Maya.82 — 25. 2. 2008 17:06

Nazdarek dámy tak od 15.4. začínam autoškolu. Jsem zvědava jestli to zvladnu. Mám s toho trochu obavy. A co vy jak jste to proživaly když jste si dělali řidičák jak jste jezdili poté a ted.???
Pořizovali jste si hned po autoškole auto?? A jaká byla taková vaše samostatná první jizda po autoškole??
To je otázek co. Mě to ted čeká autoškola hned auto a řídit a řídit.

leny.wood — 25. 2. 2008 19:50

tak já nás (instruktorku a spolužačku) při první jízdě málem zabila :lol: ale musím se hájit, že to bylo poté, co jsem si zkusila pár rozjezdů na zledovatělém parkovišti a pak jsem byla vyhnána hnedka do ranního provozu (tže aut moc, moc, moc)...
vlastní auto nemám, občas jezdím s naším rodinným, ale je to kombik, tže parkovat se bojím a vlastně ani pořádně neumím (v autoškole mě naučili jenom parkování couváním rovně a ani to si pořádně napamatuju). když parkovat, tak na místo, kde je kilometr místa :lol: - no dobře, když se soustředím, tak jsem schopná to nějak mezi ty auta napasovat :D
a první jízda po autoškole? jela jsem s naším autem a tátou do města nakoupit a zpátky mě usadil za volant. prý to bylo dobrý, jenom jsem nemusela vymést všechny kanály :lol: - jo, to byly časy, první jízdy :lol: a až budu mít jednou vlastní auto, tak se asi budu bavit při parkování :P

nějak jsem se rozepsala :lol: jsem hrozně ukecaná :dumbom:

držím palce, určitě to zvládneš, my ženský jsme přece šikovný :supr: :P

lupina montana — 25. 2. 2008 23:18

Jasně, že zvládneš, Mayo! :supr:
A kdyby se ti náhodou zdálo, že ti to nejde, vzpomeň si na základní poučku mojí kamarádky, která učí jezdit a naučila mě, dcery, kamarádky i synovce jezdit úspěšně :storstark:
Ta říká, že na chlapovi pozná, jestli bude dobrej řidič hned, jak si sedne za volant, ale na ženě že to nepozná nikdy. Že muž to v sobě buď má, nebo ne, ale baby se dokážou vyjezdit aji z úplnýho jelita :lol:
A to je dobře, že budeš hned jezdit - jen si k tomu zkraje vem raději kamarádku, nebo třeba jánevím - ségru (jestli máš), protože jinak hrozí těžká partnerská roztržka :lol: Dokonce jsou i takové, co se nechaly zastrašit vlastním mužem a přestože mají řidičák, tak nejezdí :grater:
Bude to skvělý, až si budeš moct vyrazit a nikoho se nedoprošovat - uvidíš!

Klubko — 26. 2. 2008 8:48

Neboj. Já jsem teda poškuk. Dělala jsem řidičák  v17ti a těšila se,až padne 18náctka,abych za to mohla vzít:) Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na služebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se držel všeho, čeho mohl v našem starém Favoritu :lol::lol: Řekl, že se mnou už nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké štěstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, že jsem se nebála.
Všechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, že jedeš pomalu kašli. Taky se to učili. A věř, že jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, že ženy nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdežto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojišťovně a vidím to. Žensky při parkování spíše O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je muž. Taky pojisťovny uvažují o levnějším povinném ručení pro ženy, protože mají pak měnší plnění.

A ještě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejší, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoška ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vždy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.

Neboj a držím pěsti:)))

Holčička — 26. 2. 2008 16:39

Mayo, hlavně v klidu.
Před první jízdou jsem se byla projet s tátou na parkovišti za městem - aby mi řekl, co je který pedál a že se na brzdu nešlape levou :dumbom:
Moje první jízda v autoškole znamenala asi 20y rozjezd, pak malé kolečko po cvičáku a šup na silnici a ven z města. Měla jsem pohodového - i když trochu úchylného instruktora.
A první jízdy po? - naše 105ka a pěkně s tatínkem - pamatuji si, že mi stále tlačil na pravou nohu (abych přidala plyn). Jezdil se mnou po okreskách, abych si zvykla plynule řadit a zvládat zatáčky a křižovatky. Se semaforem to umí každý....
Ale jezdila jsem, kdykoliv jsem mohla - i teď. Vlastní auto jsem si pořídila až asi po osmi letech vlastnictví řidičáku, dřív jsem ho nepotřebovala :).

Tak hlavu vzhůru, vypnout prsa a hlavně KLID!!!

(Jo a ptej se - cokoliv Tě napadne a kohokoliv - proč tenhle jel takhle, jestli jsi to a ono udělala správně, jak by situaci řešil instruktor atd. - Kdo se moc ptá, moc se dozví ;) a v některých věcech si člověk musí být opravdu jistý sám sebou)

Maya.82 — 26. 2. 2008 18:06

No já jsem fakt zvědava jak to dopadne to bude sranda. :lol:  No já chci jako auto Fabii, ale nejlepší by byla fabie kombi. Jelikož dělam u tchyně v obchodě potřebuju větší autičko na zboží co budem vozit. :)

Klubko — 26. 2. 2008 18:34

Hlavně dneska ty auta už je o něčem jiném. Přesně jak psala Hočička, že jezdila 105:) Já v autoškole měla "Fáčko". Naši doma taky Favorita. Pak své první jsem měla Trabanta. Jo to byla jízda. Řazení pod volantem. A potom 105, pak Formana a nyní Felicii. Jsou to všechno střepy,proti tomu, co mají známý,ale zase umím jezdit i 1203. Oni mají pak problém, sednout do starého auta. Nové jede samo:)

Ota — 26. 2. 2008 18:55

Holky, nějak mi připomínáte nechtěně věk :D Autoškola Škoda 100, pak Wartburg, Lada kombi, Dacia. Lada 07, Favorit a teď už po 30i letech za volantem na to kašlu, je nějak přeautováno, a dávat bacha na ty poděsy, co dnes jezděj..Ale tím nechci brát žádné chuť, když je hezky a poloprázdná silnice je volantem fajn.

Klubko — 26. 2. 2008 19:19

Oto, u Vás v Praze je totiž jezdit autem k smrti. Já jsem tam dělal rok. A jen přejet Barandovský most ráno do práce :co::skurt::usch: A to jsem ještě hoooodně slušnej řidič, ale tolik jsem nenadávala ani ve Vídni, když byla zácpa.
Prostě moc aut a málo dobrých, širokých a nových silnic:)

Jinak co se týká tvého vyjmenování aut. Znám:) Nejsem tak stará,ale znám. Asi to bylo tím, že jsem ještě s generace po revoluci,kdy všichni neměli na novou Octavii, tak si kupovali vraky.
Segra si zase koupila Fiat 125. Obě máme více než 170 cm výšky, to bylo téměř nemožné se tam vejít. No a segra se svým prvním miláčkem v tom autě dokonce přišla o pannenství :lol::lol::lol:
A pak si koupla Olcita. No horší snad byl už jen Barkas...

Ota — 26. 2. 2008 19:34

Klubko, mluvíš mi z duše, Barrandovský most je pomsta řidičům. Kamarád bydlí v Radotíně a kdykoliv jsem k němu jel, tak vždycky honička, trefit ten správnej pruh..
Jeden mi vyprávěl, že "to" dělali i ve Velorexu (pro ty mladší, oplachtovaná dvojmístná tříkolka pro invalidy) :lol: :lol:

Tiina — 29. 2. 2008 13:14

Jo, jo autoškola, tam jsem strávila hodně času :-)). První jízdy po, tedy hoodně prvních jízd, bylo taky docela peklíčko, ale teď už je to pohodka. Sice pořád neumím podélně couvat do řady, pokud tam tedy není fakt hodně místa, ale jinak jezdím v pohodě.

Jo ještě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, když si chce koupit auto, uvažuje automaticky o Škodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepších aut.

Tiina — 29. 2. 2008 13:16

Jo a k tomu Barranďáku, za to by někdo zasloužil pár facek, to je taková neuvěřitelná zprasenost, že to se hned tak nevidí. Vyhýbám se mu jako moru. Jezdím někdy z Dejvic na brněnskou dálnici a stokrát radši to vezmu přes město, než po Barranďáku. To je fakt peklo.
I když jsou taky jiná hezká místa...taková křižovatka na Letenském náměstí, nebo U Bulhara...hlavně když tam nejdou světla...to je hukot.

Holčička — 29. 2. 2008 17:25

Tiina napsal(a):

Jo ještě by mě zajímala jedna věc. Proč spousta lidí, když si chce koupit auto, uvažuje automaticky o Škodovce ? To je zvykem, tradicí nebo čím ? Je přece tolik daleko lepších aut.

Jestli to nebude tím...vlastenectvím. :storstark:
A taky pomyšlením, že když se jedná o "naše" auto, odpovídá tomu i cena :vissla: Což v mnoha případech není pravda, že...

Sirius — 29. 2. 2008 19:04

Pořizování auta...je odvislé od naditosti prkenice. Za poslední půlrok si moji kolegové pořídili celkem asi deset aut. Z toho jsou 3 Škodovky, 2 renaulty, 2 citroeny, 1 fiat, 1 ford a 1 toyta. Ale jen 2 funglovky, ostatní jeté. A to u nás ve firmě dělníci mají mírně nadprůměrné platy.

Maya.82 — 29. 2. 2008 20:08

No jelikož já se v autech nevyznám a stačí mi aby nějak vypadalo, jezdilo a hlavně mělo radio tak jsem se ptala známých co a jak a nejvíc lidi řeklo škoda. A automechanici mi radili felicii má levnější náhradní díly než fabie, kterou jsem chtěla puvodně.

lupina montana — 29. 2. 2008 20:18

Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř šrotovka :grater:
Sirie - no protože pořídit si funglovku je nejblbější investice na světě - ukaž mi něco, co má po roce užívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty :lol: Mně se konečně povedlo přemuvit manžu na bazaráka a protože se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto :lol:

Sirius — 29. 2. 2008 21:37

lupina montana napsal(a):

Ale zase děsně rychle stárnou, ojedou se - jednu jsme měli minule, najeto cca 140 000 a byla to téměř šrotovka :grater:
Sirie - no protože pořídit si funglovku je nejblbější investice na světě - ukaž mi něco, co má po roce užívání pouhé dvě třetiny vlastní hodnoty :lol: Mně se konečně povedlo přemuvit manžu na bazaráka a protože se mu to náhle zdálo zázračně levný, máme konečně! pořádný auto :lol:

Souhlasím, já si pořídil Favorit v plynu, starej, ale jezdí a za lacino. Navíc od kolegy z práce kterej ho měl od důchodce, auto má najeto jen 125 000.
Takže pořizovací cena i náklady zatím zanedbatelné.:supr:

sisi21 — 5. 3. 2008 8:24

Vzpomínám si na první jízdu ..byl to šok!!!
Učitel mě posadil  do auta a jeď!! nevěděla jsem co dělat dřív ,,Já šlapala na pedály on řadil:lol::lol: jo ,vlastně ještě točila volantem!!!:godlike:
Po několika jízdách to bylo lepší,jenže jsme jezdili pouze na dvojku ,..někdy i trojka..po ukončení autoškoly mě všechno učil manžel...Ze školy jsem nevěděla vůůůbec nic..
Maya. a.neboj určo to zvládneš..jen to chce pak jezdit a jezdit a jezdit........
Jo a k té Praze..to je očistec!!!!není to jen Baranďák..dneska už je Praha zasekaná celá..

Klubko — 10. 3. 2008 9:46

Nevím proč mi už v autoškole říkali Schumacherová.... :vissla:
Já si prostě nemůžu jednou tu motorku koupit, to bych byla laciný dárce orgánů :vissla:

lenka39 — 23. 3. 2008 16:59

Ahojte,tak konečně mám po zkouškach.Ted jen čekat 3 tydny na řidičak a pak do terénu.Autoškola byla super.perfektni učitel.Auto už na mě čeka v garáži.

sisi21 — 23. 3. 2008 23:17

lenka ..gratuluji ..přeji hodně šťastných kilometrů:hjarta:

lupina montana — 24. 3. 2008 0:15

Klubko napsal(a):

Nevím proč mi už v autoškole říkali Schumacherová.... :vissla:

:lol::lol::lol: Jo - tak od tebe bych skutečně neočekávala ani ve snu, že se budeš skromně plížit škarpama :lol::pussa:

Klubko — 25. 3. 2008 10:10

Ale já jedu rychle jen tam kde vidím. Zase si nepotřebuji dokazovat, oproti chlapům, jak jsem dobrá, že budu předjíždet na úzké silnici,a vytlačím tím dvě auta ke krajnici. Jak to vidím každý den cestou do práce.... :dumbom::skurt::skurt:

Tak gratujuji k získání řidičského oprávnění a hodně najetých km bez nehody. Hlavně dobrou pojistku a pevné nervy na našich silnicích :storstark:

poletucha — 25. 3. 2008 14:27

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz.
Když jsem jela autem byla jsem strašně nervozní, že je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drží volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. Že ano, ty nahoře mají vždycky přednost, o těch dole musíš vědět, když budeš dělat vývrtku. Taky když jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řešila vždy strašně dopředu, páč co kdybych ztratila výšku, že ano, pak už musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrždění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manželovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem však doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. Ať to bylo dlouhý jak chtělo.

Teď už po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.

lupina montana — 25. 3. 2008 14:37

Šmarjá, Pol...ty máš pilotní průkaz?? :o A divíš se, že se ti zdá o letadlech? :lol:

kukusa — 25. 3. 2008 14:57

Mayo, kdyz uz jsem papiry dostala ja, tak je muze dneska dostat uz fakt kdokoliv, tudiz bych se neobavala.

Autoskolu jsem delala s jednim trohu strelenym instruktorem. Moje prvni hodina spocivala v tom, ze me posadil za volant, sedl si vedle me a doslova rekl: "Tak podivej se, tam dole to je spojka, brzda, plyn, timhle tim blikas, timhle tim radis - 1,2,3,4,5, a tady to nastartuj a jedem." Ackoliv jsem protestovala, ze jsem v aute nikdy predtim nesedela, nic ho nezajimalo, proste jsem nastartovala a jela, sice po cestach mezi loukama a polema, ale i tak ten chlap to nemel v hlave v poradku. Po hodine jizdy mi naridil, abych se vratila do mesta a zaparkovala mu pred barakem :o Dodneska nevim, jak jsem to mohla zvladnout. Je fakt, ze mi neustale hrabal do volantu a mel rizeni u spolujezdce, takze mi v pripade potreby i drzel spojku nebo brzdu. Pak mi oznamil, ze si mam koupit knihu s testama a tu se do mesice naucit. Takze jsem absolvovala 4 tydny jizd podobneho stylu, kdy me vzdycky "hodil do vody" a maximalne na me pak vriskal, ze jsem neschopna. Testy s nama nijak neprobiral, na poslednich jizdach mi rekl neco technickeho k vozu a pak se slo na zkousky.
Jizdy jsem absolvovala s jednim vypadkem spojky, ale jinak jsem to zvladla - ani jednou mi to nechciplo (diky dvojitemu rizeni spolujezdce :/) Takze ridicak jsem dostala, ale dodneska po teto zkusenosti neridim! V ocich ridicu, kteri se me marne snazili naucit ridit, jsem opravdove pako a nikdo z nich nechape, jak je mozne, ze mam ridicak, kdyz volantu vubec nerozumim...

Ano i to je mozne! Ze srdce ti preji schopneho instruktora!

Klubko — 25. 3. 2008 15:13

Pol a teď si vem,kdybys jezdila ještě s ponorkou:))) :lol:

Pisatel — 28. 3. 2008 14:36

poletucha napsal(a):

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz..

