdravovny jsou také od 3 let.

Eri — 5. 4. 2008 22:36

http://web.telecom.cz/detska_lecebna/lecba.shtml#zaklad

Zkus tohle, berou děti už od dvou let a mají na stránkách i ceník.

spunt — 5. 4. 2008 22:44

Eri díky moc. Zítra to proštuduju. Teď už mi to hlava nebere.

aprill — 6. 4. 2008 8:44

Kamarádka byla před léty s klukama   v Luhačovicích a platila jen svůj pobyt.

spunt — 6. 4. 2008 12:22

Aprill díky, bohužel dříve lázně i ozdravovny byly i pro malé děti. Postupně se to zrušilo. Na Luhačovice jsem se koukala, ale tam mají psáno že je to pro děti od 3 let a po dohodě mohou vzít i dítě 2 leté, ale pak si to musím uhradit za sebe i dítě :( .

Michaela.43 — 6. 4. 2008 17:41

Podívej se na   Dětskou léčebnu ve Zlatých Horách (Jeseníky), bohužel mě www stránky teď nenapadají, ale jistě to tu někde dohledáš. berou tam i matky s dětma a nemá to chybu. Hlavní léčba je speleo.... - tedy děti jezdí dýchat denně do jeskyní....)Byla jsem tam před cca 10 lety s předškolním dítětem, od té doby i několikrát v létě na týden na dovče a nemělo to chybu) - když tak písni....já vím, ale 10 let je mnoho :-)))to to letí

spunt — 6. 4. 2008 17:52

Michaelo, díky, stránky jsem našla jsou to http://www.speleoterapie.cz/
bohužel také berou děti od 3 let ( a ještě mě pobavilo, že když mi je pro malou napíše lékař, revizní lékař může schválit že nebudu platit ani já jako doprovod, krom OZP kterou samo máme :lol:). Doprovod platí od 600 Kč za den :co: K tomu se ještě platí 60 Kč na den jako v nemocnici.

Michaela.43 — 6. 4. 2008 18:15

Hmmm, já tam byla se 4 letým, pak druhý rok, to už synovi bylo 6 (předškolou), ten druhý rok jsem si taky platila jako doprovod - tenkrát to dělalo 5 neděl - cca 10 tis. Kč( ne že bych měla  hodně peněz, ale brala jsem to jako že je to levnější pro "oba", než jet na 5 neděl do chorvatska - třeba... - takže zatím hledej dál, ale až  Lence budou 3, tak neváhej.... :-)))

A ty www stránky, to je ono....

spunt — 9. 4. 2008 12:58

Eri dík moc za odkaz.
Koukala jsem tam. Snad jsem ten ceník dobře pochopila. Zeptám se na alergologii, jak to vidí oni, jestli by tam Lenku poslali.

Musim — 23. 5. 2008 21:30

Má dcera má za sebou pobyt v jeskyni Vojtěchov??? a NIDKY více. Namísto toho, aby ji to pomohlo nachytala další 3 bacily!!!!,což mne nenapadlo ,žeby se to mohlo přihodit! Už tam kašlala jak nevím co, prý reakce. KDyž jsem ji dovezla, našli ji nakažlivé bacilyx v krku, takže v pátek jsem zrušila tábor, kam měla nastoupit v sobotu, nakazila mne i matku a kašlali jsme snad 2 měsíce tak, že jsme si trhali plíce. A to odešla jakože "zdravá" a přišla tedy s kašlem, bacily a náběhem na astma!!!, což nikdy předtím nebylo.
Vozili je do jeskyn malou Avii, bazen u hotelu....voda vypuštěna, nejmenší děti bydleli 3.patro, kozy-pubertáci v přízemí, působilo to na mně jak vězení.
NE! My ne, ale ostatní matky to brali jako prima pobyt v létě...a většinou tam byly sourozenci. Taky mne šokovalo, když dali děti na míchané pokoje-holky-kluci a to ve věku 8-10 let! Na základě mého protestu pak šla na holčičí.
Solné jeskyně ano a dokonce to OZP proplácí.

váhavá — 23. 8. 2008 20:42

Moje dcera jezdila do Jánských Lázní a vždy na 6 týdnů a moc jí to pomáhalo.Naposled byla před 3 lety a byl tam s nimi na oddělení roční chlapeček s matkou.

Aneri — 15. 9. 2008 20:42

To já bych doporučila maminkám s dětmi, které mají alergie udělat testy na neléčené infekce /mykoplasmy, chlamydie pneumonie a pod. / , léčit a nepodléhat alergiím a léčbě ! Odtranit příčinu !!!