mia — 4. 2. 2008 17:01

Milé kuchařinky, ráda bych vás poprosila o vaše vyzkoušené a osvědčené recepty na tuto rybu,jelikož jsem ji ještě nedělala. 'Udajně je lepší, než běžné rybí filé, které u nas moc nejede. Díky!!!

Ota — 4. 2. 2008 17:16

Klasika, obalované, přírodní.
Nebo, kolik cibule, tolik česneku, zesklovatět, na to pangase. Vařečkou rozdrobit, ošlehnout. Lžíci kečupu a hořčice,osolit, opepřit dle chuti. Podávat s chlebem nebo rýží.
Toto jsem dělával z filé a říkal tomu Havajské filé.
Z pangase vynikající, nejsou kosti.
Pangas je sumeček.
Kdysi mě s ním radila tady, jedna Babinetka.

Bety — 4. 2. 2008 18:03

Taky dělám obalovaný, potom ještě: nasypu na něj mraženou zeleninu (nebo čerstvou kdo má) a kousky másla a upeču, a pak ještě: koupím v Bille omáčku Heinz (nejradši řeckou nebo Mexickou) a poleju s tím pangase a upeču. Je to za chvilku a je to dobré. Když ho dávám péct zmraženého tak už nepodlívám, pustí hodně vody. Můžeš přidat i houby - např. sterilované zampiony nebo jestli máš zmražené, to taky dávám. Určitě by to šlo zapéct i na leču.

sudina — 4. 2. 2008 19:21

já ho zbožňuju,dělám ho většinou na másle a k tomu dušenou zeleninu..je to fakt vynikající ryba. a malej jí má taky rád a nemusím se bát že tam bude kost!!!

Pampeliska — 4. 2. 2008 19:46

Taky mi tahle ryba chutná, měli jsme ji na vánoce obalovanou v trojobale, tedy klasika.
Ještě ji dělám s  Maggi nápady - Zapečené rybí filety s bylinkami.
Filety se vloží do mísy, obsah sáčku se dobře rozmíchá v 0,2 l smetany ke šlehání a naleje se na filety. Pečeme při 200°C asi 25 minut. chviličku před dopečením posypu hrubě strouhaným sýrem.  S bramborem to je :supr:

Romča — 5. 2. 2008 12:21

rybu posolím, pokapu citronem, posypu kořením na ryby a obalím v hl.mouce.Smažím na másle.Když je čerstvá petržel, tak po vyjmutí ryb z pánve , ještě přidám na pánev trošku másla a vmíchám petržel, tím pak poliji rybu.

mia — 5. 2. 2008 20:51

Tak jsem dnes pangase udělala klasicky v trojobalu a musím říct,že je fakt mnohem lepší než treska, jemnější,bez kostiček a hlavně taky bez toho rybího "čmachu". Postupně zkusím i ostatní vaše receptíky, podobné jsem dosud dělala z tresky, takže ode dneška nahrazuju pangasem.

Výborné je taky udělat si "patlaninu" z cca 3 lžic plnotučné hořčice,lžíce oleje, asi 4 stroužků česneku a čtvrt lžičky pepře, tím porce ryby potřít, pak  klasický trojobal a usmažit. Vylepšuju takto i čerstvého vánočního kapra  nebo třeba kuřecí řízky, obojí v tom nechám válet přes noc, druhý den obalím,usmažím.

Yarka — 6. 2. 2008 19:49

Pangasius je sladkovodni ryba z tropickych teplych vod. Je dobra, neni citit rybinou kdyz se pece, ale neobsahuje jod.

pverica1 — 6. 2. 2008 23:07

Je to super ryba!!!:supr:Nejvíc nám chutná klasicky v trojobalu!Je fakt vynikající a bez kostiček!:supr:

mia — 6. 2. 2008 23:17

Yarko,díky za info,to jsem tedy nevěděla,ale že je tak výborná, tak jí to rádi odpustíme.

Pokud  se nepletu,žiješ v Holandsku, a to je docela "rybí velmoc", nebylo by na škodu přihodit nějaký jejich  tradiční a oblíbený receptík. Realizovatelný v našich podmínkách.