:godlike:
prosímtě zkus napsat na co ještě nemáš papíry, aby seznam byl úplnej :) Koukám holka jedna jako Ferda mravenec :) :hjarta:

poletucha — 1. 4. 2008 15:24

Lupiš, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví :D
každý máme svoje úchylky, ne ? ;) :D

lupina montana — 1. 4. 2008 15:37

No to jo! Jenže já kupříkladu mám takové.....všední, nevýrazné......takové obyčejné :gloria::)

poletucha — 1. 4. 2008 15:48

lupina montana napsal(a):

No to jo! Jenže já kupříkladu mám takové.....všední, nevýrazné......takové obyčejné :gloria::)

Kecko! :D tě znám, ne? mě neoblafneš. :reta:

Májajája — 1. 4. 2008 21:43

poletucha napsal(a):

já jsem si dělala řidičák ve 20 letech, kdy jsem už měla 4 roky pilotní průkaz.
Když jsem jela autem byla jsem strašně nervozní, že je tam podivný klid, nic se neděje, člověk jenom drží volant a jednou za čas zmáčkne páku nohou. Navíc se kontroluje jen prostor 2D - horizontálně kolem, nemusí se koukat nahoru a pod sebe. Že ano, ty nahoře mají vždycky přednost, o těch dole musíš vědět, když budeš dělat vývrtku. Taky když jsem zabočovala, měla jsem tendenci koukat zda mám dostatek rychlosti, správný poměr křidýlek a směrovky. Pořád jsem kontrolovala, co jsem zapoměla. Situace jsem řešila vždy strašně dopředu, páč co kdybych ztratila výšku, že ano, pak už musím dělat manévr na přistání. Na tom prachsprostým zabrždění mi pořád něco nesedělo.
Nechtěla jsem jezdit. Dlouho.
Pak dali manželovi do sádry nohu a já v 7. měsíci těhot. ho vozila do práce, přes Prahu.
Naučila jsem se.
Dlouho jsem však doma plánovávala na mapě cestu tak, abych nikdy neodbočovala doleva. Prostě furt doprava. Ať to bylo dlouhý jak chtělo.

Teď už po Praze jezdím jak taxikáři, nic mě nepřekvapí.

Jé, to je nádherný příspěvek, vážně,
dneska balzám pro moji dušičku. Díky!!

PS: Prvně když mně posadili do auta, bylo to obdobné, papíry jsem udělala jen proto že jsme celou autoškolu jezdili jeden okruh, naučené přednosti z prava a podobně. Papíry jsem dostala i přesto že mi při zkoušce spadnul pod auto strom ( ho blbě uřezali .-(  ), a pak jsem dva roky nejezdila. Když jsem začala, nutně jsem potřebovala vědět KAM pojedu a KDE zaparkuju, jinak jsem se na cestu nevypravila. Rychlost 20-30km v hodině byla smrtelná, bulila jsem při ní že nás zabiju. Jak jsem prvně dostala své firemní auto a musela si ho odvézt z Brna jsem tu už někde sáhodlouze popisovala. Byl to jeden z nejkrásnějších dnů v životě, když jsem se odhodlala vjet na dálnici. A teĎ se všemu jenom směju a jezdím denně, dvacítkou už jen parkuju .D

sharek — 2. 4. 2008 7:31

Klubko napsal(a):

Neboj. Já jsem teda poškuk. Dělala jsem řidičák  v17ti a těšila se,až padne 18náctka,abych za to mohla vzít:) Hned v 19ti jsem nastoupila do práce, kde jsem jezdila na služebky do zahraničí. Seděla za mnoha druhy aut a vyjezdila se. Nemám problémy s parkováním, orientací ani s rychlostí. Umím nabrat benzín, vyměnit kolo, dolít olej, couvat s vlekem...
První jízda po řidičáku byly cukavá a neplynulá. Táta se držel všeho, čeho mohl v našem starém Favoritu :lol::lol: Řekl, že se mnou už nikdy do auta nevleze. Měla jsem velké štěstí na prvního přítele, který si koupila starou Felicii a nutil mě jezdit. Byl kliďas, nekecal mi do řízení, jen radil. Musím mu v duchu za to poděkovat. Byla to jeho zásluha, že jsem se nebála.
Všechno je jízda cviku. chce to jezdit, jedzit a nebát se. A na ty ,co za tebou budou troubit, že jedeš pomalu kašli. Taky se to učili. A věř, že jsou chlapi, kteří jezdí jako idioti. Já bych s nimi do auta nevlezla.
I instruktor říkal, že ženy nemají potřebu si něco dokazovat, machrovat. Kdežto chlap, zaviní více smrtelných dopravních nehod. Dělám v pojišťovně a vidím to. Žensky při parkování spíše O´tukají auto a zmačkají pár plechů. Ale z 90% viníkem smrtelných nehod je muž. Taky pojisťovny uvažují o levnějším povinném ručení pro ženy, protože mají pak měnší plnění.

A ještě něco. Já dělala řidičák na podruhé. Přehlédla jsem stopku. Brala jsem to jako vedlejší, tak se jen rozhlédla a nezastavila úplně. Kámoška ho dělal na potřetí. Prostě je trémistka a vždy vzala nějakou popelnici. Ale obě jezdíme dobře, denně a v klidu. Sestra udělala napoprvé,ale řidičák má pro ozdobu a řidit pro ní znamená velký stres.

Neboj a držím pěsti:)))

Klubko tak to ti závidím, se mnou ikdo trpělivost neměl, táta auto nepušil, bejvalý jen na prosíka, kamárádi byly rádi že je odvezu domu z hospody a tim jsem zkončila....2 roky už jsem neseděla za volantem. Přítel mi sice nabízí abych řídila,ale už na to asi nemám. Jsem srab  :dumbom:

Pisatel — 2. 4. 2008 7:32

poletucha napsal(a):

Lupiš, Klubko, Pisatel:
To se ozvali ti praví :D
každý máme svoje úchylky, ne ? ;) :D

Poletuško, ale to jsou krásné úchylky, takové mohu, třeba jako já koukej /nechci se vytahovat/  tak, mám papíry na auto, náklaďák, takové ty přidružené věci na dvou a třech kolech, tank, obrněné vozidlo pěchoty  k tomu papíry na létání (prpooadlé :() a hlavně papíry na hlavu :), papíry na svobodu, papíry na děti, papíry na práci, na důchod, ale hlavně papíry na život :) No nejsou to krásné úchylky? :D

Klubko — 2. 4. 2008 8:43

Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, že v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zažít.
Jako největší jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si šel řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, že si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,ať nemusí típat žváro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, že kola máte zasebou a ne před sebou a že za vámi sedí 40 lidí.

Pisatel — 2. 4. 2008 18:48

Klubko napsal(a):

Můj sen je sednou jako spolujezdec do rellye. Ne ty F1 na okruhu. Ale volný terén. Je mi jasné, že v cíli bych měnila hnědé prádlo za čisté bílé, ale stejně bych to chtěla zažít.
Jako největší jsem řídila max autobus a to asi 15 sekund na hranicích s Ukrajinou. Kde jsme čekali asi 4 hodiny na odbavení a zrovna ve chvíli,kdy si šel řidič zapálit ven,tak se to začlo hejbat. Tak na mě houkl, že si mám sednout za volant, natočit to a kousek popojet,ať nemusí típat žváro:). Tak jsem to natočila, dala za jedna a byl to děsný pocit, že kola máte zasebou a ne před sebou a že za vámi sedí 40 lidí.

A traktor by tam nebyl Klubíko? :vissla:
No tak rally jsem si prožil s otcem Engeho na rally Škoda:-) mi povidej, mě by dostalo teď už jen let do vesmíru, asi až umřu tak se tam nechám vystřelit :lol: :vissla:

Jitka8 — 4. 4. 2008 7:53

Já bych řidičák chtěla a mooooc,ale bojím se a taky je v tom trochu pohodlí a navíc mi je 41roků.
Potřebovala bych hodného a trpělivého učitele.Ale nevím,jak se to pozná.
Auta máme dvě:Opela a Favorita.Můj přítel mi říkal,že Favorit by mohl být můj.
Nechápu ženské(pár jich znám),které řidičák mají a nejezdí.Jéééé,to já bych jezdila.

sisi21 — 4. 4. 2008 8:50

Jitka8..no tak šup..nic to není..a řidičák můžeš dělat v každém věku...:hjarta::hjarta:držím palce

Pisatel — 4. 4. 2008 9:33

sisi21 napsal(a):

Jitka8..no tak šup..nic to není..a řidičák můžeš dělat v každém věku...:hjarta::hjarta:držím palce

Přesně držím palečky:-)

Maya.82 — 12. 4. 2008 11:18

No tak ted už fakt platí ten nazev, že už je to tady. V uterý nastupuju. Bojim :grater:

PPavlaa — 12. 4. 2008 14:05

:) Mayo, jsi šikulka, to zvládneš ;) :pussa:

Maya.82 — 12. 4. 2008 21:33

Snad jo, ale jsem s toho trochu nervozni.

sisi21 — 12. 4. 2008 22:50

To jsme taky všichni byli..neboj to zvládneš,,jde o tu první jízdu a pak už to jde samo!!! ;)
držíím palce!!:) a dej vědět jak to zvládáš!!! :hjarta:

Maya.82 — 10. 5. 2008 19:23

Nazdar lidi tak první jizdu  na parkovišti už má za sebou. :) Ale nejsem si jistá jak to budu zvladat na cestě.
Ted probíráme křižovatky a přednosti tak jsem s toho jelito. :lol:

MončaVa — 10. 5. 2008 22:23

To buď ráda, že ste jezdili po parkovišti, mě prskli rovnou do vesnice na silnici, kde se motali chodci, jiná auta  :o , já osobně z "mé" autoškoly nemám dobrý pocit. Podle mě mě tam toho moc nenaučili, učím až teď....  Křižovatky se naučíš, chce to jen cvik a trochu u toho přemýšlet  ;) uvědomit si, kde je hlavní, přednost zprava, dát přednost u zabočování doleva  :jojo:  apod. Držím ti pěsti.

sisi21 — 11. 5. 2008 22:16

Neboj Maya..až se vyjezdíš budeš jezdit jak Fittipaldy ;)chce to čas..!!!!

Vendy — 22. 5. 2008 16:55

Ahoj, zdravim všechny, ted si dělám řidičák, mam před sebou 4 jízdy a připadá mi, že jezdim čím dal tím hůř. nějak se to ve me nemůže zlomit a dělam stále hrozny chyby. Když jsem se dívala jak lidi jezdí autem, tak jsem sirikala, to je hrozne jednoduchy, ale ted vsechny ridice obdivuji :-)

Maya.82 — 22. 5. 2008 17:10

Vendey neboj to půjde. Já dělám řidičák taky ted a mám za sebou jen 2 jízdy, ale je to zahul.

PPavlaa — 22. 5. 2008 21:00

Mayo ahoj :) tak vidíš, to bylo strachu :) za sebou už dvě jízdy a žádnej mrtvej ;) držím palečky, to půůjde, neboooj :)

sisi21 — 22. 5. 2008 23:35

holky nebojte to zvládnete....a tady se můžete zatím učit:lol::lol:třeba vám to pomůže..
http://farcar.euweb.cz/farcar.html

Maya.82 — 26. 5. 2008 20:44

Sisi díky za odkaz.

sisi21 — 26. 5. 2008 23:38

Maya..není zač..hlavně ,když to pomůže..:hjarta::hjarta:,,tak trénuj ;)

baba.jaga — 28. 5. 2008 20:31

Ja dost pochybuju, ze se lze jaksi uplne vyjezdit. Napriklad vidim, ze nekomu i po letech to dela docela potize. Jedna moje kamoska si napriklad i po 6 letech aktivni jizdy se porad neciti za volantem jista, jezdi opatrne, nemuze se s nikym bavit, je uplne soustredena na tu trasu. Je na ni ten stres poznat. Ale dalsi kamoska jezdi snadno, za jizdy normalne mluvi, posloucha hudbu.... Holt na to kazdy nema. Pro nekoho je to radost, ale pro nekoho psychicka zatez.

Maya.82 — 28. 5. 2008 21:21

Tak ted jsem byla na třetí jizdě. Uplně super!! Jezdila jsem od 50 do 80 km za hodinu uplně bez problému. Na křižovatce taky super. Dokonce když jsem se v obci soustředila na to abych udržela 50-sátku a nejelo mi to víc tak jsem zapomínala jezdit křivo. Ještě, že jsem tu rychlost musela sledovat furt protože moje instruktorka se při 90-sátce tvařila jaksi divně a pořád mi říkala, že není kam spěchat, že by to chtělo spomalit.

sisi21 — 28. 5. 2008 21:47

baba.jaga napsal(a):

Ja dost pochybuju, ze se lze jaksi uplne vyjezdit. Napriklad vidim, ze nekomu i po letech to dela docela potize. Jedna moje kamoska si napriklad i po 6 letech aktivni jizdy se porad neciti za volantem jista, jezdi opatrne, nemuze se s nikym bavit, je uplne soustredena na tu trasu. Je na ni ten stres poznat. Ale dalsi kamoska jezdi snadno, za jizdy normalne mluvi, posloucha hudbu.... Holt na to kazdy nema. Pro nekoho je to radost, ale pro nekoho psychicka zatez.

Každej by měl po těch pár letech poznat ,,jestli na to má ,nebo né..Měl by být trochu soudný..a pokavad se na to necítí tak to radši nechat být,,

sisi21 — 28. 5. 2008 21:50

Maya.82 napsal(a):

Tak ted jsem byla na třetí jizdě. Uplně super!! Jezdila jsem od 50 do 80 km za hodinu uplně bez problému. Na křižovatce taky super. Dokonce když jsem se v obci soustředila na to abych udržela 50-sátku a nejelo mi to víc tak jsem zapomínala jezdit křivo. Ještě, že jsem tu rychlost musela sledovat furt protože moje instruktorka se při 90-sátce tvařila jaksi divně a pořád mi říkala, že není kam spěchat, že by to chtělo spomalit.

Vždyť říkám,,ještě pár jízd a budeš jak Fitipaldy :lol::lol:

Maya.82 — 28. 5. 2008 22:33

No můžu říct, že mě to začalo bavit a přestala jsem s toho mít strach. Strach mám jen když naproti mě jede kamion a objíždí cyklistu. To je síla. Mám furt pocit, že ta cesta je pro nás malá, ale to se taky poddá.

sisi21 — 28. 5. 2008 22:39

Kamion je velikej ..ten jak vidím prchám od něj:lol: ...Je dobře,že tě to baví,,jasně přijde třeba okamžik a budeš muset zareagovat,(myslím třeba ,když ti to chípne,nebo někdo na tebe zatroubí)..nenech se hned vytočit....ale neboj do toho všeho se dostaneš:lol:

Maya.82 — 28. 5. 2008 23:12

Tak mě jen tak nevytočí. Ted zrovna přemýšlím na autičkem jaké si koupit a hlavně nejlepší možnost financováni. Uvažuju na Chevroletem sparkem ten není tak drahý jako uplně nový.

sisi21 — 29. 5. 2008 8:49

Jo to se ti ani nedivím..taky jsem to měla ..jenže jsem si říkala ,že mě stačí škodovka na ten začátek..ten už mám ráda silnějčí auta..momentálně máme Audi..Musíš to vyzkoušet co ti bude vvyhovovat .. v tomhle ti neporadím..každej má rád něco jinýho..záleží jestli budeš koukat na spotřebu ..nebo jestli chceš něco silnýho .to je fakt na každým..jen jestli ti můžu poradit do začátku si klidně kup něco obyč,,a až se vyjezdíš pak bych šla do něčeho lepšího..držím palce ve výběru..;)

Klubko — 29. 5. 2008 9:22

Problém s řízením u nás mají spíše ženy kolem 40ti a více. Kde v rodině tenkrát vládlo jedno auto, táta u té 120ky i spala a mamka jela maximálně z hospody,když nemohl. Tuto jízdu doprovázelo ještě "kam jedeš, dej si trojku, to neslyšíš ten motor, přibrdzi, co děláš, rovnej si to,už to do p...e rovnej, popoješ, já z toho nebudu, už ti to nepůjčím atd"... Takže dokonale v těch ženách zakodoval, že jsou blbé, že neumí jezdit a že auto je jen muže"!!! Přitom na něj šetřili spolu a mají na jeho užívaní stejná práva.
Já s řízením nemám problém, vůbec. Mám to ráda, relax, poslouchám hudbu a jsem vyježděná i v zahraničí. Parkovat mi nedělá problém. Ale to neznamená, že jsem také v autoškole nedělala kiksy, že mi autíčko nechcíplo, že jsem na 10x nezaparkovala rovně. Je to o cviku. A taky o povaze. Moje sestra, ačkoliv dle mého jezdí velice dobře, tak  se bojí, je to pro ní stres. Jak píše babucha. Pro mě je to relax.
Nebojte holky, když to má jít, tak to půjde a ty borce, co za vámi děsně vzdychají, že je tam autoškola, a že jste za trest, tak na ně kašlete. Oni se to taky učili, chcípalo jim to a věděli kulové.
Znám i borce, kteří se děsně naparují před ženskými,ale něvědí, kde je v motoru olejová vana :usch:

Klubko — 29. 5. 2008 9:25

Maya.82 napsal(a):

Tak mě jen tak nevytočí. Ted zrovna přemýšlím na autičkem jaké si koupit a hlavně nejlepší možnost financováni. Uvažuju na Chevroletem sparkem ten není tak drahý jako uplně nový.

Mayo. Není. Stejně tak drahá není Kia Picanto. Máme je v práci na popojíždění a nejsou špatná. Ale když si spočítáš, co na novém autě přeplatíš + pojištění, tak jsi na těch 230 000 stejně.
Jukni na www. tipcars.cz  Zadej si ve vyhledávači auto, pohon atd. prostě co chceš za značku a tam ti vyjedou nabídky ze všech  autobazarů v ČR. Některé jsou bořeniny, ty podezřele levně.Ale někde prodávají fakt dobrá auta, třeba i testovací vozy a máš je rok staré, jeté a o 1/3 levnější. Pokud máš někoho, kdo na to jukne a pojede s tebou, tak bych dávala přednost tady. Hlavěn koukej, zda mají servisní knížku.

baba.jaga — 29. 5. 2008 9:52

Klubko napsal(a):

Problém s řízením u nás mají spíše ženy kolem 40ti a více. Kde v rodině tenkrát vládlo jedno auto, táta u té 120ky i spala a mamka jela maximálně z hospody,když nemohl. Tuto jízdu doprovázelo ještě "kam jedeš, dej si trojku, to neslyšíš ten motor, přibrdzi, co děláš, rovnej si to,už to do p...e rovnej, popoješ, já z toho nebudu, už ti to nepůjčím atd"... Takže dokonale v těch ženách zakodoval, že jsou blbé, že neumí jezdit a že auto je jen muže"!!! Přitom na něj šetřili spolu a mají na jeho užívaní stejná práva.
Já s řízením nemám problém, vůbec. Mám to ráda, relax, poslouchám hudbu a jsem vyježděná i v zahraničí. Parkovat mi nedělá problém. Ale to neznamená, že jsem také v autoškole nedělala kiksy, že mi autíčko nechcíplo, že jsem na 10x nezaparkovala rovně. Je to o cviku. A taky o povaze. Moje sestra, ačkoliv dle mého jezdí velice dobře, tak  se bojí, je to pro ní stres. Jak píše babucha. Pro mě je to relax.
Nebojte holky, když to má jít, tak to půjde a ty borce, co za vámi děsně vzdychají, že je tam autoškola, a že jste za trest, tak na ně kašlete. Oni se to taky učili, chcípalo jim to a věděli kulové.
Znám i borce, kteří se děsně naparují před ženskými,ale něvědí, kde je v motoru olejová vana :usch:

Moje matka se ted preucuje na jezdeni s normalni prevodovkou, driv znala jen automat. Rika, ze je to hruza, ze nic nezvlada. Pritoma moje mati taky ridila vcelku dobre, milovala to.  Jsem teda zvedava.

Maya.82 — 29. 5. 2008 12:17

Klubko napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak mě jen tak nevytočí. Ted zrovna přemýšlím na autičkem jaké si koupit a hlavně nejlepší možnost financováni. Uvažuju na Chevroletem sparkem ten není tak drahý jako uplně nový.

Mayo. Není. Stejně tak drahá není Kia Picanto. Máme je v práci na popojíždění a nejsou špatná. Ale když si spočítáš, co na novém autě přeplatíš + pojištění, tak jsi na těch 230 000 stejně.
Jukni na www. tipcars.cz  Zadej si ve vyhledávači auto, pohon atd. prostě co chceš za značku a tam ti vyjedou nabídky ze všech  autobazarů v ČR. Některé jsou bořeniny, ty podezřele levně.Ale někde prodávají fakt dobrá auta, třeba i testovací vozy a máš je rok staré, jeté a o 1/3 levnější. Pokud máš někoho, kdo na to jukne a pojede s tebou, tak bych dávala přednost tady. Hlavěn koukej, zda mají servisní knížku.

Klubko taky jsem nad tím uvažovala, že něco jetého, ale nemám nikoho kdo by se mi na tro auto podíval. Jen samé chytrolíny co to uměj, ale svoje vlastní si spravit neumí takže tomu nerozumí. Takže volim radši nové nechci dopadnout jak kámoška koupila si s bazaru s jednim takovým chytrolínem a už do toho nacpala tolik peněz nespočetně krát ji to už chcíplo a nerozjelo se. Já nepotřebuju plechovku, která mi bude věčně stát v servise, ale pojízdné auto. Tot to můj názor.

Maya.82 — 29. 5. 2008 12:18

Jinak v pátek další jizda tak napíšu co a jak. :lol:

sisi21 — 31. 5. 2008 9:36

tak co Maya???neuvařila ses v tom vedru???:lol:
jak se jezdilo???

Maya.82 — 31. 5. 2008 12:26

Ne neuvařila. Ale jo dalo se zase to bylo samá ulička, křižovatka auto. Takže věčně spojka, plyn, spojka, brzda, zařadit, vyřadit, přeřadit, ale dalo seaspon se to naučím. :)

Maya.82 — 31. 5. 2008 12:27

Jo v pondělí mám další, ale ta už by měla být o.k. tak uvidíme. Auto už jakš takš ovládat umím nejezdím na křivo ani nic podobného tak ted ještě ten zbytek. :lol: Myslím zrcátka atd.

PPavlaa — 31. 5. 2008 16:15

Maya.82 napsal(a):

Ne neuvařila. Ale jo dalo se zase to bylo samá ulička, křižovatka auto. Takže věčně spojka, plyn, spojka, brzda, zařadit, vyřadit, přeřadit, ale dalo seaspon se to naučím. :)

Jo, to mně instruktor ještě v těch blbých úzkých uličkách otvíral svoje dveře za jízdy a křičel jezdíme na vzdálenost dveří :dumbom: taky jsem střídavě zastavovala a utíkala zpátky se dívat, co že to tam bylo za značku, jestli jsem na hlavní, nebo ne :rolleyes:
Dneska se tomu směju, ale tenkrát jsem měla chuť ho zabít. Na první jízdu jsem přiklusala v 10 cm podpatkách, byl vykulenej a ptal se mě, jestli v tomhle chci řídit :co: odfrkla jsem že jako snad jasně a ten humor mě pak rychle přešel :/

Maya.82 — 31. 5. 2008 17:19

No tak v podpadkách to nevím no. Já si na to vzala tenisky naštěstí. :lol: No my už jsme byli poučení ze začátku, že podpadky neee.

PPavlaa — 31. 5. 2008 17:30

:D časem jsem to s těma podpatkama vypilovala, ani ex nechápal, jak v nich můžu jezdit a nenabořit :D

Maya.82 — 31. 5. 2008 17:34

No taky to v nich chci později aspon vyzkoušet jak to vůbec funguje, ale to si počkam až budu mit svoje auto z autoškoly by mě asi vyrazila. :lol:

PPavlaa — 31. 5. 2008 17:48

To vychytáš neboj, chce to jen cvik ;):D

Darila — 1. 6. 2008 7:44

Děvčata, já jsem jezdila 11 let jako řidič z povolání a můžu Vás ujistit, že je úplně jedno v jakých botách jezdíte, nebo jste bosé, ale vždy záleží na Vaši reakci na jakoukoliv nepředvídatelnou situaci. Když tohle člověk za volantem nemá, potom je úplně jedno co má na nohou! Přeji všem ženám hodně najetých kilometrů bez nehod!

Ota — 1. 6. 2008 8:16

Darila napsal(a):

Děvčata, já jsem jezdila 11 let jako řidič z povolání a můžu Vás ujistit, že je úplně jedno v jakých botách jezdíte, nebo jste bosé, ale vždy záleží na Vaši reakci na jakoukoliv nepředvídatelnou situaci. Když tohle člověk za volantem nemá, potom je úplně jedno co má na nohou! Přeji všem ženám hodně najetých kilometrů bez nehod!

Tak s tím se dá úspěšně polemizovat, jedno to samozřejmě není!! Jinak by učitelé v autoškolách pouštěli za volant ženské v kramflecích. V nohách musí být cit, zrovna tak, jako se nedoporučují těžké zimní boty.
A radit tohle vyplašené začátečnici :usch:

PPavlaa — 1. 6. 2008 9:06

Darila napsal(a):

Děvčata, já jsem jezdila 11 let jako řidič z povolání a můžu Vás ujistit, že je úplně jedno v jakých botách jezdíte, nebo jste bosé, ale vždy záleží na Vaši reakci na jakoukoliv nepředvídatelnou situaci. Když tohle člověk za volantem nemá, potom je úplně jedno co má na nohou! Přeji všem ženám hodně najetých kilometrů bez nehod!

Moje kamarádka když viděla, že asi bude bourat, pustila volant a zakryla si oči :D:dumbom: takže o těch reakcích to asi je.

PPavlaa — 1. 6. 2008 9:11

Ota napsal(a):

Darila napsal(a):

Děvčata, já jsem jezdila 11 let jako řidič z povolání a můžu Vás ujistit, že je úplně jedno v jakých botách jezdíte, nebo jste bosé, ale vždy záleží na Vaši reakci na jakoukoliv nepředvídatelnou situaci. Když tohle člověk za volantem nemá, potom je úplně jedno co má na nohou! Přeji všem ženám hodně najetých kilometrů bez nehod!

Tak s tím se dá úspěšně polemizovat, jedno to samozřejmě není!! Jinak by učitelé v autoškolách pouštěli za volant ženské v kramflecích. V nohách musí být cit, zrovna tak, jako se nedoporučují těžké zimní boty.
A radit tohle vyplašené začátečnici :usch:

Tak Oti to máš pravdu, cit být musí. Můj učitel ty kramfleky rozdýchal :D sama jsem zjistila, že to asi nepůjde :rolleyes:
Ale až se vyjezdí, tak už není co řešit ;)

Ota — 1. 6. 2008 9:19

No jo, až se vyjezdí..I když zkušené ženské se v autě radší přezují do pohodlných bot, než řídit se šteklema. Za Mayou.82, která je teď ve stadiu že když teď někdo zatroubí, tak je schopná to narvat do stromu (Mayo.82, to není myšleno osobně, každej jsme začínal). A hlavně si pro začátek potřebuje vštípit to osvědčené. Čím míň zlozvyků chytne v začátcích, tím líp pro ní.

sisi21 — 1. 6. 2008 10:36

přesně tak ..hodně záleží na botech..protože ,když ta situace nastane tak ten kramflek ti může udělat takovou paseku a člověk může bejt zkušenej o 106..to samě těžká bota..já osobně se do auta přezouvám..

Maya.82 — 1. 6. 2008 17:54

Ježiši to jsem tady zase rozpoutala debatu. Nebojte já se taky budu vždy přezouvat. Já myslela vyzkoušet ty podpadky tak maximálně kolem baráku. :lol:

Klubko — 2. 6. 2008 9:44

Profesionální řidič by měl vědět, že třeba je zakázáno jezdit v žabkách nebo pantoflích bez paty, že? Takže asi není jedno kdo v čem řídi.... :vissla:

lupina montana — 3. 6. 2008 22:12

Cože? To je fakt zakázáno? :co: A kde to pišou, Klubí? :co: To kdyby si chtěl nějakej poliš smlsnout, tak by se postavil v létě ku vjezdu na některý z našich písáků :vissla: Jedan žabka vedle druhý :lol:

Klubko — 4. 6. 2008 8:32

lupina montana napsal(a):

Cože? To je fakt zakázáno? :co: A kde to pišou, Klubí? :co: To kdyby si chtěl nějakej poliš smlsnout, tak by se postavil v létě ku vjezdu na některý z našich písáků :vissla: Jedan žabka vedle druhý :lol:

Lupi, myslím "profesionální řidič". To je šofér tahače nebo autobusu. Fakt. Když jedu s cestovkou jako průvodce tak se šoféři vždy přezouvají. Jedny botky za volant (klidně sandale,ale s patou) a ven ťapky. Jo občas to poliši zkouknou.

sisi21 — 4. 6. 2008 9:27

jj přesně tak...:jojo:

lupina montana — 4. 6. 2008 10:21

Tak to mi odlehlo....autobus se nechystám v nejbližší budoucnosti řídit :vissla::lol:

Klubko — 4. 6. 2008 12:53

lupina montana napsal(a):

Tak to mi odlehlo....autobus se nechystám v nejbližší budoucnosti řídit :vissla::lol:

Neboj, to bys nejdříve musela zkusit tahač :vissla:

Maya.82 — 4. 6. 2008 12:59

Nazdarek lidi ahojky Lupiku.
No tak v debatě o botách jsme zašli už daleko. No zítra mě čeká další jízda už se těším. Na to, že jsem jela teprve asi 5x tak už vidím na sobě dobrý pokrok. Do konce autoškoly by to mělo být uplně o.k.

lupina montana — 4. 6. 2008 23:40

Nazdárek, Mayo! Hezky se pocvičuj, abyste mohly s Montankou vyrážet na výlety! :supr: A co - jakej z toho máš pocit?
Klubí.....tahač, to není TIRák?? :co::co::co:

Klubko — 5. 6. 2008 8:34

Lupinko, je :))
Ta kabina co jede vpředu je TAHAČ a tahá za sebou NÁVĚSY, které mají určitý počet NÁPRAV :D A normálně řečeno je to celý Tirák :lol:
Ne to je profesionání deformace z pojišťovny:)))

Maya.82 — 9. 6. 2008 17:21

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

aprill — 9. 6. 2008 18:24

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

A ty na jiné bereš ohledy :dumbom: ?

PPavlaa — 9. 6. 2008 18:31

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

nenabourala jsi do nich, že ne :D

sisi21 — 9. 6. 2008 20:23

jenom dva???..tak to já potkávám každou chvilku protivy,,,a to na autě nemám nápis autoškola!!!:lol:

PPavlaa — 9. 6. 2008 20:38

a vy holky nikdy protivný nejste  ;):D

sisi21 — 9. 6. 2008 21:19

jak kdy..a jak na koho :lol::lol:

Klubko — 10. 6. 2008 12:12

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

Mayo, na to se vykašli. Oni rychle zapomněli, že se to taky učili a třásli se jim ruce, bez rozdílu pohlaví. Na ty se vyklašli nejdříve a když mají potřebu tě děsně provokovat, blikat a troubit, tak si je představ, jak jsou o 500 m dál rozplácnutý na pangejtu :P

Maya.82 — 10. 6. 2008 13:26

aprill napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

A ty na jiné bereš ohledy :dumbom: ?