Yarka — 8. 2. 2008 20:34

Zdravim, holky u nas je jak na jare. Dneska bylo slunecno, slaby vetrik, modra obloha, +12 az mi to pripada nezdrave, vzdyt je teprve zacatek unora. Rika se prece - unor bily, pole sili.
Na nejaky recept se urcite podivam a ozvu se. Preji vam pekny vikend.

mia — 8. 2. 2008 22:38

Tady uz to na nějakou zimu taky nevypadá,dokonce jak jsem slyšela podle  meteroologů už zima nebude, už prý má přijít jaro.
Aspoň začneme trochu protahovat ty zlenivělé kostry a prohánět zimní kila.

ivanka05 — 3. 3. 2009 18:17

takze rok pote? mate nejaky dalsi receptiky?

Bety — 3. 3. 2009 20:39

v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou

http://foto.dama.cz/img/499/499838.jpg

http://foto.dama.cz/img/436/436664.jpg

sudina — 17. 3. 2009 20:53

dneska rychlá večeře..... pangas na kostky na másle s česnekovou solí opéct, pak vyndat a na tu samou pánvičku zeleninu-se sojovkou a protlakem,trochu zředit vodou  a smíchat s kuskusem...... na talíři posypat sýrem-a to jsme si dlábli... :supr:

topazio — 19. 3. 2009 11:02

Bety napsal(a):

v poslední době ho často pařím v parním hrnci, jen okořeněný a se zeleninou

http://foto.dama.cz/img/499/499838.jpg

http://foto.dama.cz/img/436/436664.jpg

ty děláš chutě :storstark: hned bych si dala, ale nemám doma žádnou rybu :usch:

Gabčulka — 21. 3. 2009 10:35

Přidám taky receptík ;) - u nás je hned pryč, malí, velcí, bez rozdílu, všichni dlabou :)

PANGAS S MANDLIČKAMI

Pangase nasolím a nacitronuju, obalím v hladké mouce a osmahnu na pánvičce (dávám 1/2 dávky másla a 1/2 oleje, pak se to nepřepaluje jako když by se dalo jen máslo). Vymažu si máslem pekáček, osmahlého pangase na něj vyložím, posypu mandlovými lupínky (když nejsou lupínky, tak si spařím celé mandle, vyloupu a pokrájím na nudličky). Dám zapéct do trouby na 220 st, asi 15 minutek, než mandličky zrůžoví. Hotové ještě sypu sekanou petrželkou osmahlou na másle - ono to jakoby zkřupovatí :D a je to dobrůtka. K tomu nejlíp pečené brambůrky, ale můžou být i vařené, americké brambory nebo hranolky, dle chuti :P

ivanka05 — 22. 3. 2009 14:34

gabči: zni to bájo:)

Gabčulka — 23. 3. 2009 18:06

Kamči, nejen zní ;):P

Nick3594 — 19. 5. 2009 10:04

Já dělám pangase na pánvičce, přidám trochu másla a trochu vody, aby to nebylo tak tučné, posypu kořením na mořské ryby a s brambůrky je to ňamka :).

hrosanek — 22. 5. 2009 11:22

Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby. Přesto malá informace, jde o 4.tř. kvality rybích produktů. Pangasius je chovná sladkovodní ryba z Vietnamu. Není rozhodně zdrojem něčeho kvalitního. Její předností je poměrně nízká cena a absence kostí v samotném masu.

Ota — 23. 5. 2009 9:59

Ono to nebude tak hrozné.
Tato více než metrová ryba má maso plné kvalitních bílkovin a téměř prosté tuků. Zpracovává se výhradně ručně a barva filetů vypovídá o kvalitě ryby, respektive o podmínkách, ve kterých byla chována. Nejoceňovanější jsou bílé a růžové filety.
Doba diktující zdravý životní styl udělala v posledních letech z pangase doslova trendovou rybu. Syrový pangas má necelých 400 kJ, 13g bílkovin a 4g tuku ve 100g. Oproti tomu například čerstvý tuňák má téměř 1000 kJ, 22g bílkovin a 16g tuku.
Sám ho pár let dělám a naprostá spokojenost. A absence kostí :supr:

Bety — 23. 5. 2009 14:46

hrosanek napsal(a):

Nechci vám brát iluze o chutnosti této ryby.

Jak bys nám mohla vzít iluze o chutnosti pangase - někomu chutná a někomu ne, je to stejný jako s květákem, taky někomu chutná a někomu ne! Mně chutná pangas a nechutná mi kapr.