Já jo, ale jen na ty co mě neprovokujou. Ale to sem nepatři.

Maya.82 — 10. 6. 2008 13:28

Dámy, ale to byl řidič, který k nám dojel a začal nadávat do pi.. a ku.... a jak to jezdíme. síla no.

PPavlaa — 10. 6. 2008 18:11

Klubko napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

Mayo, na to se vykašli. Oni rychle zapomněli, že se to taky učili a třásli se jim ruce, bez rozdílu pohlaví. Na ty se vyklašli nejdříve a když mají potřebu tě děsně provokovat, blikat a troubit, tak si je představ, jak jsou o 500 m dál rozplácnutý na pangejtu :P

Ale dámy, ruku na srdce, nikdy jste vztekle netroubily, nenadávaly ? Tomu nevěřím :D

PPavlaa — 10. 6. 2008 18:13

Maya.82 napsal(a):

Dámy, ale to byl řidič, který k nám dojel a začal nadávat do pi.. a ku.... a jak to jezdíme. síla no.

Příště stáhni okýnko, ladně vystrč ručku ven, prsty sevři v pěst a prostředníček vztyč.

Maya.82 — 10. 6. 2008 19:35

PPavlaa napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Dámy, ale to byl řidič, který k nám dojel a začal nadávat do pi.. a ku.... a jak to jezdíme. síla no.

Příště stáhni okýnko, ladně vystrč ručku ven, prsty sevři v pěst a prostředníček vztyč.

To bude asi nejlepší. :lol:

PPavlaa — 10. 6. 2008 19:41

Určo, mně to kdysi poradil právě učitel v autoškole, prej až na mně bude nějákej blbec troubit :P

aprill — 10. 6. 2008 19:43

PPavlaa napsal(a):

Určo, mně to kdysi poradil právě učitel v autoškole, prej až na mně bude nějákej blbec troubit :P

Jen jestli by se neměla soustředit na jízdu a nerozptylovat se zbytečnostmi :dumbom: .

PPavlaa — 10. 6. 2008 19:47

Dyť říkala, jak už jí to jde :D

Maya.82 — 10. 6. 2008 20:03

Tak jde mi to, ale až to bude delší praxe tak to bude samozřejmně ještě lepší.

lupina montana — 11. 6. 2008 23:12

No, až budeš mít delší praxi, tak si na adresu takovýho pomyslíš jen "blbečku...." a pustíš to jedním uchem tam a druhým ven :rock:

Klubko — 12. 6. 2008 13:00

PPavlaa napsal(a):

Klubko napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Nazdar lidi další jízda dnes za sebou. Tak jsem za dnešek potkala dva protivné řidiče co neumí pochopit napis autoškola. :D

Mayo, na to se vykašli. Oni rychle zapomněli, že se to taky učili a třásli se jim ruce, bez rozdílu pohlaví. Na ty se vyklašli nejdříve a když mají potřebu tě děsně provokovat, blikat a troubit, tak si je představ, jak jsou o 500 m dál rozplácnutý na pangejtu :P

Ale dámy, ruku na srdce, nikdy jste vztekle netroubily, nenadávaly ? Tomu nevěřím :D

Jo nadávaly Pavlo. Většinou v kolně, protože nemám trpělivost. Ale jinak když vidím autoškolu, tak jsem klidná. FAkt. Beru je jako vyjuakné zajíčky, tak proč jim přidělávat problémy. Naopak je i ráda pustím.
Mám ráda rychlost, svižnou jízdu. Ale když vidím co se děje, vidím na stole v pojišťovně nějaký protokoly, každý den fotky z bouraček, tak jsem docela vyléčená:)

Maya.82 — 12. 6. 2008 18:07

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

Ota — 12. 6. 2008 18:32

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

To aby v Ostravě byl vydán zákaz vycházení :lol:

sisi21 — 12. 6. 2008 18:36

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

Bodejť...třeba naopak to bude štěstí ..a zítra budeš potkávat samý supr řidiče!!! :lol::lol:

aprill — 12. 6. 2008 18:39

Ota napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

To aby v Ostravě byl vydán zákaz vycházení :lol:

Doufám, že nevyjede mimo město :dumbom: .

aprill — 12. 6. 2008 18:41

sisi21 napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

Bodejť...třeba naopak to bude štěstí ..a zítra budeš potkávat samý supr řidiče!!! :lol::lol:

To víš, že bude potkávat jen milé a usměvavé lidičky  a když ne, tak je Maya seřve a udělá si pořádek :reta: .

Romča — 12. 6. 2008 19:14

Sakra a v kolik? :co:

Ota napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

To aby v Ostravě byl vydán zákaz vycházení :lol:

aprill — 12. 6. 2008 19:17

Romča napsal(a):

Sakra a v kolik? :co:

Dávej na sebe pozor nebo si  raději  vezmi dovču!

Ota napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak zítra další jízda. A to je pátek 13-tého. :lol: Ale já to tak naštěstí neberu, ale i tak je nas tam dost malo. :lol:

To aby v Ostravě byl vydán zákaz vycházení :lol:

Dávej na sebe pozor nebo si  raději  vezmi dovču!

Romča — 12. 6. 2008 19:21

Víš že dovču můžu jen o prázdninách :(
Podchod to jistí.;)

aprill napsal(a):

Romča napsal(a):

Sakra a v kolik? :co:

Dávej na sebe pozor nebo si  raději  vezmi dovču!

Ota napsal(a):

To aby v Ostravě byl vydán zákaz vycházení :lol:

Dávej na sebe pozor nebo si  raději  vezmi dovču!

Maya.82 — 13. 6. 2008 13:46

Některé potkat na cestě tak opravdu radši šlápnu na plyn místo na brzdu to je fakt. :)

Maya.82 — 13. 6. 2008 13:46

Jinak dneska jizda padla. Takže až v pondělí.

PPavlaa — 13. 6. 2008 16:44

Klubko napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Klubko napsal(a):


Mayo, na to se vykašli. Oni rychle zapomněli, že se to taky učili a třásli se jim ruce, bez rozdílu pohlaví. Na ty se vyklašli nejdříve a když mají potřebu tě děsně provokovat, blikat a troubit, tak si je představ, jak jsou o 500 m dál rozplácnutý na pangejtu :P

Ale dámy, ruku na srdce, nikdy jste vztekle netroubily, nenadávaly ? Tomu nevěřím :D

Jo nadávaly Pavlo. Většinou v kolně, protože nemám trpělivost. Ale jinak když vidím autoškolu, tak jsem klidná. FAkt. Beru je jako vyjuakné zajíčky, tak proč jim přidělávat problémy. Naopak je i ráda pustím.
Mám ráda rychlost, svižnou jízdu. Ale když vidím co se děje, vidím na stole v pojišťovně nějaký protokoly, každý den fotky z bouraček, tak jsem docela vyléčená:)

Někteří jsou vyjukaní zajíčci, někteří si myslí, že když sedí potřetí za volantem, jsou mistři světa podle toho se chovají :/

Maya.82 — 13. 6. 2008 16:48

PPavlaa napsal(a):

Klubko napsal(a):

PPavlaa napsal(a):


Ale dámy, ruku na srdce, nikdy jste vztekle netroubily, nenadávaly ? Tomu nevěřím :D

Jo nadávaly Pavlo. Většinou v kolně, protože nemám trpělivost. Ale jinak když vidím autoškolu, tak jsem klidná. FAkt. Beru je jako vyjuakné zajíčky, tak proč jim přidělávat problémy. Naopak je i ráda pustím.
Mám ráda rychlost, svižnou jízdu. Ale když vidím co se děje, vidím na stole v pojišťovně nějaký protokoly, každý den fotky z bouraček, tak jsem docela vyléčená:)

Někteří jsou vyjukaní zajíčci, někteří si myslí, že když sedí potřetí za volantem, jsou mistři světa podle toho se chovají :/

Hm svatá pravda. :D

aprill — 13. 6. 2008 16:57

Maya.82 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):

Klubko napsal(a):


Jo nadávaly Pavlo. Většinou v kolně, protože nemám trpělivost. Ale jinak když vidím autoškolu, tak jsem klidná. FAkt. Beru je jako vyjuakné zajíčky, tak proč jim přidělávat problémy. Naopak je i ráda pustím.
Mám ráda rychlost, svižnou jízdu. Ale když vidím co se děje, vidím na stole v pojišťovně nějaký protokoly, každý den fotky z bouraček, tak jsem docela vyléčená:)

Někteří jsou vyjukaní zajíčci, někteří si myslí, že když sedí potřetí za volantem, jsou mistři světa podle toho se chovají :/

Hm svatá pravda. :D

Je fajn, že to víš!

Maya.82 — 13. 6. 2008 17:33

aprill napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

PPavlaa napsal(a):


Někteří jsou vyjukaní zajíčci, někteří si myslí, že když sedí potřetí za volantem, jsou mistři světa podle toho se chovají :/

Hm svatá pravda. :D

Je fajn, že to víš!

Co tím chceš jako říct??

Maya.82 — 10. 7. 2008 15:27

Nazdar dámy. Tak ted osmého jsem měla zkoušky. Testy jsem měla 50 otázek správně takže 100% uspěšnost akorát jsem neudělala jízdy, ale to nevadí ty udělám na podruhé. :)

Klubko — 15. 7. 2008 15:34

Maya.82 napsal(a):

Nazdar dámy. Tak ted osmého jsem měla zkoušky. Testy jsem měla 50 otázek správně takže 100% uspěšnost akorát jsem neudělala jízdy, ale to nevadí ty udělám na podruhé. :)

Mayo taky jsem je dělala na podruhé. A jezdím každý den, v pohodě. Prostě tenkrát jsem debil přehlídla stopku. Věděla jsem, že jsem na vedlejší, tak jsem dala přednost, podívala se všude,ale protočila se mi kola. Nezastavila jsem,nevyřadila a nedala zase za jedna.
Naprosto jej chápu, že mě vyhodil, je to velký přestupek. Ale zase na podruhé jsem byla klidná.

sisi21 — 16. 7. 2008 22:29

asně,učenej z nebe nespad!!;)
tak já jízdy bez problému..ovšem , vyhlášku jsem málem prošvihla,,přišla jsem o půl hodiny pozdě..:lol:

Maya.82 — 4. 8. 2008 6:58

Tak lidi a jdem na to. Dnes druhý pokus!!!!

sisi21 — 4. 8. 2008 10:17

Tak držííím palce...;)

Lucy — 14. 8. 2008 13:03

sisi21 napsal(a):

holky nebojte to zvládnete....a tady se můžete zatím učit:lol::lol:třeba vám to pomůže..
http://farcar.euweb.cz/farcar.html

Hmm tak v tom mám dobrej hokej...  :o  Já si v nejbližší době taky začnu dělat řidičák, štempl od doktora už mám, papíry jsem už odevzdala.., takže už necouvnu... , ale mám teda trochu obavy, strach... copa řízení jako takový mě asi bavit bude , ale ty křižovatky... boha.... no to jsem na to zvědavá.....

Maya.82 — 14. 8. 2008 15:14

Lucy to dáš. Nejhorší je ten konec. Já to ted nedala ani na podruhé ty jízdy tak jdu na potřetí.

Sally — 14. 8. 2008 15:56

Tak a už to nevydržím :)
jsem se někdy v zimě rozhodla, že si dodělám řidičák, dodělám proto, že už jsem ho před dvaceti lety dělala a po připouštěčkách se stalo něco, co mi nedovolilo sednout do auta adalších 15 let. Nebylo to mojí vinou, stalo se a já měla fobii už jen s chůze po krajnici. Tak jsem ve 40ceti bubáka zvládla apřihlásila se do autoškoly. 5 zbylých let jsem se učila v autě sedět a nešílet hrůzou.
pak jsem tu náhodou našla Mayino téma a začala si číst jak to ta baba nádehrně zvládá.... Nastupovala 15 dubna, pokud se nepletu, to jsem zrovna dala do kupy korunky.
A maya postuppovala a já se při čtení nervovala, jak ona to krásně zvládá a já jsem posera a auto rozbiju, autoškolu vzdám a zdrhnu.... Tak jsem si pro jistotu rovnou koupila malinký autíčko a začala si ho zdobit a leštit a vysávat, prostě dělala jsem to, co může dělat ten, co nemůže jezdit a pomalu k autíčku získávala vztah. A maya pokračovala a já hlatala všechny její zprávy o pokroku...
ona psala jak jezdí jao vítr a baví jí to, já si vyprosila lekce ježdění mým autíčkem na zdejším letišti :)... a tak přišel červeneca a já někdy v půlce začala jezdit... a říkala jsem si, že jako Maya to nikdy nezvládnu.
21.7 jsem měla první jízdu v autoškole, instruktor mne zařadil do škatulky "umí, nic nepotřebuje" a udělal z mne osobního řidiče. Zlobila jsme se na něj, protože na křižovatce jsem děkovala tomu, že nosím brýle, páč jinak by mi vypadly bulvy. Těšila jsem se až budu mít někoho jinýho. Byl jinej a já s napětím čekala, jak mi bude říkat co vše dělám šatně, druhý den jsem se ho zeptala a on mi řekl - kdybych nevěděl, že mát e před zkouškama, řekl bych že jezdíte dávno. 4.8. přišel poslední den jízd. Skončila jsem autoškolu o 6 týdnů dřív. Věděla jsem, že maya má opravky.... jsem byla připravená na to, že budu opravovat pětkrát, tak jsem nervně deněn vyhlížela, kdy ta moje hrdinka už to dá....
7.8 jsem najednou měla závěrečky, Maya pořád žádnou zprávu... Tak jsem si řekla, že to snad chudák holka nezvládla a byla nervní, že teda ona taková chytrá a šikovná né a já stará, strachy připosr... bréca to jako mám dát....
Ráno, než odjel přítel mým autíčkem do práce, jsem svý autíčko poprasila aby mi drželo kolečka.... že to dělám pro nás dva aby jsme se mohli spolu prohánět po letišti, příadně mezi polemi....
Testy jsem měla za plnej počet, bylo to lehký, trvalo mi to je 2,5 minuty, no taky jsme se to naučila nazpaměť. Seděla jsem a čekala než vylezou ti druzí, vzpomněla jsem si na Mayu a říkala si co asi chudák holka měla z techniky. No vytáhla jsem si akumulátor a převodovku se synchronizací, což mi i celkem potěšilo. Jediný co jsem zvorala bylo to, že ze spreje W40 jsem udělala WC40 :) a ocitla jsem se mezi třemi, co mohli jít na jízdy. Jela jsem poslední, měla jsem vysoké číslo, tak jsem hodinu a půl seděla na parkovišti, hlady jsem skoro neviděla a myslela na tu Mayu.. Jsem si říkala - ta to určitě neudělala.... co tam může být tak těžkýho, že to neudělala... no byly jsem z ní hotová... Mayo, tys mi děsila víc než vše ostatní...Pak přišla jedna k opravkám, jela po mně, tak jsem na mayu zapomněla, pže jsem si měla s kým povídat :)
No přišla má hodinka, venku snad 40°C, klimatizace vypnutá, okna zavřený... auto, ktrým jsem nejela ani jednou... komisař snad dvoumetrovej... Jendoho už vyrazil, druhej prošel pod slibem, že bude jezdit polemi.... Instruktor autoškoly byl brunátnej, moje předchůdkyně ubrečená... A maya, která ani nenapsala na B jak dopadla!!!
A jelo se... komisař pořád jen : vpravo vlevo, z kruhá druhej výjezd,   je´dte směr Teplice, tady zastavte,sem zaparkujte... tudy a tam, vpravo vlevo a pak říká a je´dte zpátky. Mimiděk jsem koukla na budík na přístrojovce a zjistila jsem že jedu skoro dvacet minut První co mi napadlo, že jsem asi něco pos... tak mi jde vykopnout. Jenže jsem na nic nepřišla, co bych mohla pos... Tak jsem usoudila, že se jedem třeba otočit nebo tak něco...Byl vydám příkaz otočit a zastavit.. Tak jsme ten krám bleděmodrej otočila, zaparkovala, ujistila se, že jsou srovnaný kola a drží směr, zatáhla ručku, vyřadila, vypnula co bylo puštěný, zhasla motor. A čekala...
Hlavou mi jen letělo - dyk ty dva jel každej 45 minut a já tu jsem po 20 ...... Ze zadu se ozvalo: Tohle byla nejlepší jízda jakou může žák autoškoly předvést, přidám -li k tomu výsledky tetů a techniky, jste nejlepší jakou jsem kdy viděl.
Mayo, věřila bys, že když jsem odešla za roh, že jsem se rozbrečela? A pak jsem šla na pivo :lol:
Tak holka, doprčic práce.... dej do toho co umíš, dyk nejsi blbá... pomalu, klid, před každou stopkou si vyřaď... :hjarta:
To zvládneš.... já už jen čekám, kdy mi udělaj řidičák...
Kdy jdeš, co ti dělá potíž?

Klubko — 14. 8. 2008 16:14

Sally, gratulííííren :storstark: :storstark: :storstark:
Kdy dáme závody po letišti? :reta:
Ne, holky, vy si jen nevěříte. to dáte.

Ještě otázka, Sally, Nebyl ten spry WD40?

Maya.82 — 14. 8. 2008 17:07

No ta já když jed jsem prostě nervozní s toho už jak jen ty přede mnou dupe po ušach. Ted jsem se prostě rozhodla ted půjdu první a dám to.

To a jak jsem nepsala tak to jsem fakt neměla náladu psát. Byla jsem zklamaná, že to nevyšlo protože jsem tenkrát tam šla s tím, že přijdu udělám to a čau, ale ono nic.

Sally — 14. 8. 2008 17:26

ale neblázni... to chápu, žes neměla náladu :)
já tam šla na seznámení.. abych se rozkoukala a na po pátý prolezla :) mi nenapdlo, že bych prošla, když slyším jaká je úmrtnst ( u nás), někteří byli i po čtvrtý a stejně nic...
tak povídej, co se děje, dyk ti to musej říkat, třeba najdem nějakou mnemotechnickou pomůcku ;)

Sally — 14. 8. 2008 17:28

Klubko, jsem to D  zapomněla napsat, slibuju, že jednou z tý klávesnice ten bordel vyklepu :)
závodit nebudem, to nerada, mi stačí koukat na pány kluky jak si na letišti leštěj mužství :lol: a dycky si říkám: až ti to auto vyroste, tak ti nakope pr*el :)

Maya.82 — 14. 8. 2008 17:33

Já jsem udělala dvě zásadní chyby. Na poprvé mně vyhodili za velkou chybu, ale taky to byla vina pana inspektora, že ještě maxi kus před křižovatkou začal vyšilovat, huščet do mně tak jsem udělala chybu.

Napodruhé. Mi to 3xchcíplo. :lol: Já blb zapomněla řadit jedničku. A potom v takové dosti nepřehledné křižovatce kde jsem neviděla na pravo mi jaksi moje instruktorka šlápla na plyn což dělat neměla takže mně málem sejmula auto protože ona koukala na tu pravou, ale jaksi zapomněla, že nespolupracujem a s tý levý vyjelo autičko takže asi tak.

A to nemluvím o tom, že při jízdách bylo u ní na denním pořádku šlapání po plynu atd.

Maya.82 — 14. 8. 2008 17:35

Jo a ještě na podruhé jak jsem jela v jednosmněrce tak jsem si nevšimla, že týpek sedí v autě a on mi jaksi vycouval do cesty a místo abych zastavila tak jsem ho chtěla objet jenže jsem se zastavila kousek od druhého auta a malem jsem sejmula svoje zrcátko o jeho. :)

Sally — 14. 8. 2008 17:51

no něco tvoje chyba je to víš, ale víš také to, že můžeš ke zkouškám vyměnit autoškolu?
ale hlavně... jako jedno z kritérií je hodnocené tvé ovládání vozidla, to že tě auto poslouchá jak chceš ty, a zdá se mi že ti chybí ten dril, co jsem měla já. Hodiny a hodiny, rozject, zastavit, rozject zstavit, z kopce, do kopce, na rovince, na čas, na místo, pořád dokolečka až jsem z toho už byla vzteklá. Prostě se mi to pka moc zautomatizovalo. Najít někoho, kdo by s tebou jezdil někde ??? to by ti moc pomohlo
Zaři´d si den před zkouškama jízdy navíc

http://www.zakruta.cz/silnicni-zakon/do … ituace.php  pro další potrefené :)

Sally — 14. 8. 2008 17:53

díky tomu drilu se umím rozjíždět do kopce v křižovatce a to jak na plyn- brzda, tak na ruční, umí i zpátečkou vyject z řady do kopce, potřebuješ asi tu buzeraci :)
opravdu, nějaký kamarád, někdo známý.... kdo by s tebou jezdil, moc by ti to pomohlo

http://www.abeceda-autoskoly.cz/

tady máš vše co můžeš potřebovat k závěrečkám z jízd

Sally — 14. 8. 2008 17:56

ale opravdu se zamysli nad tím, zda ti nedělá nerva už jen ta insruktorka, můžeš chtít i jiného instruktora, nezapomínej na to, že autoškola je tebou koupená služb a ty jsi zákazník

Lucy — 14. 8. 2008 19:27

Maya.82 napsal(a):

Lucy to dáš. Nejhorší je ten konec. Já to ted nedala ani na podruhé ty jízdy tak jdu na potřetí.

Platí se ty opravky???

aprill — 14. 8. 2008 19:37

Sally napsal(a):

ale opravdu se zamysli nad tím, zda ti nedělá nerva už jen ta insruktorka, můžeš chtít i jiného instruktora, nezapomínej na to, že autoškola je tebou koupená služb a ty jsi zákazník

Soukromá škola je taky koupená služba  a myslíš, že ti dá někdo maturitu nebo titul jenom proto že  sis to zaplatila? Jde snad o to jestli umí nebo ne. A když  neumí budoucí řidič, je to hodně nebezpečné :dumbom: .

Sally — 14. 8. 2008 20:00

aprill napsal(a):

Sally napsal(a):

ale opravdu se zamysli nad tím, zda ti nedělá nerva už jen ta insruktorka, můžeš chtít i jiného instruktora, nezapomínej na to, že autoškola je tebou koupená služb a ty jsi zákazník

Soukromá škola je taky koupená služba  a myslíš, že ti dá někdo maturitu nebo titul jenom proto že  sis to zaplatila? Jde snad o to jestli umí nebo ne. A když  neumí budoucí řidič, je to hodně nebezpečné :dumbom: .

asi došlo k nepochopení....
i když autoškola, tak má nárok na to  aby za své peníze dostala, to co má, tedy by ji instruktorka měla naučit jezdit a né jí šlapat na jakýkoli pedál, pokud nejde opravdu o průser. To že jede pomalu, či se pomalu rozjíždí není důvod k tomu aby jí do toho zasahovala, jak se to pak má naučit, když nemůže ject samostatně? od toho má na zadku "autoškola" aby ostatní dávali pozor, počítali s tím, že pojede jak šnek a bude dělat chyby.
Je hodně nebezpečné, když neumí, chápu a rozumím, stejně tak je nebezpečný přístup, který Maya popisuje, nenaučí se si věřit, musí udělat chybu, musí jí vidět, ten dopad té chyby, co si má napravit, když jí někdo dupe naplyn v křižovatce? to že má ject fofrem pryč? Nebo že má ject tak, jak se cítí, jak velké jsou její zkušenosti?

V každé soukromé škole a je jedno jaké je nárok na nějakou úroveň koupené služby, pokud ta služba nesplňuje mé očekávání, mám právo od smlouvy odstoupit, autoškola je povinná vystavit lejstro s počtem absolvovaných hodin, a může jít dělat zkoušky jinam - to pojede se stejným komisařem ale jinou autoškolou. Nebo i jiným komisařem kdyby šla do jiného města.

Sally — 14. 8. 2008 20:01

Lucy napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Lucy to dáš. Nejhorší je ten konec. Já to ted nedala ani na podruhé ty jízdy tak jdu na potřetí.

Platí se ty opravky???

ústecký kraj:
100 tsty. 200 technika a 400 jízdy

Maya.82 — 14. 8. 2008 20:56

Lucy napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Lucy to dáš. Nejhorší je ten konec. Já to ted nedala ani na podruhé ty jízdy tak jdu na potřetí.

Platí se ty opravky???

Platí. Platíš 800 státu. 400za jízdy, 200 technika, 100 testy. Podle toho co neuděláš.  Ted 400 autoškole.

Maya.82 — 14. 8. 2008 20:59

Komisaře jsem měla pokaždé jiného. Ted si před zouškama jizdy přikoupím už to budu mít zařízené. To bude v klidu.

sisi21 — 14. 8. 2008 22:00

Lucy napsal(a):

sisi21 napsal(a):

holky nebojte to zvládnete....a tady se můžete zatím učit:lol::lol:třeba vám to pomůže..
http://farcar.euweb.cz/farcar.html

Hmm tak v tom mám dobrej hokej...  :o  Já si v nejbližší době taky začnu dělat řidičák, štempl od doktora už mám, papíry jsem už odevzdala.., takže už necouvnu... , ale mám teda trochu obavy, strach... copa řízení jako takový mě asi bavit bude , ale ty křižovatky... boha.... no to jsem na to zvědavá.....

Jde jen o cvik..neboj,,tak trénuj a uvidíš ,že to půjde..

Lucy — 14. 8. 2008 22:19

Maya.82 napsal(a):

Lucy napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Lucy to dáš. Nejhorší je ten konec. Já to ted nedala ani na podruhé ty jízdy tak jdu na potřetí.

Platí se ty opravky???

Platí. Platíš 800 státu. 400za jízdy, 200 technika, 100 testy. Podle toho co neuděláš.  Ted 400 autoškole.

Tak s těmito poplatkly jsem byla seznámena.. jsou to poplatky městu, za to že si tam sedne komisař... jsou to ony?? Nebo se ještě platí zvlášť za to, že neuděláš teorii či praxi??

Maya.82 — 14. 8. 2008 22:22

Já slyšela, že jsou to polatky státu.
Za to, že vůbec můžeš udělat řidičák.

Lucy — 14. 8. 2008 22:23

A ještě jsem slyšela , že dřív v teoretickejch testech mohly bát dobře i všechny odpovědi, tedy  - a - b - c - d -     a teď je prý možná správná jen jedna odpověď..

Maya.82 — 14. 8. 2008 22:24

A poku neuděláš na zkouškách jízdy platíš 400 pokud techniku 200 a poku testy tak 100.

Maya.82 — 14. 8. 2008 22:25

Je jen jedná správná. A testy jsou uplně stupidní. Dá se to odvodit i logickým uvažováním.

Lucy — 14. 8. 2008 22:31

Maya.82 napsal(a):

Já slyšela, že jsou to polatky státu.
Za to, že vůbec můžeš udělat řidičák.

Tak asi to bylo a je státu.. u nás v Plzni je to za 700 ,- Kč a je to nějak rozpočítaný.. teď nevím zpaměti jak to přesně je.. ty lejstra už jsem odevzdala.... a opravky jsou co jsem se dočetla.... teorie 100 Kč a  jízdy A,B 200 Kč  Takže jestli se platí za každou opravku tak potěš.. :o  :dumbom:

No sehnala jsem si knihu z roku 2001 o pravidlech tak se začnu šrotit aspoň značky a křižovatky.. musím si ale sehnat knížku novou..
Začetla jsem se hned do první vyhlášky a zas jsem knihu odložila s tím, že tohle se v životě nenaučím... Se mi to bude motat jedno přes druhý, už to vidím... :dumbom:
Jak jste to měly vy , s teorií a z biflováním???

Maya.82 — 15. 8. 2008 2:52

Tak my jsme k učebnicím dostali takové CD tam jsi mněla přímo testy. Stačilo mi bohatě párkrát si dát testy na tom CD a naučila jsem se to v pohodě. A co se týká takových ostatních věcí co je třeba v te učebnici tak to jsem pochytila na hodinách. Stačilo mi jen CD a testy jsem dala na 100%. Učebnici jsem ani neotevřela.

Maya.82 — 15. 8. 2008 2:53

No jinak já jsem za tu první opravu zaplatila 1000kč a ted za tu další budu platit 800kč+350 ta kondiční jízda.

Klubko — 15. 8. 2008 9:03

Sally napsal(a):

Klubko, jsem to D  zapomněla napsat, slibuju, že jednou z tý klávesnice ten bordel vyklepu :)
závodit nebudem, to nerada, mi stačí koukat na pány kluky jak si na letišti leštěj mužství :lol: a dycky si říkám: až ti to auto vyroste, tak ti nakope pr*el :)

Dělám si legraci. I když jsem si jednu fakt zázávodila na Brněnském okruhu na jedné V.I.P party od Fordu. Bylo to fajn. Mám ráda rychlost. Ale když vidím co se na silnicích děje, tak jsem v klidu a cestou do práce jedu i 80sát (stejně se po cestě furt staví a více to nejede za kamionama s hlínou) a zpívám si a nechávám spolucestující trpět :lol:
Taky mám někdy z pánů dojem, že si potřebují stále nějak to svoje ego leštit přes tu rychlost. No co, on mě předjede jako magor a stejně se poktáme u Hrdce na červený na křižovatce :lol:

Klubko — 15. 8. 2008 9:07

Lucy napsal(a):

A ještě jsem slyšela , že dřív v teoretickejch testech mohly bát dobře i všechny odpovědi, tedy  - a - b - c - d -     a teď je prý možná správná jen jedna odpověď..

Lucy to jsem ještě dělala já. Bylo to asi 2 roky a pak to zrušili. Totální debility. Byly možné dvě otázky nebo i tři správně a všechny jsi musela poškrtat, jinak by tě vyhodili. I učitelé v autoškole na to nadávali .
Zlatá jedná správná otázka.

Holky a technika se ještě dělá? Já jsem rozebírala kolo a dávala nové. A jezdila jsem i 1x s vlekem. Couvat s vlekem mezi kužely, jo to byla pecka. Ale už to docela dneska umím

sisi21 — 15. 8. 2008 19:21

Lucy napsal(a):

A ještě jsem slyšela , že dřív v teoretickejch testech mohly bát dobře i všechny odpovědi, tedy  - a - b - c - d -     a teď je prý možná správná jen jedna odpověď..

jj ..dřív byly testy pěkně stupidní ..mohla si mít klidně všechny odpovědi správně..Dnes to zas vrátili do normálu...

Maya.82 — 24. 8. 2008 18:27

Klubko jo technika se dělá.

Lucy — 28. 8. 2008 22:03

Ahoojky tak dnes první hodinka.. vlastně dvě.... a probírání křižovatek..... celkem to šlo.. , i když v tom mám trochu guláš.... a zejtra prvně na cvičák...... Rozjezdy řazení ......, rozjezdy řazení.... no tak jsem na to zvědavá..... :-)

sisi21 — 28. 8. 2008 22:38

Neboj Lucy,,to zvládneš jako všichni..a jestli tě to bude aspoň trochu bavit ,tak do toho přijdeš..Záčátky jsou vždycky hrozný,člověk neví a nechápe jak to může všechno zvládat ..Může!!! :jojo:

lupina montana — 28. 8. 2008 22:42

Klubko napsal(a):

Holky a technika se ještě dělá? Já jsem rozebírala kolo a dávala nové...

Já dostala diferenciál, Klubí... :co::grater: Jestlipak to ještě existuje? :co::lol:
A co ty Mayo - už máš?

Maya.82 — 29. 8. 2008 13:53

Lupi ještě ne ted jdu až 15.9.
Lucy takhle to probírat v učebně jo to bylo pohodička. Nejhorší je když pak přijedeš na tu křižovatku a najednou v tom stresu si neuvědomíš kdo má přednost a tak. To je pak mazec.

Lucy — 29. 8. 2008 21:01

Nazdáááárrreeek.... Tak mám po prvních jízdách..... u hangárů jsme trénovli řazení rozjezdy řazení rozjezdy... nejdříve bez plynu .. pak jsme si švihli slalom a pak už pěkně s plynem a šup na vedlejšku..... :-) Docela to šlo.. nebylo to přesně ono... ale jela jsem i na 2,3,4 i 5...... teď tady trénuju s vařečkou řazení.... :dumbom: a i s volantem nejsem moc kamarádka.. nějak mě to furt stáčelo.. jednou do pangejtu.. , ale nespadli jsme tam.., podruhý zas do protisměru , ale nevjeli jsme tam.. (díky , pane instruktore.. , za vaši trpělivost.... :) :par: :pussa: )
Mám trochu (no ne trochu... trochu víc.. :o)  křečovitej stisk volantu..... chybí mi tam to uvolnění rukou, ale snad to povolí... cvikem.. že jo..., holky???  a když řadím tak se mi moc nedaří volant držet rovně... a šup už je zas jinde.... accchhhhh jooooooo .... prostě začátečník jako vyšitej......  :dumbom:
Tak piště piště.....  ráda čtu jak jste začínali vy.. nebo vy co děláte.....

Májo.82  asi na tom budu podobně.. ty jsi začínala duben nebo květen 2008 ???  Pamatuji-li si dobře?? Takže já začínám srpen .. takže to je do jara..... .-)  ooooo booožžeeee ;)

PPavlaa — 29. 8. 2008 22:24

to víš, že povolí ;) já ho na začátku taky mačkala tak usilovně a křečovitě, že mi bělely klouby na rukou :P

Maya.82 — 30. 8. 2008 16:05

Neboj já jsem ještě na třetí jízdě jezdila sem tam jak ožralá. A to jsem nic nepila a ted už mi to ani nepříjde. A to řazení to já zapomínam přeřadit doted. :)

sisi21 — 30. 8. 2008 20:58

Lucy.ty si jezdila hned na 2,3,4:5???? To seš dobrá,,to já jezdila první týden pouze 1,2, :lol::lol:

a křeč??Tak tu jsem měla spíš v levé noze :lol:

Klubko — 1. 9. 2008 15:08

Já myslím, že psát příběhy by měli ti instruktoři v autoškole. Bratr babičky, byl instruktor. Ale jezdil na náklaďáku.
A abyste si nemysleli, že jen dámy mají problém.
Táta když udělal řidičák, tak mu policajt podívadal, že se určitě brzy setkají,že bere cyklisty pravými dveřmi, aby si více najížděl. A když si součastně k autu dělal řidičák na motorku, tak na zkouškách tak zabral řidítky do plynu, že policajta shodil z tandemu a zjistil to až u výjezdu u vrat, že mu někdo chybí:) :lol: :lol:
No ten ho hned vyrazil a šel napodruhé.
Já si pamatuji, jak jsem chtěla furt jezdit. Teorie mě neba. Já chtěla praxi. Byla jsem jako prdlá. A řídit mě baví doteď. Já se tím odreaguji.

Lucy — 7. 9. 2008 15:52

Maya.82 napsal(a):

Neboj já jsem ještě na třetí jízdě jezdila sem tam jak ožralá. A to jsem nic nepila a ted už mi to ani nepříjde. A to řazení to já zapomínam přeřadit doted. :)

Tak to já cik cak jezdila i na druhé jízdě.... řazení už celkem v poho.. a rádio muselo bejt na minimum ač hudbu v autě přímo zbožńuju..... a jakmile začal mluvit o jinejch věcech než kam mám jet tak jsem hned vypadla z koncetrace.... :dumbom: , no doufám, že si zvyknu a pak to už budu brát autmaticky a budu stíhat při řízení i jiné věci..., jako poslech rádia.., povídání.., okřikování dětí... atd...

Lucy — 7. 9. 2008 15:54

sisi21 napsal(a):

Lucy.ty si jezdila hned na 2,3,4:5???? To seš dobrá,,to já jezdila první týden pouze 1,2, :lol::lol:

a křeč??Tak tu jsem měla spíš v levé noze :lol:

Jo jo na první jízdě jsem jela nejdřív u hangárů bez plynu pak na 1 postupně na 2 a hnedle na vedlejšce další rychlosti... ještě musím vychytat tu rychlost 50 km/h prostě to jen tak lechtat.. jinak řízení mě taky baví a fakt nevím jak se našrotím tu teorii....  :dumbom:

Maya.82 — 7. 9. 2008 16:37

Tak mě se další termín zkoušek blíží tak doufám, že tentokrát to vyjde.

sisi21 — 7. 9. 2008 22:02

Maya.82 napsal(a):

Tak mě se další termín zkoušek blíží tak doufám, že tentokrát to vyjde.

tak držíím palce..

sisi21 — 7. 9. 2008 22:03

Lucy napsal(a):

sisi21 napsal(a):

Lucy.ty si jezdila hned na 2,3,4:5???? To seš dobrá,,to já jezdila první týden pouze 1,2, :lol::lol:

a křeč??Tak tu jsem měla spíš v levé noze :lol:

Jo jo na první jízdě jsem jela nejdřív u hangárů bez plynu pak na 1 postupně na 2 a hnedle na vedlejšce další rychlosti... ještě musím vychytat tu rychlost 50 km/h prostě to jen tak lechtat.. jinak řízení mě taky baví a fakt nevím jak se našrotím tu teorii....  :dumbom:

našrotíš neboj..:lol:

Lucy — 11. 9. 2008 20:38

Ahojky.... tak v úterý jízdy........, na vedlejškach celkem v poho a jakmile jsem v provozu..... v úterý tak nějak prvně.... tak docela zmatek.... spojka vyřadit neutral přibrzdit zařadit jednička rozjezd spojka zařadit dvojka a zase spojka vyřadit neutral přibrzdit .. atd... fuuurrrrrrrrrt dokolečka... koukat vlevo vpravo.... já vím.. je to automatický.... ale měla jsem v tom docela zmatek... tak doufám že až pojedu příště tak to bude lepší.. bylo to na mě asi moc informací co mám vše dělat a do toho vnímat provoz.... ufffffffffffff....., no myslím že autoškolu budu mít na dlouho.... :-)

A dnes teorie.... zkoušeli jsem si i testy a celkem v poho z 25 otázek špatných šest a počet získaných bodů 39 můžem mít 43 max. počet je 50 bodů..  Tak to doela jde... na to.., že to byla zkušebka...  :-)

sisi21 — 11. 9. 2008 21:14

Lucy..tak to je dobrý:supr:,,a že zmatek???ten ještě nějakou chvilku určitě budeš mít!!

Agape — 13. 9. 2008 20:43

Lucy napsal(a):

Ahojky.... tak v úterý jízdy........, na vedlejškach celkem v poho a jakmile jsem v provozu..... v úterý tak nějak prvně.... tak docela zmatek.... spojka vyřadit neutral přibrzdit zařadit jednička rozjezd spojka zařadit dvojka a zase spojka vyřadit neutral přibrzdit .. atd... fuuurrrrrrrrrt dokolečka... koukat vlevo vpravo.... já vím.. je to automatický.... ale měla jsem v tom docela zmatek... tak doufám že až pojedu příště tak to bude lepší.. bylo to na mě asi moc informací co mám vše dělat a do toho vnímat provoz.... ufffffffffffff....., no myslím že autoškolu budu mít na dlouho.... :-)

A dnes teorie.... zkoušeli jsem si i testy a celkem v poho z 25 otázek špatných šest a počet získaných bodů 39 můžem mít 43 max. počet je 50 bodů..  Tak to doela jde... na to.., že to byla zkušebka...  :-)

Já mám za sebou 8 jízd...chce to ještě pořádně vypilovat, ale ze začátku 3.,4. jízda - krize :D. TAky jsem v tom všem měla docela zmatek, přeřadit, rozjet. Ehm, rozjezdy mi dělaly docela dost velký problém (i teď se mi podaří nepodržet spojku v záběru, například do kopce a pak to jak jinak, než chcípne :)) ... nechtěla jsem moc zastavovat, jen abych se nemusela rozjíždět - na kruháči jsem nepouštěla auta, semafor jsem prosvištěla na oranžovou :-D - no hrůza :-)

sisi21 — 13. 9. 2008 23:35

holky já se fakt bavím:godlike::godlike:,,omlouvám se...ale úplně to vidím živě,,,

měla jsem taky takové problémy!!!!.....Takže až to za čas po sobě budetečíst,,Tak se tomu taky určitě zasmějete,,,Já vím ,teď vám do smíchu určitě není,,kort ,když to auto zrovna zdechne tam ,kde to člověk nejmíň potřebuje,ale věrte vše se naučíte a pak to pro vás bude brnkačka,,

Držím palce.

Maya.82 — 15. 9. 2008 13:50

AUTOŠKOLA A UŽ JE TO ZA MNOU!!!!!!!!!!
Mám řidičák.!!!!!!!!!

lupina montana — 15. 9. 2008 13:51

Gratuluju! :storstark::storstark:
A teď hurá do světa! :rock:

Maya.82 — 15. 9. 2008 14:32

Dky Lupi.

Maya.82 — 15. 9. 2008 14:32

Kéž by hurá do světa. Ještě si měsíc počkám než mi ho vydají. Ale to už je maličkost.

sisi21 — 15. 9. 2008 21:21

Maya.82 napsal(a):

AUTOŠKOLA A UŽ JE TO ZA MNOU!!!!!!!!!!
Mám řidičák.!!!!!!!!!

Gratuluji!!:storstark:..no vidíš tak si to zvládla :supr::supr:

a dnes se čeká tak dlouho na řidičák?? :co: no to je hrozný!!!..

Maya.82 — 16. 9. 2008 11:44

Bohužel tak dlouho. Ale pokud si člověk připlatí nějaké to pětikilo tak čekáš týden nebo dva.

Ota — 16. 9. 2008 12:00

Severní Moravo, achtung! Maya.82 pojede do světa. Mayo.82, hlavně nedivoč, za nějakej čásek si to omakáš a pak už to půjde samo.

aprill — 16. 9. 2008 15:22

Ota napsal(a):

Severní Moravo, achtung! Maya.82 pojede do světa. Mayo.82, hlavně nedivoč, za nějakej čásek si to omakáš a pak už to půjde samo.

Romi, pozor :lol::lol::lol::lol: .

Maya.82 — 16. 9. 2008 15:47

Ota napsal(a):

Severní Moravo, achtung! Maya.82 pojede do světa. Mayo.82, hlavně nedivoč, za nějakej čásek si to omakáš a pak už to půjde samo.

Nemusíš se bát vím jak mám řídit.

Maya.82 — 16. 9. 2008 15:47

aprill napsal(a):

Ota napsal(a):

Severní Moravo, achtung! Maya.82 pojede do světa. Mayo.82, hlavně nedivoč, za nějakej čásek si to omakáš a pak už to půjde samo.

Romi, pozor :lol::lol::lol::lol: .

:D :D :D

sisi21 — 16. 9. 2008 21:03

Maya.82 napsal(a):

Bohužel tak dlouho. Ale pokud si člověk připlatí nějaké to pětikilo tak čekáš týden nebo dva.

jejda,,za to ,že chci dřív řidičák si připlácím???no to jsou věci!!!:lol::lol:

PPavlaa — 16. 9. 2008 21:29

Ota napsal(a):

Severní Moravo, achtung! Maya.82 pojede do světa. Mayo.82, hlavně nedivoč, za nějakej čásek si to omakáš a pak už to půjde samo.

:lol::lol:

Lucy — 18. 9. 2008 20:45

Mayo.82 gratuluji.....    :storstark:   se mááááááááááššššššššš , že je to za tebou.... já mám teď pauzu , instruktor se dovolenkuje.... .. to to zase zapomenu a na jízdy jdu v pondělí... to zas bude... :dumbom: Tak já vám zase písnu.. 
Jinak jsme měli techniku na teorii.. dal nám tři lejstra popsaný a to bychom se měli našrotit abychom teda o autě po technické stránce něco věděli.. pak jsme koukali do mototru.. já tak vím, kde najdu měrku na olej.. chladící kapalinu, brzdovou , vodu do odstřikovačů a to je tak vše... no prej si vybereme dvě otázky a umět o tom něco říct... , tk já se jdu učit... :)

Maya.82 — 19. 9. 2008 9:52

Neboj dá se to.

Klubko — 19. 9. 2008 11:16

Lucy, neboj. Ono když budeš mít už něco lepšího než Felicii,tak tě bude zajímat jen ta měrka na olej, odstřikovače a fridex. Ostatní už nespravíš :)

Lucy — 23. 9. 2008 21:10

Ahojky.... hooolkyy tak včera jízdy.. no katastrofa.... :dumbom:  sekala jsem chybu za chybou... no prostě děs ...... musela jsem si zastavit a vydejchat se..... a znova si to pomalu polopaticky nechat vysvětlit.. :kapitulation: furt dokola.. a já dělám furt ty stejný chyby..... je mi až líto toho instruktora :par: :pussa:  jak on se tolik snaží a mě to prostě hlava všechno najednou nebere.... :dumbom: :rolleyes: 
...Tak jsem se vydejchala  dodala si trochu víc jistoty a koncentrace a ejhle.. ... šlo to.. sice to nebylo ono... ale bylo to o kousíček lepší.. říkal instuktor.. i mě to tak přišlo.. ale musí to vidět hlavně on...
Dneska opět jízdy..... byl vidět trochu pokrok, ale ještě to nebylo ono....., učili jsme se rozjezdy do kopce....,no bude to opravdu na dlouho.....

sisi21 — 23. 9. 2008 22:03

lucy..učenej z nebe nespad..proto do té autoškoly chodíš..,,vydrž prťka,vydrž!!!

Agape — 24. 9. 2008 15:47

Tak já mám dnes po zkouškách. Včera jsem se dozvěděla, že instruktor se mnou nebude moci jet, místo něj jel jeho kolega. Nějak jsem to zkousla, řekla jsem si, že mi při těch jízdách stejně nebude moc platný.
Vyjížděla jsem z parkoviště (kde podélně zaparkovala kamarádka)..v té nervozitě jsem zapomněla na ručku, ještě se mi to nikdy nestalo. Navíc jsem se tak soustředila na to,  jestli to v pořádku vytočím, aniž by člověk musel dávat zpátečku .. ale zapomněla jsem se mrknout do zrcátek na auto, kterému jsem tam zkrátka vjela. Pak měl výhradu, že v jednosměrce jedu veprostřed, že bych se měla držet při pravé straně. Já měla právě za to, že tam je to právě jedno.
Ale nasadila jsem tomu všemu korunu..jela jsem po hlavní, kde byl přikázaný směr jízdy vlevo...a já zapomněla dát přednost protijedoucímu vozidlu - no nafackovala bych si.
O nic asi nejde, ale stejně, člověku to přijde hrozně líto...těch chyb, kterých jsem se momentálně dopustila, se na podruhé budu snažit vyvarovat ...ale bojím se, že přijdou další. Křižovatky mám naučené jako když bičem mrská, ale za tím volantem jsem chvílema, jako když mě bací po hlavě.

Agape — 24. 9. 2008 15:55

Lucy, koukám, že jsi také z Plzně .. u jaké autoškoly to děláš?

Maya.82 — 24. 9. 2008 18:01

Agape neboj. Při těch zkouškách když to neuděláš na poprvé tak na podruhé už to bude o něčem jiným a začneš si to více hlídat. Já taky dělala chyby, které bych normálně neudělala. Jinak já to udělala až na po třetí.

Lucy — 24. 9. 2008 18:22

Agape napsal(a):

Pak měl výhradu, že v jednosměrce jedu veprostřed, že bych se měla držet při pravé straně. Já měla právě za to, že tam je to právě jedno.
.

No to teda čumim jak umim... já když zajela prvně do jednosměrky  tak jsem se držela taky vpravo a instruktor mi řekl, že se držíme v celé části vozovky.. (samozřejmě tak..., abychom nervali zrcátka stojícím autům ...) takže by to mělo bejt teda v jednosměrce ve prostřed ne????

Lucy — 24. 9. 2008 18:23

:-) napsala jsem to dvakrát....

Lucy — 24. 9. 2008 18:24

Jinak dnes opět jízdy...... no docela to šlo.., akorát ucpaný město.. no hrůůůzzzaaaa...

Agape — 24. 9. 2008 19:04

Maya.82 napsal(a):

Agape neboj. Při těch zkouškách když to neuděláš na poprvé tak na podruhé už to bude o něčem jiným a začneš si to více hlídat. Já taky dělala chyby, které bych normálně neudělala. Jinak já to udělala až na po třetí.

Vidíš, já jsem se úplně zapomněla podívat, jak jsi dopadla. Tak to gratuluju.
Já přemýšlím, že si žádnou kondiční jízdu připlácet nebudu, jelikož bychom za tu hodinu tu naší Plzeň stejně neprojeli. Takže další termín zkoušky, pokud to půjde, si zvolím ten nejbližší..abych z toho "nevypadla".

Agape — 24. 9. 2008 19:05

Lucy napsal(a):

Agape napsal(a):

musel dávat zpátečku .. ale zapomněla jsem se mrknout do zrcátek na auto, kterému jsem tam zkrátka vjela. Pak měl výhradu, že v jednosměrce jedu veprostřed, že bych se měla držet při pravé straně. Já měla právě za to, že tam je to právě jedno.
.

No to teda čumim jak umim... já když zajela prvně do jednosměrky  tak jsem se držela taky vpravo a instruktor mi řekl, že se držíme v celé části vozovky.. (samozřejmě tak..., abychom nervali zrcátka stojícím autům ...) takže by to mělo bejt teda v jednosměrce ve prostřed ne????

On to jako za chybu nepočítal, jen mi to vytknul...ale docela mě to zarazilo, jelikož mi instruktor řekl to samé, co tobě.

Agape — 24. 9. 2008 19:06

Lucy napsal(a):

Jinak dnes opět jízdy...... no docela to šlo.., akorát ucpaný město.. no hrůůůzzzaaaa...

Ty bláho, to mi ani neříkej :-D .. navíc jsem projížděla Sady pětatřicátníků, kde je doprava řízená policisty :dumbom:

Maya.82 — 28. 9. 2008 20:12

Tak co holky jak vám to jde?? Já si jdu za 14 dní pro řidičák.

Allisskka — 28. 9. 2008 22:28

No,koukam,ze tady je to v plne diskusi:-D..Agape:-).O tech zkouskach mi ani nic nerikej,jeste ted si deru vlasy na hlave!Ja krava prehlidnu znacku hlavni silnice:-D:-D...a pak jeste nedokazu ani zaparkovat:butter::butter:Bych si nafackovala!

Maya.82 — 1. 10. 2008 16:30

Já jsem tak ráda, že to mám za sebou. :-)

Lucy — 2. 10. 2008 21:18

Ahoj Ahoj Ahoj..... já jak kdy.. do zkoušek mám tři jízdy...  jezdím teď furt...... dneska jsem instruktorovi přiznala barvu, že jsem se od začátku kursu do knížky koukla jen párkrát .. a bohužel JEN  opravdu  koukla.... :rodna: a řekla jsem si. že se to naučím praxí.. ....  prostě v provozu .. a knížku jsem zavřela ....., Chyba lávky.... takže se učím o sto šest....
Já dnes...., ne..., že bych přehlídla značku.. prostě jsem ji úplně vypustila.. neviděla.. nevnímala... přikázanej směr jízdy vpravo... achjooooooo a pak jsem se na křižovatce blbě zařadila do pruhu.., do kterýho jsme po projetí křižovatkou měli jet.., mělo to být do pravého.....  a já to dala do levýho  takže jsme jeli  do levýho pruhu...  no nafackovala bych si a namlátila.....  :butter: :dumbom:

Maya.82 — 2. 10. 2008 22:35

Tak já jsem do knížky koukla jen jednou jedinkrát. A testy jsem udělala na sto procent. Jediné co jsem používala bylo CD a to mě bavilo, ale taky jsem ho moc nepoužila.

Allice — 4. 10. 2008 17:57

Ahoj holky, take jsem si prave zacala delat ridicak..Nejake chyby take delam, ale protoze mi instruktor presne rika co mam delat (kdyz je to nejaka novinka), tak doufam, ze zas tolik jich nedelam. Ale co mi nejde, je vybirat zatacky, ja tolik tim volantem otocim, ze me to dovoze uplne jinam nez chci, tak se na to musim soustredit a staci opravdu jen malinkato. A dalsi problem jsou klasika rozjezdy do zatacky! :( (kdyz stojim na semaforu na cervenou a zatacim doprava) , hruuuuza!

PPavlaa — 4. 10. 2008 19:58

klid, buď ráda, že se vůbec rozjedeš, já když v 18 dělala řidičák, než jsem se rozjela,  na semaforu se několikrát vyměnila barva :lol:

sisi21 — 4. 10. 2008 23:31

,budou horší věci, :lol: tím tě nechci nijak strašit  ba naopak .nedej se..Třeba takovej ten frája co má mokrej řídičák a myslí si ,že je borec na silnici...

Maya.82 — 5. 10. 2008 17:30

Allice neboj za chvíli ti to ani nepřijde. Počkej až se budeš rozjíždět na ruční brzdu do kopce a budeš muset zatáčet do prava nebo leva. To bude teprv sranda.

Oxi — 8. 10. 2008 13:35

http://www.youtube.com/watch?v=3dU1QmQ1sC8

Jessika — 8. 10. 2008 16:20

Oxi napsal(a):

http://www.youtube.com/watch?v=3dU1QmQ1sC8

dóst dobrý :supr:

Lucy — 8. 10. 2008 16:29

Ahojky holky.. tak jsem hanbářka a ostuda.. nejradši bych si nafackovala....... testy na plnej počet 50 a technika taky v poho.... ale ty zatracený jízdy..... no .. stála jsem na plnej čáře  u tramvajovým pásu .., jaxi jsem to neodhadla.. byla zelená..., já než dojela k semaforu....., tak byla červená....., komisař před tím řekl pojedeme vpravo a hup už jsem byla na plnej čáře...... a  nekoukla jsem se v neznačenej křižovatce vpravo .. prostě blbec.. Ještě jedna holčina co to dnes dělala podruhý nám říkala, hlavně si na tohle dávat bacha a já na tom vyhořim... :dumbom:  Takže si jízdy hezky zopakuju..... :dumbom:

sisi21 — 8. 10. 2008 21:11

Lucy napsal(a):

Ahojky holky.. tak jsem hanbářka a ostuda.. nejradši bych si nafackovala....... testy na plnej počet 50 a technika taky v poho.... ale ty zatracený jízdy..... no .. stála jsem na plnej čáře  u tramvajovým pásu .., jaxi jsem to neodhadla.. byla zelená..., já než dojela k semaforu....., tak byla červená....., komisař před tím řekl pojedeme vpravo a hup už jsem byla na plnej čáře...... a  nekoukla jsem se v neznačenej křižovatce vpravo .. prostě blbec.. Ještě jedna holčina co to dnes dělala podruhý nám říkala, hlavně si na tohle dávat bacha a já na tom vyhořim... :dumbom:  Takže si jízdy hezky zopakuju..... :dumbom:

tak si nafackuj :lol: ,,pak se uklidni a pak znova hurááá na to!!!!!!!! :lol:
neboj  to se zvládne !!!

Maya.82 — 13. 10. 2008 18:31

Tak co jak vám to tady jde.

sisi21 — 15. 10. 2008 11:43

třeba holky stávkujou.:lol:

Allisskka — 16. 10. 2008 9:36

Jizdy..zatraceny jizdy:-D:-D..No,ja si je budu opakovat pristi tyden v patek.takze jsem na to zvedava..hlavne neprehlidnout znacku!:-D

Agape — 17. 10. 2008 14:06

TAk to mám, sice s odřenýma ušima, ale mám :rock:

sisi21 — 17. 10. 2008 14:24

Agape napsal(a):

TAk to mám, sice s odřenýma ušima, ale mám :rock:

Gratuluji... to :supr:....

Maya.82 — 17. 10. 2008 14:49

Allisskka napsal(a):

Jizdy..zatraceny jizdy:-D:-D..No,ja si je budu opakovat pristi tyden v patek.takze jsem na to zvedava..hlavne neprehlidnout znacku!:-D

Tak jestli jsem to pochopila dobře tak sí na zkoušce neudělala jizdy?? Bud ráda, že to můžeš opakovat za týden já jsem na opakování musela čekat měsíc. Neboj to zvládneš.

Maya.82 — 17. 10. 2008 14:50

Agape napsal(a):

TAk to mám, sice s odřenýma ušima, ale mám :rock:

Tak to taky gratuluju. Hlavně, že to člověk udělá já taky s odřenýma ušama, ale mám to to je hlavní a takové ty nedostatky se naučiš časem.

Maya.82 — 17. 10. 2008 14:50

Tak a nemáme tu někoho nevého kdo dělá řidičák?? Asi ne co.

Agape — 17. 10. 2008 14:53

Maya.82 napsal(a):
Tak to taky gratuluju. Hlavně, že to člověk udělá já taky s odřenýma ušama, ale mám to to je hlavní a takové ty nedostatky se naučiš časem.



Děkuji ;)

Agape — 17. 10. 2008 14:54

sisi21 napsal(a):

Agape napsal(a):

TAk to mám, sice s odřenýma ušima, ale mám :rock:

Gratuluji... to :supr:....

Děkuji ;)

Maya.82 — 17. 10. 2008 14:59

Tak a ted jen vyzvednout řidičák a můžeš jezdit. :D

Agape — 17. 10. 2008 17:02

Jj, už se nemůžu dočkat :-)...asi bych to neměla říkat, ale abych nevyšla ze cviku do další zkoušky, tak jsem si občas poučela tatínovo auto, a projížděla naše sídliště. Ale jednou jsem to nezvládla a při vyparkovávání po zadu jsem nabořila vedlejší auto a tátovi urvala kryt z blinkru ... no šikulka :-D.
Počítám, že takových šikovností bude možná víc :-), každopádně se nenechám odradit :-D a budu se snažit jezdit, co to dá.

Jeňýk — 6. 11. 2008 13:00

Tady máte jednoho fajnovýho učitele autoškoly :D

Allice — 6. 11. 2008 15:45

agape: a to jsi se nebala, ze treba zpusobis nejakou nehodu ke vsemu bez ridicaku? Pritel uz nekolikrat, at se pokusim nekde na odlehlem parkovisti rozjet, ale odmitla jsem to prave z toho duvodu..Jinak rizeni me bavi, obcas ze me i ten stres spadne..:)

lupina montana — 6. 11. 2008 16:12

Jeňýk napsal(a):

Tady máte jednoho fajnovýho učitele autoškoly :D

No fujtajbl..... :usch::usch: Teda, Jéňo, málokomu na světě bych tak přála takovou pomstičku :lol: Jednou jsem dostala na meil podobnýho, co ho natočili mobilem, nebo nějakou skrytou kamerkou a se slzou v oku jsem volala svojí učitelce v autoškole, že je ta nejúžasnější a nejlepší :lol:

Kuba — 6. 11. 2008 23:02

Allice napsal(a):

agape: a to jsi se nebala, ze treba zpusobis nejakou nehodu ke vsemu bez ridicaku? Pritel uz nekolikrat, at se pokusim nekde na odlehlem parkovisti rozjet, ale odmitla jsem to prave z toho duvodu..Jinak rizeni me bavi, obcas ze me i ten stres spadne..:)

No chce to vybrat si opravdu odlehlý prázdný parkoviště, kde nic takovýho nehrozí. Jinak autoškola stejně člověku dá jenom základy, potom je potřeba hlavně co nejvíc jezdit a ovládání auta si zautomatizovat, aby se člověk mohl co nejvíc soustředit na ten provoz kolem. Jestli je přítel ochotnej ti půjčovat auto, buď ráda - nejhorší je vylýzt z autoškoly a nemít čím jezdit - to se pak strašně rychle zapomíná.

Maya.82 — 7. 11. 2008 14:30

Jeňýk napsal(a):

Tady máte jednoho fajnovýho učitele autoškoly :D

Tak to bylo drsné. U něj bych nevydržela ani tu jednu jízdu.
:D :D :D

Allice — 7. 11. 2008 19:04

Kuba napsal(a):

Allice napsal(a):

agape: a to jsi se nebala, ze treba zpusobis nejakou nehodu ke vsemu bez ridicaku? Pritel uz nekolikrat, at se pokusim nekde na odlehlem parkovisti rozjet, ale odmitla jsem to prave z toho duvodu..Jinak rizeni me bavi, obcas ze me i ten stres spadne..:)

No chce to vybrat si opravdu odlehlý prázdný parkoviště, kde nic takovýho nehrozí. Jinak autoškola stejně člověku dá jenom základy, potom je potřeba hlavně co nejvíc jezdit a ovládání auta si zautomatizovat, aby se člověk mohl co nejvíc soustředit na ten provoz kolem. Jestli je přítel ochotnej ti půjčovat auto, buď ráda - nejhorší je vylýzt z autoškoly a nemít čím jezdit - to se pak strašně rychle zapomíná.

Az budu mit ridicak, tak jsem moc rada, ze je pritel naklonen mi auto "pujcovat". Ale agape psala, ze tam jezdila, kdyz se ucila na zkousky. Proste predstava, ze zpusobim nehodu a k tomu nemam jeste ridicak, je desiva, (zdavaji se mi o tom dokonce i sny), proste dvoji prusvih...

Kuba — 7. 11. 2008 23:52

Allice - proto jsem mluvil o odlehlým a prázdným parkovišti, nebo třeba starým letišti - prostě prostoru, kde není do čeho vrazit. Maximálně třeba do kartónovejch krabic, který si tam rozmístíš místo ostatních aut a budeš se učit např. parkovat mezi ně, nebo zatáčet kolem nich. Ono dát si občas jenom pár koleček po prázdným parkovišti s tím, že se budeš dokola rozjíždět a zkoušet zabrzdit třeba na nějaký čáře co tam bude ti opravdu v učení pomůže a riziko tam při vhodným výběru lokality žádný není. Ježdění bez řidičáku zavrhuju, ale takovejhle nácvik v bezpečným prostoru je podle mě spíš plus.

PPavlaa — 8. 11. 2008 8:17

Agape napsal(a):

Jj, už se nemůžu dočkat :-)...asi bych to neměla říkat, ale abych nevyšla ze cviku do další zkoušky, tak jsem si občas poučela tatínovo auto, a projížděla naše sídliště. Ale jednou jsem to nezvládla a při vyparkovávání po zadu jsem nabořila vedlejší auto a tátovi urvala kryt z blinkru ... no šikulka :-D.
Počítám, že takových šikovností bude možná víc :-), každopádně se nenechám odradit :-D a budu se snažit jezdit, co to dá.

tak to jsi teda fakt borka, nehodu kolikrát způsobí i ten, kdo má naježděno, ale ty se evidentně cejtíš :usch: tomuhle já říkám nezodpovědnost ;)

Maya.82 — 8. 11. 2008 16:57

Tak já už jsem v další fázi. V pondělí nebo uterý si kupuju auto. Už mám vybrané. Je to jen taková vyloženě prskavka s autobazaru za pár korun, ale aspon mě nebude tak štvát když ho někde tuknu. Takže moje začátky a procvičování můžou začít. :-)

PPavlaa — 8. 11. 2008 17:36

na učení ta prskavka stačí ;)

sisi21 — 8. 11. 2008 19:22

Maya.82 napsal(a):

Tak já už jsem v další fázi. V pondělí nebo uterý si kupuju auto. Už mám vybrané. Je to jen taková vyloženě prskavka s autobazaru za pár korun, ale aspon mě nebude tak štvát když ho někde tuknu. Takže moje začátky a procvičování můžou začít. :-)

a co to bude za prskavku??pochlub se :lol:

Maya.82 — 9. 11. 2008 10:54

Favorit prostě prskavka :lol:

aprill — 9. 11. 2008 12:34

Maya.82 napsal(a):

Tak já už jsem v další fázi. V pondělí nebo uterý si kupuju auto. Už mám vybrané. Je to jen taková vyloženě prskavka s autobazaru za pár korun, ale aspon mě nebude tak štvát když ho někde tuknu. Takže moje začátky a procvičování můžou začít. :-)

Ale toho druhého asi bude štvát, když ho ťukneš jen "prskavkou" :dumbom::dumbom::dumbom:.

Maya.82 — 9. 11. 2008 18:12

aprill napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Tak já už jsem v další fázi. V pondělí nebo uterý si kupuju auto. Už mám vybrané. Je to jen taková vyloženě prskavka s autobazaru za pár korun, ale aspon mě nebude tak štvát když ho někde tuknu. Takže moje začátky a procvičování můžou začít. :-)

Ale toho druhého asi bude štvát, když ho ťukneš jen "prskavkou" :dumbom::dumbom::dumbom:.

No to nejspíš bude, ale od toho jsou pojistky ne. Ale jinak si budu dávat pozor. To je pro každého. :D

Maya.82 — 9. 11. 2008 18:13

A ono se dá tukat nejen o auta. :lol:

sisi21 — 9. 11. 2008 20:26

Maya.82 napsal(a):

Favorit prostě prskavka :lol:

tak tomu já říkám koza :lol:..
nic taky jsem s ním jezdila ..jen bacha na sníh moc není..

Maya.82 — 10. 11. 2008 12:17

sisi21 napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

Favorit prostě prskavka :lol:

tak tomu já říkám koza :lol:..
nic taky jsem s ním jezdila ..jen bacha na sníh moc není..

Proč koza?? :lol:
Dík dám si pozor ono tady ve městě v+ětšinou toho sněh moc není síše břečka. :lol: :lol: :lol:

Maya.82 — 11. 11. 2008 16:17

Holky auto už je doma. Dneska už pár jízd uskutečněných a až na menší problémy na benzínce a rozjtí se do kopce naprosto super.

sisi21 — 11. 11. 2008 19:10

tak to je  supr..a jezdit te´d můžeš o 106 ;)

Maya.82 — 12. 11. 2008 12:17

Sisinko to se vsad. :-) Ted budu jen jezdit a jezdit.

Maya.82 — 12. 11. 2008 15:37

No akorát mi to auto furt chcípá a nevím čím to je většinou při rozjíždění. To bude mnou nebo autem?? Spíš mnou, že.

sisi21 — 12. 11. 2008 16:17

nepouštiš moc brzo spojku???? ,,musíš si to vychytat,,holt si ji dýl přidrž.protože tím jak ji pustíš a než přidáš plyn ,tak to holt chípne....zkoušej si to někde se rozjíždět a uvidíš ...to se naučíš..;)

Maya.82 — 12. 11. 2008 16:25

No já první přidávám plyn a pak až pomali pouštím spojku. Tak mě to učili v autoškole. Ale asi máš pravdu s tím, že ji pouštím rychle. Stalo se mi to na křižovatce a nějak mi nešlo znova nastartovat tak jsem musela dvakrát použít výstražné. Ted si hlavné musím sehnat na zadek Z začátečník.

sisi21 — 12. 11. 2008 16:45

no právě ,možná tím jak ji pustíš rychle ,ale na to opravdu přijdeš,,musíš zkoušet rozjezdy,,Já měla to samý,když jsem začínala ..a když ti to chcípne třeba v křižovatce..tak klídek,všichni takhle začínali a jestli někdo zatroubí :fuck:.a dál bych si hleděla svýho..oni tě můžou objet,, :lol:

Maya.82 — 12. 11. 2008 16:50

Ještě se budu muset poučit. Časem to půjde. Člověk si zvykne a pak to půjde.

sisi21 — 12. 11. 2008 16:52

určitě.. :jojo:učenej z nebe nespad.. ;)

Kuba — 12. 11. 2008 20:23

JJ, přesně tak, hlavně je potřeba trénovat, ono každý auto je jiný (nejen každej model, ale i každej kus) u každýho zabírá spojka trochu jinde a jinak, plyn to samý, je potřeba si na to zvyknout. Navíc favorit dokáže opravdu pořádně hlasitě zařvat, i když se mu nic špatnýho neděje - takže začátečník má tendenci trápit motor v nízkejch otáčkách, aby to neřvalo - ale tohle auto prostě když má jet, tak musí trochu vrčet, to se nedá nic dělat.

Jdhehajnx — 13. 11. 2008 0:19

Mayo taky mám Fáfu, teda prskavka je hezký :) Přesně na to oťukání, já se nebojim jezdit, ale parkovat, protože představa, že tou svojí plechovkou vezmu třeba nějakýho Lexuse :usch::usch::usch:
No držim palce ať ti co nejdýl vydrží, mě čeká příští rok technická, tak už začínám spořit a shánět znýmý automechaniky :lol:

sisi21 — 13. 11. 2008 8:55

Luizi napsal(a):

Mayo taky mám Fáfu, teda prskavka je hezký :) Přesně na to oťukání, já se nebojim jezdit, ale parkovat, protože představa, že tou svojí plechovkou vezmu třeba nějakýho Lexuse :usch::usch::usch:
No držim palce ať ti co nejdýl vydrží, mě čeká příští rok technická, tak už začínám spořit a shánět znýmý automechaniky :lol:

I parkování se dá vyřešit ,,já třebas ze začátku ,,parkovala na dvě auta,,páč zajet do řady a ještě k tomu ,když za mnou v ulici stali dálší  a čekali jestli to vyjde nebo néé...Tak to nebylo pro mě!!!!..jenže dnes tam až takovýho místa není co???.my máme teď výhodu máme parkovací zónu..;)..a stojíme kolmo..

Maya.82 — 13. 11. 2008 11:05

Tak s parkování mám hrůzu. Právě místo pomalu nikde a hodně aut. Luizi mě čeká technická v unoru příštího roku, ale už to mám domluvené takže si starosti nedělám. Mě ted čeká přehlašování auta a tomu podobné tak jsem zvědavá. Jinak za začátku se snažím vyhýbat tomu největšímu provozu, ale už mě to včera neminulo. Kolikrát se za tím volantem spotím. Člověk je ještě po té autoškole vystresovaný. :-D

sisi21 — 13. 11. 2008 11:10

Maya.82 napsal(a):

. Kolikrát se za tím volantem spotím. Člověk je ještě po té autoškole vystresovaný. :-D

to je dobrý ,když se jen spotíš. :lol:.Když jsem chytla na horách šmíra.tak jsem se nejen spotila ,ale horší bylo,že jsem se i málem p.o.s.ra.l.a...pardon ..ale opravdu to byl zážitek fůůj :usch:

Maya.82 — 13. 11. 2008 11:18

No tak takové zážitky fakt nepotřebuju. :-D Ted mi stačilo, že midva zacouvali přímo před rypák.

Kuba — 15. 11. 2008 12:13

Maya.82 napsal(a):

Tak s parkování mám hrůzu. Právě místo pomalu nikde a hodně aut. Luizi mě čeká technická v unoru příštího roku, ale už to mám domluvené takže si starosti nedělám. Mě ted čeká přehlašování auta a tomu podobné tak jsem zvědavá. Jinak za začátku se snažím vyhýbat tomu největšímu provozu, ale už mě to včera neminulo. Kolikrát se za tím volantem spotím. Člověk je ještě po té autoškole vystresovaný. :-D

Parkování je jedna z těch věcí, který se musej natrénovat. Pokud to dělá problém, je dobrý sehnat si velký kartonový krabice, postavit si je jako by to byly rohy zaparkovaných aut někde na prázdným parkovišti a trénovat couvání do řady... Když krabici odsuneš, nic se nestane ani jí ani autu, jen budeš holt muset vylýzt a vrátit ji na místo (teda pokud na tohle nevezmeš sebou někoho na pomoc). Ale chce to vytrvat, dokud ti to nezačne jít - kdybys to měla vzdát po pár neúspěšnejch pokusech, je to možná horší, než nezkoušet to vůbec.

PPavlaa — 15. 11. 2008 14:32

sisi21 napsal(a):

Maya.82 napsal(a):

. Kolikrát se za tím volantem spotím. Člověk je ještě po té autoškole vystresovaný. :-D

to je dobrý ,když se jen spotíš. :lol:.Když jsem chytla na horách šmíra.tak jsem se nejen spotila ,ale horší bylo,že jsem se i málem p.o.s.ra.l.a...pardon ..ale opravdu to byl zážitek fůůj :usch:

:lol:

PPavlaa — 15. 11. 2008 14:37

Maya.82 napsal(a):

Tak s parkování mám hrůzu. Právě místo pomalu nikde a hodně aut. Luizi mě čeká technická v unoru příštího roku, ale už to mám domluvené takže si starosti nedělám. Mě ted čeká přehlašování auta a tomu podobné tak jsem zvědavá. Jinak za začátku se snažím vyhýbat tomu největšímu provozu, ale už mě to včera neminulo. Kolikrát se za tím volantem spotím. Člověk je ještě po té autoškole vystresovaný. :-D

Mayo klid, já když začínala, byla jsem vystreslá úplně ze všeho, měla pocit, že nemám odhad vzdálenosti, když jsem se potkala na silnici s kombajnem, myslela jsem, že zastavím a uteču :jojo: Parkování mi na začátku taky nešlo, párkrát jsem byla tak zoufalá, že se tam nevejdu, nebo nevyjedu aniž bych někoho nenabourala, že jsem požádala nějákýho chlapa, aby mi prostě vycouval.
To zvládneš, časem jak se vyjezdíš bude všechno ok.
Hele, proč jsi tu jako host ??? :co:

Želvička17 — 15. 11. 2008 14:47

já jsem při tý závěrečný jízdě se zkuš. komisařem hned po výjezdu ze vrat najela na chodník a málem sejmula jednu paní...:):):)

PPavlaa — 15. 11. 2008 15:43

:lol:

PPavlaa — 15. 11. 2008 15:46

já se při závěrečkách snažila vycouvat (ta druhá zaparkovala, měnily jsme se) pořád mi to něják nešlo, vedle učitel začal klepat prstama o palubku, já něják pořád nechápala, kde je problém a ten komisař zamnou mi říká - slečno, pan učitel vám chce naznačit, že máte zataženou ruční brzdu :lol::lol:

cilka — 15. 11. 2008 16:23

PPavlaa napsal(a):

Hele, proč jsi tu jako host ??? :co:

Protože už toho měla plný zuby a nechala si smazat účet ;)

PPavlaa — 15. 11. 2008 16:37

hm, ale nevidím v tom něják extra rozdíl, jestli sem píšu pod nickem, nebo jako host ..

cilka — 15. 11. 2008 16:39

No ona sem jako host psát nemůže v tom je vtip ;)
To "host" jí přidělil systém až po tom, co jí smazali účet.... kdyby zítra smazali účet mně, tak tenhle přísěvek bude označený "host"

PPavlaa — 15. 11. 2008 16:46

ješiš ahááá, já jsem blbá, měla jsem za to, že když nemá účet a nechce se registrovat, tak sem přijde jako host :rolleyes: jsem pako :usch:

PPavlaa — 15. 11. 2008 16:48

já už kdysi viděla jak jsem procházela nějáké příspěvky, že tam měl někdo host, asi jsem si to něják blbě spojila ... já jsem čekala, že když mě smažou, tak to bude jako bych tu ani nikdy nebyla, moje příspěvky a všechno zmizí ..

cilka — 15. 11. 2008 23:25

Bez přihlášení se mohlo psát tuším ještě v půlce roku 2006, pak už ne.
Aby zmizely příspěvky, tak musí moderátoři jeden po druhým smazat ;)

Lucy — 28. 11. 2008 15:25

Zdravím po dlouhé době.. dlouho jsem nepsala...... tak už se taky řadím mezi řidiče.. po pár neúspěšných pokusech z jízd
Dneska mi to vyšlo a jsem moc ráda...
Teď jen jezdit jezdit jezdit abych se vyjezdila..... těším se...... :-)

sisi21 — 29. 11. 2008 18:40

lucy.  gratuluji.. :supr:..a přesně jak píšeš,te´d už jen jezdit ,jezdit ,jezdit.. ;)

Allice — 17. 12. 2008 13:46

Agape napsal(a):

Lucy napsal(a):

Agape napsal(a):

musel dávat zpátečku .. ale zapomněla jsem se mrknout do zrcátek na auto, kterému jsem tam zkrátka vjela. Pak měl výhradu, že v jednosměrce jedu veprostřed, že bych se měla držet při pravé straně. Já měla právě za to, že tam je to právě jedno.
.

No to teda čumim jak umim... já když zajela prvně do jednosměrky  tak jsem se držela taky vpravo a instruktor mi řekl, že se držíme v celé části vozovky.. (samozřejmě tak..., abychom nervali zrcátka stojícím autům ...) takže by to mělo bejt teda v jednosměrce ve prostřed ne????

On to jako za chybu nepočítal, jen mi to vytknul...ale docela mě to zarazilo, jelikož mi instruktor řekl to samé, co tobě.

tak me to insturktor vysvetlil tak, ze se mam drzet pri prave strane, pokud je ulice tak siroka, ze by se tam jeste jedno auto vedle me veslo, kdyby me chtelo predjet..Pokud se dve auta vedle sebe nevejdou, tak jedu uprostred...

Jeňýk — 15. 2. 2009 21:44

http://patrz.pl/filmy/nauka-jazdy-wedlug-blondynki :cool:

sisi21 — 15. 2. 2009 22:09

Jeňýk napsal(a):

http://patrz.pl/filmy/nauka-jazdy-wedlug-blondynki :cool:

chudák pan instruktor!!:lol:

Pavlina.Nov. — 2. 3. 2010 13:55

sisi21 napsal(a):

Jeňýk napsal(a):

http://patrz.pl/filmy/nauka-jazdy-wedlug-blondynki :cool:

chudák pan instruktor!!:lol:

:D hezky

Vachu — 16. 10. 2011 9:02

Po včerejší Autoškole národa (českého) shlédnout toto video je báječnou relaxací... :dumbom:
Také jste si včera večer zatestovali? A jaké z toho máte pocity? :rock:

Vranova — 24. 10. 2012 14:41

spam

MartinkaH8 — 15. 2. 2015 17:39

Nejlepsi autoskola je pro me autoskola obst :) dobra cena a velice kvalitni instruktor dobre se mi autoskola delala